Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
HadiRa wrote:Odavno je vec pao mrak.
Mjesec se nakrivio cekajuc zajedno samnom, da se javis, da navratis. Osulo se nesto srebrne prasine sa njega, i palo po tamnoj i mracnoj borovoj sumi i smrznutim iglicama.
U lampi je jos sasvim malo ulja. Pomisljam da puhnem i ugasim plamen, ali kao da mi neki glas tiho sapuce: sad ce, sacekaj. Sad ce se pomjeriti kvaka na vratima i njegova noga preci preko praga.
Zadrhtat cu neprimjetno kad me strijela iz njegovih ociju dotakne, a uznemirit ce se tiho i jedno sazvijezdje.
Nocas, kad ljubav svojim rukama pocne da tka cilime.
...lijepo :izet:
hvala al_akhisari, ali bilo bi jos ljepse da si mi poklonio drugog smajlija.. npr ovog :kiss:
Cudno od al_akhisarija pa stavi ovog zutog .....
Nisam se nadala od njega :) Ipak, i on pise prelijepo..
"Najgore je kad ljudi ćute, kad se ne objasne, pa svaka sumnja ima pravo na život. I moja i tvoja…
Je li to mudrost, da ne očekujemo mnogo ni od sebe ni od drugih? Je li to gubitak ili dobitak, ako saznamo pravu mjeru, svoju i tuđu? Gubitak je što je ta mjera sitna, a dobitak što ne tražimo više.
Osama i tišina prvi su preduvjet da se nešto stvori. "
Last edited by HadiRa on 16/12/2014 01:00, edited 1 time in total.
Meni dovoljno, polahko doziraj da ovdje nekima ne dosadis, meni neces. Ali, ujutro ranim. Samo da znas, hocu da ti se udvaram i da sam te zapikao pa da imas i to negdje u mislima
Lijepo pises stvarno
trcicu trceci wrote:Svaka cast na literi.
Pozelim da ti se takvoj udvaram, besmisleno, kucajuci po tastaturi u kojoj spava hiljade malih zivotinja i cestica, ne znajuci ni kako izgledas, i znajuci da neko ipak sastavlja svoja usta sa tvojim. Makar da ovo sve bude ironicno, a ustvari, moram ti nesto priznati, volim osjecajne zene. Eto, da znas da imas nekoga ko ti pisma prati i ko ih otvara znajuci da u njima nema nista namjenjeno njemu.
Mjesec se nakrivio cekajuc zajedno samnom, da se javis, da navratis. Osulo se nesto srebrne prasine sa njega, i palo po tamnoj i mracnoj borovoj sumi i smrznutim iglicama.
U lampi je jos sasvim malo ulja. Pomisljam da puhnem i ugasim plamen, ali kao da mi neki glas tiho sapuce: sad ce, sacekaj. Sad ce se pomjeriti kvaka na vratima i njegova noga preci preko praga.
Zadrhtat cu neprimjetno kad me strijela iz njegovih ociju dotakne, a uznemirit ce se tiho i jedno sazvijezdje.
trcicu trceci wrote:Meni dovoljno, polahko doziraj da ovdje nekima ne dosadis, meni neces. Ali, ujutro ranim. Samo da znas, hocu da ti se udvaram i da sam te zapikao pa da imas i to negdje u mislima
Lijepo pises stvarno
joooj wrote:
Stvarno svaka ti cast i da nas jos dugo ovako odusevljavas svojim stihovima
Trebala bi se naci sa @al_akhisarijem da napisete nesto zajedno
hvala draga, hvala jos jednom..
pa eto, nemam nista protiv da se sretnem sa al_akhisarijem na poetskom polju
"Ali nikad ne znamo što izazivamo u drugom čovjeku riječju koja za nas ima sasvim određeno značenje i zadovoljava samo našu potrebu.
Život je širi od svakog propisa. Moral je zamisao, a život je ono što biva. Kako da ga uklopimo u zamisao, a da ga ne oštetimo? Više je štete naneseno životu zbog sprječavanja grijeha nego zbog grijeha.
Onda da živimo u grijehu?
Ne. Ali ni zabrane ništa ne pomažu. Stvaraju licemjerje i duhovne bogalje."
Last edited by HadiRa on 16/12/2014 00:58, edited 1 time in total.