Istemati plocu kod vjecne vatre

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sanjanin

#26 Re: Istemati plocu kod vjecne vatre

Post by sanjanin »

car-x wrote:
sahan wrote:Sram vas bilo u Sarajevo x com u da se ponosite tekstom ispisanim kod vjecne vatre. Zar 1992. nismo bili zrtve agresije Srbije, Crne Gore i te slavne Jugoslovenske armije. Zbog toga treba predlaziti da se spomen ploca istema, a vjecna vatra ugasi jer je simbol komunistickog jednoumlja, a nikakvog antifasizma, jer kako ce biti antifasisti isti oni koji su izvrsili agresiju na BiH i poveli nezapamcenu kampanju genocida. Ko god danas podrzava te retrogradne snage u najmanju ruku politicki i moralno je retardiran, a vjecna vatra i spomen ploca su jednostavno, u komunistickom maniru, nagrdile kulturno-historijski spomenik zgrade hotela Grand.
osim 6.aprila 1945 ja ne znam drugi datum oslobodjenja sarajeva.. ali komplikovano je to u danasnje vrijeme.. posebno kad se prvi rat u povijesti zavrsi nerijeseno.. ali ne bi mi bili mi da kod nas nesto nije posebno..
zato i nema nekog drugog dana za oslobodjenje sarajeva, jer osim tada i jednoc davno (ako me istorijsko sjecanje ne vara - husejn kapetan i njegova buna) sarajevo nikad vise nije ni oslobodjeno..
Bogumi, Saraj'vo je oslobodjeno i novembra 1918. godine kad je vojvoda Stepa Stepanovic umarsirao odje. :oops:

Doduse, za vecinu nije bio oslobodilac. Al za neke jeste prvi i jedini oslobodilac Saraj'va jos od vremena kad su ovdje bili Starigrad i Hodidjed a ne Saraj'vo. :roll: :D
digger

Post by digger »

Qwert wrote:Nego sta fali 6 april kao dan oslobodjenja Sarajeva 1945, dakle poslije drugog svjetskog rata. To su historijske cinjenice i ne treba bjezati od njih.
Ne samo bjezati.

Image
Zio

Post by Zio »

E pa sretan vam dan oslobodjenja.
Sjecal ko proslave 6 aprila '92 pred skupstinom kad su oslobodioci zaprasili po nama sa holideja a mi pjevali sa radetom, rudarima i nosali titinu sliku. A ja necu, necu i necuuuu.... Cak su i migovi oslobodilacke vojske demonstrirali probijanje zvucnog zida da uljepsaju slavlje.Bilo mi je 14 godina, taj 6 april nikada necu zaboraviti.

Enivej, nista ne treba stemati niti je trebalo stemati, ni vjecnu, ni titu, ni stari most, ni ferhadiju, ni vijecnicu.....Ipak dusmani istemase dosta toga.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

pentax wrote:Poredajmo prioritete

Onaj cikus bronzani pred kampusom ukinuti ko Causeskua i Sadama...kranom :shock:
Pa polahko ka nekom pismenijem obiljezju antifasisticke borbe
Bez vatri i to vjecnih :shock: i patetike...
Slazem se naravno da i ono ohrndano i arhaicno obljezje u zidu treba oplemeniti i modernizovati :)
:-) Gdje li si ti bio kad je zvizdalo oko usiju?
Vjecne vatre, kao simboli antifasizma, gore na mnogim mjestima koja obiljezavaju stradanja od te posasti, ..... diljem Europe.
I sta rece, .... da se srusi ono obiljezje? Pa da ga ti, kao kamiondzija Dubrovnik, napravis jos ljepsim i starijim!? :-)
dedi

Post by dedi »

Reče neki pametnjaković nesjećam se ko al je pravo reko:KO NE POZNA I NE PRIHVATI SVOJU ISTORIJU NEMA BUDUĆNOSTI.A vi kojima smeta onaj natpis pročitaj te ponovo polako i pažljivo a dok to budete radili uključite i mozak ako a imate pa ćete svatiti da ono samo može vrjeđati fašistu,nacijonalistu i drugo ljutsko smeće (kod životinja nema takvi podjela) a nijednog onoga koji se borio od 92 na ovamo protiv onih sa brda jer se borio protiv istog zla samo su likovi drugi suština je ista.
pitt

Post by pitt »

Eh moj dedi...i ti puno trazis....cuj da amebe tj. jednocelijski organizmi mozak koriste :D:D:D Imaju oni svoje stranacke vodje da za njih misle :D:D
rei

Post by rei »

dedi wrote:Reče neki pametnjaković nesjećam se ko al je pravo reko:KO NE POZNA I NE PRIHVATI SVOJU ISTORIJU NEMA BUDUĆNOSTI.A vi kojima smeta onaj natpis pročitaj te ponovo polako i pažljivo a dok to budete radili uključite i mozak ako a imate pa ćete svatiti da ono samo može vrjeđati fašistu,nacijonalistu i drugo ljutsko smeće (kod životinja nema takvi podjela) a nijednog onoga koji se borio od 92 na ovamo protiv onih sa brda jer se borio protiv istog zla samo su likovi drugi suština je ista.

tako je
rajvosa

#33 Re: Istemati plocu kod vjecne vatre

Post by rajvosa »

sahan wrote:Sram vas bilo u Sarajevo x com u da se ponosite tekstom ispisanim kod vjecne vatre. Zar 1992. nismo bili zrtve agresije Srbije, Crne Gore i te slavne Jugoslovenske armije. Zbog toga treba predlaziti da se spomen ploca istema, a vjecna vatra ugasi jer je simbol komunistickog jednoumlja, a nikakvog antifasizma, jer kako ce biti antifasisti isti oni koji su izvrsili agresiju na BiH i poveli nezapamcenu kampanju genocida. Ko god danas podrzava te retrogradne snage u najmanju ruku politicki i moralno je retardiran, a vjecna vatra i spomen ploca su jednostavno, u komunistickom maniru, nagrdile kulturno-historijski spomenik zgrade hotela Grand.

Sta da ti kazem,ispade da je tako....Mislim da taj datum treba preimenovati u dan grada Sarajeva.Kakvo uxxano oslobodjenje.Od koga, da nije slucajno od Nijemaca.....
Ruku na srce nije Sarajevo slucajno napadnuto 06.04 2002....Sjecam se i onih migova koji su probijali zvucni zid u niskom letu....eto tako nam je JNA tada vec cetnicka banda cestitala "dan oslobodjenja"........A, kamo puste srece da Austrija nikada i nije napustila nase krajeve, danas bi bili dio civilizirane evrope............................................

Ja , da dodam, sto se vjecne vatre tice, neka je nek ljudi imaju cime zapalit cigaru.....
stickitout

Post by stickitout »

pentax wrote:...i romi iz srbije se zimi ogrijati :oops:

:lol:

those who can not remember the past are condamned to repeat it :zzzz:

Jadan ti....vjecno progonjen, ziv klan nedoklan, zrtva od davnina......na vjecnoj vatri i bronzanom kipu bi se ti svetio za svoje komplekse nize vrijednosti.
Cijeli jebeni dan ti sikces po temama i samo otrov pljujes dusevna bijedo bez grama ljudskosti.

......pas koji laje ne ujeda.......
Zox

Post by Zox »

:oops: Ravno u balls
JBT

Post by JBT »

Sarajevo je uvijek pobjedjivalo nad fasizmom kao karakteristikom monokulturalizma. Tako ce biti i ovaj put.
Sarajevo ce biti, sve ce drugo prociiiiii......
black

Post by black »

Image
Tony Montano

Post by Tony Montano »

Za sahane i amine, k'o zaboravlja proslost nema buducnosti. To sto tebi smeta sto su srbi, hrvati i muslimani oslobodili Sarajevo '45 je tuzno, jer su srbi, hrvati i muslimani stali u odbranu Sarajeva '92 protiv ustasa i cetnika.
Jasho

Post by Jasho »

Sahane, ti si jedna umobolno poremećena osoba i pod hitno te treba zatvoriti u ludnicu! Tvoje zamisli su fašističke! sigurno obožavaš Hitlerovu ideologiju. Ne moj više ovakve manijakalno fašističke zamisli iznositi na ovom forumu. Trebalo bi te poslati doživotno na goli otok!
flashco

Post by flashco »

Nisam siguran da se taj dan moze bas nazvati Dan oslobodjenja Sarajeva?

Mozda za neke!?

A opet mozda za neke druge stanovnike bio pocetak okupacije Sarajeva.
JBT

Post by JBT »

Tebi je garant ovaj rat bio brat.
kekec

Post by kekec »

flashco wrote:Nisam siguran da se taj dan moze bas nazvati Dan oslobodjenja Sarajeva?
Mozda za neke!?
E, hebo ja one sto ukinuse tu "okupaciju",
a ti kako hoces. :-x
flashco

Post by flashco »

JBT wrote:Tebi je garant ovaj rat bio brat.

Ako si mislio na mene, moram ti priznati da mi je bio maceha. :?:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

flashco wrote:Nisam siguran da se taj dan moze bas nazvati Dan oslobodjenja Sarajeva?

Mozda za neke!?

Za Hitlera je svakako bio pocetak okupacije...
flashco

Post by flashco »

A sta je sa onima koji se nisu slagali sa KOMUNISTIMA pa su truhnuli u Zenici, Foci, Golom i ostalim zatvorima komunistickog rezima?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

A sta je sa hiljadama mrava koji su krajem 1962. stradali u jednom mravinjaku na livadi kraj Banovica?
Toozla

Post by Toozla »

flashco wrote:A sta je sa onima koji se nisu slagali sa KOMUNISTIMA pa su truhnuli u Zenici, Foci, Golom i ostalim zatvorima komunistickog rezima?
...pustise ih na slobodu '88 pa nam hebase mater dok si reko "ja sam nacionalno ugrozen"....svima....
flashco

Post by flashco »

Toozla wrote:
flashco wrote:A sta je sa onima koji se nisu slagali sa KOMUNISTIMA pa su truhnuli u Zenici, Foci, Golom i ostalim zatvorima komunistickog rezima?
...pustise ih na slobodu '88 pa nam hebase mater dok si reko "ja sam nacionalno ugrozen"....svima....

U svakom ratu ima onih koji su pobjednici i onih koji su luzeri.

Poznato je da pobjednici kroje "kapu" mislim istoriju. Zar nije dovoljno sto su gubitnici izgubili rat i moraju ziviti u sistemu u kojem nisu htjeli, pa ih sad jos moramo tandarit po zatvorima i jebat u zdrav mozak?
dinash

Post by dinash »

flashco wrote: U svakom ratu ima onih koji su pobjednici i onih koji su luzeri
nema ... evo u ovom nasem zadnjem smo svi popuslici.
Frutek

Post by Frutek »

dinash wrote:
flashco wrote: U svakom ratu ima onih koji su pobjednici i onih koji su luzeri
nema ... evo u ovom nasem zadnjem smo svi popuslici.
Svi osim pojedinaca koji i dan danas jebu narod u zdrav mozak.
Locked