Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
-
Juliuscezar
#26 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Pomalo ova situacija pocinje da lici na onu pred pocetak Drugog svjetskog rata , imamo ekonomsku krizu imamo manjinu koja je optužena za sve moguce stvari. Onda su to bili židovi sada su muslimani.
- SkyLimit
#27 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
animals wrote: Jel tebi jasno da npr. jedan Bosnjak u Njemackoj ili Austriji ima ista prava kao i Njemac ili Austrijanac..
I sta bi ti htjeo vise..pusti bolan, one radikale iz arapski zemalja..oni nikome ne donose dobro..
Izgleda da se ja džabe trudim, ali da pokušam još jednom:
Ti očito ne shvaćaš da onima koji organizuju ove proteste, Alen iz Gornjeg Vakufa koji radi u Mercedesu, pije svake subote, član je nekog dobro organizovanog bošnjačkog džemata, smeta jednako kao i Abu - Zeir iz Alžira koji ima desetoro djece, živi na socijali i javno podržava ISIL.
Pri tom naravno ne želim reći da prihvatam stereotip o Arapu koji živi na socijali, siguran sam da su mnogi od njih pošteni i radišni ljudi.
Last edited by SkyLimit on 05/01/2015 00:00, edited 1 time in total.
-
manki
#28 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
kako to molim te Bosnjaci poticu iz islamskog civilizacijskog kruga? Prije islama nikakve civilizacije nije bilo u Bosni ili u Bosnjaka?SkyLimit wrote:Hm, s obzirom da si se ti pozabavio mojom ličnošću, i ja tipujem da si ti neki Bošnjak koji se pomalo stidi toga što potiče iz islamskog civilizacijskog i kulturnog kruga(što važi i za Bošnjake ateiste, jednako kao što i Nijemci ateisti potječu iz kršćanskog).animals wrote: Pa kad ti napises u svom postu..ponosni musliman..
onda nema se sta sa tobom dalje diskutovati..
na nivou si onog vehabije protiv kojeg se i protestuje
Da si napisao ponosni Bosnjak, ali tebi je vjera ispred svega..
A to u vezi protiv koga oni demonstriraju, pa i nacisti su u početku govorili da demonstriraju samo protiv Židova zlih bankara i masona koji upravljaju svijetom, svjesno ruše njemačko društvo blabla...pa su na kraju gas osjetili i oni Židovi što su se borili u njemačkoj vojsci u 1. svjetskom ratu i davali djeci njemačka imena.
- animals
#29 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
SkyLimit wrote:animals wrote: Jel tebi jasno da npr. jedan Bosnjak u Njemackoj ili Austriji ima ista prava kao i Njemac ili Austrijanac..
I sta bi ti htjeo vise..pusti bolan, one radikale iz arapski zemalja..oni nikome ne donose dobro..
Ti očito ne shvaćaš da onima koji organizuju ove proteste, Alen iz Gornjeg Vakufa koji radi u Mercedesu, pije svake subote, član je nekog dobro organizovanog bošnjačkog džemata, smeta jednako kao i Abu - Zeir iz Alžira koji ima desetoro djece, živi na socijali i javno podržava ISIL.[/quote
Ako je za tebe, Alen iz gornjeg Vakufa, na istoj ideoloskoj liniji kao Zeir iz Alzira..
onda se povlacim, iz diskusije sa tobom..
-
HM 2011
#30 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Europskog kulturnog kruga - Islamskog religijskog...manki wrote:kako to molim te Bosnjaci poticu iz islamskog civilizacijskog kruga? Prije islama nikakve civilizacije nije bilo u Bosni ili u Bosnjaka?SkyLimit wrote:Hm, s obzirom da si se ti pozabavio mojom ličnošću, i ja tipujem da si ti neki Bošnjak koji se pomalo stidi toga što potiče iz islamskog civilizacijskog i kulturnog kruga(što važi i za Bošnjake ateiste, jednako kao što i Nijemci ateisti potječu iz kršćanskog).animals wrote: Pa kad ti napises u svom postu..ponosni musliman..
onda nema se sta sa tobom dalje diskutovati..
na nivou si onog vehabije protiv kojeg se i protestuje
Da si napisao ponosni Bosnjak, ali tebi je vjera ispred svega..
A to u vezi protiv koga oni demonstriraju, pa i nacisti su u početku govorili da demonstriraju samo protiv Židova zlih bankara i masona koji upravljaju svijetom, svjesno ruše njemačko društvo blabla...pa su na kraju gas osjetili i oni Židovi što su se borili u njemačkoj vojsci u 1. svjetskom ratu i davali djeci njemačka imena.ili pak ako ti je Bosnjak=islam, onda bi trebalo i mi da poticemo iz krscanskog civilizacijskog kruga, jer je krscanstvo bilo u Bosni prisutnp prije islama.
Muslimani generalno ne bi smjeli piti alkohol, kockati se, kurvati se, nemaju Rock&Roll i slično....
Obično žive u šerijatskom sistemu...
- jao_situacije
#31 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Ja opet mislim da ti malo generaliziraš stvari i da je ovo previše ipak, koliko je sad ljudi terorista kod njih, ima li ih milion ? Pohapsiš te teroriste i šta onda hoće li biti terorista ? Neće. Hoće li biti i dalje nasilnih neće, te probleme riješi policija i pravosuđe. Ovo je ipak odraz netolerantnosti, i onoga što se dešavalo početkom 1930-ih u Njemačkoj.. isto su bili protesti javna prozivanja poslije upadi napadi paljevine pa logori. Da li mi u BiH imamo doseljenike iz Albanije, Kosova, Sandžaka itd. da li se nemali broj tih lica konstantno vrti po crnoj hronici ? Vrti. Da li je iko u Sarajevu izašao i protestvovao protiv tih koji su došli, bodu po tramvajima dilaju drogu itd. Da podsjetim samo Kel(j)emendi Gaši nisu autohtona bosanska begovska prezimena.Kikibombona wrote:A jbg, treba uvaziti cinjenicu da su stranci tamo gosti i da cesto rade protiv drustva u kojem zive.SkyLimit wrote:Ja predlažam da organizujemo kontraproteste protiv kršćanskih fašista.
Kad nam oni koji se nađu uvrijeđeni kažu da nisu svi oni fašisti, a i da mnogi nisu čak ni neki kršćani, mi ćemo reći da ni mi nismo svi teroristi, a mnogi i nismo neki muslimani, ali to vas ne spriječava da protestujete protiv nas.
Svakako da bilo koga ko potiče iz islamskog kulturnog naslijeđa ovi protesti neće obradovati, ma koliko ih organizatori pokušali predstaviti kao protiv "islamizacije" a ne muslimana, šta god to značilo.
Kod nas je dosao jedan fin i uljudan par u Gorazde i odmah se digla buka. I ovdje na forumu su sjevale varnice i mnogi su se bunili protiv ljudi koji su dosli da rade i mozda nekome pomognu. Optuzba - protestantski misionari.
E sad zamisli da u Gorazde dodje 1 000 ljudi koji ce biti na grbaci gorazdanske vlasti, koji ce se baviti misionarstvom, koji je osudjivati nacin zivota gorazdanskih gradjana, koji ce ponekad biti agresivni i nasilni, koji ce iz Gorazda sudjelovati u teroristickim organizacijama. Vjeruj da bi mi bili 100 puta netolerantniji u takvoj situaciji. Samo kod nas malo ko ima postenja da realno sagleda i bude nepristrasan kada komentarise neku pojavu.
Bosanski muslimani su primjer dobrih imigranata. Da su svi kao mi ne bi bilo problema.
- SkyLimit
#32 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Sad već vidim da je uzaludno, ali probati ću zadnji put: Nije problem u tome jesu li njih dvojica na istim talasnim dužinama, već što su oni za jednog fašistu obojica jednostavno samo muslimani, ništa više ništa manje.animals wrote: Ako je za tebe, Alen iz gornjeg Vakufa, na istoj ideoloskoj liniji kao Zeir iz Alzira..
-
HM 2011
#33 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Zeir iz ovog slučaja je lijeni neintegrirani bilmez - kojeg treba skinuti sa socijale i deportovati u državu porijekla... (o njegovom podržavanju Isil-a dovoljno govori činjenica da ne živi u Isil-u)animals wrote:SkyLimit wrote:animals wrote: Jel tebi jasno da npr. jedan Bosnjak u Njemackoj ili Austriji ima ista prava kao i Njemac ili Austrijanac..
Ti očito ne shvaćaš da onima koji organizuju ove proteste, Alen iz Gornjeg Vakufa koji radi u Mercedesu, pije svake subote, član je nekog dobro organizovanog bošnjačkog džemata, smeta jednako kao i Abu - Zeir iz Alžira koji ima desetoro djece, živi na socijali i javno podržava ISIL.[/quote
Ako je za tebe, Alen iz gornjeg Vakufa, na istoj ideoloskoj liniji kao Zeir iz Alzira..
Alen je pak alkos - al biće nešto od njega....
-
Lug
#34 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
fakat je ogroman broj izbjeglica.. izgleda da se i ratuje zbog naseljavanja i mjesanja stanovnistva..
ja uvijek krenem od sebe, tj. kako bi se ja ponasao da sam na njihovom mjestu?
ja uvijek krenem od sebe, tj. kako bi se ja ponasao da sam na njihovom mjestu?
- jao_situacije
#35 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Izvini ali ja razumijem Skylimita, zapadna Europa smatra BIH muslimanskom državom, govorim o prosječno educiranom čovjeku, i vidi ljude iz BIH kao muslimane nije on ekspert iz orijentalistike, teologije i sociologije da razlikuje naše "muslimane po običaju" od onih koji se tako smatraju jer vjeruju. Njemu je musliman musliman, i ne razumije on ove ekstremiste kao neke druge muslimane.animals wrote:SkyLimit wrote:animals wrote: Jel tebi jasno da npr. jedan Bosnjak u Njemackoj ili Austriji ima ista prava kao i Njemac ili Austrijanac..
- animals
#36 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Sa mnom radi decko, Bosanac....jede sve sto jedu i drugi ljudi..SkyLimit wrote:Sad već vidim da je uzaludno, ali probati ću zadnji put: Nije problem u tome jesu li njih dvojica na istim talasnim dužinama, već što su oni za jednog fašistu obojica jednostavno samo muslimani, ništa više ništa manje.animals wrote: Ako je za tebe, Alen iz gornjeg Vakufa, na istoj ideoloskoj liniji kao Zeir iz Alzira..
dobar decko, jel musliman, nemam pojma, niti on to istice..
po imenu, i po porijeklu rodjenja reklo bi se da je Bosnjak..
iako ga to niko ne pita, niti on to uopce istice..znaci covjek je Bosanac..
i za Nijemca ili Austrijanca on je isti kao onaj Hrvat ili Srbin..niko ne pravi razliku..
i nikoga ne poredi sa nekim muslimanom iz Alzira..
- JohnnyS
#37 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Što sam ja primjetio iz kontakata sa strancima, njima smo mi svi isti - Balkanjerosi, veze oni nemaju ima li tu katolika, muslimana, pravoslavaca, budista ili agnostika. Tako da je velika šansa da će prosječni Hans za nekog našeg u Njemačkoj pomisliti da je musliman samo ako mu taj naš to i kaže.
-
kobac40
#38 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Ovo su protesti u manjem njemackom entitetu "Istocnoj Njemackoj" i njima ne treba pridavati nikakvu paznju.
Isto kad bi stanovnistvo manjeg entiteta BiH protestirali zbog sandzaklija.
Tema je bez veze!
Isto kad bi stanovnistvo manjeg entiteta BiH protestirali zbog sandzaklija.
Tema je bez veze!
-
razonoda
#39 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
JohnnyS wrote:Što sam ja primjetio iz kontakata sa strancima, njima smo mi svi isti - Balkanjerosi, veze oni nemaju ima li tu katolika, muslimana, pravoslavaca, budista ili agnostika. Tako da je velika šansa da će prosječni Hans za nekog našeg u Njemačkoj pomisliti da je musliman samo ako mu taj naš to i kaže.
- MyTao
#40 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Koji su bolesnici ovu Arapi i slicni... dodju iz svoje zemlje jer je to jedna velika rupa, zbog njihovih glupih i zaostalih zakona. Onda kad se smjeste pocnu protestirati i traziti da se uspostave njihovi glupi i zaostali zakoni koji su krivi sto je njihova zemlja jedna velika rupa.

-
kopijas34
#41 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Sve u svemu mislim da su ovdje ljudi tolerantni. Bio sam u Parizu. Minhenu, Berlinu... Cesto dobijes utisak da si u Alziru ili Turskoj. Ako Pariz vec danas nema 30% muslimana evo moja glava. Slicna stvar je sa vecinom drugih metropola.
Pored tog velikog demografskog shifta na zapadu ipak ovdje nema vecih problema. Neki protestuju ali imas i kontra proteste.
Ovdje ti je sve toliko izmjedasano.. Jucer otisao u neki manji gradic. Telefon mi se ispraznio. Sretnem u toj vukojebini; za koju sam bio uvjeren da nema ni jedan musliman, neke balavce plave i pitam ih za telefon da mi posude. A u telefonu prvo ime koje sam vidio (Zadnje ime koje je taj balavac zvao) jer "Ahmed". Znaci omladina se druzi. Sve je to totalno izmesano kao i u Sarajevu recimo 1985.
Da nepricam o vecim gradovima ovdje. To ti je sve mala Turska ili mali Maroko.
Pored tog velikog demografskog shifta na zapadu ipak ovdje nema vecih problema. Neki protestuju ali imas i kontra proteste.
Ovdje ti je sve toliko izmjedasano.. Jucer otisao u neki manji gradic. Telefon mi se ispraznio. Sretnem u toj vukojebini; za koju sam bio uvjeren da nema ni jedan musliman, neke balavce plave i pitam ih za telefon da mi posude. A u telefonu prvo ime koje sam vidio (Zadnje ime koje je taj balavac zvao) jer "Ahmed". Znaci omladina se druzi. Sve je to totalno izmesano kao i u Sarajevu recimo 1985.
-
kopijas34
#42 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Vidi se da ne zivis ovdje na zapadu. Pa kada dodjem u Sarajevu non stop cujem price o Sandzaklijama. Znaci neki Sarajlija po rodjenju (i ja samjao_situacije wrote:
Ja opet mislim da ti malo generaliziraš stvari i da je ovo previše ipak, koliko je sad ljudi terorista kod njih, ima li ih milion ? Pohapsiš te teroriste i šta onda hoće li biti terorista ? Neće. Hoće li biti i dalje nasilnih neće, te probleme riješi policija i pravosuđe. Ovo je ipak odraz netolerantnosti, i onoga što se dešavalo početkom 1930-ih u Njemačkoj.. isto su bili protesti javna prozivanja poslije upadi napadi paljevine pa logori. Da li mi u BiH imamo doseljenike iz Albanije, Kosova, Sandžaka itd. da li se nemali broj tih lica konstantno vrti po crnoj hronici ? Vrti. Da li je iko u Sarajevu izašao i protestvovao protiv tih koji su došli, bodu po tramvajima dilaju drogu itd. Da podsjetim samo Kel(j)emendi Gaši nisu autohtona bosanska begovska prezimena.
Kako se treba jedan Parizanin osijecati kada u Parizu imas 30% muslimana koji su cesto umotani totalno, u sandalama ulaze u metro (vidio svojim ocima) i simpatiziraju sharijat dosli iz vukojenina za koje je Novi Pazar san snova? Oni se prema tim ljudima ponasaju 100 puta tolerantnije nego recimo jedan Sarajlija prema nekome iz Foce recimo.
- jao_situacije
#43 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Vidi ja jesam u Sarajevu s tim da periodično idem vani jer mogu, a pretpostavljam da si ti negdje u EU i da periodično boraviš u Sarajevu (nemam nikakvo loše mišljenje o tome), i drago mi je da se javljaju ljudi koje sam i pitao tj. koji žive tamo, a ne ovi kao ja koji max 2-3 mjeseca u godini budu u EU. Ali pazi činjenica je da smo mi ipak tolerantniji u Sarajevu ne znam da je kod nas baš neko napadao ljude zbog toga što su Sandžaklije ili Albanci, a čitao sam, ne znam koliko je istina da su pokrivene žene napadali fizički baš eto u tom Parizu. Mislim halo ženu napasti moraš biti neki kromanjonac teški da to uradiš, a i sama Njemačka je radila ovakve stvari kao iz texta prije manje od 100 godina i tada u početku ih nije bilo puno, bila je ekonomska kriza nije bilo posla itd. i bum.kopijas34 wrote:Vidi se da ne zivis ovdje na zapadu. Pa kada dodjem u Sarajevu non stop cujem price o Sandzaklijama. Znaci neki Sarajlija po rodjenju (i ja samjao_situacije wrote:
Ja opet mislim da ti malo generaliziraš stvari i da je ovo previše ipak, koliko je sad ljudi terorista kod njih, ima li ih milion ? Pohapsiš te teroriste i šta onda hoće li biti terorista ? Neće. Hoće li biti i dalje nasilnih neće, te probleme riješi policija i pravosuđe. Ovo je ipak odraz netolerantnosti, i onoga što se dešavalo početkom 1930-ih u Njemačkoj.. isto su bili protesti javna prozivanja poslije upadi napadi paljevine pa logori. Da li mi u BiH imamo doseljenike iz Albanije, Kosova, Sandžaka itd. da li se nemali broj tih lica konstantno vrti po crnoj hronici ? Vrti. Da li je iko u Sarajevu izašao i protestvovao protiv tih koji su došli, bodu po tramvajima dilaju drogu itd. Da podsjetim samo Kel(j)emendi Gaši nisu autohtona bosanska begovska prezimena.) se osjeca vise od sandzaklije i papaka. A Sarajevo je u biti jedna poprilicno ruzna mahala.
Kako se treba jedan Parizanin osijecati kada u Parizu imas 30% muslimana koji su cesto umotani totalno, u sandalama ulaze u metro (vidio svojim ocima) i simpatiziraju sharijat dosli iz vukojenina za koje je Novi Pazar san snova? Oni se prema tim ljudima ponasaju 100 puta tolerantnije nego recimo jedan Sarajlija prema nekome iz Foce recimo.
Hoću da kažem po Sarajevu nema milijardu došljaka iz drugih država i opet napominjem veliki ih se broj bavi kriminalom, ali mi opet ne idemo tako drastično na njih kao ovi u Njemačkoj, oni se tim problemom trebaju pozabaviti na jedan prihvatljiviji način, isto bih rekao i sa problemom u BIH.. npr. postrožiti način ulaska iz Srbije i Crne Gore u BIH, a ne samo pljuvati.
Da se vratim na ovo o sandžaklijama ja ih znam jedan određeni broj i neki ljudi su barem za moje standarde okej oni su profesori, neki su poduzetnici i ti ljudi su došli prije rata u BIH, a onda znam recimo i ove poslije rata što su došli niti su legalno prijavljeni niti imaju državljanstvo, ja ne znam ni koji status oni uopće imaju i takvi najčešće prave probleme po Sarajevu. Što se mene tiče ja u prozivanju ne mislim na njih, ti profesori poduzetnici ozbiljni ljudi takve mi ne pada na pamet prozivati, došli rade poštuju zakon i takvi su uvijek dobrodošli.
-
razonoda
#44 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
kopijas34 wrote:Sve u svemu mislim da su ovdje ljudi tolerantni. Bio sam u Parizu. Minhenu, Berlinu... Cesto dobijes utisak da si u Alziru ili Turskoj. Ako Pariz vec danas nema 30% muslimana evo moja glava. Slicna stvar je sa vecinom drugih metropola.
-
razonoda
#45 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Kako mene sjecanje sluzi --to je Sarajevo,-sve su ismijavali--istocnu bosnu, krajinu , snadzk, i kao sto se pokazalo tokpm rata, njih su zrtvovali. A ko se bavi kriminalom---najmanje dosljaci, oni se zaposljavaju ili otvaraju biznise ili prave toranj. A domaci ;;;;vec znate.jao_situacije wrote:Vidi ja jesam u Sarajevu s tim da periodično idem vani jer mogu, a pretpostavljam da si ti negdje u EU i da periodično boraviš u Sarajevu (nemam nikakvo loše mišljenje o tome), i drago mi je da se javljaju ljudi koje sam i pitao tj. koji žive tamo, a ne ovi kao ja koji max 2-3 mjeseca u godini budu u EU. Ali pazi činjenica je da smo mi ipak tolerantniji u Sarajevu ne znam da je kod nas baš neko napadao ljude zbog toga što su Sandžaklije ili Albanci, a čitao sam, ne znam koliko je istina da su pokrivene žene napadali fizički baš eto u tom Parizu. Mislim halo ženu napasti moraš biti neki kromanjonac teški da to uradiš, a i sama Njemačka je radila ovakve stvari kao iz texta prije manje od 100 godina i tada u početku ih nije bilo puno, bila je ekonomska kriza nije bilo posla itd. i bum.kopijas34 wrote:Vidi se da ne zivis ovdje na zapadu. Pa kada dodjem u Sarajevu non stop cujem price o Sandzaklijama. Znaci neki Sarajlija po rodjenju (i ja samjao_situacije wrote:
Ja opet mislim da ti malo generaliziraš stvari i da je ovo previše ipak, koliko je sad ljudi terorista kod njih, ima li ih milion ? Pohapsiš te teroriste i šta onda hoće li biti terorista ? Neće. Hoće li biti i dalje nasilnih neće, te probleme riješi policija i pravosuđe. Ovo je ipak odraz netolerantnosti, i onoga što se dešavalo početkom 1930-ih u Njemačkoj.. isto su bili protesti javna prozivanja poslije upadi napadi paljevine pa logori. Da li mi u BiH imamo doseljenike iz Albanije, Kosova, Sandžaka itd. da li se nemali broj tih lica konstantno vrti po crnoj hronici ? Vrti. Da li je iko u Sarajevu izašao i protestvovao protiv tih koji su došli, bodu po tramvajima dilaju drogu itd. Da podsjetim samo Kel(j)emendi Gaši nisu autohtona bosanska begovska prezimena.) se osjeca vise od sandzaklije i papaka. A Sarajevo je u biti jedna poprilicno ruzna mahala.
Hoću da kažem po Sarajevu nema milijardu došljaka iz drugih država i opet napominjem veliki ih se broj bavi kriminalom, ali mi opet ne idemo tako drastično na njih kao ovi u Njemačkoj, oni se tim problemom trebaju pozabaviti na jedan prihvatljiviji način, isto bih rekao i sa problemom u BIH.. npr. postrožiti način ulaska iz Srbije i Crne Gore u BIH, a ne samo pljuvati.
Da se vratim na ovo o sandžaklijama ja ih znam jedan određeni broj i neki ljudi su barem za moje standarde okej oni su profesori, neki su poduzetnici i ti ljudi su došli prije rata u BIH, a onda znam recimo i ove poslije rata što su došli niti su legalno prijavljeni niti imaju državljanstvo, ja ne znam ni koji status oni uopće imaju i takvi najčešće prave probleme po Sarajevu. Što se mene tiče ja u prozivanju ne mislim na njih, ti profesori poduzetnici ozbiljni ljudi takve mi ne pada na pamet prozivati, došli rade poštuju zakon i takvi su uvijek dobrodošli.
- jao_situacije
#46 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Toranj se napravio od... (hint keljemendi) 101% Albanca ne plaća sve ono što treba da plati državi neki čak ništa ne plaćaju. Ako je zaposlenje dilati drogu iznuđivati onda da, svi su zaposleni. To domaći ne znam ni šta znači ako ćemo iskreno.. hajd' ovako ako je došao veliki broj ljudi u Sarajevo i to iz svih dijelova BiH i okolnih država ko su to onda domaći, ispada da je domaćih jako malo i ispada da statistički gledano ne mogu svi biti nezaposleni, i sjediti po kaficama.razonoda wrote:jao_situacije wrote:kopijas34 wrote:Kako mene sjecanje sluzi --to je Sarajevo,-sve su ismijavali--istocnu bosnu, krajinu , snadzk, i kao sto se pokazalo tokpm rata, njih su zrtvovali. A ko se bavi kriminalom---najmanje dosljaci, oni se zaposljavaju ili otvaraju biznise ili prave toranj. A domaci ;;;;vec znate.
-
razonoda
#47 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Ti razmisljas i vidis kao sto i naslov kaze--azilant u Bosni ili NjEMCKOJ je nepozeljan. I sve sto oni rede nevalja. A ko najvise krade od drzave -mogao si procitati u AVAZU 
- bh.tornjak
#48 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
zadnja recenica je cista istina.....mada to sa ovim protestima nema nikakve veze....SkyLimit wrote:Momak ti si izgleda zaluto ovdje. Jok eto Bošnjak = pravoslavac.animals wrote:
Ne protestuje niko protiv Bosnjaka..vec useljenika,a neki kao vehabije,
nanose medvjedzu uslugu muslimanima..
a ako je za tebe Bosnjak jednako musliman, onda imas veliki problem..
Nego, ja sam uvjeren da ovi što protestvuju ono što osjećaju prema Selefiji koji sa desetoro djece živi na socijali i podržava ISIL, isto osjećaju i prema onom "integrisanom" što se školovao i radi od jutra do mraka. Svakako da će ovi protesti više prepasti ove druge nego ove prve.
Ja mislim da se tu radi o klasičnoj zamjeni teza. Ne smetaju njima imigranti koji žive od socijale i bave se kriminalom, njih samo koriste da sakriju mržnju prema pravom objektu, onima koji se školuju i rade, koji su konkurencija njihovoj djeci, koji postaju utjecajni ljudi, a pogotovo kad su još uz to i ponosni muslimani.
Prva generacija useljenika, koji su bili bauštelci koji su radili za hljeb i vodu najteže poslove nisu im smetali. Ali oni su ostali u Njemačkoj, dobili djecu koja završavaju fakultete i postaju faktor u njemačkom društvu, e to im je trn u oku.
-
Cybernetic
#49 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 12:37, edited 1 time in total.
- stakasa
#50 Re: Demonstracije protiv Islamizacije i azilanata u Njemačkoj i kako to vidi "dijaspora u Njemačkoj"
Ne usporedujte sa Sandaklijama i Siptarima, ne zaviruju Njemci Adnanu Januzaju u porodicno stablo i kontaktiraju mu roditelje da izabere pravu reprezentaciju. Mi ko da smo kolonijalna sila...