MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

sema911s

#26 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by sema911s »

Cherry-Cherry wrote:
sema911s wrote:
par mjheseci male plate i onda ih nagradis ako budu radili svoj posao kako treba sa vecom platom, isto ko i na ostalim normalnim mjestima,., ako izbaci normu nema zalbi ide nagradaa
Kakva norma? Pa nije to rad na traci u fabrici, pa da se ima norma. Ne proizvode se u upravi mašine i daske... :-) Nemoguće je normirati intelektualni rad.
hajd ispocetka,. ako neka osoba danas dobije zahtjeve za 20potvrda i koje sutra treba da izda a to ne uradi,.,jel joj/mu norma koliko zahtjeva toliko potvrda,. ili recimo cips/izdavanje tablica ako je danas doslo 50zahtjeva( a ima vremena za 1576) ne uradi ni pola vec ostavi za iduci dan ili uradi one za koje zna da ima koristi,., nema normu ali norma je kolicina zahtjeva,.,

i samo navedi koji je intelektualni posao u drzavnoj sluzbi,., donijet zakon, izdat potvrdu o prebivalistu, opalit pecat i upisat u knjigu da je taj i taj dolazio, ispijat kafice, provjerit koliko odredjenji broj treba platit pdv i jel platio sve,
sema911s

#27 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by sema911s »

Drinski wrote:
sema911s wrote: nagradi kovertom, i bonusom na svaku prodatu/prizvedenu masinu al nism je tema vec sisadzije,. ti mi navedi jednu osobu koja prima platu od budzeta i da radi svoj posao,.,
Pa sta se onda zalis na malu platu na početku priče?
Ti vise zaradis nego da radis u upravi.
koliko zaradim to se racuna koliko platim poreza na platu a to je opet malo(pogledaj koliko neki u drzavnoj zarade na tim kovertama)

oni na 1200+TO+prevoz +koverte skontaj koliko je too
Cherry-Cherry

#28 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by Cherry-Cherry »

sema911s wrote:
Cherry-Cherry wrote:
sema911s wrote:
par mjheseci male plate i onda ih nagradis ako budu radili svoj posao kako treba sa vecom platom, isto ko i na ostalim normalnim mjestima,., ako izbaci normu nema zalbi ide nagradaa
Kakva norma? Pa nije to rad na traci u fabrici, pa da se ima norma. Ne proizvode se u upravi mašine i daske... :-) Nemoguće je normirati intelektualni rad.
hajd ispocetka,. ako neka osoba danas dobije zahtjeve za 20potvrda i koje sutra treba da izda a to ne uradi,.,jel joj/mu norma koliko zahtjeva toliko potvrda,. ili recimo cips/izdavanje tablica ako je danas doslo 50zahtjeva( a ima vremena za 1576) ne uradi ni pola vec ostavi za iduci dan ili uradi one za koje zna da ima koristi,., nema normu ali norma je kolicina zahtjeva,.,
i samo navedi koji je intelektualni posao u drzavnoj sluzbi,., donijet zakon, izdat potvrdu o prebivalistu, opalit pecat i upisat u knjigu da je taj i taj dolazio, ispijat kafice, provjerit koliko odredjenji broj treba platit pdv i jel plat
io sve,[
/quote]
Ovo što si nabrojao je samo jedan dio onoga šta se radi u upravi.
Cherry-Cherry

#29 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by Cherry-Cherry »

Ubi nas ovaj mentalitet: nek komšiji crkne krava... kad nemam ja, nek nema niko.
razonoda

#30 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by razonoda »

Drinski wrote:
razonoda wrote: Moje iskustvo sa placanjem radnika, neznaci ako ga platis vise da ce bolje raditi. Nece, zavisi od osobe i njegovog stava prema obavezama.
Tacno.
isto vazi i za smanjenje plate.
Onaj ko radi - taj radi. Ali, onaj ko radi a ne prima lovu, ode...zato je bolje dati vecu nego manju platu.
Onda , moras proci kroz puno radnika da nadjes --odgovornog. I ja sam za bonuse. Kad zasluzi. Jer i ''gazdi''je u interesu da ima dobrog radnika, da je zadovoljan i da sretan dolazi na posao.
Drinski

#31 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by Drinski »

sema911s wrote: i samo navedi koji je intelektualni posao u drzavnoj sluzbi,., donijet zakon...
Umjesto da zakone pišu doktori nauka i sudije vrhovnih sudova, nama zakone pišu ing mašinstva, zbog toga i jesmo u kurcu.

Koliko zaradim to se racuna koliko platim poreza na platu a to je opet malo(pogledaj koliko neki u drzavnoj zarade na tim kovertama)

oni na 1200+TO+prevoz +koverte skontaj koliko je too
Ja.
I koliko zaradis? I jel sada problem samo u plati ili se rasprava širi sa stavkom "koverte"?
sema911s

#32 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by sema911s »

Cherry-Cherry wrote:Ubi nas ovaj mentalitet: nek komšiji crkne krava... kad nemam ja, nek nema niko.
ma nije druze tako vec ako tim u upravi ne gurnes kovertu nemozes proci, tu gdje stanujem svi su dobili papire za nadogradnju, samo ja koji sam dosao par godina kasnije nema dozvolu za to, i teta u opstini otvoreno kaze 500KM,

a to nek imaako koliko hoce samo nemogu ove sisadzije koje kukaju da se slomise od posla a u 16:05 su svi vec kuci, a mi koji radimo privatno borimo se da oni imaju platu nas oni habaju ko budale,.,

jel tebi ok da sisadzija po vazdan razvaljuje solitare a da ti lupam jurcas sa punim kombijem, slazes rafe, varis, muzes krave i kaze ti joj danas sam se umorio habao me mis
razonoda

#33 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by razonoda »

sema911s wrote:
Cherry-Cherry wrote:Ubi nas ovaj mentalitet: nek komšiji crkne krava... kad nemam ja, nek nema niko.
ma nije druze tako vec ako tim u upravi ne gurnes kovertu nemozes proci, tu gdje stanujem svi su dobili papire za nadogradnju, samo ja koji sam dosao par godina kasnije nema dozvolu za to, i teta u opstini otvoreno kaze 500KM,

a to nek imaako koliko hoce samo nemogu ove sisadzije koje kukaju da se slomise od posla a u 16:05 su svi vec kuci, a mi koji radimo privatno borimo se da oni imaju platu nas oni habaju ko budale,.,

jel tebi ok da sisadzija po vazdan razvaljuje solitare a da ti lupam jurcas sa punim kombijem, slazes rafe, varis, muzes krave i kaze ti joj danas sam se umorio habao me mis
Nazalost to sa kovertom -radi- isprobano. PREMA TOME PLATI TIH 500.
Drinski

#34 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by Drinski »

sema911s wrote: ..., i teta u opstini otvoreno kaze 500KM,
Sto ne prijavis u SIPU da se provede operativna akcija...
sema911s

#35 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by sema911s »

pa da mi sipa odnese sav namjestaj koji sam nelegalno ubacio u izgradjeno potkrovlje,. sta cu dao 500km poklopio se usima i za 10min dobio potvrdu
Streptokok

#36 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by Streptokok »

[q
Last edited by Streptokok on 04/02/2015 18:46, edited 1 time in total.
razonoda

#37 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by razonoda »

:lol: Kakva sipa, pa ona daje istrukcije kako krasti
razonoda

#38 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by razonoda »

:lol:
sema911s wrote:pa da mi sipa odnese sav namjestaj koji sam nelegalno ubacio u izgradjeno potkrovlje,. sta cu dao 500km poklopio se usima i za 10min dobio potvrdu
:lol: sto nisi rekao da si dao
sema911s

#39 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by sema911s »

stretokok,., nema tog roka za stan vec podneses zahtjev, neku saglasnost stanara i oni ti odobre,.

razonoda mah dao samjos me potapsa po ramenu "ko ono bio si dobar, nadam se da nije puno bolilo"
Drinski

#40 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by Drinski »

Ma meni se čini, da ste oboje uradili ono sto niste mogli. Onda ti dala "papir" koji se ne moze izdati a ti njoj drugi "papir".
razonoda

#41 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by razonoda »

sema911s wrote:stretokok,., nema tog roka za stan vec podneses zahtjev, neku saglasnost stanara i oni ti odobre,.

razonoda mah dao samjos me potapsa po ramenu "ko ono bio si dobar, nadam se da nije puno bolilo"
:lol: A jel te pitala JESIL HALALIO. :lol:
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#42 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by antimobb »

sema911s wrote:pa da mi sipa odnese sav namjestaj koji sam nelegalno ubacio u izgradjeno potkrovlje,. sta cu dao 500km poklopio se usima i za 10min dobio potvrdu
Super :thumbup:

Ovo potvrđuje sve što sam do sada napisao. :thumbup:

Dakle, kao što se vidi na ovom primjeru - psihopate nakon svakih izbora odlaze u Centralu Stranke/Partije i kupuju sebi poziciju direktora od sebi sličnih psihopata kao na pijaci.

Nakon kupovine svoje pozicije - psihopata dolazi na mjesto direktora i tu prepoznaje sebi slične kriminalne psihopate kao što je ova službenica kojoj si dao 500 KM mita, a koja će se sigurno rastaliti sa svojim pretpostavljenim i gore spomenutim direktorom - i tako se krug kriminala grana dubinski od VRHA prema DNU hijerarhije.

Ova službenica koja ti je uzela 500 KM mita sebi lično će uzeti najviše do 100 KM, a ostalo ide rukovodiocima iznad nje i direktoru.

Na ovaj PRIMITIVAN način, kriminalno uvezane psihopate u državnim Institucijama i državnim kompanijama se svakodnevno enormno bogate, dok sa druge strane pošteni ljudi koji rade u istim tim Institucijama i kompanijama sve to gledaju i oboljevaju od pritisaka ovih psihopata.

Da je direktor normalan čovjek, a sigurno nije već je klasični korumpirani psihopata što se vidi iz tvoga slučaja - ova gore spomenuta kriminalna psihopatogena službenica (preciznije psihopatogeni klon direktora) koja ti je uzela 500 KM mita, radila bi svoj posao kako treba i sigurno ne bi smjela uraditi to što je uradila.

Na ovaj način korumpirane psihopate se hijerarhijski kloniraju i redaju u državnim Institucijama i državnim kompanijama iz VRHA prema DNU jer sa normalnim i poštenim ljudima ne mogu uspostaviti komunikaciju.

Psihopata može surađivati samo sa psihopatom: http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija

Dakle, psihopatogena orgija počinje u Centralama Stranaka/Partija PRIMITIVNOM prodajom pozicije psihopati, a kao što smo vidjeli na tvome primjeru zadnji ceh plača poreski PDV obveznik kome psihopate na kraju oderu kožu sa leđa, kao što su tebi uradili - PRIMITIVNO i psihopatogeno.

Evo dokaza i posla za nadležne policijske i tužiteljske organe, da se zabave sa ovim teškim i NEVIDLJIVIM kriminalom prodaje pozicija u Centralama Stranaka/Partija - da HITNO zaustave ovaj kriminal prodaje pozicija, umorstva uposlenika - i da ispitaju imovinu svima iz famoznih ''kadrovskih komisija'' u Centralama Stranaka/Partija, direktorima i rukovodiocima ispod njih trenutno na pozicijama u svim državnim Institucijama i državnim kompanijama.
Last edited by antimobb on 02/12/2014 14:44, edited 1 time in total.
razonoda

#43 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by razonoda »

Sve ce ona uzeti sebi. A sta da radi obican gradjanin. Kome da se zali i ganja pravdu.Pocet od doktora, koji bez koverete nemoze da mrdne. Cak sam i za ugledne i ''HADJIJE'' CULA DA UZIMAJU, Sta ocekivati. Nema kazne za njih u dogledno vrijeme.
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#44 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by antimobb »

razonoda wrote:Sve ce ona uzeti sebi. A sta da radi obican gradjanin. Kome da se zali i ganja pravdu.Pocet od doktora, koji bez koverete nemoze da mrdne. Cak sam i za ugledne i ''HADJIJE'' CULA DA UZIMAJU, Sta ocekivati. Nema kazne za njih u dogledno vrijeme.
Vjeruj mi da neče sama uzeti taj novac jer gore spomenuta službenica to NE SMIJE uraditi sama bez drugih. Ona je uzela tih 500 KM i rastalila se sa svojim rukovodiocima i direktorom.

Jednostavno, to je uvezan psihopatogeni kriminal od VRHA (direktora) do DNA hijerarhije (rukovodilaca i službenika) i jedni druge štite, a sav ovaj kriminal počinje u Centrali Stranke/Partije i spušta se iz VRHA prema DNU ...
SKANDALOZNO Namirili se cipelama pa ostatak dali Crvenom križu!

Umjesto da robu zaplijenjenu od firme "Astra-E" u trgovini u Prijedoru, koja nije prodata na tri javne aukcije, a riječ je o 2.422 para obuće vrijedna 178.877 KM, odmah predaju Crvenom križu, radnici Poreske uprave - Područni centar Prijedor odlučili su kvalitetnom obućom prvo namiriti sebe i članove svojih porodica.

Ovu skandaloznu vijest Ekremu Jakupoviću, vlasniku i direktoru preduzeća "Astra-E", javio je jedan od zaposlenika Područnog centra koji je, razumljivo, želio ostati anoniman.

- Čovjek koji mi je javio ovu, za mene nevjerovatnu vijest, rekao mi je da se osjeća posramljeno, kaže Jakupović.
Ruralne psihopate u Centralama Stranaka/Partija su izvor svog zla, koje nam se dešava već više od decenije i od njih sve kreće ...
Last edited by antimobb on 03/12/2014 10:41, edited 1 time in total.
razonoda

#45 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by razonoda »

Mozda ja nisam u toku ''stvarne situacije''. Al ne mogu da shvatim ovo--da bi se neko zaposlio , mora valjda donijeti i papir o nekazjavanju. Recimo Covic, nemam nista protiv njega , ustvari neznam nistao o njemu ali znam da je bio osudjen za ''nesto' odlezao' i evo ga opet na jako drzavno mjesto.Kako to funcionise.
Streptokok

#46 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by Streptokok »

[
Last edited by Streptokok on 04/02/2015 18:46, edited 1 time in total.
antimobb

#47 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by antimobb »

razonoda wrote:Mozda ja nisam u toku ''stvarne situacije''. Al ne mogu da shvatim ovo--da bi se neko zaposlio , mora valjda donijeti i papir o nekazjavanju. Recimo Covic, nemam nista protiv njega , ustvari neznam nistao o njemu ali znam da je bio osudjen za ''nesto' odlezao' i evo ga opet na jako drzavno mjesto.Kako to funcionise.
Nisi u toku. Hollywood je napravio pogrešnu sliku o psihopatima, nije to ta percepcija psihopata.
Pročitaj šta je psihopatija i šta se psihopate na ovom linku: http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatija
razonoda

#48 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by razonoda »

ok razumijem , otisla sam od teme, interesuje me ovo ovo gore napisano.
antimobb

#49 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by antimobb »

Nisi uopće otišla od teme sva ova diskusija je vezana za temu. Samo kažem da ljudi imaju malo drugačiju predstavu o psihopatima. Nisu to oni sa televizije već je to jedna teško duševno stanje mrtvila i bezosjećajnosti.
Cherry-Cherry

#50 Re: MOŽDANI i SRČANI udari po državnim Institucijama i kompanijama

Post by Cherry-Cherry »

Nelegalna dogradnja i nadziđivanje, znači... Pa vidiš, ti si prvo trebao dobiti urbanističku i građevinsku, pa onda praviti potkrovlje. Znači, do tebe je.
A onda si predao za legalizaciju. Ali rok za legalizaciju je prošao. :wink:
Spominješ saglasnosti stanara. Dakle u pitanju je stambena zgrada, a ne tvoja privatna kuća. Naravno da ti treba saglasnost svih stanara. Ali ti je nisi imao. Zato si i dao novac. Da je sve regularno, ne bi bilo potrebe da daješ. Koliko je teta iz opštine kriva, kriv si isto tako i ti. Zato je nisi ni prijavio. ;-) Jer ste isti.
Post Reply