aux kabal

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

530i

#26 Re: aux kabal

Post by 530i »

Pazi, auta nisu šampioni u izolaciji, barem ne ova obična, normalna kakva mi uglavnom i vozimo. Ali da razlika postoji, postoji i to lako primjetna. Ti transmiteri i sl. folovi su meni na nivou lošeg prijema radio stanice, onog sa mnogo buke i šuma u pozadini. Sa pristojnim audio sistemom i pristojnom kvalitetom snimka sasvim se lijepo može slušati, nije koncertna dvorana ali sasvim ugodno.
tempuser

#27 Re: aux kabal

Post by tempuser »

530i wrote:Pazi, auta nisu šampioni u izolaciji, barem ne ova obična, normalna kakva mi uglavnom i vozimo. Ali da razlika postoji, postoji i to lako primjetna. Ti transmiteri i sl. folovi su meni na nivou lošeg prijema radio stanice, onog sa mnogo buke i šuma u pozadini. Sa pristojnim audio sistemom i pristojnom kvalitetom snimka sasvim se lijepo može slušati, nije koncertna dvorana ali sasvim ugodno.
To svakako, ali bar 30% situacija u saobracaju visina i tip buke je takav da eliminisine sve ono sto dobijes iz prostojnog ili vrhunskog uredjaja, da ne kazem izravna kvalitet zvuka koji ti cujes sa zvokom sa FM tramsmitera.
condy

#28 Re: aux kabal

Post by condy »

Vozio sam novi Audi A4 sa bang olufsen zvučnicima, kakva je to divota od zvuka. Čist zvuk ko suza. Izolacija perfektna po dva stakla na bočnim stranama u vratima, i isplati se doplatiti jer stvara jako ljep ugođaj u kabini. Nova vozila barem u kojim sam se ja vozio, imaju perfektnu izolaciju. Nema više one buke kao u starijim dizelašima. Vozio sam se i u prethodnoj Octaviji sa boljim fabričkim zvučnicima, i tu je sve bilo za 10! Audi A6 C6 ima fenomenalnu izolaciju, često me pitaju jeli ovo benzinac. Uglavnom, i obični audio sistemi u vozilu, zbog dobre izolacije vozila su sasvim dovoljni, i ništa puno nema narušavanja kvalitete zvuka u kabini ako se vozi umjereno bez pretjeranog forsiranja. Te stvari za lični ugođaj su meni bitne. Dobro je u te stvari uložiti novac, jer vidiš i čuješ tu razliku. Još su sad dostupni razni kao novi povoljno a i polovnih fabričkih ima na otpadima bez packe, tako da je pristupačnije nego prije. I idu ko halva :-D
Throttle

#29 Re: aux kabal

Post by Throttle »

Kod mene je u autu CDR500 sa 10 zvucnika a prije bio cd2005 sa 6 zvucnika i wooferom. Sve tvornicki plejeri, sa tim transmiter kinima je zvuk bar 20% tisi i ima sumova iako se frekvencija ne podudara sa postojecim radio stanicama. Nisam nikad bio zadovoljan, pokusavao i neke skuplje varijante. Mozda je i do antena u autu, ne znam, al meni nije valjalo. Snimam audio cdove, peglancija al isplati se
supercali

#30 Re: aux kabal

Post by supercali »

Meni preko aux-a tisi zvuk podobro a ovako bih morao prziti cd-e i to je jedan od razloga zasto razmisljam da promjenim fabricki radio sa nekim androidom plus sto dobijes jos dodatnih stvari
tempuser

#31 Re: aux kabal

Post by tempuser »

Pitanje, jer ja vec 15 god nisam u folu (otkad u autu dobijes factory fit muziku). Nekad si mogao kupiti Kenwood, Pioneer, Alpinu, JVC, danas vidjam samo Sony, a cuo sam da je to nako.
Gdje u Sa kupiti pristojne/kvalitetne aftermarket zvucnike, proizvodjac, prodavnica?
amar1994

#32 Re: aux kabal

Post by amar1994 »

tempuser wrote:Pitanje, jer ja vec 15 god nisam u folu (otkad u autu dobijes factory fit muziku). Nekad si mogao kupiti Kenwood, Pioneer, Alpinu, JVC, danas vidjam samo Sony, a cuo sam da je to nako.
Gdje u Sa kupiti pristojne/kvalitetne aftermarket zvucnike, proizvodjac, prodavnica?
nema potraznje a ni para za ta cuda :-)

ima u komelu toga :thumbup:

alternativa je Muha , onaj sto alpine drzi , meni je ugradjivao jednom radio na astru i na mazdu MP3 changer , ja zadovoljan .

https://www.olx.ba/profil/caraudioba

https://www.facebook.com/pg/komel.ba/ph ... e_internal

mozes sacekat da prodje ovaj novi zakon o carinjenju , pa da narucis preko ebay :?
tempuser

#33 Re: aux kabal

Post by tempuser »

Nisam bas musterija za Muhinu paljevinu!
amar1994

#34 Re: aux kabal

Post by amar1994 »

tempuser wrote:Nisam bas musterija za Muhinu paljevinu!
:thumbup:

Pa nista , onda u komel .
Post Reply