Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
- dale cooper
- AcaLukas
#27 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Kad napusti ovaj svijet bit ce na nasim novcanicama, a mozda i sire. crknite od muke
- IcedMFEarth
#28 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
https://www.youtube.com/watch?v=EiWTKxj ... bY1pCei5GL
Mislio sam da nema ljudi koji ne znaju za ovo, ali evo, za neupućene.
- Butmiran
#29 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
moram se upisat', ima veliki potencijal tema 
- It_is_a_Leclerc
#30 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Ma ništa.dale cooper wrote:So what?It_is_a_Leclerc wrote:Merlin u julu puni dvaput zaredom Koševo. Po četvrti put.
A paćenici, tugo moja, bjesomučno klikću u potrazi za nekakvim plagijatima.
Samo kažem - Dino Merlin je najtraženije muzičko ime na prostoru Balkana.
I svi imaju pravo da budu kritični spram njega i njegovog imena, rada, uspjeha, ali ne i da vrijeđaju milione koji ga slušaju i prate.
P.S. Ivo Andrić, osim što je čovjek az svaki sistem i svaku vlast, pa i nacističku, jeste plagirao dobar dio "Na Drini ćuprije", odnosno, posudio dijelove, motive ili radnje iz narodnih predaja, priča i bapskih štorija. To je utvrđeno davno.
- drunken tiger
#31 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
IcedMFEarth wrote:https://www.youtube.com/watch?v=EiWTKxj ... bY1pCei5GL
Ja sad tražim da postavim Vidim da neki ne znaju da je plagijator.
p.s. Očekujem zaključavanje teme ubrzo
- dale cooper
#32 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Ko vrijeđa one koji ga slušaju?It_is_a_Leclerc wrote:Ma ništa.dale cooper wrote:So what?It_is_a_Leclerc wrote:Merlin u julu puni dvaput zaredom Koševo. Po četvrti put.
A paćenici, tugo moja, bjesomučno klikću u potrazi za nekakvim plagijatima.
Samo kažem - Dino Merlin je najtraženije muzičko ime na prostoru Balkana.
I svi imaju pravo da budu kritični spram njega i njegovog imena, rada, uspjeha, ali ne i da vrijeđaju milione koji ga slušaju i prate.
P.S. Ivo Andrić, osim što je čovjek az svaki sistem i svaku vlast, pa i nacističku, jeste plagirao dobar dio "Na Drini ćuprije", odnosno, posudio dijelove, motive ili radnje iz narodnih predaja, priča i bapskih štorija. To je utvrđeno davno.
upitan.
- AcaLukas
#33 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Evo primjer vase nelogicnosti i mrznje: Kada Stoja ili Seka Aleksic (nevolim ih ni ja) pjevaju o parama to je primitivno, smjesno i gadno, a kada tamo neki Pink Flojd iz Engleske napravi pjesmi Money onda su umjetnici i tekst je ekstra.
Dosta je i vas vise... Temu pod kljuc a mozda bi bilo red neke i u Banovice slat
Dosta je i vas vise... Temu pod kljuc a mozda bi bilo red neke i u Banovice slat
- It_is_a_Leclerc
#34 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
E, vidite kako je to pogrešno razmišljanje. Naprimjer, ja ne slušam Beogradski sindikat, Marčela, Maajku, Connect i sličnu muziku. Ali, ja poštujem pravo ljudi da to slušaju i u tome nalaze nešto dobro za njih. I ne pada mi na pamet da ovdje pišem - "Jao, pa vi nemate pojma
To je smeća. Plagijatori ! Patetika, jad". Ili da napišem - "Je**m one koji ovo slušaju", kao što je to ovdje napisano.
Znači, poštuješ to što ljudi slušaju, a ko ne voli, široko mu polje. A ne da ide okolo i prosvjećuje masu.
Znači, poštuješ to što ljudi slušaju, a ko ne voli, široko mu polje. A ne da ide okolo i prosvjećuje masu.
- dale cooper
#35 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
AcaLukas wrote:Evo primjer vase nelogicnosti i mrznje: Kada Stoja ili Seka Aleksic (nevolim ih ni ja) pjevaju o parama to je primitivno, smjesno i gadno, a kada tamo neki Pink Flojd iz Engleske napravi pjesmi Money onda su umjetnici i tekst je ekstra.
-
mali_balon
#36 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Ono pomenu floyd, znas li ti uopste sta zanci pink floyd, Allahu dragi smiluj se i uputi ga na pravi put, nije on kriv sto ziviu zabludi.AcaLukas wrote:Evo primjer vase nelogicnosti i mrznje: Kada Stoja ili Seka Aleksic (nevolim ih ni ja) pjevaju o parama to je primitivno, smjesno i gadno, a kada tamo neki Pink Flojd iz Engleske napravi pjesmi Money onda su umjetnici i tekst je ekstra.
- IcedMFEarth
#37 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Nadam se, iskreno se nadam da trolašAcaLukas wrote:Evo primjer vase nelogicnosti i mrznje: Kada Stoja ili Seka Aleksic (nevolim ih ni ja) pjevaju o parama to je primitivno, smjesno i gadno, a kada tamo neki Pink Flojd iz Engleske napravi pjesmi Money onda su umjetnici i tekst je ekstra.
- drunken tiger
#38 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Ma mi to sao iz razloga što je Dino Merlin Bošnjak i musliman koji je išao na Hadždž. Da je Seka Aleksić, Saša Matić ne bi mi to. Bem ti mozak!!!It_is_a_Leclerc wrote:E, vidite kako je to pogrešno razmišljanje. Naprimjer, ja ne slušam Beogradski sindikat, Marčela, Maajku, Connect i sličnu muziku. Ali, ja poštujem pravo ljudi da to slušaju i u tome nalaze nešto dobro za njih. I ne pada mi na pamet da ovdje pišem - "Jao, pa vi nemate pojmaTo je smeća. Plagijatori ! Patetika, jad". Ili da napišem - "Je**m one koji ovo slušaju", kao što je to ovdje napisano.
- Ljakan
#39 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Skoro sam na tv-u gledo kako je masa nasih pjevaca ogorcena na rad dine merlina i upravo ove organizacije na cijem je vrhu.Sta reci kad vidis da mnoge njegove kolege se ne slazu sa njim.Ocigledno da neka zastita treba postojat al od koje ce svi imat koristi a ne samo ova njegova organizacija kao i on sam.
- dale cooper
#40 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Moje je pravo da tako nešto kažem isto kao što je njihovo pravo da to nastave slušati. Je li to sada ne trebamoIt_is_a_Leclerc wrote:E, vidite kako je to pogrešno razmišljanje. Naprimjer, ja ne slušam Beogradski sindikat, Marčela, Maajku, Connect i sličnu muziku. Ali, ja poštujem pravo ljudi da to slušaju i u tome nalaze nešto dobro za njih. I ne pada mi na pamet da ovdje pišem - "Jao, pa vi nemate pojmaTo je smeća. Plagijatori ! Patetika, jad". Ili da napišem - "Je**m one koji ovo slušaju", kao što je to ovdje napisano.
ništa i nikoga kritikovati da ne bi uvrijedili nekoga? To je klasično gušenje kritičke svijesti.
Last edited by dale cooper on 08/12/2014 00:22, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#41 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Da ne ostanem nedorečen, smatram da je ovo što se radi u BiH po pitanju autorskih prava živi cirkus. Da plaćaš što puštaš cd nekog izvođača. Umjesto da on plati tebi, što ga promovišeš. Da se upiša čovjek od smijeha. I plus - šta je sa sevdalinkama čiji autori nisu živi ? Jel se plaća u džamiju ?
- diason
#42 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Tema je tantijem ili Dino?
Ako je Dino, ko ga jebe, ljudi ga mogu voliti ili ne, nije ni bitno, lična stvar.Ako je tantijem, a izgleda da jest, ko jebe vlasnike kafića, nek plaćaju dađbine, plaćam ih i ja.Tantijeme se plaćaju na cijeloj planeti, u čemu je problem kod nas!?
I dan danas svjetski pjevači koji su napravili jedan hit prije 30 godina žive od tog, takav zakon.
- Pjesmu Grupe Muse „Feeling Good“ kompanija „Nestle“ koristila je u svojoj reklami bez dozvole benda, zbog čega je na kraju morala da im isplati tantijeme u vrednosti od pola miliona funti!
-Srbija, Na godišnjem nivou za restoran veličine 140 metara kvadratnih naknada za puštanje muzike je 140.000 dinara
-Hrvatska, Na listi „skupoće“ koja mjeri prosječnu ponderiranu cijenu mjesečne licence samo za autorsko pravo Hrvatska je tako 17. od 19 zemalja. Najskuplja je Norveška sa 78 eura, Hrvatska na 17. mjestu ima cijenu od 16 eura, a jeftinije su od nje samo Češka i Grčka.
Ako je Dino, ko ga jebe, ljudi ga mogu voliti ili ne, nije ni bitno, lična stvar.Ako je tantijem, a izgleda da jest, ko jebe vlasnike kafića, nek plaćaju dađbine, plaćam ih i ja.Tantijeme se plaćaju na cijeloj planeti, u čemu je problem kod nas!?
I dan danas svjetski pjevači koji su napravili jedan hit prije 30 godina žive od tog, takav zakon.
- Pjesmu Grupe Muse „Feeling Good“ kompanija „Nestle“ koristila je u svojoj reklami bez dozvole benda, zbog čega je na kraju morala da im isplati tantijeme u vrednosti od pola miliona funti!
-Srbija, Na godišnjem nivou za restoran veličine 140 metara kvadratnih naknada za puštanje muzike je 140.000 dinara
-Hrvatska, Na listi „skupoće“ koja mjeri prosječnu ponderiranu cijenu mjesečne licence samo za autorsko pravo Hrvatska je tako 17. od 19 zemalja. Najskuplja je Norveška sa 78 eura, Hrvatska na 17. mjestu ima cijenu od 16 eura, a jeftinije su od nje samo Češka i Grčka.
-
dječak sa šibicama
#43 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
lopuza
ko laze, taj i krade
- ODB
#44 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Ja sam prvo da se seljačka muzika oporezuje 300 %...
- Dino Djurbuzovic
#45 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Ma kakav Dino Merlin ljudi moji, jedini Dino sam ja. Nikada Dino Merlin nece moci otpjevati ono sto otpjevaju Hari Varesanovic ili Pavarotti npr, ali u svakom slucaju idu hvalospjevke za njih sve. Ja sam uvijek bio pobornik dobre muzike.
- It_is_a_Leclerc
#46 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Evo vidite. Napunio tri puta zaredom Beogradsku Arenu, četiri puta Koševo, ovaj put vjerovatno neće moći svi stati pa će biti dvije noći uzastopno, rasprodate koncerte na svakom meridijanu... A šta bi tek radio da nije posuđivao melodije 
- drunken tiger
#47 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Ovdje ne postoji kritička svijest niti sloboda govora. U protivnom si mrzitelj jednog od tri konstitutivna naroda, jedne od religija, etničkih grupa i sl. Zatrovano je sve nacionalizmom toliko da se i ovim komentarima Na dinu Merlina pominje kako nam ne smeta što s one strane Drine pjevaju nešto a smeta nam Dino s ove strane. Dakle vidiš da je ograničen kritički pristup stvarima i da se samo može razmišljati na nivou plemenskog savjeta Balkanjerosa. Kritika je uvijek bila pokretač pozitivnih promjena, zbog kritike su društva kretala naprijed. Ovdje to nije slučaj jer ovdje se samo ide unazad.dale cooper wrote:Moje je pravo da tako nešto kažem isto kao što je njihovo pravo da to nastave slušati. Je li to sada ne trebamoIt_is_a_Leclerc wrote:E, vidite kako je to pogrešno razmišljanje. Naprimjer, ja ne slušam Beogradski sindikat, Marčela, Maajku, Connect i sličnu muziku. Ali, ja poštujem pravo ljudi da to slušaju i u tome nalaze nešto dobro za njih. I ne pada mi na pamet da ovdje pišem - "Jao, pa vi nemate pojmaTo je smeća. Plagijatori ! Patetika, jad". Ili da napišem - "Je**m one koji ovo slušaju", kao što je to ovdje napisano.
ništa i nikoga kritikovati da ne bi uvrijedili nekoga? To je klasično gušenje kritične svijesti.
Dino Merlin je najveći plagijator kojeg je majka BiH dala. Za mene nije nikakav umjetnik niti stvaralac. Za mene je papak jedna obični. Ne krivim one koji ga slušaju i kuju u zvijezde jer za sve ima publika pa čak i za jednog Dinu Merlina koji je prototip Balkanjerosa a to je dokazao i u Sarajevu i u Beogradu.
- Platformas
#48 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
Dino Merlin je govno od čovjeka a i umjetnika.
- dale cooper
#49 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
To uopšte nije problem, takva je praksa i na zapadu. Samo moraju da se donesu jasni i nedvosmisleni zakoni koji to propisujuIt_is_a_Leclerc wrote:Da ne ostanem nedorečen, smatram da je ovo što se radi u BiH po pitanju autorskih prava živi cirkus. Da plaćaš što puštaš cd nekog izvođača. Umjesto da on plati tebi, što ga promovišeš. Da se upiša čovjek od smijeha. I plus - šta je sa sevdalinkama čiji autori nisu živi ? Jel se plaća u džamiju ?
i službe koje će se baviti njihovom sprovedbom. A ne neka kvazi organizacija čiji je glavni čovjek neko ko je toliko puta
perfidno krao i kompletne melodije stranih pjesama ne potpisavši autora. Za te stvari se na zapadu plaćaju goleme kazne
i sva autorska prava i tantjemi (ako se dokaže i najmanja sličnost) prelaze na originalnog autora. Fakat bi neko trebao
napraviti popis svih stvari koje nije potpisao i gdje je sličnost frapantna i poslati ih na adresu originalnih autora da
oni odluče kako postupiti dalje.
-
lajkujMe
#50 Re: Dino Merlin isključuje muziku u Republici Srpskoj , a uskoro i u Federacij BIH
IcedMFEarth wrote:https://www.youtube.com/watch?v=EiWTKxj ... bY1pCei5GL
cccc kako jos nije odgovarao za ovo nije mi jasno.