putin prodaje naftu za zlato
- @mba
#26 Re: putin prodaje naftu za zlato
rusija kao rusija za koju godinu ce biti drustvo starca a pogotovo alkoholicara!
-
prog321
#27 Re: putin prodaje naftu za zlato
nocnaptica986 wrote: gledas iz pogresne perspektive.....rast burze nije niti ce ikad moze biti motor rasta..burze rastu ili padaju zbog dobre ili lose ekonomije a ne obrnuto ...
Ti nemas osnovno znanje. Tako nesto mogu samo u srednjoj skoli razmisljati.
USA je istampala skoro 4 triliona dolara od 2008e godine. To je 4 hiljade milijardi dolara. I sav taj novac je slila na Wall Street.
Tek je ovaj mjesec prestala stampati.
-
nocnaptica986
#28 Re: putin prodaje naftu za zlato
i gdje su otisle pare? otisle su banke koje su se zajebavale i igrale ruleta..prog321 wrote:nocnaptica986 wrote: gledas iz pogresne perspektive.....rast burze nije niti ce ikad moze biti motor rasta..burze rastu ili padaju zbog dobre ili lose ekonomije a ne obrnuto ...
Ti nemas osnovno znanje. Tako nesto mogu samo u srednjoj skoli razmisljati.
USA je istampala skoro 4 triliona dolara od 2008e godine. To je 4 hiljade milijardi dolara. I sav taj novac je slila na Wall Street.
Tek je ovaj mjesec prestala stampati.
ali objasni mi,jer sam glup kako ti kazes,kad dignes cijenu npr dionice fabrike cokolade kako to utice na tu fabriku osim sto si joj povecao vrijednost ....hoce li ona momentalo pocet praviti 20-30-50% vise cokolada?hoce li ljudi mahnito pocet kupovat i jesti tu cokolade samo zato sto su culi na nbs-u da je porasla cijena dionice?objasni mi tu logiku jer po tebi dionice nebi nikad padale jer bi svi dizali vrijednost
-
breuer
#29 Re: putin prodaje naftu za zlato
Govorancija o skorom padu Rusije je isto toliko glupa kao i ona o bezuvjetnom i skorom padu Amerike (Zapada)
-
dpjokala26
#30 Re: putin prodaje naftu za zlato
nasi strucnjacibreuer wrote:Govorancija o skorom padu Rusije je isto toliko glupa kao i ona o bezuvjetnom i skorom padu Amerike (Zapada)
-
prog321
#31 Re: putin prodaje naftu za zlato
Bas je poenta u tome da vrijednost dionica nije realna. To se zove vjestacko upumpavanje borze. Balon kao sto je bio balon u vrijednostima nekretnina prije 2008.nocnaptica986 wrote: i gdje su otisle pare? otisle su banke koje su se zajebavale i igrale ruleta..
ali objasni mi,jer sam glup kako ti kazes,kad dignes cijenu npr dionice fabrike cokolade kako to utice na tu fabriku osim sto si joj povecao vrijednost ....hoce li ona momentalo pocet praviti 20-30-50% vise cokolada?hoce li ljudi mahnito pocet kupovat i jesti tu cokolade samo zato sto su culi na nbs-u da je porasla cijena dionice?objasni mi tu logiku jer po tebi dionice nebi nikad padale jer bi svi dizali vrijednost
Sada imamo borzin balon.
Akcije ce padati onda kada upumpavanje prestane. To znaci, tek za nekih 6 do 9 mjeseci mozemo vidjeti pravu vrijednost na Wall Streetu.
Evo pogledaj listu od 50 kompanija koje su samo ove godine uduplale svoju vrijednost.
http://finviz.com/screener.ashx?v=141&t ... E,WLB,WLDN
Da li vidis jednu od njih koja je tu vrijednost zaradila. Jednu ? Apsolutno nijedna ne postoji. Vecina tih kompanija su biotech koje rade na revolucionarnim principima koji su jos nepotvrdjenje. Kao recimo nanotechnologija u ljudskim mikrobima ,i sl.
- Challenger__
#32 Re: putin prodaje naftu za zlato
- evo prevoda Kaljinčenkovog teksta:drastic wrote:da li je ovo pocetak kraja petro dolara
http://www.gold-eagle.com/article/grand ... olden-trap

_____
- što se tiče ekonomije, to je grupa na čelu sa dr. Sergejom Glazjevom,nosara wrote:Sef ima jebene savjetnike...

...jednim od ideologa euroazijstva i dedolarizacije.
-
Captain Ahab
#33 Re: putin prodaje naftu za zlato
Koja smijurija od clanka - eto kupili su 55 tona zlata u trecem kvartalu kaze. Znas li po kojoj cijeni? Trenutna cijena je oko 38 miliona dolara po toni, znaci 55 tona je placeno 2 milijarde dolara.Challenger__ wrote:- evo prevoda Kaljinčenkovog teksta:drastic wrote:da li je ovo pocetak kraja petro dolara
http://www.gold-eagle.com/article/grand ... olden-trap
Putinova zlatna klopka
_____
- što se tiče ekonomije, to je grupa na čelu sa dr. Sergejom Glazjevom,nosara wrote:Sef ima jebene savjetnike...
...jednim od ideologa euroazijstva i dedolarizacije.
A znas li koji je prihod Rusije od nafte i plina u trecem kvartalu? Oko 100 milijardi dolara.
Znaci kupili su zlata u vrijednosti od oko 2% izvoza plina i nafte. Vrlo daleko od ove izjave iz clanka: "Bez obzira koliko to čudno zvučalo, ali sada Putin prodaje rusku naftu i plin samo za zlato. Međutim, on to ne viče s krovova. Naravno, još uvijek prihvaća dolar kao sredstvo plaćanja, ali odmah mijenja sve dolare od prodaje nafte i plina opet za zlato!" I ovo kao treba dovesti do dedolarizacije
Smijesno je uopste i pomisliti da ce prodavati za zlato, ili sve dolare zaradjene od nafte i plina trostiti na kupovinu zlata. Velika vecina tih para ode na budzet.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#34 Re: putin prodaje naftu za zlato
i opet stavlja dolar u promet ... proda naftu za dolar pa kupi zlato za dolar
dedolarizacija dolarom
prije će biti derubljizacija
dedolarizacija dolarom
prije će biti derubljizacija
-
detroit-mercy
#35 Re: putin prodaje naftu za zlato
I ti se nasao pricati o berziprog321 wrote:Bas je poenta u tome da vrijednost dionica nije realna. To se zove vjestacko upumpavanje borze. Balon kao sto je bio balon u vrijednostima nekretnina prije 2008.nocnaptica986 wrote: i gdje su otisle pare? otisle su banke koje su se zajebavale i igrale ruleta..
Sada imamo borzin balon.
Akcije ce padati onda kada upumpavanje prestane. To znaci, tek za nekih 6 do 9 mjeseci mozemo vidjeti pravu vrijednost na Wall Streetu.
Evo pogledaj listu od 50 kompanija koje su samo ove godine uduplale svoju vrijednost.
Da li vidis jednu od njih koja je tu vrijednost zaradila. Jednu ? Apsolutno nijedna ne postoji. Vecina tih kompanija su biotech koje rade na revolucionarnim principima koji su jos nepotvrdjenje. Kao recimo nanotechnologija u ljudskim mikrobima ,i sl.
-
detroit-mercy
#36 Re: putin prodaje naftu za zlato
Kad in citam nekada mi dodje da sam sebe maljem u vugla udarimdpjokala26 wrote:nasi strucnjacibreuer wrote:Govorancija o skorom padu Rusije je isto toliko glupa kao i ona o bezuvjetnom i skorom padu Amerike (Zapada)ne znam dal' sta citaju al.....
- homega
#37 Re: putin prodaje naftu za zlato
Ovo informacija od zadnjeg petka?japin_mutapi wrote:rusija propada ubrzano ni svo zlato svijeta je neće spasiti
svakako će to zlato dati jal zapadu jal kini po raznim osnovama
korupcija ih ruši iznutra i doći će im glave kad tad
- Klavikula
#38 Re: putin prodaje naftu za zlato
nosara wrote:Sef ima jebene savjetnike...

- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#39 Re: putin prodaje naftu za zlato
јок бреhomega wrote:Ovo informacija od zadnjeg petka?japin_mutapi wrote:rusija propada ubrzano ni svo zlato svijeta je neće spasiti
korupcija ih ruši iznutra i doći će im glave kad tad![]()
![]()
![]()
од неђеље
-
Mario979
#40 Re: putin prodaje naftu za zlato
Gdje Bosna čuva svoje zlatne rezerve?
-
seldzuk
#41 Re: putin prodaje naftu za zlato
mi'š čini da će konačni rezultat ovoga biti samo dodatno ekonomsko jačanje kine i drugih država koje se razvijaju, a nemaju svoju naftu. i ameri i rusi bi u ovom natezanju mogli samo sebe oslabiti. 
- Stjui
#42 Re: putin prodaje naftu za zlato
koja seljačina pozerskaKlavikula wrote:
- Zeljoooo
#43 Re: putin prodaje naftu za zlato
U ratu ih je Bakir cuvao u trezoru. Sad je to vjerovatno prebacio u podrum svoje kuce pa tu cuva nase zlatne rezerve.Mario979 wrote:Gdje Bosna čuva svoje zlatne rezerve?
-
Mario979
#44 Re: putin prodaje naftu za zlato
Zeljoooo wrote:U ratu ih je Bakir cuvao u trezoru. Sad je to vjerovatno prebacio u podrum svoje kuce pa tu cuva nase zlatne rezerve.Mario979 wrote:Gdje Bosna čuva svoje zlatne rezerve?
Mislio sam na poluge koje su pripale BiH sukcesijom imovine SFRJ, a ne na humanitarnu pomoć u zlatu
-
drastic
#45 Re: putin prodaje naftu za zlato
Russia, which produces 10.5 million barrels per day (bpd) or 11 percent of global oil, came to Tuesday's meeting amid hints it might agree to cut output as it suffers from oil's price fall and Western sanctions over Moscow's actions in Ukraine.
But as that meeting with Naimi and officials from Venezuela and non-OPEC member Mexico ended, Russia's most influential oil official, state firm Rosneft's head Igor Sechin, emerged with a surprise message - Russia will not reduce output even if oil falls to $60 per barrel.
Sechin added that he expected low oil prices to do more damage to producing nations with higher costs, in a clear reference to the U.S. shale boom. On Wednesday, Russian Energy Minister Alexander Novak said he expected the country's output to be flat next year.
Many at OPEC were surprised by Sechin's suggestion that Russia - in desperate need of oil prices above $100 per barrel to balance its budget - was ready for a price war.
http://uk.reuters.com/article/2014/11/2 ... WJ20141126
But as that meeting with Naimi and officials from Venezuela and non-OPEC member Mexico ended, Russia's most influential oil official, state firm Rosneft's head Igor Sechin, emerged with a surprise message - Russia will not reduce output even if oil falls to $60 per barrel.
Sechin added that he expected low oil prices to do more damage to producing nations with higher costs, in a clear reference to the U.S. shale boom. On Wednesday, Russian Energy Minister Alexander Novak said he expected the country's output to be flat next year.
Many at OPEC were surprised by Sechin's suggestion that Russia - in desperate need of oil prices above $100 per barrel to balance its budget - was ready for a price war.
http://uk.reuters.com/article/2014/11/2 ... WJ20141126
-
drastic
#46 Re: putin prodaje naftu za zlato
varas se stampanje se nastavlja 24/7prog321 wrote:Bas je poenta u tome da vrijednost dionica nije realna. To se zove vjestacko upumpavanje borze. Balon kao sto je bio balon u vrijednostima nekretnina prije 2008.nocnaptica986 wrote: i gdje su otisle pare? otisle su banke koje su se zajebavale i igrale ruleta..
Sada imamo borzin balon.
As the selling began to accelerate, investors realized that the long period of placid markets had led to “mispriced liquidity risk” – a dangerous assumption that big traders could unwind crowded trades easily.
Then, of course, President James Bullard of the St. Louis Federal Reserve halted the selling with the mere public suggestion that the Fed might consider prolonging its QE3 bond-buying plan, a powerful signal that the central bank was closely focused on market conditions
http://finance.yahoo.com/news/el-erian- ... 19205.html
-
moke_017
#47 Re: putin prodaje naftu za zlato
Ne znam svi vi što napadate Ruje, odma ko iz topa,
htio bi da vas pitam dali podržavate ovaj sistem u kojem Amerika štampa dolare i jebe cijeli svijet da mora raditi samo za nju
, i nemojte se svi ovdje pravit neki makroekonomski stručnjaci, jer kao prvo nemate pristup informacijama, nego pričate napamet.
-
drastic
#48 Re: putin prodaje naftu za zlato
ja ga podrzavam zato sto zivim u usamoke_017 wrote:Ne znam svi vi što napadate Ruje, odma ko iz topa,htio bi da vas pitam dali podržavate ovaj sistem u kojem Amerika štampa dolare i jebe cijeli svijet da mora raditi samo za nju
, i nemojte se svi ovdje pravit neki makroekonomski stručnjaci, jer kao prvo nemate pristup informacijama, nego pričate napamet.
ali ovaj system ce jednog dana (nadam se ne za mog zivota) morati propasti. Ali budite sigurni ko god ga je postavio I kontrolise ga isti ce ga I srusiti I postaviti novi. Hocu da kazem da isti ljudi kontrolisu zapad rusiju I kinu I sta god njima odgovara I kada to ce se desiti
-
haos1
#49 Re: putin prodaje naftu za zlato
ne brini ti za njih, pa nije ti to bosna pa da mozes nekaznjeno izdat pola nacije... ima i za takve mjesta, ali u gulagu.japin_mutapi wrote:rusija propada ubrzano ni svo zlato svijeta je neće spasiti
korupcija ih ruši iznutra i doći će im glave kad tad
- bh.tornjak
#50 Re: putin prodaje naftu za zlato
zato i ne cudi sto je sva ekonomija u BiH u qurtzu......sve expert do experta...detroit-mercy wrote:Kad in citam nekada mi dodje da sam sebe maljem u vugla udarimdpjokala26 wrote:nasi strucnjacibreuer wrote:Govorancija o skorom padu Rusije je isto toliko glupa kao i ona o bezuvjetnom i skorom padu Amerike (Zapada)ne znam dal' sta citaju al.....