EddyGarrero wrote:uglavnomja wrote:svaki polovan auto je macak u vreci, marka, model, godiste ... su nebitni.
da pitas za nove aute, ok, ali za polovne
cak i ako ima servisnu knjizicu, i sve ostalo po ps, opet ne znas sta se moze desiti. servis je samo ono najosnovnije.
pretpostavljam da u njemackoj ima neka ustanova, tipa bihamk, koja vrsi potpuni pregled auta, svega! od motora i limarije do sjedista, ostecenja ... to se placa naravno, a ko placa, to se dogovoris sa prodavacem ...
sve je to ok ali ako je vec auto ima tvornicku gresku tu nema servisa...nego samo placi
hm, mislim tvornicka greska ... ono ... zna se sta je tvornicka greska, pa se hiljade auta povuku iz prodaje, pozovu se vlasnici u servis blabla ... nema sjedi i placi.
ako mislis tvornicka greska kao slaba tacka, ono sto se najcesce kvari, najcesce nacinom voznje

... to je vec drugi padez.
u biti, ja mislim na ostecenja, kvarove, lomove, napuknuca ... koja nisu vidljiva na obicnom servisu.
sta ce ti usteda na potrosnom meterijalu, filteri, sijalice, djidje ... ako moras rastaviti pola auta da zamijenis neki dio koji je razvaljen greskom prehodnog vozaca, a koji kosta brdo para. a tek elektronika
ovo je samo bio savjet, bolje dati nesto para za taj test nego poslije davati majstorima

. a i covjek se bolje osjeca kad zna da je sve ok. osim toga, na trulom zapadu vlasnik mora popraviti kvar ili sniziti cijenu za trosak popravke
u svakom slucaju, sretno