AC QUATTRO - KRAJ

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ElDzidziIbnDzo

#26 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by ElDzidziIbnDzo »

Znaci hajde ovako da rezonujemo.Kazes nisu se u putu sreli,posteno od tebe.

A jel ona guma i felga iz Motorexa i Makbela ista kao ona iz Quattro,ASA ili Interauto?

Evo ja ti odgovorno tvrdim da jeste.1000000 %

Svi uzimaju felge od lika iz Mostara. Pa ako hoces umjesto serijskih 17ki ti na svoje vozilo da stavis 19ke,izvoli i izuj se. Kod ovih ovlastenih ces platiti lupam 6-7 milja,kod ovih koji nisu ovlasteni ces platiti 4- 5 milja.
E sad nemojte me samo ubjedjivati da nije tako kad jeste.Znam po svojim vozilima koja sam kupovao iz salona,pa kasnije uzimao dodatne setove guma+felgi.
goran16v

#27 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by goran16v »

ElDzidziIbnDzo wrote:Znaci hajde ovako da rezonujemo.Kazes nisu se u putu sreli,posteno od tebe.

A jel ona guma i felga iz Motorexa i Makbela ista kao ona iz Quattro,ASA ili Interauto?

Evo ja ti odgovorno tvrdim da jeste.1000000 %

Svi uzimaju felge od lika iz Mostara. Pa ako hoces umjesto serijskih 17ki ti na svoje vozilo da stavis 19ke,izvoli i izuj se. Kod ovih ovlastenih ces platiti lupam 6-7 milja,kod ovih koji nisu ovlasteni ces platiti 4- 5 milja.
E sad nemojte me samo ubjedjivati da nije tako kad jeste.Znam po svojim vozilima koja sam kupovao iz salona,pa kasnije uzimao dodatne setove guma+felgi.
Jest al ce guma iz Motorexa ili Makleba kostati ugrubo jednako kao u Quattru, a ne 5 x manje kao ta resetka.
Da li pominjes original felge? Ja znam bar 5 lokacija na kojima se uzimaju felge, ali nista to nije novo, sve su to felge skinute po otpadima pa potrebi ispeglane, ofarbane, polirane, picnute.
Uzmem i ja sebi redovno dodatni set felgi, u ASA su 330 KM 4 kom ganc nove celicne felge za moj auto, ali ja uzmem 4 celicne od Audia A6 C4 za 100 KM, za dodatnih 30-ak km ofarbam, jel sve to isto jest, al moje felge nisu nove i ne znam jel neko nekad po njoj cekicao itd.
Poredis neuporedive stvari i mjesas kruske i jabuke. Original i nov dio je jedna stvar, a zamjenski jeftinjak i polovan su sasvim drugi padez.
Da se vratimo na bitno, ne moze neovlasteni koji radi iskljucivo sa org. djelovima biti konkuretan ovlastenom po pitanju zarade, moze dapmirati cijene usluga pa na kolicini auta traziti scoju racunicu.
ElDzidziIbnDzo

#28 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by ElDzidziIbnDzo »

Vidi,da sad ne spamamo temu na neki nacin ali kod mene stvari stoje ovako.Uzimao sam par auta novih iz salona.I od Sarajeva prinudjen sam bio da uzimam vozila u Tuzli u Interauto,jer me identicno vozilo sa istom opremom kostalo po 5,6,7 ili 8 hiljada jeftinije nego u Sa.
Nejse.
Ganjao set guma za Golfa 5,odem u ovlasteni servis dobijem jednu cijenu.Odem u Makbel dobijem totalno drugu cijenu.Zadnji slucaj set guma za Audija A5,u ovlastenom bio cirka malo nesto manje od 8 hiljada.Odem kod lika od kojeg oni dobavljaju iste te gume i felge,dobijem ih za oko 5 i po hiljada(nemoj me sad drzati za rijec u par desetina).

Znaci prica je bila o novim dijelovima. Nista polovno nista pik nista nesto trece...
starii

#29 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by starii »

ElDzidziIbnDzo wrote:Vidi,da sad ne spamamo temu na neki nacin ali kod mene stvari stoje ovako.Uzimao sam par auta novih iz salona.I od Sarajeva prinudjen sam bio da uzimam vozila u Tuzli u Interauto,jer me identicno vozilo sa istom opremom kostalo po 5,6,7 ili 8 hiljada jeftinije nego u Sa.
Nejse.
Ganjao set guma za Golfa 5,odem u ovlasteni servis dobijem jednu cijenu.Odem u Makbel dobijem totalno drugu cijenu.Zadnji slucaj set guma za Audija A5,u ovlastenom bio cirka malo nesto manje od 8 hiljada.Odem kod lika od kojeg oni dobavljaju iste te gume i felge,dobijem ih za oko 5 i po hiljada(nemoj me sad drzati za rijec u par desetina).

Znaci prica je bila o novim dijelovima. Nista polovno nista pik nista nesto trece...
ista stvar novu fabiu kupio u gracanici u salonu brijest za 2000KM jefintije nego sto je bila u asa...u sarajevu lopatom kradu..
goran16v

#30 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by goran16v »

Za gume ok, za felge me nemoj pogresno shvatiti, ali koji to lik moze legalno ovl. servisu dobavljati original felge, a da ne ide regularno preko ovl. uvoznika itd?
ElDzidziIbnDzo

#31 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by ElDzidziIbnDzo »

Ubij me ali sad se ne mogu sjetiti jedino da prosnjuham po netu. Lik je iz Mostara i od njega svi uzimaju.

Eh sad da li je felga original ili ne,mozda bi se i dalo diskutovati,ali odgovorno ti tvrdim da ovlasteni servisi dilaju felge kupljenje od njega.
goran16v

#32 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by goran16v »

ElDzidziIbnDzo wrote:Ubij me ali sad se ne mogu sjetiti jedino da prosnjuham po netu. Lik je iz Mostara i od njega svi uzimaju.

Eh sad da li je felga original ili ne,mozda bi se i dalo diskutovati,ali odgovorno ti tvrdim da ovlasteni servisi dilaju felge kupljenje od njega.
Zato pitam, vjerujem da neki ovl. servisi nisu bas 1/1 lojalni pa uz gume tuse i RC, Brock i sl. felge, jednako kako u uz nov auto nude ugradnju Cobre, Mete itd umjesto original alarmima. Cuo sam cak i za slucajeve u kojima su ovl. servisi (koji to vise nisu) ugradjivali i zamjenske dijelove, ali sam jako skeptican da neki lik sastrane i mimo zvanicnog distributera zvanicno dobavlja original dijelove. Karikiram ali to bi bilo isto kao da neko drugi, a ne ASA Auto isporuci nov auto AC Quattru ili Jelicu.
golfiista

#33 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by golfiista »

Ja sam u jednom ovlaštenom servisu u Sa kupio zamjenski dio, original nisu imali na stanju i ponudili su taj zamjenski, no svakako, na kraju su i propali.
Altsa

#34 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by Altsa »

emko1234 wrote:Samo me zanima jel ovo bumerang koji se Alispahiću vratio kad je okrenuo leđa SDA?

Pa konkurencija u post prodaji, servisu i distribuciji VW programa. Nije tajna da je AC Quattro imao bolji servis od ASE. ASA nema ni svoju lakirnicu, farbaju auta kod onog Fazlinovića isto ko i Tomić.
Nije istina. ASA lakira auta u AC Quattro.
emko1234

#35 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by emko1234 »

Altsa wrote:
emko1234 wrote:Samo me zanima jel ovo bumerang koji se Alispahiću vratio kad je okrenuo leđa SDA?

Pa konkurencija u post prodaji, servisu i distribuciji VW programa. Nije tajna da je AC Quattro imao bolji servis od ASE. ASA nema ni svoju lakirnicu, farbaju auta kod onog Fazlinovića isto ko i Tomić.
Ne pricaj gluposti, mozda sad lakiraju. Godinama unazad su lakirali auta u Speedu.
Altsa

#36 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by Altsa »

emko1234 wrote:
Altsa wrote:

Ne pricaj gluposti, mozda sad lakiraju. Godinama unazad su lakirali auta u Speedu.
ocito ti pricas gluposti jer sam ja lakirao auto u AC Quattru. Ne pricamo o proslom vremenu vec o sadasnjem. Ako ne znas ne lupaj gluposti vec se informisi. Jos neko ti je rekao da to nije istina al haj ti tovaru to dokazi.
emko1234

#37 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by emko1234 »

Baš mi je drago zbog tebe, imam 12 službenih auta iz vw programa. Od caddya, škoda fabia, do pola. Svi stari do 4 godine. 7 je lizing, i sva auta koja smo radili u ovlaštenom servisu jer su kupljena preko Ase su farbana u Speedu.
Lično sam išao po 2 auta tamo. Jedno je trebalo biti farbano u Quattro i nije zato što Quattrova lakirnica kurcu ne valja, tj ljudi ne znaju radit.
Isto je i kod Tomića, ako ne vjeruješ nazovi pa pitaj.
goran16v

#38 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by goran16v »

Altsa wrote:

ASA ima svoju lakirnicu, a sve sto ne mogu da stignu salju Speedu i ostalim ovlastenim kooperantima. Tomic, Guma M i Blok nemaju (bar Blok nije imao) nemaju svoje lakirnice.
Ned071

#39 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by Ned071 »

ima li ona lakirnica Nihada Imamovica ikakve veze sa ASA-om?
emko1234

#40 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by emko1234 »

Daj gorane, kako će speed biti ovlašteni kooperant?
Ovlašteni kooperant za ovlašteni servis može biti samo drugi ovlašteni servis i distributer istog prodavača.
A speed je toliko ovlašten da evo košto možeš iz priloženog da vidiš, pola ljudi ne zna da im se auto farbalo kod onih prevaranata.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#41 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by mali_milojica »

Ljudi koji su imali iskustva sa Speedovcima i koji su culi od drugih za njih,vrte jedan nadimak za njih.
Hijene.
To dovoljno govori.
golfiista

#42 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by golfiista »

mali_milojica wrote:Ljudi koji su imali iskustva sa Speedovcima i koji su culi od drugih za njih,vrte jedan nadimak za njih.
Hijene.
To dovoljno govori.
Dajte kakav konkretan primjer, mislim to vaki naki, rekla kazala...
goran16v

#43 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by goran16v »

emko1234 wrote:Daj gorane, kako će speed biti ovlašteni kooperant?
Ovlašteni kooperant za ovlašteni servis može biti samo drugi ovlašteni servis i distributer istog prodavača.
A speed je toliko ovlašten da evo košto možeš iz priloženog da vidiš, pola ljudi ne zna da im se auto farbalo kod onih prevaranata.
Vrlo lijepo i jednostavno, Speed D.O.O je regularno pravno lice registrovano za tu djelatnost. Tebi za radove na limariji i postovanje garantnih uslova na limariju garantuje ovlasteni servis, ti auto dovezes i dodjes po njega u ovlasteni servis i tu se za tebe prica zavrsava, a gdje se taj auto popravlja je sasvim nesto drugo. Sta mislis gdje se farba BMW kad ga dovezes kod Tomica u servis "Oslobodjenje", mozda u komori na 5. sratu Radon Plaze ili da ga ne voze u Minhen???? A kad si vec tako "upucen" obrazlozi zasto su prevaranti, zivo me interesuje?
goran16v

#44 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by goran16v »

golfiista wrote:
mali_milojica wrote:Ljudi koji su imali iskustva sa Speedovcima i koji su culi od drugih za njih,vrte jedan nadimak za njih.
Hijene.
To dovoljno govori.
Kakav konkretan primjer, ne budi smjesan. Klasicna mahalska prica, od mog tetka komsija, pa od njegovog kolege jaran s posla, e pa njegovog rodjaka punac iz 14. ruke od ljudi koji nikad Speedu autom nisu prisli ali sve znaju, a ne treba ti dalje nego ovo "koji su culi od drugih za njih".
emko1234

#45 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by emko1234 »

goran16v wrote:
Vrlo lijepo i jednostavno, Speed D.O.O je regularno pravno lice registrovano za tu djelatnost. Tebi za radove na limariji i postovanje garantnih uslova na limariju garantuje ovlasteni servis, ti auto dovezes i dodjes po njega u ovlasteni servis i tu se za tebe prica zavrsava, a gdje se taj auto popravlja je sasvim nesto drugo. Sta mislis gdje se farba BMW kad ga dovezes kod Tomica u servis "Oslobodjenje", mozda u komori na 5. sratu Radon Plaze ili da ga ne voze u Minhen???? A kad si vec tako "upucen" obrazlozi zasto su prevaranti, zivo me interesuje?
Speed je servis koji se bavi tim čime se bavi. U privatnom je vlasništvu, u njemu ne radi ljudi koje je obučio volkswagen, servis nema certifikat kao garant da ispunjava određene standarde koje nameće vw kao proizvođač, barem koliko ja znam. Samim tim nikako ali nikako ne može biti OVLAŠTENI kooperant. To što neko iz Ase ima tal s Fazlinovićima, to je drugi par opanaka.
Meni kad su se auta iz firme farbala u Speedu, otišao sam fino u Asu i tražio objašnjenje. Objašnjenje nije bilo da imaju previše posla, nego da neka od mašina nije u funkciji i da kao imaju ugovor sa Speedom. Od tada, nijedno ni službeno ni privatno auto nismo farbali u Asi. Quattro ima svoju lakirnicu, al katastrofalno rade. A u gradu ima puno boljih lakirera od Ase, Fazlinovića i Quattra tako da nije problem naći lakirnicu. Što se tiče Bmw-a, ista je stvar.
100 puta sam slusao priče od ljudi bliskih Tomićevom salonu kako se diče posebnim Bmw bojama, a iste te boje, kad im se nešto desi autima, mute majstori u Speedu.
Što se tiče Fazlinovića, upoznat sam s nekim njihovim pokušajima prevara osiguranja kroz renta car djelatnost kojom se također bave ili su se bavili kao i sa namještanjem šteta. Također sam upoznat s pričom kako su popušili ugovore sa tri najjača osiguranja u gradu za koje su radili kao ugovoreni servis, baš zbog štimanja udesa. Meni dovoljno da ih u svojoj glavi okarakterišem ko prevarante.
Ne znam šta te još zanima. SLobodno pitaj.
goran16v

#46 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by goran16v »

emko1234 wrote:
goran16v wrote:
Speed je servis koji se bavi tim čime se bavi. U privatnom je vlasništvu, u njemu ne radi ljudi koje je obučio volkswagen, servis nema certifikat kao garant da ispunjava određene standarde koje nameće vw kao proizvođač, barem koliko ja znam. Samim tim nikako ali nikako ne može biti OVLAŠTENI kooperant. To što neko iz Ase ima tal s Fazlinovićima, to je drugi par opanaka.
Meni kad su se auta iz firme farbala u Speedu, otišao sam fino u Asu i tražio objašnjenje. Objašnjenje nije bilo da imaju previše posla, nego da neka od mašina nije u funkciji i da kao imaju ugovor sa Speedom. Od tada, nijedno ni službeno ni privatno auto nismo farbali u Asi. Quattro ima svoju lakirnicu, al katastrofalno rade. A u gradu ima puno boljih lakirera od Ase, Fazlinovića i Quattra tako da nije problem naći lakirnicu. Što se tiče Bmw-a, ista je stvar.
100 puta sam slusao priče od ljudi bliskih Tomićevom salonu kako se diče posebnim Bmw bojama, a iste te boje, kad im se nešto desi autima, mute majstori u Speedu.
Što se tiče Fazlinovića, upoznat sam s nekim njihovim pokušajima prevara osiguranja kroz renta car djelatnost kojom se također bave ili su se bavili kao i sa namještanjem šteta. Također sam upoznat s pričom kako su popušili ugovore sa tri najjača osiguranja u gradu za koje su radili kao ugovoreni servis, baš zbog štimanja udesa. Meni dovoljno da ih u svojoj glavi okarakterišem ko prevarante.
Ne znam cemu ovoliki elaborat? Sta je kod BMW-a ista stvar? Postavio sam ti jednostavno pitanje, gdje se farba BMW koji odvezes Tomicu i ko daje garanciju za taj auto i za limariju? Kakva je razlika gdje je auto farban ako ovl. servis stoji iza toga??? Sta mislis da ti vladas svim informacijama ko moze - ko ne moze, a da u BMW-u sjedi kloc do kloca koji je ne mogu sabrati da u Sarajevu imaju salon i servis bez lakirnice i da se auti koje prodaju negdje moraju farbati na divlje, umjesto da je sve regularno??? Bas si smjesan... Ista stvar za Renault u Gumi M?
Osim toga, vezano za "objasnjenje" za to da su prevaranti, osim sto je ono s cime si ti kao upoznat ja znam prakticno iz neposredne blizine, sve sto si napisao, bas kao sto sam predpostavio, nema apsolutno nikakve veze s njima kao prevarantima kad je popravak auta u pitanju, a ti to karakterisi kako hoces.
Cisto informativno, ko je puno bolji lakirer od Fazlinovica kad ga vec nije problem naci?
shlauf

#47 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by shlauf »

emko1234 wrote:
goran16v wrote:
Jeli plavka bila skoro na dijagnostici ?? :D
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#48 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by mali_milojica »

goran16v wrote:
golfiista wrote:
Hijene.
To dovoljno govori.
Kakav konkretan primjer, ne budi smjesan. Klasicna mahalska prica, od mog tetka komsija, pa od njegovog kolege jaran s posla, e pa njegovog rodjaka punac iz 14. ruke od ljudi koji nikad Speedu autom nisu prisli ali sve znaju, a ne treba ti dalje nego ovo "koji su culi od drugih za njih".
Majstore,znam ja speedovce veoma dobro. Redovno ih vidjam :wink:
Eh da znaju police osiguranja pricati :D
Zulic je tata-mata za njih.
goran16v

#49 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by goran16v »

Znas ih dobro jer ih redovno vidjas, odlican argument i primjer! Znaci ne znas nista, kod njih si uradio 0 auta, prevarili su te 0 puta, samo mahalas bezzeze...
Sto se Zulica tice jest dobar lakirer, nekad je stvarno vazio za najboljeg, ali kao i svaki majstor zna uraditi dobro, a zna i sfuseriti ko zadnji papak i neospostovati rok (meni je ostavio 2 curka na met. crnoj, jedan baza, drug bezbojni + pripremao i lakirao vrata sve zajedno sa zaljepljenom lajsnom i produzio rok za 5 dana). Osim toga tad nije imao firmu i nije radio limariju, samo pripremu i lakiranje, ne znam da li se sta od tad promijenilo.
Meni su jedno 4-5 x parcijalno i svaki put bez zamjerki na nijansu, upasivanje i montazu auta uradili u AFA-i.
emko1234

#50 Re: AC QUATTRO - KRAJ

Post by emko1234 »

goran16v wrote:Znas ih dobro jer ih redovno vidjas, odlican argument i primjer! Znaci ne znas nista, kod njih si uradio 0 auta, prevarili su te 0 puta, samo mahalas bezzeze...
Sto se Zulica tice jest dobar lakirer, nekad je stvarno vazio za najboljeg, ali kao i svaki majstor zna uraditi dobro, a zna i sfuseriti ko zadnji papak i neospostovati rok (meni je ostavio 2 curka na met. crnoj, jedan baza, drug bezbojni + pripremao i lakirao vrata sve zajedno sa zaljepljenom lajsnom i produzio rok za 5 dana). Osim toga tad nije imao firmu i nije radio limariju, samo pripremu i lakiranje, ne znam da li se sta od tad promijenilo.
Dakle da sumiramo. Sve što znaju drugi je za okačiti mačku o rep, ali sve što znaš ti je relevantno, vjerodostojno i istinito?
Gorane, smiješan si.
Nigdje na svijetu osim kod nas ne postoji varijanta da ovlašteni servis i distributer šalje auto necertificiranom servisu na bilo koju vrstu popravka, pa makar to bila i zamjena sijalice i ti to također vrlo dobro znaš.
Kakvu mi asa garanciju daje na radove koje mi napravi speed? Usmenu, pismenu? Ko opečati račun? ASA?
Tomić je isto lopov i prevarant, nema lakirnice a diči se nečim. I oni farbaju auta kod speeda. Meni je to izvan svake pameti ko i svakom drugom normalnom čovjeku.
Možda kod speeda rade najbolji majstori na svijetu, ali bez certifikata od vw-a se mogu popišat na tu priču. I tu je kraj rasprave.
A vidim da ih žustro braniš? Da niste u kakvom rodu?
Valjaš li ti ispod ruke kakve servisne knjižice?
Post Reply