Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
uzgajivac wrote:
nema čip domet nego uređaj koji ga detektuje. ako je teorija, zašto ga onda nisu označili na ličnoj karti da ljudi znaju da su čipovani?
a misliš da neko ima te uređaje,ko?
to je pitanje koje bi trebalo postaviti Agenciji za zaštitu ličnih podataka.
kao što reče gornji učesnik u forumskim diskusijama, domet je 2-3 metra mirne ruke. dakle nije potrebno nigdje gurati ličnu, dovoljno je ponijeti je sa sobom.
uzgajivac wrote:policijska država je nevidljiva. pogledaj novu ličnu kartu, na njoj nećeš vidjeti ugrađen takozvani beskontaktni čip. mada nisi kriminalac, sa novom ličnom tvoja lokacija je u svakom trenutku poznata onome ko raspolaže uređajem za detektovanje.
naravno korisnik lične karte o tome nije obaviješten, iako daje svoj potpis prilikom postavljanja zahtjeva.
Evo ga, počele su teorije zavjera Zašto pričaš o onome o čemu nisi upoznat?
U sve nove kartice su ugrađeni RFID čipovi koju služe za pohranu otiska prsta, osnovne informacije i e-potpis i (kada bi živjeli u normalnoj zemlji-kao što nismo) takve kartice bi uveliko pomogle u obavljanju mnogih administrativnih poslova.
No, teorija ti potpuno pada u vodu jer RFID čip ima maksimalan domet od 10 metara (i to u idealnim uvjetima), realno je oko 2-3m.
nema čip domet nego uređaj koji ga detektuje. ako je teorija, zašto ga onda nisu označili na ličnoj karti da ljudi znaju da su čipovani?
A kako ga detektira ako čip ništa ne odašilje?
An RFID tag is comprised of an integrated circuit (called an IC or chip) attached to an antenna that has been printed, etched, stamped or vapor-deposited onto a mount which is often a paper substrate or PolyEthylene Therephtalate (PET). The chip and antenna combo, called an inlay, is then converted or sandwiched between a printed label and its adhesive backing or inserted into a more durable structure.
uzgajivac wrote:Kakva su Vaša iskustva sa policijskom državom? Da li ste imali neprijatnih susreta sa organima reda, gdje ste nepravedno tretirani? Ne zaboravite i kvazi-policajce znači izbacivače, zaštitare, osoblje iz obezbjeđenja. Ako je neko imao iskustva sa SIPOM, neka i to šeruje.
Ja sam mislio da smo policijsku državu ostavili iza sebe prvim "slobodnim parlamentarnim izborima" kad ono kvrc, malo sutra. Desi se upad u KLIX k'o u najboljim vremenima iza doba Staljina i Rankovića. Ali drago mi je, ne zbog KLIX-a i štete koja im je nanesena, već zbog ovih što 90-tih upališe svjetlo.
Ako je BiH "Policajska drzava" ja sam Rokfeller... vi izgleda (vecina) niste vidili Svice ili Danske.... kako bi tek zivili u drzavi gdje preko maticnog broja, za sta ti treba da paket podignes u post-boxu na posti, a da nepricam o drugim stvarima, kad te policija zaustavi moze vidjeti koju knjigu citas koliko para imas na racunu itd. Ni u fitnes klub nemozes se uclaniti bez maticnog broja
Zar vrhovni sud BiH ne mozes ponistiti ovaj smijesni zakon rs-a?? Trebaju im Amerikanci baciti politicku atomsku nek idu u pm...pokusavaju stvoriti samostanu mafijasku banana drzavu.
Zviz wrote:Ako je BiH "Policajska drzava" ja sam Rokfeller... vi izgleda (vecina) niste vidili Svice ili Danske.... kako bi tek zivili u drzavi gdje preko maticnog broja, za sta ti treba da paket podignes u post-boxu na posti, a da nepricam o drugim stvarima, kad te policija zaustavi moze vidjeti koju knjigu citas koliko para imas na racunu itd. Ni u fitnes klub nemozes se uclaniti bez maticnog broja
E pa ako je tako super u Danskoj, eto mene gore. Taman uvalim se na socijalu i gotiva. Mozda izganjam i invalidsku penziju....
Ne može internet biti mjesto gdje ne važe zakoni, naravno trebalo bi vidjeti šta konkretno taj novi zakon u Dodilandu predviđa, čisto sumnjam da bilo gdje u "demokratskom svijetu" možeš bez ikakvih poslijedica vrijeđati ovog ili onog, pozivati na linčovanje, ubistva i slično.
Zar nisu u Americi hapsili neke klince koji su upućivali prijetnje tamošnjem predsjedniku?
Zviz wrote:Ako je BiH "Policajska drzava" ja sam Rokfeller... vi izgleda (vecina) niste vidili Svice ili Danske.... kako bi tek zivili u drzavi gdje preko maticnog broja, za sta ti treba da paket podignes u post-boxu na posti, a da nepricam o drugim stvarima, kad te policija zaustavi moze vidjeti koju knjigu citas koliko para imas na racunu itd. Ni u fitnes klub nemozes se uclaniti bez maticnog broja
ne može se jedinstveno govoriti o tome jer ni policija nije jedinstvena. u RS je dosta drukčija situacija i puno političkog represivnog djelovanja policije, a dodik bi volio da bude još više i sve gura u tom smjeru.
muzicar_iz_parka wrote:Ne može internet biti mjesto gdje ne važe zakoni, naravno trebalo bi vidjeti šta konkretno taj novi zakon u Dodilandu predviđa, čisto sumnjam da bilo gdje u "demokratskom svijetu" možeš bez ikakvih poslijedica vrijeđati ovog ili onog, pozivati na linčovanje, ubistva i slično.
Zar nisu u Americi hapsili neke klince koji su upućivali prijetnje tamošnjem predsjedniku?
ma nije to ništa drugo nego pokušaj režima da uspostavi kontrolu nad svim neistomišljenicima... govorit kako u ovoj državi mora da se poštuje zakon kad pričamo o vladarima i njihovim lošim strana je sve, samo ne demokracija i to ti dobro znaš. stalno isti ljudi na čelu sjeverne koreje, već godinama u nedemokratskim državama kakva je ova naša.