Pa ima proporcionalno lice, pravilan profil, krupne oči... Šta ja znam... Lijepa je. I na slikama sa jako malo šminke je lijepa. Nije pokupila ništa s japanske strane, a meni su japanci bez veze...Norm wrote:Cherry-Cherry wrote:Barbara Mori je urugvajsko-japanskog porijekla. Ko bi rekao da iz takve kombinacije može nešto ovako lijepo ispasti?
Sta je ovdje lijepo?
Kila sminke(glet mase), keramika na zubima, vjestacke trepavice, ofarbane obrve...sa takvim tretmanom ja bi bio ljepsi od Brad Pita, a vjeruj mi nisam nimalo lijep..
crnci
- Cherry-Cherry
#26 Re: crnci
- Cherry-Cherry
#27 Re: crnci
S4mpion wrote:Crnci se bore protiv rasizma, a glavni kriterij prema kojem definišu neku osobu je njena rasa - "kriminalac nije kriminalac, on je prvenstveno crnac."
I kako stati u kraj rasizmu kad ga ljudi pronalaze i stvaraju tamo gdje ga nema!?
Sve to treba dobro, dobro izdegenečit
- Logovan
#28 Re: crnci
Postoji razlog zašto nije rasizam kada crnac nazove drugog bijelcem. A to "crnac" koliko znam nije rasizam, nego crnjo, niger i slično.avetinja wrote: Nisam rekao svi, ali većina. U Americi imaš kvartova gdje žive samo crnci, i ako koji bijelac zađe u tu zonu, neće se dobro provesti. Uostalom riječ rasizam je totalno izgubila značenje i težinu. Pod rasizmom se samo crnci smatraju ugroženi. Kada bjelac "afroamerikancu" kaže da je crnac to je rasizam, a kada crnac drugog nazove bijelac, onda to nije rasizam. Ja samo kažem da ti crnci nisu naivčine i poštenjačine, kao što se prikazuju.
Nisu poštenjačine, ali vala ih ne treba ni gledati nekim ružnim pogledom.
- hrle1976
#29 Re: crnci
Na engelskom jeziku je ispravno reci black people. Pogrenso ili pogrdno je reci coloured people.
- MyTao
#30 Re: crnci
Nista novo na Klixu... puno zaostalih rasista.
- Sezam
#31 Re: crnci
Tacno. Na ovakvim temama se uvijek pokaze koliko smo zaostali.MyTao wrote:Nista novo na Klixu... puno zaostalih rasista.
Pazi samo one tuke iznad, ne moze vjerovati da se u urugvajsko-japanskoj vezi moze roditi lijepo dijete
Supak svijeta, to smo mi.
- no_mani=no_fjučr
#32 Re: crnci
Sarajevo je definitivno supak svijeta, a gdje Tuzla, Travnik, Vakuf..?
Cinjenica je da je mala urbani rasista, ima nade za BiH.Pazi samo one tuke iznad, ne moze vjerovati da se u urugvajsko-japanskoj vezi moze roditi lijepo dijete![]()
a ta se kao smatra urbanom u Sarajevu
![]()
- jao_situacije
#33 Re: crnci
Ponosan sam da mi je najbolja prijateljica crnkinja, lokacija Sarajevo. 
- karanana
#34 Re: crnci
sikice nisu lose. i potpazuh je fin za predigre.Norm wrote:Sta je ovdje lijepo?Cherry-Cherry wrote:Barbara Mori je urugvajsko-japanskog porijekla. Ko bi rekao da iz takve kombinacije može nešto ovako lijepo ispasti?
Kila sminke(glet mase), keramika na zubima, vjestacke trepavice, ofarbane obrve...sa takvim tretmanom ja bi bio ljepsi od Brad Pita, a vjeruj mi nisam nimalo lijep..
- Lalena
#35 Re: crnci
Ti si jedan od rijetkih... Vecina ovdje mozda nikada nije upoznala nijednog afroamerikanca, ili pripadnika neke dr. rase, mozda se tek mimoisla s nekim na ulici...jao_situacije wrote:Ponosan sam da mi je najbolja prijateljica crnkinja, lokacija Sarajevo.
Uvijek sam protiv generalizacije, po bilo kojoj osnovi...
Posebno protiv one koja se zasniva na informacijama s televizije, i pri tome ne msilim na informativne emisije, nego vise filmove ili muzicke spotove
Rasizam postoji u nekim dijelovima svijeta, kod nekih pojedinaca, i meni je podjednako odvratan kao i islamofobija, antisemitizam ili predrasude bilo kojeg tipa... i u suprotnosti je s mojom religijom
Kada upoznas razlicte ljude, shvatis da iako mozda imaju neke kulturoloske razlike ili mozda razlike u poimanju ljepote ili sl., u biti, unutra, svi smo isti... ne volim ni one pozitivne predrasude, tipa da neko "rastura" matematiku jer je Azijac/Azijka...
- jao_situacije
#36 Re: crnci
Iskreno rečeno sve je isto kao i sa drugimaLalena wrote:Ti si jedan od rijetkih... Vecina ovdje mozda nikada nije upoznala nijednog afroamerikanca, ili pripadnika neke dr. rase, mozda se tek mimoisla s nekim na ulici...jao_situacije wrote:Ponosan sam da mi je najbolja prijateljica crnkinja, lokacija Sarajevo.
Posebno protiv one koja se zasniva na informacijama s televizije, i pri tome ne msilim na informativne emisije, nego vise filmove ili muzicke spotove![]()
Rasizam postoji u nekim dijelovima svijeta, kod nekih pojedinaca, i meni je podjednako odvratan kao i islamofobija, antisemitizam ili predrasude bilo kojeg tipa... i u suprotnosti je s mojom religijom![]()
Kada upoznas razlicte ljude, shvatis da iako mozda imaju neke kulturoloske razlike ili mozda razlike u poimanju ljepote ili sl., u biti, unutra, svi smo isti... ne volim ni one pozitivne predrasude, tipa da neko "rastura" matematiku jer je Azijac/Azijka...
- Lalena
#37 Re: crnci
Jesu li je bas provocirali na rasnoj osnovi ili je to bilo nemastovito upucavanje - znam da bi trebalo da se razlikuje, ali danas covjek ne moze biti siguranjao_situacije wrote:Iskreno rečeno sve je isto kao i sa drugimaLalena wrote:Ti si jedan od rijetkih... Vecina ovdje mozda nikada nije upoznala nijednog afroamerikanca, ili pripadnika neke dr. rase, mozda se tek mimoisla s nekim na ulici...jao_situacije wrote:Ponosan sam da mi je najbolja prijateljica crnkinja, lokacija Sarajevo.
Posebno protiv one koja se zasniva na informacijama s televizije, i pri tome ne msilim na informativne emisije, nego vise filmove ili muzicke spotove![]()
Rasizam postoji u nekim dijelovima svijeta, kod nekih pojedinaca, i meni je podjednako odvratan kao i islamofobija, antisemitizam ili predrasude bilo kojeg tipa... i u suprotnosti je s mojom religijom![]()
Kada upoznas razlicte ljude, shvatis da iako mozda imaju neke kulturoloske razlike ili mozda razlike u poimanju ljepote ili sl., u biti, unutra, svi smo isti... ne volim ni one pozitivne predrasude, tipa da neko "rastura" matematiku jer je Azijac/Azijka...mislim glupo zvuči ali je tako nema ništa drugačije. U početku kad smo se upoznali ja sam nekako imao bojazan da nešto glupo ne kažem pa sam pazio šta i kako govorim, odavno više nema toga. Par puta sam htio namlatiti određene autohtone seljačine zbog rasnih provokacija, ali svaki put me zaustavila ta djevojka 3 sekunde prije krošea riječima: "ma pusti kretena".
Pitam jer sam mislila da na nsim ulicama provociraju samo one s hidzabom
- jao_situacije
#38 Re: crnci
crnjo, robovanje i takve bljuvotine..Lalena wrote: Jesu li je bas provocirali na rasnoj osnovi ili je to bilo nemastovito upucavanje - znam da bi trebalo da se razlikuje, ali danas covjek ne moze biti siguran![]()
- Lalena
#39 Re: crnci
Fujjjjj...jao_situacije wrote:crnjo, robovanje i takve bljuvotine..Lalena wrote: Jesu li je bas provocirali na rasnoj osnovi ili je to bilo nemastovito upucavanje - znam da bi trebalo da se razlikuje, ali danas covjek ne moze biti siguran![]()
Nisam znala da smo bas takvi
- Sezam
#40 Re: crnci
Nema velicina mjesta veze s tim.no_mani=no_fjučr wrote:Sarajevo je definitivno supak svijeta, a gdje Tuzla, Travnik, Vakuf..?
- jao_situacije
#41 Re: crnci
Ma dobro je ona takve definirala.. kreteni-osobe sa izraženo smanjenom inteligencijom.Lalena wrote:Fujjjjj...jao_situacije wrote:crnjo, robovanje i takve bljuvotine..Lalena wrote: Jesu li je bas provocirali na rasnoj osnovi ili je to bilo nemastovito upucavanje - znam da bi trebalo da se razlikuje, ali danas covjek ne moze biti siguran![]()
Nisam znala da smo bas takvi
-
pashasolidni
#42 Re: crnci
idem s nekim zapadnoevropskim drushtvom uz Kovace...medju njima je i djevojka africhkog porijekla...prolazimo pored dede koji sjedi na stepenicama jedne radnjice...i kad smo proshli par metara,chujemo dedu,k'o ono za sebe..."banana"
...zgledasmo se i prasnusmo u smijeh...sad jel ga cura samo asocirala na to tropsko voce,il' bi joj dao svoju prekaljenu bananu na guljenje,ostala je misterija 
- cLo
#43 Re: crnci
Pa evo i ja npr. kad kažem "bijelac" mislim monstruozan, čovjek bez duha, pjandura, razvratnik, kolonizator, ubica, istrebljivač, pohlepnik, otmičar zemlje i dostojanstva, mislim sve najgore.
- avetinja
#44 Re: crnci
Gledam na njih kao i na ostale ljude drugih rasa. Ali stvarno mi ide na živce ovo što sam napisao u prvom postu. Pola crnaca u Americi živi ilegalnim načinom života, i kada ga policija ubije prilikom vršenja krivičnog djela, glavna krivica padne na policajca, jer se odmah pominje pitanje rasizma. Dobro znam ja kroz šta su crnci sve prošli, ali ne poštuju se prava drugih rasa. Prema tome samo se crnci mogu pozvati na rasizam. Onda neka se ne zove rasizam, nego crnizam. A, kao što je bull21, crnci iz Afrike su bolji i pošteniji ljudi od ovih iz Amerike, i njih svakako više cijenim.Logovan wrote:Postoji razlog zašto nije rasizam kada crnac nazove drugog bijelcem. A to "crnac" koliko znam nije rasizam, nego crnjo, niger i slično.avetinja wrote: Nisam rekao svi, ali većina. U Americi imaš kvartova gdje žive samo crnci, i ako koji bijelac zađe u tu zonu, neće se dobro provesti. Uostalom riječ rasizam je totalno izgubila značenje i težinu. Pod rasizmom se samo crnci smatraju ugroženi. Kada bjelac "afroamerikancu" kaže da je crnac to je rasizam, a kada crnac drugog nazove bijelac, onda to nije rasizam. Ja samo kažem da ti crnci nisu naivčine i poštenjačine, kao što se prikazuju.
Nisu poštenjačine, ali vala ih ne treba ni gledati nekim ružnim pogledom.
- cLo
#45 Re: crnci
JESTE RASIZAM! zato što su crnci građani drugog reda čak i danas, ne samo u truHloj Americi, nego čak i na rodnoj grudi, zato što ih se eksploatiše otkad sunce izlazi na istoku, zato što nemaju mogućnost izbora, zato što ih se satjerava u torove i uskraćuje pravo glasa. I znaš li ti uopšte kako su crnci dospjeli u mrsku Ameriku???????avetinja wrote: Gledam na njih kao i na ostale ljude drugih rasa. Ali stvarno mi ide na živce ovo što sam napisao u prvom postu. Pola crnaca u Americi živi ilegalnim načinom života, i kada ga policija ubije prilikom vršenja krivičnog djela, glavna krivica padne na policajca, jer se odmah pominje pitanje rasizma. Dobro znam ja kroz šta su crnci sve prošli, ali ne poštuju se prava drugih rasa. Prema tome samo se crnci mogu pozvati na rasizam. Onda neka se ne zove rasizam, nego crnizam. A, kao što je bull21, crnci iz Afrike su bolji i pošteniji ljudi od ovih iz Amerike, i njih svakako više cijenim.
- amiliana
#46 Re: crnci
Poznajem ih ja licno najmanje trojeLalena wrote:Ti si jedan od rijetkih... Vecina ovdje mozda nikada nije upoznala nijednog afroamerikanca, ili pripadnika neke dr. rase, mozda se tek mimoisla s nekim na ulici...jao_situacije wrote:Ponosan sam da mi je najbolja prijateljica crnkinja, lokacija Sarajevo.
Slazem se da netreba nikoga osudjivati tek tako
Last edited by amiliana on 26/12/2014 10:27, edited 1 time in total.
- JohnnyS
#47 Re: crnci
Koliko mi idu na živce i prezirem rasiste, toliko mi idu na živce i ovaj drugi spektar, robotski politički korektnih s uvijek odmjerenom izjavom bez da ikoga povrijede. O ovim crncima zarobljenih u tijelu bijelca, wiggerima štono bi rekli, koji razumiju svu patnju koju je crna rasa trpila kroz prošlost pa im sad sve oprašta ne valja ni trošiti riječi.
- dječak sa šibicama
#48 Re: crnci
Fin neki momak... zrtvaluckylaka wrote:https://www.youtube.com/watch?feature=p ... n2eDyaq3mQ Postavio sam i na drugoj temi ali recimo ovako je u svom kraju radio ubijeni Brown.
- jao_situacije
#49 Re: crnci
pffff show-offamiliana wrote:Poznajem ih ja licno najmanje trojeLalena wrote:Ti si jedan od rijetkih... Vecina ovdje mozda nikada nije upoznala nijednog afroamerikanca, ili pripadnika neke dr. rase, mozda se tek mimoisla s nekim na ulici...jao_situacije wrote:Ponosan sam da mi je najbolja prijateljica crnkinja, lokacija Sarajevo.
-
Korisničkoime
#50 Re: crnci
Ima svega svijet je veliki a ljudi veoma puno nekada mi to u našim učmalim sredinama i učmalim umovima zaboravimo, nema prsta na ruci koji je jednak a kamoli dva čovjeka da ne govorim o rasama, nacijama i sličnom.
Kako može evo mali primjer
https://www.youtube.com/watch?v=ObxRe7I9I0A
Kako može evo mali primjer
https://www.youtube.com/watch?v=ObxRe7I9I0A