Tuzla111 wrote:Da li ima neko konkretne informacije kakve su tacno razlike izmedju TT modela USA i EU? Ili bilo kojeg drugog auta.
Nakon jeffersonovih postova, zanimaju me medeli 2003+ TT. Kaliko bi bilo tesko zamjeniti svjetla, da li je ovjes isti, jesu li djelovi motora isti i mjenjaca itd?? Konkretno me zanima 1.8l quattro, manuelni.
Isto tako otvoren sam za druge prijedloge ali pod uslovom da se moze izvuci neke znatnija finansijska korist ili da su auti slicni tako da ih mogu zadrzati za sebe i tamo koristiti. Koliko znam, tesko je uvesti motore u BiH tako da i motori dolaze u obzir. ( i brodovi ali za to cu otvoriti drugu temu.)
Malo sam ''dosadan'' ali mi je zaista potrebno sto prije da odlucim(al isto tako ne zelim da zalim kasnije) jer zelim da kupim auto krajem decembra dok su cijene jos nize, kasnije je puno teze kad pocne tax return.
Budjet mi je nekih 5-10k $, znaci auta koja su u BiH 15- 20k KM.
Zaista sam mnogo zahvalanz a svaku pomoc.
Nema velike razlike, posebno u tim godinama.
Zadnji Passat je drugaciji od evropskog (iako se bazira na Skodi Superb).
Sijalice idu iste (ako su H7 original dolaze Osram i u USA), farovi su isti, ako su Xenon isto su isti. Kocnice su istih dimenzija (za USA trziste se moze desiti da je dobavljac drugaciji, citaj: jeftiniji, ali dimenzije su iste). Jedina razlika jeste poziciono svjetlo sa strane koje USA modeli moraju imati radi njihovih homologacijskih zahtjeva kao i to sto neki modeli imaju crvene zmigavce.
Sto se tice mehanike, tu nema razlike. Preskupo je za Audi ili bilo koga da pravi razlike u pogonu, u mjenjacu ili mehanicke razlike u motoru. Motor je isti, i moze biti samo razlika u KS (npr. Passat B5.5 je imao 170ks, u EU 180ks) ali to je uradjeno da nije direktna konkurencija motoru 2.8 sa 190ks, tj. razlika je u softveru.
Samo pazi kako ej to auto odrzavano. Taj motor je uzasno osjetljiv na lose odrzavanje.