Ali pravo je pitanje, kakve sve to ima veze sa ovom temom?
Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
- SkyLimit
#26 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
Osmansko carstvo je bila moćna imperija, jedna od najvećih država u historiji čovječanstva, sa dominantnom kulturom i razvijenim državno - pravnim uređenjem. Država koja bi se mogla usporediti sa Rimskim carstvom. Ne znam zašto moramo čitati ove nebuloze koje ih predstavljaju kao hordu koja je nekažnjeno silovala nemuslimane po državi i silom ih prevodila u Islam. Pravoslavlje upravo dolazi u Bosnu za vrijeme osmanske uprave, kako vjernici, tako i crkve, koje se masovno grade u Bosni u osmansko doba. Najžalosnije je kad vidim prilog o nekoj pravoslavnoj crkvi u Bosni, pa vjernici kažu da je to zadužbina Stefana Dušana ili Stefana Nemanjića, baš su oni dizali crkve po Bosni, puno je izglednije da iza te crkve stoji neki Murat koji je živio par stotina poslije njihove smrti
Last edited by SkyLimit on 24/11/2014 10:20, edited 3 times in total.
-
nema me tamo
#27 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
Istina nije nikad bila ugodna za cuti.
- Drvosjeca iz Dejcica
#28 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
OK, sretno sa tom tvojom istinom.nema me tamo wrote:Istina nije nikad bila ugodna za cuti.
- JThomas
#29 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
ima veze, jer se u skladu s tim odlučuje hoćemo li tražiti "pravdu za..." ili mrlje iz žrtvine biografije.SkyLimit wrote:Osmansko carstvo je bila moćna imperija, jedna od najvećih država u historiji čovječanstva, sa dominantnom kulturom i razvijenim državno - pravnim uređenjem. Država koja bi se mogla usporediti sa Rimskim carstvom. Ne znam zašto moramo čitati ove nebuloze koje ih predstavljaju kao hordu koja je nekažnjeno silovala nemuslimane po državi i silom ih prevodila u Islam. Pravoslavlje upravo dolazi u Bosnu za vrijeme osmanske uprave, kako vjernici, tako i crkve, koje se masovno grade u Bosni u osmansko doba. Najžalosnije je kad vidim prilog o nekoj pravoslavnoj crkvi u Bosni, pa vjernici kažu da je to zadužbina Stefana Dušana ili Stefana Nemanjića, baš su oni dizali crkve po Bosni, puno je izglednije da iza te crkve stoji neki Murat koji je živio par stotina poslije njihove smrti![]()
-
bella_ciao
#30 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
Jebo huligane.
Jebo nase huligane
Jebo njihove huligane
Jebo sve huligane generalno
Ko ih jebe nek ginu, ne vidim sto bi iko trebao da ih zali
Jebo nase huligane
Jebo njihove huligane
-
nema me tamo
#31 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
Kakve ti huligane spominješ?bella_ciao wrote:Jebo huligane.
Jebo nase huligane
Jebo njihove huligane
Otisli ljudi na utakmicu eurolige u košarci i policija ih nije pustila u dvoranu..
Tacnije samo 30 ljudi je moglo uci od gostujucih..
I napolju ih napali s kamenicama i noževima..
Nisu ni oni cvjecke, al' ne pricaj o stvarima u koje se ne razumiješ..
Kao mi u Širokom gdje nas je cuvalo 10 prašinara i 5 kornjaca, pa u Žepču je bilo više policije kad se išlo..
Pa zasuti s 4 strane kamenjem..Ponavljam nismo ni mi cvjecke, al' to su ti sve normalni momci gdje ide vecina na fakultete..
Ma samo se iznerviram kad ovako neka mala budalica pocne da misli da zna neke stvari.
-
bella_ciao
#32 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
Ma jasta, sve mirotvorci
Hajde bolan ne seri. Idioti maloumni, neobrazovani i zaostali, et sta ste vi huligani, olos obicni, toz drustva. Ne treba niko da vas zali ni sekunde
Hajde bolan ne seri. Idioti maloumni, neobrazovani i zaostali, et sta ste vi huligani, olos obicni, toz drustva. Ne treba niko da vas zali ni sekunde
Last edited by bella_ciao on 24/11/2014 10:50, edited 1 time in total.
- Hajvan
#33 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
Sranje u Ruandi level.
-
nema me tamo
#34 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
Fufendra ostaje fufendra.
- Stjui
#35 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
nema me tamo wrote: Pa zasuti s 4 strane kamenjem..Ponavljam nismo ni mi cvjecke, al' to su ti sve normalni momci gdje ide vecina na fakultete..
Ma samo se iznerviram kad ovako neka mala budalica pocne da misli da zna neke stvari.
sve go doktor nauka
samo palicom među rogove bagru narkomansku i lopovsku koja se skuplja iza gola.
komentar prijavljen zbog govora mržnjenema me tamo wrote: Ponavljam mrzim turke iz dna duša to ti iskreno govorim..
Srbe još više!
Last edited by Stjui on 24/11/2014 11:01, edited 2 times in total.
- ganjeta
#36 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
Jesam li negdje pročitao da ti imaš 17-18 godina? I zanimljivo koliko stvari znaš za svoje godinenema me tamo wrote:Kakve ti huligane spominješ?bella_ciao wrote:Jebo huligane.
Jebo nase huligane
Jebo njihove huligane
Otisli ljudi na utakmicu eurolige u košarci i policija ih nije pustila u dvoranu..
Tacnije samo 30 ljudi je moglo uci od gostujucih..
I napolju ih napali s kamenicama i noževima..
Nisu ni oni cvjecke, al' ne pricaj o stvarima u koje se ne razumiješ..
Kao mi u Širokom gdje nas je cuvalo 10 prašinara i 5 kornjaca, pa u Žepču je bilo više policije kad se išlo..
Pa zasuti s 4 strane kamenjem..Ponavljam nismo ni mi cvjecke, al' to su ti sve normalni momci gdje ide vecina na fakultete..
-
nema me tamo
#37 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
Jesi procitao si da sam s 18 imao 99 kila.
Sad gazim 23cu.
Sad gazim 23cu.
- bh.tornjak
#38 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
vjera nema sa tim nista.....Srbi su zamislili "neke" granice i teritotije i oni su to htjeli stavit pod svoju kapu....ovako ili onako......nema me tamo wrote:Sve si sam rekao..bh.tornjak wrote:..... po tadasnjem zakonu turski vojnik koji bi silovao muslimanku bio je kraci za glavu.....za "ostale" nije niko odgovaro....toliko o tome.....pa mogu da razumijem tvoju mrznju....nema me tamo wrote: Ma ti si neupucen zato se i ne vrijedi raspravljat s takvim poput tebe..
To ti je istina..Istina je isto tako da treba da ide u zatvor sve i jedan što su ga ganjali, al' ni blizu onoga što su im dali..
Inace sam iz Sarajeva i otac mi je poginuo u ratu na prvoj liniji 92.
Druga je stvar što ja nije me stid reci mrzim turke!
A imam i razloga za to.. Došli osvojili silovali nam žene vjeru nam nametnuli..
Samo što se sve zaboravi stotinama godina kasnije i zastave se vijore..
Iako kad gledaš face naše i njihove sve ti je jasno koliko smo ustvari razliciti!
Ponavljam mrzim turke iz dna duša to ti iskreno govorim..
Srbe još više!
A da te pitam nešto iskreno šta mislis da li bi bilo genocida ili onako jakog okupiranja da nemamo vjeru uopšte?
Gdje su ti silni Turci 92 godine..PA SARAJEVO NAM JE ZAPALJENO OD EUGENA RADI NJIH!
a to sto mrze turke....to je njihov problem, jbg min. 30% ih vuce turske korijene.....
e sad ja licno......turke volim/mrzim koliko i japance, amerikance,nijemce....svedjane, paragvajce....aboridzine....
ukratko receno....sasvim su mi SVEJEDNO....
- AhmetShabo
#39 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ubijen je i Bris Taton u Beogradu pa Srbija nije tada dizala tenzije već je svojim djelovanjem i nedjelovanjem išla ubicama na ruku. Francuska je zbog toga i tužila Srbiju. Neka puše K nabrekli, oni su zadnji koji nekome mogu držati pridiku.![]()
RIP Bris Taton
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=902852
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#40 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
Prekid protiv Albanije u Beogradu, prekid Levski Partizan, noc - dvije kasnije tuca sa Turcima u Istanbulu, p onda kuknjava svi im krivi, daj bre unormalite se malo
- JThomas
#42 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
ali pošto su "braća", to je u redu.
- Šveđanin
#43 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
Postoji izvjesna mogućnost da CZ dobije Galatasaray i u narednoj fazi takmičenja, mogu misliti šta će biti u Beogradu.. ali je mali problem što će opet morati u Tursku.
Ovu pjesmu sam uvijek volio..
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#44 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
Zato si ti primjer kulturnog, akademskog i društveno korisnog građanINa.bella_ciao wrote:Ma jasta, sve mirotvorci![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#45 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
E istresem ti se na pjesmu koju si uvijek volio.Šveđanin wrote:Postoji izvjesna mogućnost da CZ dobije Galatasaray i u narednoj fazi takmičenja, mogu misliti šta će biti u Beogradu.. ali je mali problem što će opet morati u Tursku.![]()
-
nema me tamo
#46 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
Ajde drvosjeco vrati se odakle si šljegno i ne prosipaj se.
Kad pocnu pametovat likovi koji procitaju neku vijest i odma bi oni neku pravdu dijelili.
Ova dole se prodaje jeftino, al' ona opet našla pricat' ko je neobrazovan i nekulturan.
Kad pocnu pametovat likovi koji procitaju neku vijest i odma bi oni neku pravdu dijelili.
Ova dole se prodaje jeftino, al' ona opet našla pricat' ko je neobrazovan i nekulturan.
- Drvosjeca iz Dejcica
#47 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
Pa eto probaj me ti vratiti, samo ne znam gdje.nema me tamo wrote:Ajde drvosjeco vrati se odakle si šljegno i ne prosipaj se.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#48 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
šta ima, kako ste? 
-
Itakoto
#49 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
Aha, eto Chmolje. E da vidimo sada cija majka crnu vunu prede....

- sema911s
#50 Re: Ubijen navijač Zvezde u Turskoj!
zao mi momka,. ali suu znali da idu u grad u kojem gostujuci navijaci vecinom nahebu, jos ides i znas da nemoze te svi uci na trebinu, pocnes se naguravat sa policijom, po gradu svima saopsatvat glasate sko hodre iz kamenog doba dobacivat svima, mora se posebna jedinica policije spremit da vas "navijace "cuva da nepravite belaje i odvazite se u tom nekom tamo gradu da se kurcite i kada dobijete noz, metak uh mi smo cvjecke,,.
jbte juce igra zeljo"prcvajz" sto je bilo policije u kantonu doslo da cuva balavurdiju, i pet se nadju neki da se mlave eu vilsonovom i ko je kriv pa policija im ije dala na stadio i ono rondalo i neko nevinasce naislo,.
razumijete li vi olosi sta su navijaci, jbte prosao sam tu evropu uzduz i poprijeko i uvjek se nadje neki navijac fanatik i usere sve,.
velicete neke ludjake, vodje skupina, ko je od vas kada dosao na utakmicu i gledao istu sa uzivanjem bez jebavanja, psovanja(nisam ni ja za pozoriste) ali juce igrom neprilika gledam zelju,. svi jebu svi laju pa momci sto nesidjete i kopacke ne zaduzite, onoj djeci sto je dosla odakle vec policja ih vodi ko divlje zivotinje,.,
zar je to navijanje, zar je to uzivanjeee
jbte juce igra zeljo"prcvajz" sto je bilo policije u kantonu doslo da cuva balavurdiju, i pet se nadju neki da se mlave eu vilsonovom i ko je kriv pa policija im ije dala na stadio i ono rondalo i neko nevinasce naislo,.
razumijete li vi olosi sta su navijaci, jbte prosao sam tu evropu uzduz i poprijeko i uvjek se nadje neki navijac fanatik i usere sve,.
velicete neke ludjake, vodje skupina, ko je od vas kada dosao na utakmicu i gledao istu sa uzivanjem bez jebavanja, psovanja(nisam ni ja za pozoriste) ali juce igrom neprilika gledam zelju,. svi jebu svi laju pa momci sto nesidjete i kopacke ne zaduzite, onoj djeci sto je dosla odakle vec policja ih vodi ko divlje zivotinje,.,
zar je to navijanje, zar je to uzivanjeee