aux kabal
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#26 Re: aux kabal
Pazi, auta nisu šampioni u izolaciji, barem ne ova obična, normalna kakva mi uglavnom i vozimo. Ali da razlika postoji, postoji i to lako primjetna. Ti transmiteri i sl. folovi su meni na nivou lošeg prijema radio stanice, onog sa mnogo buke i šuma u pozadini. Sa pristojnim audio sistemom i pristojnom kvalitetom snimka sasvim se lijepo može slušati, nije koncertna dvorana ali sasvim ugodno.
-
tempuser
#27 Re: aux kabal
To svakako, ali bar 30% situacija u saobracaju visina i tip buke je takav da eliminisine sve ono sto dobijes iz prostojnog ili vrhunskog uredjaja, da ne kazem izravna kvalitet zvuka koji ti cujes sa zvokom sa FM tramsmitera.530i wrote:Pazi, auta nisu šampioni u izolaciji, barem ne ova obična, normalna kakva mi uglavnom i vozimo. Ali da razlika postoji, postoji i to lako primjetna. Ti transmiteri i sl. folovi su meni na nivou lošeg prijema radio stanice, onog sa mnogo buke i šuma u pozadini. Sa pristojnim audio sistemom i pristojnom kvalitetom snimka sasvim se lijepo može slušati, nije koncertna dvorana ali sasvim ugodno.
-
condy
#28 Re: aux kabal
Vozio sam novi Audi A4 sa bang olufsen zvučnicima, kakva je to divota od zvuka. Čist zvuk ko suza. Izolacija perfektna po dva stakla na bočnim stranama u vratima, i isplati se doplatiti jer stvara jako ljep ugođaj u kabini. Nova vozila barem u kojim sam se ja vozio, imaju perfektnu izolaciju. Nema više one buke kao u starijim dizelašima. Vozio sam se i u prethodnoj Octaviji sa boljim fabričkim zvučnicima, i tu je sve bilo za 10! Audi A6 C6 ima fenomenalnu izolaciju, često me pitaju jeli ovo benzinac. Uglavnom, i obični audio sistemi u vozilu, zbog dobre izolacije vozila su sasvim dovoljni, i ništa puno nema narušavanja kvalitete zvuka u kabini ako se vozi umjereno bez pretjeranog forsiranja. Te stvari za lični ugođaj su meni bitne. Dobro je u te stvari uložiti novac, jer vidiš i čuješ tu razliku. Još su sad dostupni razni kao novi povoljno a i polovnih fabričkih ima na otpadima bez packe, tako da je pristupačnije nego prije. I idu ko halva 
-
Throttle
#29 Re: aux kabal
Kod mene je u autu CDR500 sa 10 zvucnika a prije bio cd2005 sa 6 zvucnika i wooferom. Sve tvornicki plejeri, sa tim transmiter kinima je zvuk bar 20% tisi i ima sumova iako se frekvencija ne podudara sa postojecim radio stanicama. Nisam nikad bio zadovoljan, pokusavao i neke skuplje varijante. Mozda je i do antena u autu, ne znam, al meni nije valjalo. Snimam audio cdove, peglancija al isplati se
- supercali
#30 Re: aux kabal
Meni preko aux-a tisi zvuk podobro a ovako bih morao prziti cd-e i to je jedan od razloga zasto razmisljam da promjenim fabricki radio sa nekim androidom plus sto dobijes jos dodatnih stvari
-
tempuser
#31 Re: aux kabal
Pitanje, jer ja vec 15 god nisam u folu (otkad u autu dobijes factory fit muziku). Nekad si mogao kupiti Kenwood, Pioneer, Alpinu, JVC, danas vidjam samo Sony, a cuo sam da je to nako.
Gdje u Sa kupiti pristojne/kvalitetne aftermarket zvucnike, proizvodjac, prodavnica?
Gdje u Sa kupiti pristojne/kvalitetne aftermarket zvucnike, proizvodjac, prodavnica?
- amar1994
#32 Re: aux kabal
nema potraznje a ni para za ta cudatempuser wrote:Pitanje, jer ja vec 15 god nisam u folu (otkad u autu dobijes factory fit muziku). Nekad si mogao kupiti Kenwood, Pioneer, Alpinu, JVC, danas vidjam samo Sony, a cuo sam da je to nako.
ima u komelu toga
alternativa je Muha , onaj sto alpine drzi , meni je ugradjivao jednom radio na astru i na mazdu MP3 changer , ja zadovoljan .
https://www.olx.ba/profil/caraudioba
https://www.facebook.com/pg/komel.ba/ph ... e_internal
mozes sacekat da prodje ovaj novi zakon o carinjenju , pa da narucis preko ebay
-
tempuser
#33 Re: aux kabal
Nisam bas musterija za Muhinu paljevinu!
- amar1994
#34 Re: aux kabal
tempuser wrote:Nisam bas musterija za Muhinu paljevinu!
Pa nista , onda u komel .