Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply

Bojkotujete li Konzum?

Da
157
52%
Ne
119
39%
Ne znam
28
9%

Total votes: 304

StupskaBitanga

#26 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

Tačno najveći domet nam je otvoriti pržionicu kafe i da se pakuje riža i grah
dinooh

#27 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by dinooh »

Da li Sarajevski Kiseljak smatrate domacim proizvodom. Proizvodi se ovdje, ali pogledajmo ko je vlasnik Kiseljaka. Da li i to treba bojkotovati kao i Konzum s obzirom da su u istom vlasnistvu.
StupskaBitanga

#28 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

to je isto kao da pitaš za Colu
dinooh

#29 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by dinooh »

Pa ako Konzum bojkotujemo jer je u vlasnistvu Agrokora, zasto se onda Kiseljak ne bojkotuje. Kiseljak je u vlasnistvu Jamnice, a Jamnica u vlasnistvu Agrokora. Znaci dode na isto
Ja licno kupujem Kiseljak, a od ostalih samo Jamnicu nekad (kad nema kiseljaka), jer je slicna Kiseljaku za razliku od ostalih domacih koje mi ne valjaju.
bach

#30 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by bach »

dinooh wrote:Pa ako Konzum bojkotujemo jer je u vlasnistvu Agrokora, zasto se onda Kiseljak ne bojkotuje. Kiseljak je u vlasnistvu Jamnice, a Jamnica u vlasnistvu Agrokora. Znaci dode na isto
Ja licno kupujem Kiseljak, a od ostalih samo Jamnicu nekad (kad nema kiseljaka), jer je slicna Kiseljaku za razliku od ostalih domacih koje mi ne valjaju.
Zato što je Kiseljak domaći proizvod. 387.

Ja recimo kupujem Tešanjski kiseljak.

Ponekad Oazu, Tuzlanski kiseljak...

OK su mi...

Podržavam domaće proizvode i bh. proizvodnju. Ne podržavam tuđe trg. lance.
spinel_

#31 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by spinel_ »

konzum marketi na svakom cosku, a gdje su ti bingo marketi ? sve i da neces promoran si kupovati u konzumu. mozete vi pricati sta god hocete ali dok se god ne prosiri lanac marketa i supermarketa Binga i dok god u supernaseljenim mjestima konzum ima primat tako ce vam biti.. sta trebam zbog neke kupovne sitnice preci 20 km samo da bi u domacem marketu kupio ? ludilo..no nazalost tako je.. cuj bingo :-) Koliko to binga ima u Sarajevu ?
bach

#32 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by bach »

spinel_ wrote:konzum marketi na svakom cosku, a gdje su ti bingo marketi ? sve i da neces promoran si kupovati u konzumu. mozete vi pricati sta god hocete ali dok se god ne prosiri lanac marketa i supermarketa Binga i dok god u supernaseljenim mjestima konzum ima primat tako ce vam biti.. sta trebam zbog neke kupovne sitnice preci 20 km samo da bi u domacem marketu kupio ? ludilo..no nazalost tako je.. cuj bingo :-) Koliko to binga ima u Sarajevu ?
Lud sam ja vjeruj mi. Nije mi mrsko iz Vogošće otići u Bingo u Ilijaš. Korektne cijene, dobar asortiman, ljubazni prodavači i veliki parking su razlog zašto idem tu.
StupskaBitanga

#33 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

spinel_ wrote:konzum marketi na svakom cosku, a gdje su ti bingo marketi ? sve i da neces promoran si kupovati u konzumu. mozete vi pricati sta god hocete ali dok se god ne prosiri lanac marketa i supermarketa Binga i dok god u supernaseljenim mjestima konzum ima primat tako ce vam biti.. sta trebam zbog neke kupovne sitnice preci 20 km samo da bi u domacem marketu kupio ? ludilo..no nazalost tako je.. cuj bingo :-) Koliko to binga ima u Sarajevu ?
pa nije samo Bingo naš
Imaš sigurno u naselju Amko-Klas ili lokalni granap
nevzad

#34 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by nevzad »

Ridjobrki wrote:ako vazda kupujem domaće proizvode, otkako su počeli prosvjedi poljoprivrednika NAROČITO obraćam pažnju na porijeklo proizvoda koje kupujem. Zato sam se danas frapirao kad sam pokušao neke uvozne proizvode sa shopping liste na koje do sad nisam obraćao pažnju zamijeniti njihovim domaćim konkurentima. Nije ih bilo.

Današnja lista za kupovinu je izgledala:
- mlijeko
- margarin tipa stoni
- maslac (250 g)
- vegeta
- kocke za supu
- koncentrat paradajza
- corn flakes
- omekšivač
- deterdžent za posuđe

Uzmemo li u obzir da hemikalije tipa Fairy i Lenor domaća proizvodnja teško može nadomjestiti, zapanjilo me da sam od ostatka liste našao SAMO MLIJEKO domaće proizvodnje i neki koncentrat paradajza koji je ni na šta nalik ali zadovoljava potrebe.

Čekaj malo. Kontate li vi da izgleda niko u ovoj zemlji ne proizvodi margarin??? Niko ne pravi maslac??? Pa oca mu očinjeg jebem, ne moramo se i mi spuštati po kometama ali maslac i nena u Golubiću zna napraviti! Niko ne pravi kocku za supu??? Pa ne mora biti k'o Knorrova ali posrkao bi je valjda neko...

Šta hoću reći... Nije za to kriva ni vlada ni proizvođač. Nije kriv proizvođač što ne može potući Švabu, Čeha i Švicarca kvalitetom i cijenom. Nije kriva ni vlada što pušta da se uvoze i slonov but i voda česmovača i subvencionirana varenika i zečje salo i šta god ko hoće. Kriv je onaj ko to kupuje. Dakle ti lično.

Nema te vlade ni Brisela koja će uništiti domaću proizvodnju u zemlji u kojoj narod ne žali dati 20 feninga više za litru dobrog mlijeka koje je pomuženo iz vimena krave koja je pasla travu koja je nikla iz zemlje za koju bi taj isti narod vazda bio spreman poginuti. Nemoj gin'ti - nabaci 20 feninga, kupi svoje mlijeko i smatraj ratu duga domovini plaćenom.
Što se tiče maslaca imaš u Bingu kupiti Poljoradov koji je meni bolji od svih uvoznih (nekako mi ima onaj starinski ukus a ne ovaj industrijski) a i ostali mliječni proizvodi su im odlični, i daleko je jeftiniji.
Takođe VITA začin koji proizvodi vispak je pravo dobar. Imaš cijelu paletu MASTER proizvoda iz Vispaka (petit keks, štrudlice ... )koji su takođe dobri.
Uglavnom sve nađem u Bingu ali samo ovim većim centrima. Ove njihove male prodavnice imaju sužen izbor zbog prostora.
U potpunosti podržavam stav da mi sami moramo počet više koristiti domaće proizvode koji nemaju državnih subvencija i sl. kako bi isti postali bolji i konkurentniji.
spinel_

#35 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by spinel_ »

pa shvatam ja tebe i svaka tebi cast, da svi tako razmisljamo. ali kazem ti dokle god je omjer konzuma naspram binga veliki tesko je ocekivati neki bojkot konzuma..nazalost, oni su svoju teritoriju "zapisali" na svakom koraku

stupski, imam ali opet je situacija da svi navedeni su manjem broju od konzuma. a narod kao sto znamo kupuje gdje mu je najblize
StupskaBitanga

#36 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

Nažalost kako je Dukat preuzeo Tuzlansku mljekaru i zatvorio je više se ne proizvodi njihov maslac koji je bio odličan
bella_ciao

#37 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by bella_ciao »

Kupujem kod onog ko je najbolji, kupujem ono sto volim.

Sto se tice BINGO-a i njihove police su pune uvoznih artikala tako da nema veze gdje kupujem kad kupujem uvozno.

Inace mi je pomalo licemjerno kad neke nase firme pocnu da me prozivaju jer ne kupujem njihovo, kao ja bih trebao da ih spasim. Npr. Sarajevska Pivara cije je pivo u posljednjih 5 godina mnogo opalo u kvaliteti. I sad ja treba da ih spasavam zbog njihove nesposobnoisti, neprofesionalsti, zbog njihovog preseravanja, malverzacija i ostalih gluposti? Kako da ne
P308

#38 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by P308 »

Koja je ovo tema po redu o Konzumu :shock:
dustaban

#39 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by dustaban »

Nakon sto sam pojeo (i povratio) domacu vakumiranu kobasicu (firma iz Tuzle) za mene vise ne postoje privilegovani domaci i mrski strani proizvodjaci. Vec sam sto puta pomenuo makedonski sir RADOVO a odsad kupujemo samo pakovanu suvovinu Zlatiborac. Sa hranom se nije zajebavati.

Vi slobodno bojkotujte sve sto nije iz BiH. Ja domacim proizvodjacima porucujem - UOZBILJITE SE. Kad travnicki sir dostigne KVALITET makedonskog kupovat cu ga makar bio skuplji.

(Hvala BINGU sto nabavlja sireve RADOVO :thumbup: )
Last edited by dustaban on 23/11/2014 12:33, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#40 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

valjda je to sto samo očekuješ da će ti velika konzum slova iskočiti iz frižidera
M e m o

#41 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by M e m o »

bella_ciao wrote: Inace mi je pomalo licemjerno kad neke nase firme pocnu da me prozivaju jer ne kupujem njihovo, kao ja bih trebao da ih spasim. Npr. Sarajevska Pivara cije je pivo u posljednjih 5 godina mnogo opalo u kvaliteti. I sad ja treba da ih spasavam zbog njihove nesposobnoisti, neprofesionalsti, zbog njihovog preseravanja, malverzacija i ostalih gluposti? Kako da ne
ma jok,kupuj ti žuju i karlovačko
ili jelen :D
oni su garant "kvalitetni"
M e m o

#42 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by M e m o »

dustaban wrote:Nakon sto sam pojeo (i povratio) domacu vakumiranu kobasicu (firma iz Tuzle) .....
pretpostavljam Menprom
ti si prvi koji kaže da njihovi proizvodi, pa i kobasice, ne valjaju
nešto mi mirišeš na 385 :oops:
bella_ciao

#43 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by bella_ciao »

M e m o wrote:
bella_ciao wrote: Inace mi je pomalo licemjerno kad neke nase firme pocnu da me prozivaju jer ne kupujem njihovo, kao ja bih trebao da ih spasim. Npr. Sarajevska Pivara cije je pivo u posljednjih 5 godina mnogo opalo u kvaliteti. I sad ja treba da ih spasavam zbog njihove nesposobnoisti, neprofesionalsti, zbog njihovog preseravanja, malverzacija i ostalih gluposti? Kako da ne

Znao sam da ce se dijasporac javit da mi "objasni", da me usput nazove srbinom il hrvatom i kae mi da nisam patriota, lijepite se na ove teme ko muha na govno.

No kad si se javio da ti i odgovorim, jelen i ozujsko defitivno imaju bolji kvalitet od sarajevskog, za karlovacko ne znam jer ga ne pijem. Mada najcesce pijem tuborg, bavaria ili paulaner psenicni u posljednje vrijeme.
StupskaBitanga

#44 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by StupskaBitanga »

Calsberg je neuporedivo boli od sarajvskog ali tema kvalitet domaćih proizvoda nije ovdje
M e m o

#45 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by M e m o »

bella_ciao wrote:
M e m o wrote:

Znao sam da ce se dijasporac javit da mi "objasni", da me usput nazove srbinom il hrvatom i kae mi da nisam patriota, lijepite se na ove teme ko muha na govno.

No kad si se javio da ti i odgovorim, jelen i ozujsko defitivno imaju bolji kvalitet od sarajevskog, za karlovacko ne znam jer ga ne pijem. Mada najcesce pijem tuborg, bavaria ili paulaner psenicni u posljednje vrijeme.
:lol: :lol:
vidi se ko je dijsporac
kod mene imaš đšžćčšžćč
kode tebe nema, jebiga oda te jebena "sitnica"
bella_ciao

#46 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by bella_ciao »

M e m o wrote:
bella_ciao wrote:
M e m o wrote: ma jok,kupuj ti žuju i karlovačko

:lol: :lol:
vidi se ko je dijsporac
kod mene imaš đšžćčšžćč
kode tebe nema, jebiga oda te jebena "sitnica"
*licedlan* sta da ti odgovorim na ovo stvarno? Nista, najbolje
aveos

#47 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by aveos »

Svaki dan tema o konzumu j.bo vas konzum
mefistofilis

#48 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by mefistofilis »

upravu je ridjobrki, ja neki dan citav Robot u Rajlovcu prerovio da nadjem margarin ili maslac 387, bez uspjeha. kupio onaj skupi (na L mu ime ide, slightly salted) od nekakve huje :lol:
drndalo

#49 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by drndalo »

Ja ga ne bojkotujem, samo jako rijetko potrosim pare tamo... Jos i rjedje nakon preuzimanja Merkatora..
kakavdanakneiskustvu

#50 Re: Ja bojkotujem Konzum...A vi?

Post by kakavdanakneiskustvu »

P308 wrote:Koja je ovo tema po redu o Konzumu :shock:

i ja htjedoh to napisati
Post Reply