Krscani vs. Muslimani u ratu ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Kako bi se sukob zavrsio?

Krscani bi satrali muslimane i ostale religije
4
57%
Muslimani i ostale religije bi se nekako uspjeli odbraniti uz puno zrtava
2
29%
Sukob bi se zavrsio sa ogromnim gubicima i katastrofom na obje strane
1
14%

Total votes: 7

zrakomlat

#26 Re: Krscani vs. Muslimani u ratu ?

Post by zrakomlat »

sadie_forever wrote:
Ne znam koliko je pogresna adresa,moji preci su uzivali u osmanskim pravilima zadnjih 500 godina,i prkali krscanima,,nesto mi se cini da bi se i ja svetio kad bi odjednom takvi izgubili moc :mrgreen:
Pogrešna, puno kilometara je razlike. Nema ovdje puno turaka, osim po konzulatima i fakultetima, a to je zanemarljiv broj.
AlfaKentaur

#27 Re: Krscani vs. Muslimani u ratu ?

Post by AlfaKentaur »

Projecting1500 wrote:
I ko je ono odgovoran za Dva Svjetska rata? Muslimani ili krscani?
Tako je.
Ko je u 20-tom vijeku ubio 6 miliona jevreja? Krscani ili muslimani?
razonoda

#28 Re: Krscani vs. Muslimani u ratu ?

Post by razonoda »

It_is_a_Leclerc wrote:
AlfaKentaur wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Jedno je jasno - da su "muslimanske" zemlje na stadiju ekonomskog, vojnog, političkog i inog utjecaja kojeg imaju zemlje čije većinsko stanovništvo nisu muslimani, već bi se sjetio neki tupavi "muftija" da pokrene "čišćenje" planete od "nevjernika".
:roll:

Imali su muslimani moc i vlast puno puta u historiji i ponijeli su se puno civilizovanije od krscana. Kada bi muslimani imali najvecu moc na svijetu sigurno bi znali kako racionalno upravljati svijetom. I nemoj se praviti naivan, ti odlicno znas da je svijet danas pod kontrolom i u sluzbi nekoliko velikih krscanskih zemalja. Njima nije potrebno da oruzjem zavladaju jer oni imaju druge nacine da vladaju muslimanskim zemljama. Na zalost ali to je tako.
Ne bih se složio.

Vrijeme širenja Arapa je bilo vrijeme ognja i zemlje, kad se uglavnom ratovalo za zemlju, a vjera širila mačem (i islam i kršćanstvo). Nije to bilo puno civiliziranosti ni sa jedne ni sa druge strane (uz izuzetke npr. Ahd Name i sl.).

Tvrdim da bi, kad bi neke "muslimanske" zemlje, imale vojnu i političku moć, a poznavajući inteligenciju, pragmatičnost i ozbiljnost njihovih lidera, ovaj bi se svijet davno suočio sa nuklearnom i svakom drugom krizom. Pa mi na Bliskom istoku imamo sto godina kontinuiranog rata. O čemu mi pričamo ?! Ljudi ratuju jedni protiv drugih, muslimani protiv muslimana, navodno u ime Boga, pa šta očekivati kad bi takvim dali "ključeve" svijeta =!Umalo to da se desi sa -Sadam, Gadafi ,Assad ....
zrakomlat

#29 Re: Krscani vs. Muslimani u ratu ?

Post by zrakomlat »

Projecting1500 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pa mi na Bliskom istoku imamo sto godina kontinuiranog rata. O čemu mi pričamo ?! Ljudi ratuju jedni protiv drugih, muslimani protiv muslimana, navodno u ime Boga, pa šta očekivati kad bi takvim dali "ključeve" svijeta =!
Koji si ti genije... :roll:

A ne mislis da oni ratuju na Bliksom Istoku mozda zbog toga sto su zaostali I sto njihovim zemljama vladaju i dalje kraljevske porodice koje uzivaju punu podrsku Zapada?

Da bi islamske zemlje bile razvijene na nivou danasnjeg Zapada... zar to ne zahtjeva malo drugaciji mentalitet?

I ko je ono odgovoran za Dva Svjetska rata? Muslimani ili krscani?
Zaostalost tih područja i nepismenost stanovnika, uz te kraljevske porodice kojima je cilj da je stanovništvo nepismeno i zaostalo, jer na taj način mogu manipulisati njima, je razlog svih problema. Pa šaka Izraelaca ih drži za m**a nekoliko decenija, baš zbog ovoga. Pismeniji i napredniji od okruženja (ne računajući izrael) su Palestinci i Iranci. A niko ih od ostalih muslimanskih zemalja ne voli.
bh.tornjak

#30 Re: Krscani vs. Muslimani u ratu ?

Post by bh.tornjak »

AlfaKentaur wrote:
Projecting1500 wrote:
Kolicina nukleranog oruzja koju bi te "krscanske" zemlje morale da upotrijebe da bi eliminisali vise od 90% muslimanskog zivlja bi dovela do globalne nuklearne zime koja bi trajala decenijama a mozda I vijekovima I opstanak covjecanstva bi bio doveden u pitanje.
Nuklearno oruzje bi bilo upotrijebljeno ali samo za shock efekat, a potom bi krenuli avioni, artiljerija, pjesadija itd... Milion je nacina da se rat vodi pogotovo kada je snaga dva bloka neuporediva.

Amerika i Rusija same mogu podrobiti skoro sve muslimanke zemlje bez upotrebe nuklearnog oruzja. Jer, koja arapska zemlja ili grupa zemalja bi se mogla suprostaviti Americi i Rusiji, njhovom naoruzanju, i taktickim (manjim) nuklearkama? Sanse za otpor su 0 poena.

I kad se sve podvuce i sracuna, jasno je ko bi izvukao apsolutnu pobjedu.

... znao si odgovor.....cemu onda anketa...to samo za internu upotrebu da ukucanima izneses dokaze kako nisi jedini koji tako misli.....i da ich malo "nalozis" ha....????
sadie_forever

#31 Re: Krscani vs. Muslimani u ratu ?

Post by sadie_forever »

zrakomlat wrote:
sadie_forever wrote:
Ne znam koliko je pogresna adresa,moji preci su uzivali u osmanskim pravilima zadnjih 500 godina,i prkali krscanima,,nesto mi se cini da bi se i ja svetio kad bi odjednom takvi izgubili moc :mrgreen:
Pogrešna, puno kilometara je razlike. Nema ovdje puno turaka, osim po konzulatima i fakultetima, a to je zanemarljiv broj.
citaj malo,nije bitno koja im je krv i genetika,osmansko carstvo to nikada nije potenciralo,sultani su bili najmanje turci
AlfaKentaur

#32 Re: Krscani vs. Muslimani u ratu ?

Post by AlfaKentaur »

Rat izmedju krscana i muslimana bi bio blic-krig za krscane. Obican narod u krscanskim zemljama ne bi ni osjetio rat jer bi se cijeli rat vodio na terotoriju muslimanskih zemalja odnosno tamo negdje daleko od krscanskih kuca i drzava. Razlika u moci i naoruzanju je tolika da bi sve bilo gotovo relativno brzo i krscanski svijet ne bi puno osjetio da je bio rat.

Na neki nacin to je i danas tako. Mnoge zapadne zemlje su na ovaj ili onaj nacin uvucene u ratove u Iraku i Afganistanu ali obican svijet to ne osjeti jer se sve desava negdje tamo daleko a ne na njihovim kucnim pragovima.

E tako bi bilo i u tom velikom ratu. Sve bi bilo gotovo vrlo brzo i zapadno stanovnistvo ne bi ni osjetilo da je bio rat. A muslimanske zemlje bi bile sravnjene pod enormnom kolicinom bombi, raketa, nuklearki i svega ostaloga sto krscani raspolazu u svom arsenalu...

I to je to. Dok muslimani ne dodju pameti, mogu samo da klece i mole krscane da ih postede i ne sravne sa zemljom jer krscani su to u stanju uraditi bilo kojeg dana...

Ako jedan mali Izrael moze sravniti pola arapskog svijeta, sta tek mogu uraditi sve ostale krscanske zemlje...
ODB

#33 Re: Krscani vs. Muslimani u ratu ?

Post by ODB »

sadie_forever wrote:Krscani bi izgubili ,jer je Allah uz muslimane
:lol:
Locked