Stimulansi za učenje

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
JThomas

#26 Re: Stimulansi za učenje

Post by JThomas »

preporučljivo je da te bar malo i zanima ono što treba učiti. ovdje se uči da roditelji vide da učiš...
Zeljoooo

#27 Re: Stimulansi za učenje

Post by Zeljoooo »

Pa zanima samo se nema koncentracije! Koncentraciju je bitno povecati a svakako moras sjestii nauciti a ako nema koncentracije djaba je sve.
dobar osjecaj

#28 Re: Stimulansi za učenje

Post by dobar osjecaj »

Ja ne vjerujem u moc tabletica za takve stvari. Trcanje je meni licno najbolji stimulans za funkcionisanje cijelog organizma, za bolji osjecaj prokrvljenosti, za rad mozga. Kad mi se desi da vise od pet dana ne trcim , vise sam rasijana, lakse gubim koncentraciju. Otrcim 5-10 km i u 100% situacija se osjecam znatno bolje i imam vise koncentracije i za ucenje i za izradu raznih analiza. Zivot bez kretanja i sporta unistava. Nekog brze, nekog sporije.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#29 Re: Stimulansi za učenje

Post by Chmoljo »

što je onda Forrest Gump bio glup?
Zeljoooo

#30 Re: Stimulansi za učenje

Post by Zeljoooo »

dobar osjecaj wrote:Ja ne vjerujem u moc tabletica za takve stvari. Trcanje je meni licno najbolji stimulans za funkcionisanje cijelog organizma, za bolji osjecaj prokrvljenosti, za rad mozga. Kad mi se desi da vise od pet dana ne trcim , vise sam rasijana, lakse gubim koncentraciju. Otrcim 5-10 km i u 100% situacija se osjecam znatno bolje i imam vise koncentracije i za ucenje i za izradu raznih analiza. Zivot bez kretanja i sporta unistava. Nekog brze, nekog sporije.
Pa normalno da postoje tablete koje ce povecati opskrbljenost mozga krvlju, kiseonikom i drugim metabolitima i to ce normalno doprinjeti boljem funkcionisanju mozga.
Takdjer postoje tablete koje djeluju na same rceptore, povecavaju provodljivost i stimulisu povecano lucenje neurotransmitera. Sve to moze dovesti do bolje funkcije mozga a moze dovesti i da receptori pregore.
Zeljoooo

#31 Re: Stimulansi za učenje

Post by Zeljoooo »

Nego stvarno je li ko koristio piracetam i kakvi su utisci?
Boateng

#32 Re: Stimulansi za učenje

Post by Boateng »

.
Last edited by Boateng on 14/07/2015 07:02, edited 2 times in total.
avetinja

#33 Re: Stimulansi za učenje

Post by avetinja »

MadridiisTa wrote:
ferratilis wrote:
MadridiisTa wrote:Pozdrav, zanima me da li je ko od vas koristio kakve stimulanse za učenje? Čitao sam o piracetamu i čini mi se sasvim ok, zna li neko gdje ga mogu nabaviti u BiH (po mogućnosti Tuzla) :)
Radi sklekove i zgibove dok ti se ne zamanta, idi na rekreaciju, igraj neki sport, radi nešto pametno, nemoj puno masturbirat (to je neprijatelj br. 1 koncentracije), jedi zdravo koliko možeš i mani se hemije i tih kojekakvih "kako zapamtit 100 riječi s jednom tabletom" i sličnih mamipara, kako su prije ljudi učili bez problema a spavali na podu i jeli šta stignu i kad stignu i opet postizali odlične rezultate

i da, kažu preporučljivo je imat aktivan seksualni život al to ti neću stavljat kao obavezno, nemam ga ni ja, teško je to u ovakvoj krizi :D
hvala ali nemam volje to da radim... da imam volju to da radim onda bih imao volju i da učim :D hemija me zanima :D
Ma, nema tebi pomoći. Ako sam sebe, svojim mozgom ne možeš natjerati da učiš, ne može niko. Pošto vidim da te hemija zanima kupi sebi lsd, eksere mislim imaju i neke lude mačke na tržištu, pa se pukni, pa nam javi. Ali da se ti ne bi zajebavao sa hemijom, pukni se dopom. Neće ti pasti na pamet ni učenje, niti bilo šta drugo. Znači samo dop.
avetinja

#34 Re: Stimulansi za učenje

Post by avetinja »

Boateng wrote:
Chmoljo wrote:što je onda Forrest Gump bio glup?
Ko nema u glavi, ima u nogama.
Ili među. :D
Lounge Act

#35 Re: Stimulansi za učenje

Post by Lounge Act »

Ginko biloba
Ginko se tradicionalno koristi za terapiju poremećaja cirkulacije i poboljšanje memorije, što su i kasnije potvrdila naučna istraživanja.
Ramzess Veliki

#36 Re: Stimulansi za učenje

Post by Ramzess Veliki »

Nedostatak seksa grdno umanjuje koncentraciju ... :twisted:
kandelabar

#37 Re: Stimulansi za učenje

Post by kandelabar »

Zeljoooo wrote:Sad pogledah imam par kutija piracetama pod nazivom SMART. Valjda svaka tableta ima 800mg. To mi djed koristio, imao mozdani.

Sad cu na nos da ih uvucem :oops:
nakon toga možeš da izvodiš i najteže formule bez problema ruka sama piše :lol:
topcam
Vozim: uzbrdo

#38 Re: Stimulansi za učenje

Post by topcam »

kritichar wrote:motka.
Taman hocu napisat "prut", a vidim ti odm´a, motka.
kritichar

#39 Re: Stimulansi za učenje

Post by kritichar »

topcam wrote:
kritichar wrote:motka.
Taman hocu napisat "prut", a vidim ti odm´a, motka.
Prut je za djecicu
Za ove matore treba dobra motka
:D
topcam

#40 Re: Stimulansi za učenje

Post by topcam »

Da ne leti u kupus vise :lol:
TheMule

#41 Re: Stimulansi za učenje

Post by TheMule »

Cuo sam da je taj stimulans u redu sto se tice ucenja, ali opasan po zdravlje. Ali postoji jedan mnogo bolji:

Pridjes grupi komunalaca/gradjevinaca koji kopaju, i pitas fino mozes li pomoci slijedecih nekoliko dana, jer ti je dosadno. Krampas citav dan, sutra ujutro navijes sad u 5, pa opet. Para nema za izlaska, vec pravo kuci i na spavanje. Nakon nekoliko dana, bices stimuliran do maksimuma.
Daryl Dixon

#42 Re: Stimulansi za učenje

Post by Daryl Dixon »

.
Last edited by Daryl Dixon on 03/03/2016 03:51, edited 1 time in total.
topcam

#43 Re: Stimulansi za učenje

Post by topcam »

TheMule wrote:Cuo sam da je taj stimulans u redu sto se tice ucenja, ali opasan po zdravlje. Ali postoji jedan mnogo bolji:

Pridjes grupi komunalaca/gradjevinaca koji kopaju, i pitas fino mozes li pomoci slijedecih nekoliko dana, jer ti je dosadno. Krampas citav dan, sutra ujutro navijes sad u 5, pa opet. Para nema za izlaska, vec pravo kuci i na spavanje. Nakon nekoliko dana, bices stimuliran do maksimuma.
Prije ce biti da ce ustajat prije horoza i bez vekera :mrgreen:
LARVA

#44 Re: Stimulansi za učenje

Post by LARVA »

.
Last edited by LARVA on 04/01/2015 16:29, edited 1 time in total.
cLo

#45 Re: Stimulansi za učenje

Post by cLo »

tajsmo jintadžo :D
amiliana

#46 Re: Stimulansi za učenje

Post by amiliana »

MadridiisTa wrote:Pozdrav, zanima me da li je ko od vas koristio kakve stimulanse za učenje? Čitao sam o piracetamu i čini mi se sasvim ok, zna li neko gdje ga mogu nabaviti u BiH (po mogućnosti Tuzla) :)
Ne bih ti preporucila da uzimas te tablete jer djeluju na receptore i moze izazvati vrtoglavicu ,ja sam cula da se te tablete uzimaju za Parkinsovu bolest mani se tableta samo te unistavaju ,ako bas ne mozes uzmi kafu kofein kao stimulans i fizicka aktivnost ja nemam problema s ucenjem samo ponekad osjecam nekakav umor i pospanost ali to vremenom prodje. Samo fizicka aktivnost i pokusaj da se naspavas i vidjet ces da ce biti bolje.
spacek

#47 Re: Stimulansi za učenje

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:45, edited 1 time in total.
iz zadnje klupe

#48 Re: Stimulansi za učenje

Post by iz zadnje klupe »

Već sam jednom pisao o ovome na jednoj sličnoj temi, uglavnom ljudi u BIH nisu upoznati s time, ne radi se o nelegalnim stimulansima , već o noontropicima, evo vam deifincije

Nootropics are memory enhancers, neuro enhancers, cognitive enhancers, and intelligence enhancers, supplements, nutraceuticals, and functional foods that improve one or more aspects of mental function, such as working memory, motivation, and attention

Znači nešto što se pravi od biljaka ili se ekstraktuje iz hrane a što poboljšava funkciju moždanih vijuga, normalno se prodaje u apotekama bez recepta.

Moje lično iskustvo je da mi je povećalo performanse za učenje za jedno 20-30% posto, npr ako možeš učiti jedno sat i po efektivno do dostizanja tačke zasićenje, to ti povećava to vrijeme na recimo 2-2,5 sata.

Preporučujem alpha-gpc i biljku bacopu, ako naručuješ iz inostranstva samo ukucaj u ebay noontropics i imas zaista veliki izbor raznih preparata.

Za svaki, ako nisi sigurna, na googl-u ispitaj je su li legalni , i imaju li side effects

Za ova dva koja sam ti naveo, nemaju sporednih efekata
Zeljoooo

#49 Re: Stimulansi za učenje

Post by Zeljoooo »

TheMule wrote:Cuo sam da je taj stimulans u redu sto se tice ucenja, ali opasan po zdravlje. Ali postoji jedan mnogo bolji:

Cuj piracetam opasan po zdravlje. To ti na pijaci rekli.
Boateng

#50 Re: Stimulansi za učenje

Post by Boateng »

.
Last edited by Boateng on 15/01/2015 10:22, edited 1 time in total.
Post Reply