Naplata provizije za racune bh telecoma...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

_Reds_

#26 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by _Reds_ »

dobar osjecaj wrote:
_Reds_ wrote:BH Telecom je placao BH Pošti prije tu proviziju, i sada kad su po njihovom mišljenju otvorili prilican broj svojih poslovnica odlučili su da se bez provizije može samo na njihovim prodajnim mjestima.

Pa za struju i ostale komunalije se manje vise oduvijek placa provizija, jos EP recimo u Sarajevo ima samo par uplatnih mjesta, koja btw rade do 2. I nisam vidio da se ljudi nešto aman zaman žale.

U biti da li je bila i jedna komunalija koja se u pošti mogla uplatiti bez provizije ??

Kako placaju oni koji imaju MTEL u FBiH.

I koliko znma u telekomu mozes da skupos tri racuna (nece ti iskljuciti) i onda ih platis odjednom, ako je to lakse za ove iz RS-a.
EP ima uplatna mjesta na Bascarsiji, u Alipasinoj, na Socijalnom (u poslovnici na Socijalnom se racuni mogu placati do 18:00) - za ostale dijelove grada ne znam.
Bilo je ranije komunalija koje su se mogle placati bez ili sa manjom provizijom u BH postama a dosta racuna se moze platiti s nizom provizijom (0.30-0.80) u poslovnicama Sarajevostana. Za nekoliko prijatelja koji koriste usluge telefonije ili interneta Mtel-a u Sarajevu znam da placaju racune u njihovoj poslovnici u suterenu BBI-a. BH telekom ima svoje poslovnice po nekim opstinama u RS-u (Srebrenica, Visegrad, Banja Luka, mozda Prijedor...) dok npr. BHT koliko vidim na listi poslovnica nema poslovnicu u jednom Konjicu koji ipak nije Drvar po broju stanovnika i korisnika usluga BHT-a. Meni licno je svejedno ali nije ok ako postoji ijedna opstina gdje se daju usluge i izdaju racuni BHT-a a gdje ne postoji uplatno mjesto gdje ljudi kojima znaci ta 1 km nemaju priliku da plate racun BHT-a bez placanja provizije.
Na ilidzi radi do 2, prije radila do 1. I kako onaj ko radi može da plati kod njih, e pa nikako. Ovi u Telekomu rade bar do 6.

U pošti se za struju naplaćuje 1.5 KM, pa onda na gore. A nisam vidio da išta ima manje od marke. Čak ako plaćaš karticom i tu te oderu dobro, 5-6 KM, što je stvarno van svake pameti. A da ne kažem ono ubijanje para na uplatnicama po 20 kf. Neko misli malo, ali nabere se samo tako.
Filter

#27 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by Filter »

_Reds_ wrote: U pošti se za struju naplaćuje 1.5 KM, pa onda na gore. A nisam vidio da išta ima manje od marke. Čak ako plaćaš karticom i tu te oderu dobro, 5-6 KM, što je stvarno van svake pameti. A da ne kažem ono ubijanje para na uplatnicama po 20 kf. Neko misli malo, ali nabere se samo tako.
tako te oderu da ti se zamanta.
ranger

#28 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by ranger »

_Reds_ wrote:
channel10 wrote:
_Reds_ wrote:BH Telecom je placao BH Pošti prije tu proviziju, i sada kad su po njihovom mišljenju otvorili prilican broj svojih poslovnica odlučili su da se bez provizije može samo na njihovim prodajnim mjestima.

Pa za struju i ostale komunalije se manje vise oduvijek placa provizija, jos EP recimo u Sarajevo ima samo par uplatnih mjesta, koja btw rade do 2. I nisam vidio da se ljudi nešto aman zaman žale.

U biti da li je bila i jedna komunalija koja se u pošti mogla uplatiti bez provizije ??

I samo da bude jasno, ne branim ja nikoga ovdje. Ali tržište nameće neke stvari.

Kako placaju oni koji imaju MTEL u FBiH.

I koliko znma u telekomu mozes da skupos tri racuna (nece ti iskljuciti) i onda ih platis odjednom, ako je to lakse za ove iz RS-a.
Placa se po racunu 1KM, ti ceko ne ceko :D . A sto se tice poste, kako je krenulo to ce biti najjaca firma u drzavi. EP im placa 1KM po dostavljenom racunu, sad ovo od BHT, nesto ih krenulo pravo. Pocet ce isplacivati i trinaestu platu (ako je vec ne isplacuju), koju jos uvijek nije ni BHT ni EP isplatila kao najjace firme u drzavi :-)
Posta trenutno mislim jedina ima 13. platu.

A mislio sam na to da jednom u ova tri mjeseca vjerovatno ode u FBiH.
posta nema 13 platu vec 10tak godina...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by Truba »

ja koliko znam poste su u velikim gubitcima
a stalno se spominje ujedinjenje 3 pošte i višak radnika koji će tada nastati
a da ne govorimo o sve više ljudi koji penziju preko banke primamo
pa se neko može dosjetiti da svi primaju preko banaka

uglavnom nesigurna im je budućnost s pojavom ovih kurirskih službi
dobar osjecaj

#30 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by dobar osjecaj »

Black swan wrote: a da ne govorimo o sve više ljudi koji penziju preko banke primamo
uglavnom nesigurna im je budućnost s pojavom ovih kurirskih službi
Gdje si penzic? Sta mai? :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by Truba »

bolje mala i duga nego velika i kratka :D
mayab

#32 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by mayab »

Pošta i telekom su vec odavno razdvojeni, dakle dvije zasebne firme, tako da me ovo nista ne iznenadjuje, dugo je i potrajalo!
Jeftinije se moze proci internet placanjem, ko to ima, a ne znam kakva je situacija sa trajnim nalogom u banci, to bi bilo najelegantnije rjesenje- medjutim, kad bolje razmislim, velika vecina u ovoj drzavi je daleko od toga
_Reds_

#33 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by _Reds_ »

Posta u gubicima, jasta kako da ne.

Pa sve vise raste slanje paket ai kupovina preko internata, time i njihovo dio kolaca se povecava. Cijne su im prilicno konkuretne, jedino sto mi je glupo sto brza posta samo radi tamo gdje imaju svoje poste.
channel10

#34 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by channel10 »

Kako sam cuo, zaposlenici bhp su na decembarsku platu dobili preko 50 posto te plate.. ako lazu mene i ja lazem vas.
ilkbahar

#35 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by ilkbahar »

Koja gamd ni manje ni vise nego po svakom racuni te po usima za marku. A ja imam bar pet racuna BHtelekom.
Da li se mogu racuni platiti na salteru Bhtelekoma bez provizije? necu vise nista placati u posti, odavno vec neplacam struju, vodu i plin, sad nece ni ovo od mene dobit. nek jedu govna, dabogda propali!a propasce!
banovan

#36 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by banovan »

Meni se ucinilo da mi je teta u posti rekla da je provizija 1,5 KM :D
Inace,sto se Sarajeva tice BHT ima dovoljno naplatnih mjesta,tako da niko ne mora placati proviziju.
homega

#37 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by homega »

ilkbahar wrote:Koja gamd ni manje ni vise nego po svakom racuni te po usima za marku. A ja imam bar pet racuna BHtelekom.
Napiši zahtjev BH Telecomu da ti objedine pet računa u jedan
iz zadnje klupe

#38 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by iz zadnje klupe »

Mogu da potvrdim da je stanje u BH poštama vrlo dobro, od odvajanja od BH telecoma tek zadnje dvije godine posluju sa dobitkom a i nema više dotacija od strane BH telecoma.

Npr, ako se zaposlite u BH postama makar na mjesec dana, i tom vremenskom periodu dobijete dijete, sljeduje vas jedna extra plata ( da li to ima i u drugim firmama jačim, ne znam )
mayab

#39 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by mayab »

Image
Officer Crabtree

#40 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by Officer Crabtree »

jel se ovo odnosi i na paćanja putem banke elektronski? :roll:
modem33

#41 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by modem33 »

ne znam za vas ..... ali ova BH Posta naplacuje proviziju godinama ....

evo u Tuzli .... ja na Korzu placao BH telecom racune .... uvijek su mi uzimali pod 1,5-2 KM po racunu i to zavisi koja cifra se uplacuje....

dok toj istoj Tuzli na Bulevaru gdje su Telecom i Bh posta zajedno u zgradi na salteru .... placao racune od telecoma bez provizije ....

Ne znam u cemu je sad furka ?!?!?!
modem33

#42 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by modem33 »

iz zadnje klupe wrote:Mogu da potvrdim da je stanje u BH poštama vrlo dobro, od odvajanja od BH telecoma tek zadnje dvije godine posluju sa dobitkom a i nema više dotacija od strane BH telecoma.

Npr, ako se zaposlite u BH postama makar na mjesec dana, i tom vremenskom periodu dobijete dijete, sljeduje vas jedna extra plata ( da li to ima i u drugim firmama jačim, ne znam )

Moram da te demantiram ...... BH posti je krenulo sad bolje otkako su posiljke i "preporucena pisma" ..... CIJENE SKOCILE za 100% prosle godine ....
Znam ja koji sam slao sudske posiljke ..... iznenadan rast cijena .... Valjda je to zbog poskupljenje goriva na trzistu ... 8-)
channel10

#43 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by channel10 »

Zaboravio si na preuzimanje ispostave racuna EP gdje naplacuju od EP 1KM po racunu. EPBIH-a ima cca 650 000 potrosaca pa ti sad vidi koliko je to godisnjeg prihoda samo od EP.

Odavno drzava "jaca" BHP kao firmu gdje se mogu uhljebiti dajdzici, tetici i ostala familija. Narod uzeo na zub BHT i EP, dok se ovako na hinjaka gdje niko nista ne zna, uhljebljuje ostali dio familije. Preusmjeravaju visak para iz drugih jakih preduzeca u BHP i tako stvaraju preduzece o kojem niko ne prica, a haman imaju bolje plate i ostale uslove od BHT i EP.

Sve u tisini.
ilkbahar

#44 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by ilkbahar »

homega wrote:
ilkbahar wrote:Koja gamd ni manje ni vise nego po svakom racuni te po usima za marku. A ja imam bar pet racuna BHtelekom.
ne moze svi su na razlicitim korisnicima, nesto na meni, nesto na sestri nesto na mami i tati.
ilkbahar

#45 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by ilkbahar »

ilkbahar wrote:
homega wrote:
ne moze svi su na razlicitim korisnicima, nesto na meni, nesto na sestri nesto na mami i tati.
p.s. jucer platih neke zaostale racune u bh telekomu prekoputa manka u ferhadiji, i bas fino vise me posta nece ni vidjeti. jednom mjesecno, kada prispiju svi racuni, prostem jedan krug po carsiji i sve poplacam, ustedim tako bar 20 markica. lopovi jedni!
escobar__

#46 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by escobar__ »

Sasvim je dovoljno BH Telekom centara i prodajnih mjesta na kojim se računi mogu plaćati bez provizije da nema potrebe za dramom.
GAU8

#47 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by GAU8 »

neki wrote:lijenom narodu ne treba uzeti markicu za proviziju nego cenera.
Kome je mrsko prohodat nek placa...
Glupo rezonovanje. Umjesto da se bore kako da sto vise olaksaju placanje, tjeraju ljude da stoje u redu.
Jos jedan razlog da ljudi bjeze od njih.
Sreca pa ima alternative...
GAU8

#48 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by GAU8 »

escobar__ wrote:Sasvim je dovoljno BH Telekom centara i prodajnih mjesta na kojim se računi mogu plaćati bez provizije da nema potrebe za dramom.
Zasto ne naprave online placanje?
Ovo je bezobrazluk.
GAU8

#49 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by GAU8 »

.
Last edited by GAU8 on 11/01/2015 11:28, edited 1 time in total.
GAU8

#50 Re: Naplata provizije za racune bh telecoma...

Post by GAU8 »

gidra wrote:Nije to do BHTelecoma nego je posti opao promet pa gledaju kako da navuku sto vise keša...
BHT u Sarajevu ima 9 prodajnih/naplatnih mjesta i to na udarnim mjestima, sasvim zadovoljavajuće.
Kome je mrsko prohodati neka mu uzmu proviziju.
Sta je s ljudima koji ne mogu "prohodat" iz kojeg god razloga?????
Post Reply