crnci

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Cherry-Cherry

#26 Re: crnci

Post by Cherry-Cherry »

Norm wrote:
Cherry-Cherry wrote:Barbara Mori je urugvajsko-japanskog porijekla. Ko bi rekao da iz takve kombinacije može nešto ovako lijepo ispasti? :)
Sta je ovdje lijepo?
Kila sminke(glet mase), keramika na zubima, vjestacke trepavice, ofarbane obrve...sa takvim tretmanom ja bi bio ljepsi od Brad Pita, a vjeruj mi nisam nimalo lijep..:)
Pa ima proporcionalno lice, pravilan profil, krupne oči... Šta ja znam... Lijepa je. I na slikama sa jako malo šminke je lijepa. Nije pokupila ništa s japanske strane, a meni su japanci bez veze...
Cherry-Cherry

#27 Re: crnci

Post by Cherry-Cherry »

S4mpion wrote:Crnci se bore protiv rasizma, a glavni kriterij prema kojem definišu neku osobu je njena rasa - "kriminalac nije kriminalac, on je prvenstveno crnac."

I kako stati u kraj rasizmu kad ga ljudi pronalaze i stvaraju tamo gdje ga nema!?

Sve to treba dobro, dobro izdegenečit
:mrgreen:
Logovan

#28 Re: crnci

Post by Logovan »

avetinja wrote: Nisam rekao svi, ali većina. U Americi imaš kvartova gdje žive samo crnci, i ako koji bijelac zađe u tu zonu, neće se dobro provesti. Uostalom riječ rasizam je totalno izgubila značenje i težinu. Pod rasizmom se samo crnci smatraju ugroženi. Kada bjelac "afroamerikancu" kaže da je crnac to je rasizam, a kada crnac drugog nazove bijelac, onda to nije rasizam. Ja samo kažem da ti crnci nisu naivčine i poštenjačine, kao što se prikazuju.
Postoji razlog zašto nije rasizam kada crnac nazove drugog bijelcem. A to "crnac" koliko znam nije rasizam, nego crnjo, niger i slično.

Nisu poštenjačine, ali vala ih ne treba ni gledati nekim ružnim pogledom.
hrle1976

#29 Re: crnci

Post by hrle1976 »

Na engelskom jeziku je ispravno reci black people. Pogrenso ili pogrdno je reci coloured people.
MyTao

#30 Re: crnci

Post by MyTao »

Nista novo na Klixu... puno zaostalih rasista.
Sezam

#31 Re: crnci

Post by Sezam »

MyTao wrote:Nista novo na Klixu... puno zaostalih rasista.
Tacno. Na ovakvim temama se uvijek pokaze koliko smo zaostali.

Pazi samo one tuke iznad, ne moze vjerovati da se u urugvajsko-japanskoj vezi moze roditi lijepo dijete :shock: :roll: a ta se kao smatra urbanom u Sarajevu :lol:

Supak svijeta, to smo mi.
no_mani=no_fjučr

#32 Re: crnci

Post by no_mani=no_fjučr »

Sarajevo je definitivno supak svijeta, a gdje Tuzla, Travnik, Vakuf..?
Pazi samo one tuke iznad, ne moze vjerovati da se u urugvajsko-japanskoj vezi moze roditi lijepo dijete :shock: :roll: a ta se kao smatra urbanom u Sarajevu :lol:
Cinjenica je da je mala urbani rasista, ima nade za BiH.
jao_situacije

#33 Re: crnci

Post by jao_situacije »

Ponosan sam da mi je najbolja prijateljica crnkinja, lokacija Sarajevo. 8-)
karanana

#34 Re: crnci

Post by karanana »

Norm wrote:
Cherry-Cherry wrote:Barbara Mori je urugvajsko-japanskog porijekla. Ko bi rekao da iz takve kombinacije može nešto ovako lijepo ispasti? :)
Image
Sta je ovdje lijepo?
Kila sminke(glet mase), keramika na zubima, vjestacke trepavice, ofarbane obrve...sa takvim tretmanom ja bi bio ljepsi od Brad Pita, a vjeruj mi nisam nimalo lijep..:)
sikice nisu lose. i potpazuh je fin za predigre.
Lalena

#35 Re: crnci

Post by Lalena »

jao_situacije wrote:Ponosan sam da mi je najbolja prijateljica crnkinja, lokacija Sarajevo. 8-)
Ti si jedan od rijetkih... Vecina ovdje mozda nikada nije upoznala nijednog afroamerikanca, ili pripadnika neke dr. rase, mozda se tek mimoisla s nekim na ulici...
Uvijek sam protiv generalizacije, po bilo kojoj osnovi...
Posebno protiv one koja se zasniva na informacijama s televizije, i pri tome ne msilim na informativne emisije, nego vise filmove ili muzicke spotove :roll:

Rasizam postoji u nekim dijelovima svijeta, kod nekih pojedinaca, i meni je podjednako odvratan kao i islamofobija, antisemitizam ili predrasude bilo kojeg tipa... i u suprotnosti je s mojom religijom :D

Kada upoznas razlicte ljude, shvatis da iako mozda imaju neke kulturoloske razlike ili mozda razlike u poimanju ljepote ili sl., u biti, unutra, svi smo isti... ne volim ni one pozitivne predrasude, tipa da neko "rastura" matematiku jer je Azijac/Azijka...
jao_situacije

#36 Re: crnci

Post by jao_situacije »

Lalena wrote:
jao_situacije wrote:Ponosan sam da mi je najbolja prijateljica crnkinja, lokacija Sarajevo. 8-)
Ti si jedan od rijetkih... Vecina ovdje mozda nikada nije upoznala nijednog afroamerikanca, ili pripadnika neke dr. rase, mozda se tek mimoisla s nekim na ulici...
Posebno protiv one koja se zasniva na informacijama s televizije, i pri tome ne msilim na informativne emisije, nego vise filmove ili muzicke spotove :roll:

Rasizam postoji u nekim dijelovima svijeta, kod nekih pojedinaca, i meni je podjednako odvratan kao i islamofobija, antisemitizam ili predrasude bilo kojeg tipa... i u suprotnosti je s mojom religijom :D

Kada upoznas razlicte ljude, shvatis da iako mozda imaju neke kulturoloske razlike ili mozda razlike u poimanju ljepote ili sl., u biti, unutra, svi smo isti... ne volim ni one pozitivne predrasude, tipa da neko "rastura" matematiku jer je Azijac/Azijka...
Iskreno rečeno sve je isto kao i sa drugima :lol: mislim glupo zvuči ali je tako nema ništa drugačije. U početku kad smo se upoznali ja sam nekako imao bojazan da nešto glupo ne kažem pa sam pazio šta i kako govorim, odavno više nema toga. Par puta sam htio namlatiti određene autohtone seljačine zbog rasnih provokacija, ali svaki put me zaustavila ta djevojka 3 sekunde prije krošea riječima: "ma pusti kretena".
Lalena

#37 Re: crnci

Post by Lalena »

jao_situacije wrote:
Lalena wrote:

Iskreno rečeno sve je isto kao i sa drugima :lol: mislim glupo zvuči ali je tako nema ništa drugačije. U početku kad smo se upoznali ja sam nekako imao bojazan da nešto glupo ne kažem pa sam pazio šta i kako govorim, odavno više nema toga. Par puta sam htio namlatiti određene autohtone seljačine zbog rasnih provokacija, ali svaki put me zaustavila ta djevojka 3 sekunde prije krošea riječima: "ma pusti kretena".
Jesu li je bas provocirali na rasnoj osnovi ili je to bilo nemastovito upucavanje - znam da bi trebalo da se razlikuje, ali danas covjek ne moze biti siguran :mrgreen:

Pitam jer sam mislila da na nsim ulicama provociraju samo one s hidzabom :mrgreen:
jao_situacije

#38 Re: crnci

Post by jao_situacije »

Lalena wrote: Jesu li je bas provocirali na rasnoj osnovi ili je to bilo nemastovito upucavanje - znam da bi trebalo da se razlikuje, ali danas covjek ne moze biti siguran :mrgreen:

Pitam jer sam mislila da na nsim ulicama provociraju samo one s hidzabom :mrgreen:
crnjo, robovanje i takve bljuvotine.. :fazlija:
Lalena

#39 Re: crnci

Post by Lalena »

jao_situacije wrote:
Lalena wrote: Jesu li je bas provocirali na rasnoj osnovi ili je to bilo nemastovito upucavanje - znam da bi trebalo da se razlikuje, ali danas covjek ne moze biti siguran :mrgreen:

Fujjjjj...
Nisam znala da smo bas takvi :(
Sezam

#40 Re: crnci

Post by Sezam »

no_mani=no_fjučr wrote:Sarajevo je definitivno supak svijeta, a gdje Tuzla, Travnik, Vakuf..?
Nema velicina mjesta veze s tim.
jao_situacije

#41 Re: crnci

Post by jao_situacije »

Lalena wrote:
jao_situacije wrote:

Fujjjjj...
Nisam znala da smo bas takvi :(
Ma dobro je ona takve definirala.. kreteni-osobe sa izraženo smanjenom inteligencijom. :D
pashasolidni

#42 Re: crnci

Post by pashasolidni »

idem s nekim zapadnoevropskim drushtvom uz Kovace...medju njima je i djevojka africhkog porijekla...prolazimo pored dede koji sjedi na stepenicama jedne radnjice...i kad smo proshli par metara,chujemo dedu,k'o ono za sebe..."banana" :D ...zgledasmo se i prasnusmo u smijeh...sad jel ga cura samo asocirala na to tropsko voce,il' bi joj dao svoju prekaljenu bananu na guljenje,ostala je misterija :D
cLo

#43 Re: crnci

Post by cLo »

Pa evo i ja npr. kad kažem "bijelac" mislim monstruozan, čovjek bez duha, pjandura, razvratnik, kolonizator, ubica, istrebljivač, pohlepnik, otmičar zemlje i dostojanstva, mislim sve najgore.
avetinja

#44 Re: crnci

Post by avetinja »

Logovan wrote:
avetinja wrote: Nisam rekao svi, ali većina. U Americi imaš kvartova gdje žive samo crnci, i ako koji bijelac zađe u tu zonu, neće se dobro provesti. Uostalom riječ rasizam je totalno izgubila značenje i težinu. Pod rasizmom se samo crnci smatraju ugroženi. Kada bjelac "afroamerikancu" kaže da je crnac to je rasizam, a kada crnac drugog nazove bijelac, onda to nije rasizam. Ja samo kažem da ti crnci nisu naivčine i poštenjačine, kao što se prikazuju.
Postoji razlog zašto nije rasizam kada crnac nazove drugog bijelcem. A to "crnac" koliko znam nije rasizam, nego crnjo, niger i slično.

Nisu poštenjačine, ali vala ih ne treba ni gledati nekim ružnim pogledom.
Gledam na njih kao i na ostale ljude drugih rasa. Ali stvarno mi ide na živce ovo što sam napisao u prvom postu. Pola crnaca u Americi živi ilegalnim načinom života, i kada ga policija ubije prilikom vršenja krivičnog djela, glavna krivica padne na policajca, jer se odmah pominje pitanje rasizma. Dobro znam ja kroz šta su crnci sve prošli, ali ne poštuju se prava drugih rasa. Prema tome samo se crnci mogu pozvati na rasizam. Onda neka se ne zove rasizam, nego crnizam. A, kao što je bull21, crnci iz Afrike su bolji i pošteniji ljudi od ovih iz Amerike, i njih svakako više cijenim.
cLo

#45 Re: crnci

Post by cLo »

avetinja wrote: Gledam na njih kao i na ostale ljude drugih rasa. Ali stvarno mi ide na živce ovo što sam napisao u prvom postu. Pola crnaca u Americi živi ilegalnim načinom života, i kada ga policija ubije prilikom vršenja krivičnog djela, glavna krivica padne na policajca, jer se odmah pominje pitanje rasizma. Dobro znam ja kroz šta su crnci sve prošli, ali ne poštuju se prava drugih rasa. Prema tome samo se crnci mogu pozvati na rasizam. Onda neka se ne zove rasizam, nego crnizam. A, kao što je bull21, crnci iz Afrike su bolji i pošteniji ljudi od ovih iz Amerike, i njih svakako više cijenim.
JESTE RASIZAM! zato što su crnci građani drugog reda čak i danas, ne samo u truHloj Americi, nego čak i na rodnoj grudi, zato što ih se eksploatiše otkad sunce izlazi na istoku, zato što nemaju mogućnost izbora, zato što ih se satjerava u torove i uskraćuje pravo glasa. I znaš li ti uopšte kako su crnci dospjeli u mrsku Ameriku???????
amiliana

#46 Re: crnci

Post by amiliana »

Lalena wrote:

Poznajem ih ja licno najmanje troje
Slazem se da netreba nikoga osudjivati tek tako
Last edited by amiliana on 26/12/2014 10:27, edited 1 time in total.
JohnnyS

#47 Re: crnci

Post by JohnnyS »

Koliko mi idu na živce i prezirem rasiste, toliko mi idu na živce i ovaj drugi spektar, robotski politički korektnih s uvijek odmjerenom izjavom bez da ikoga povrijede. O ovim crncima zarobljenih u tijelu bijelca, wiggerima štono bi rekli, koji razumiju svu patnju koju je crna rasa trpila kroz prošlost pa im sad sve oprašta ne valja ni trošiti riječi.
dječak sa šibicama

#48 Re: crnci

Post by dječak sa šibicama »

luckylaka wrote:https://www.youtube.com/watch?feature=p ... n2eDyaq3mQ Postavio sam i na drugoj temi ali recimo ovako je u svom kraju radio ubijeni Brown.
Fin neki momak... zrtva
jao_situacije

#49 Re: crnci

Post by jao_situacije »

amiliana wrote:
Lalena wrote:

Poznajem ih ja licno najmanje troje
pffff show-off :lol:
Korisničkoime

#50 Re: crnci

Post by Korisničkoime »

Ima svega svijet je veliki a ljudi veoma puno nekada mi to u našim učmalim sredinama i učmalim umovima zaboravimo, nema prsta na ruci koji je jednak a kamoli dva čovjeka da ne govorim o rasama, nacijama i sličnom.
Kako može evo mali primjer
https://www.youtube.com/watch?v=ObxRe7I9I0A
Post Reply