Nova Olomanka

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#26 Re: Nova Olomanka

Post by KatarinaKosaca »

Troll_Happens wrote:
gurabija78 wrote:još kad se sazna ko je gazda ovog velelepnog zdanja.... :run:
Pa to se zna. Gazda je u zatvoru a kamatu izdavanjem ubire... :run:
Zar nije u Sloveniji? Pa ne smije ovamo doći ni kad mu se kćerka udaje? :roll: Inače Albanac sa Kosova porijeklom
gurabija78

#27 Re: Nova Olomanka

Post by gurabija78 »

KatarinaKosaca wrote:
Troll_Happens wrote:
Zar nije u Sloveniji? Pa ne smije ovamo doći ni kad mu se kćerka udaje? :roll: Inače Albanac sa Kosova porijeklom
njegove su gornje etaže, ako ih ikad bude...
muha_sa

#28 Re: Nova Olomanka

Post by muha_sa »

Ljakan wrote:
muha_sa wrote:jeste naki :-) zar nije lijepo vidjet onu kapiju od kovanog zeljeza, to je sad moderno.
Kako nije,ja kad vidim kapiju stajo bi satima ispred nebi ulazio u olomanku uopste.Bas je fascinantna.
jakako vec fascinantna----jedino ce zajebat stvar ako demire na prozore ne stave u istoj mustri.
salik79

#29 Re: Nova Olomanka

Post by salik79 »

KatarinaKosaca wrote:
Troll_Happens wrote:

On je samo wannabe gazda. Uknjizeni vlasnici su tu, u Sarajevu. Copy-paste cu svoj upis sa teme "Sarajevo Construction":

Trebala je biti izgradjena kompletna nova zgrada, za ciju izgradnju su uknjizeni vlasnici izdvojili sredstva, odradili kompletne strucne analize o statickoj stabilnosti postojeceg objekta i nuznosti rusenja istog, dobili sve dozvole i zapoceli sa citavim poduhvatom, da bi se u tom momentu i u ovakvoj drzavi kakvu imamo pojavio Kabas Krasnici, opskurni lik, bivsi KOS-ovac, a danasnji robijas u R. Sloveniji, sa tvrdnjom da je Olomanka, ustvari, njegovo vlasnistvo. Trazio je "nagodbu" sa stvarnim vlasnicima , koji nisu pristali na ucjene, da bi ih svojim vezama i vezicama, u konacnici, izveo pred sud. Pri tome je lansirao krilaticu o Olomanki kao zasticenom spomeniku kulture i slicnim ublehama, tuzio i vlasnike i nacelnike i sluzbe, trazio izuzece postupajucih sudija i nadleznih sudova, ulagao zalbe na presude, vracao procese na sami pocetak i sta sve ne...Sve se to razvuklo do dana danasnjeg, a kada ce sve biti okoncano samo dragi Bog zna, nadati se uskoro, da od ovakvog mjesta ne ostane samo ruglo. Napomenuo bih da su ovi izgradjeni dijelovi zasebne vlasnicke cjeline i zbog toga imaju saglasnost za izvodjenje radova.
Umalo popisivac

#30 Re: Nova Olomanka

Post by Umalo popisivac »

salik79 wrote:
Umalo popisivac wrote:Kakva je ovo travestija. Sta je ovo jebote? :-) Pa kako su ovo dopustili od zgrade koja je zasticeni spomenik kulture?

Nikada Olomanka nije bila zasticeni spomenik kulture. To je floskula koju je Kabas Krasnici lansirao u pokusaju dokazivanja vlasnistva nad istom, odnosno "krivicnog djela" kojeg su njenim rusenjem"pocinili" stvarni vlasnici (cije vlasnistvo vec godinama pokusava osporiti). Usput, ovaj dio, koji je nanovo izgradjen, predstavlja zasebnu vlasnicku cjelinu u sklopu samog objekta.
Cudi me. Mislio sam da je jer sam mislio da su manje vise sve AU zgrade stavljene pod zastitu. U svakom slucaju valjda neko pazi sta se i gdje se gradi. Dobro neko napisa bas izgleda na autopraonu. Mozda ce se nekad u buducnosti nadograditi.
KatarinaKosaca

#31 Re: Nova Olomanka

Post by KatarinaKosaca »

salik79 wrote:On je samo wannabe gazda. Uknjizeni vlasnici su tu, u Sarajevu. Copy-paste cu svoj upis sa teme "Sarajevo Construction":

Trebala je biti izgradjena kompletna nova zgrada, za ciju izgradnju su uknjizeni vlasnici izdvojili sredstva, odradili kompletne strucne analize o statickoj stabilnosti postojeceg objekta i nuznosti rusenja istog, dobili sve dozvole i zapoceli sa citavim poduhvatom, da bi se u tom momentu i u ovakvoj drzavi kakvu imamo pojavio Kabas Krasnici, opskurni lik, bivsi KOS-ovac, a danasnji robijas u R. Sloveniji, sa tvrdnjom da je Olomanka, ustvari, njegovo vlasnistvo. Trazio je "nagodbu" sa stvarnim vlasnicima , koji nisu pristali na ucjene, da bi ih svojim vezama i vezicama, u konacnici, izveo pred sud. Pri tome je lansirao krilaticu o Olomanki kao zasticenom spomeniku kulture i slicnim ublehama, tuzio i vlasnike i nacelnike i sluzbe, trazio izuzece postupajucih sudija i nadleznih sudova, ulagao zalbe na presude, vracao procese na sami pocetak i sta sve ne...Sve se to razvuklo do dana danasnjeg, a kada ce sve biti okoncano samo dragi Bog zna, nadati se uskoro, da od ovakvog mjesta ne ostane samo ruglo. Napomenuo bih da su ovi izgradjeni dijelovi zasebne vlasnicke cjeline i zbog toga imaju saglasnost za izvodjenje radova.
Hvala na ovoj podrobnoj info... Nisam znala potpuno, znam da je ovaj Albanac nešto petljao sa tekstilom, hvalio se da je vlasnik, ali je simptomatično da nikada ne smije doći u Sarajevo. Sad mi je jasno zašto :D
bull21

#32 Re: Nova Olomanka

Post by bull21 »

BAN PLOX :izet:
Last edited by bull21 on 29/12/2014 22:01, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#33 Re: Nova Olomanka

Post by StupskaBitanga »

gospode bože :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
karanana

#34 Re: Nova Olomanka

Post by karanana »

vau. za ovo ti je sigurno trajni ban. a policija rs sada ima i ip adrese. brisi to i mozda je bolje da vake stvari cuvas za sebe. ali kako hoces.
salik79

#35 Re: Nova Olomanka

Post by salik79 »

KatarinaKosaca wrote:
salik79 wrote:On je samo wannabe gazda. Uknjizeni vlasnici su tu, u Sarajevu. Copy-paste cu svoj upis sa teme "Sarajevo Construction":

Hvala na ovoj podrobnoj info... Nisam znala potpuno, znam da je ovaj Albanac nešto petljao sa tekstilom, hvalio se da je vlasnik, ali je simptomatično da nikada ne smije doći u Sarajevo. Sad mi je jasno zašto :D
Ma bio je on tu na samom pocetku, kada je i kod Senada Hadzifejzovica gostovao - kontra Ljubise Markovica...Ma lik mracnjak totalni, u sukobu sa zakonom i ljudima. Gora je meni nasa drzava koja je taj sav cirkus dozvolila i cije vratolomije, u konacnici mi placamo i placat cemo (pogotovo kada dodju na red odstetni zahtjevi, jer sve ovo traje nekih 15-tak godina).
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#36 Re: Nova Olomanka

Post by Chmoljo »

bull21 wrote:BAN PLOX :izet:
pošto znam da više nećeš, dobijaš vremenski, a ne trajni. bez kazne onakve stvari ne mogu proći...

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» bull21

mjesec
agent_zero

#37 Re: Nova Olomanka

Post by agent_zero »

Bruka i sramota od onakve zgrade, koja se uzgred mogla obnoviti.
salik79

#38 Re: Nova Olomanka

Post by salik79 »

Bruka i sramota da, ali se zgrada nije mogla obnoviti, nego iskljucivo iznova izgraditi, sto je potvrdila i strucna staticka analiza.
Rizvan

#39 Re: Nova Olomanka

Post by Rizvan »

Ona stara zgrada je bila bezvezna, i nije bila u visini susjednih zgrada. Na toj lokaciji trebalo je izgraditi moderan objekat, kao npr. onaj hotel u ulici Koševo, da glavna ulica u Sarajevu ima i neki reprezentativan objekat iz 21 stoljeća. Ovako žali bože lokacije.
DaysleepeR

#40 Re: Nova Olomanka

Post by DaysleepeR »

pogledajte je sa strane kada budete prolazili, kroz ovu kapiju, kosi krov prema naniže kao baraka. nema ovdje nadziđivanja
homega

#41 Re: Nova Olomanka

Post by homega »

Rizvan wrote:Ona stara zgrada je bila bezvezna, i nije bila u visini susjednih zgrada. Na toj lokaciji trebalo je izgraditi moderan objekat, kao npr. onaj hotel u ulici Koševo, da glavna ulica u Sarajevu ima i neki reprezentativan objekat iz 21 stoljeća. Ovako žali bože lokacije.

Slažem se, nešto poput one veleljepne zgrade na Obali kod kafane Visoko... Sa fasadom u staklu, najbolje što tamnijem, i sa dosta inox ukrasa po njoj :D
mokra_carapa

#42 Re: Nova Olomanka

Post by mokra_carapa »

kriminal u svakom pogledu...
O'zone
Globalni moderator

#43 Re: Nova Olomanka

Post by O'zone »

Sve će to biti u redu. Slastičarna puna, bašte na krovu i iza zgrade pune, znam ja nas.....

http://www.klix.ba/biznis/nova-olomanka ... /150122089
Logovan

#44 Re: Nova Olomanka

Post by Logovan »

O'zone wrote:Sve će to biti u redu. Slastičarna puna, bašte na krovu i iza zgrade pune, znam ja nas.....

http://www.klix.ba/biznis/nova-olomanka ... /150122089
Dole komentar:
Danas u Sarajevu nema poznatih imena
Sto su nekad bili Pimpek,Brega,Kemica sad su Hankin mali,mali Delalic,Rastoder i kompanija

U pravu je. :oops:
OldMayor

#45 Re: Nova Olomanka

Post by OldMayor »

Ja nekako sumnjam da je ondje ulozeno pola miliona maraka.

I kakva je ono fasada tita im, posudili farbu od tibre...
sarajevsko_pivo

#46 Re: Nova Olomanka

Post by sarajevsko_pivo »

Jos uvijek nisu otvorili objekat?
Logovan

#47 Re: Nova Olomanka

Post by Logovan »

sarajevsko_pivo wrote:Jos uvijek nisu otvorili objekat?
Nisu.
sarajevsko_pivo

#48 Re: Nova Olomanka

Post by sarajevsko_pivo »

Gdje zapelo?
privremeni

#49 Re: Nova Olomanka

Post by privremeni »

sarajevsko_pivo wrote:Gdje zapelo?
U dilemi, da li ce to "biti samo poslovni, samo stambeni ili samo poslovno-stambeni objekat" kako to lijepo kaze investitor sa M.Dvora gosp.Katica. Da ne pominjem kakav bi se tek neboder mogao ugurati u ono malo prostora. Sto bi rekli ljubitelji visina i gradjevina: Najveci u ulici!!! :-) :D
KatarinaKosaca

#50 Re: Nova Olomanka

Post by KatarinaKosaca »

I ko su vlasnici? :roll: Zna li se? Ili je tajna? Ili je ovaj Slovanac-Kosovar :D
Post Reply