bjezanje od policije

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

colt

#26 Re: bjezanje od policije

Post by colt »

_mufljuz_ wrote:sve moralisti na forumu - hajd dodje covjek i prizna zajeb (vjerovatno je mlad) a forumsko presveto i preblagosloveno svestenstvo pocinje zakivat na krst.....

i ja sam krao kljuceve od auta, jer sam bolesno volio da se provozam e eto hajd sad lupajte idiotske komentare gospodo savrseni.... :zzzz: :zzzz:
culepervida wrote:[*]Eh ovako, vozim ja auto (nemam vozacku) kad odjednom izleti policajac cca 15m pred mene sa lampom, a ja mahinalno po gasu i pobjegnem.. zna li neko kakvu kaznu mogu dobiti, tj. vlasnik vozila ako su uspjeli zapisati broj tablica posto je jaka magla bila, mada se ne uzdam previse u to.. ?
ako si uspio da zbrises onda ok, ako nisi pripremi se za vjesala - a ako sve prodje bez ikakvih sankcija volio bih da to uzmes kao naravoucenije i dobru lekciju jer bi u suprotnom nekad neki drot mogao da sprasi sarzer u tebe zbog pokusaja ubistva pa da ostanes i bez vozacke i bez zivota..... znam da si htio da ocejfis al malo ohladi glavu i sacekaj da vrijeme uradi svoje i fataj se kakve ciste ledine dje nema saobracaja pa deri....
Ovako je mogao i udariti nekog i pobjeći, a ti pravdaš momka . . . Nisi ni ti daleko od njega

A vidi ga ima vozački i čeka da mu dođe. Mlad je i misli da je pokupio svu pamet svijeta. Ne bi me čudilo da je prije toga odvrnuo muziku do daske, izbacio glavu kroz prozor, nabacio jebaački friz, počup'o obrve . . .Ovakvim bi ja doživotno oduzeo vozačku jer se vidi mentalni sklop vozača.
culepervida

#27 Re: bjezanje od policije

Post by culepervida »

walter kurtz wrote:nema njemu pomoći obrazac nepreuzimanja odgovornosti za sopstvena djela će ga pratiti kroz čitav život ;-)
Ah waltera i kurtza..
culepervida

#28 Re: bjezanje od policije

Post by culepervida »

colt wrote:
_mufljuz_ wrote:sve moralisti na forumu - hajd dodje covjek i prizna zajeb (vjerovatno je mlad) a forumsko presveto i preblagosloveno svestenstvo pocinje zakivat na krst.....

i ja sam krao kljuceve od auta, jer sam bolesno volio da se provozam e eto hajd sad lupajte idiotske komentare gospodo savrseni.... :zzzz: :zzzz:
culepervida wrote:[*]Eh ovako, vozim ja auto (nemam vozacku) kad odjednom izleti policajac cca 15m pred mene sa lampom, a ja mahinalno po gasu i pobjegnem.. zna li neko kakvu kaznu mogu dobiti, tj. vlasnik vozila ako su uspjeli zapisati broj tablica posto je jaka magla bila, mada se ne uzdam previse u to.. ?
ako si uspio da zbrises onda ok, ako nisi pripremi se za vjesala - a ako sve prodje bez ikakvih sankcija volio bih da to uzmes kao naravoucenije i dobru lekciju jer bi u suprotnom nekad neki drot mogao da sprasi sarzer u tebe zbog pokusaja ubistva pa da ostanes i bez vozacke i bez zivota..... znam da si htio da ocejfis al malo ohladi glavu i sacekaj da vrijeme uradi svoje i fataj se kakve ciste ledine dje nema saobracaja pa deri....
Ovako je mogao i udariti nekog i pobjeći, a ti pravdaš momka . . . Nisi ni ti daleko od njega

A vidi ga ima vozački i čeka da mu dođe. Mlad je i misli da je pokupio svu pamet svijeta. Ne bi me čudilo da je prije toga odvrnuo muziku do daske, izbacio glavu kroz prozor, nabacio jebaački friz, počup'o obrve . . .Ovakvim bi ja doživotno oduzeo vozačku jer se vidi mentalni sklop vozača.
Ako si mislio da ti percipiranje licnosti ide od ruke grdno se varas, ful'o si opis moje licnosti za udaljenost izmedju zemlje i sunca.. blago nama sa ovoliko moralnih vertikala u drustvu :roll:
Altsa

#29 Re: bjezanje od policije

Post by Altsa »

culepervida wrote:Niko izgleda nije raspolozen da pomogne, sve pametnjakovici :D
cuj pomoc. treba te namarat da ti vise nikakav auto ne padne na pamet. :-x
mahalas505

#30 Re: bjezanje od policije

Post by mahalas505 »

culepervida wrote:Ako si mislio da ti percipiranje licnosti ide od ruke grdno se varas, ful'o si opis moje licnosti za udaljenost izmedju zemlje i sunca.. blago nama sa ovoliko moralnih vertikala u drustvu :roll:
Ti si za 150KM, mozda i manje opalio po gasu, i to po magli (velika mogucnost da je drugi policajac zaustavljao auta iz suprotonog pravaca), ne zastavljajuci se na znak policajca. Eto kako bi ti onda sebe opisao?
Ti se salis, kakve gluposti izlazes ovdje. Znaci, sutra kad neko mlad udari nekoga sa autom, treba reci mlad, nema veze, nadoci ce, sta ima veze. Ja mislim da je onaj sto je udario onog profesora na Skenderiji, bio isto mlad, zar ne? Treba otici roditeljima od nastradalog i reci, nema veze, ovaj vozac je jos mlad, omaklo se, on ce nauciti iz svojih gresaka, ali vas sin je zavrsio sa svojim ucenjem.
zrakomlat

#31 Re: bjezanje od policije

Post by zrakomlat »

wolfie wrote:Sad ce te naci po IP adresi. :D
:lol:
klaki

#32 Re: bjezanje od policije

Post by klaki »

Treba vas sve samarati :D

Trebo si stat jbg. Mozda si se mogo i dogovoriti sa policajcem, mislim da je sansa da te pusti bila veca od 50%, jer i oni su ljudi nisu roboti (jedino ako si peh pa te ufati neki baš kreten).

A sad ocel' ti doc kazna ne znam. Ja mislim da nece pogotovo jer je bila noc.

Trebo si upalit duga da ga zaslijepis, pa onda cim ga prodjes ugasit skroz svjetla ;-) :lol:

Nista pamet u glavu i radi sve po zakonu ubuduce, jer si izgleda pametan momak
preludezalude

#33 Re: bjezanje od policije

Post by preludezalude »

Ja se takvim diverzantima koji iskacu iz zasjede i zaustavljaju vozila na neoznacenom mjestu i ugrozavaju moj zivot samim tim sto se mozda mogu ili ne mogu zaustaviti sigurno, NE ZAUSTAVLJAM. Za sve naknadno nastale probleme postoji sud i advokat. E sad, tvoj problem je sto vozis auto bez vozacke dozvole.
goran16v

#34 Re: bjezanje od policije

Post by goran16v »

Decko jest pogrijesio ali ne treba glumiti ovdje besgresne andjele i moralne velicine. U mom naselju, a prilicno je veliko, ja ne znam nikog iz moje generacije, ukljucujuci i mene, da nije obrtao krugove autom po naselju dok su roditelji na poslu isl. Znalo se opaliti i u drugi auto pa sta, sve su to faze odrastanja i niko od nas nije dospio u crnu hroniku, a nagurali po ceteres u guzicu.
sparky

#35 Re: bjezanje od policije

Post by sparky »

sta te briga. kazna za nepostupanje po naredjenju ovlastene osobe je maksimalno 100km (ukoliko nisi ubio nekog).
mogucnost da ti je po magli, mraku i pri nekoj brzini od recimo 50 na sat zapisao tablice su nekih 4-7%. nisu nase table bas pamtljive. nadam se da si se makar malo usrao, pa da ces sljedeci put razmisliti prije nego sto sjednes u auto bez dozvole. ovo sto raja bacaju drvlje i kamenje na tebe razumijem u potpunosti, a razumijem i ove sto te kao brane. jedino treba pomisliti kakvo je vrijeme bilo dok su neki odrastali prije 20-30 godina i kakvo je sad. njima npr nije trebao drot, babo/tata je bio gori :D
zdruzdjo

#36 Re: bjezanje od policije

Post by zdruzdjo »

jooooooo moralista dragi boze.
e hajde sad fino svako od nas "petrol-head" neka mi kaze kako nikad nije klepio kljuceve od starog pa obrnuo krug.
eh eto ja jesam, pa neka niko frugi nije. spreman sam za bicevanje i razapinjanje za kriz, pa izvolite rimljani. lokalni milicioner rekao starom (znali se iz osnovne skole) da me vidio u autu ali bio daleko pa me nije on degenecio ali sam imao razgovor sa starim "pa sam tu i tamo bio malo cudno plav".

uglavnom najbolje je da fino ides na varijantu dogovora sa starim ili ko je vec vlasnik pa da se plati kazna na tudje ime. jer moze neko skontati da na dan prekrsaja ti nisi imao vozacku u sistemu pa ce onda doci veca kazna a mozda i oduzimanje vozacke na neki period.
ili ici na varijantu koker pogleda na sudu i zurbe u npr bolnicu, cum......... :lol: :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#37 Re: bjezanje od policije

Post by mali_milojica »

Ja nisam nikada ukrao kljuc i vozio auto.
Vozao sam auto po parkingu uz oca pored mene.
Brat jeste,1000 puta,ali nikada nije bjezao. Radije je folirao da ima vozacku ali je zaboravio kuci i predstavljao se kao ja,koji sam vec tada imao vozacku.
Frajer si da ukrades kljuceve,a usro si se jer te policija zaustavljala :roll:
Budi musko :D
mahalas505

#38 Re: bjezanje od policije

Post by mahalas505 »

Posto je koliko vidim kod naas de-fakto postalo pravilo da se vozaju auta bez vozacke i da se to uci od malena, predlazem da se ukine polaganje vozackog ispita i izdavanja vozacke dozvole. Mislim da nam zakon kaska za faktickim stanjem na terenu.
lajkujMe

#39 Re: bjezanje od policije

Post by lajkujMe »

Ukrao sam i ja nekoliko puta auto od stare prije mnogo godina imao 11 godina, jbg bio sam mnogo divlji htio impresionirati curu jednu i jarane, ali to je bilo po selu gdje i nema toliko saobracaja, uglavnom sad radim facepalm sam sebi kad se sjetim da sam knjige od skole poslozio na sjediste i sjeo na to da izgledam kao odrasla osoba :lol: ono ako bude drotova :lol:
Uglavnom nakon 6-7 kradje auta od stare uhvatila me, u zivotu vece batine nisam dobio znaci bas fasovao (a vrlo vrlo vrlo rijetko je dizala ruku na mene) do 18 godine nisam sjeo za volan vise :)

Nego kakva je kazna ako pobjegnes policiji? Ode li vozacka zbog toga, ovo je cisto informativno da znam.
culepervida

#40 Re: bjezanje od policije

Post by culepervida »

lajkujMe wrote:Ukrao sam i ja nekoliko puta auto od stare prije mnogo godina imao 11 godina, jbg bio sam mnogo divlji htio impresionirati curu jednu i jarane, ali to je bilo po selu gdje i nema toliko saobracaja, uglavnom sad radim facepalm sam sebi kad se sjetim da sam knjige od skole poslozio na sjediste i sjeo na to da izgledam kao odrasla osoba :lol: ono ako bude drotova :lol:
Uglavnom nakon 6-7 kradje auta od stare uhvatila me, u zivotu vece batine nisam dobio znaci bas fasovao (a vrlo vrlo vrlo rijetko je dizala ruku na mene) do 18 godine nisam sjeo za volan vise :)

Nego kakva je kazna ako pobjegnes policiji? Ode li vozacka zbog toga, ovo je cisto informativno da znam.
Ako su informacije koje sam dobio istinite, vozacka se oduzima na 2 mjeseca
Bakir1

#41 Re: bjezanje od policije

Post by Bakir1 »

ma dok te ne cope ti si za njih gospodin sehagic :mrgreen:
moja je sreca bila sto tada civilna policija nije marila za djecu za volanom od 14 godina, jest trajao onaj benzin i plin u r9 od starog :lol:
sa autom nisam bjezao ali jesam sa motorom, honda je tada poslije automatika i apn6 sa svojih 100 ccm letila, nedostizna bila
zdruzdjo

#42 Re: bjezanje od policije

Post by zdruzdjo »

Posto je koliko vidim kod naas de-fakto postalo pravilo da se vozaju auta bez vozacke i da se to uci od malena, predlazem da se ukine polaganje vozackog ispita i izdavanja vozacke dozvole. Mislim da nam zakon kaska za faktickim stanjem na terenu.
ma da se razumijemo, ne pravdam to vozenje bez vozacke. daleko i gluho bilo. ne daj boze da udari se necije djete ili ubije neko. imam sina i ne daj boze slicne situacije, isto bih postupio kao i moj otac. mozda i gore jer je danas i tada velika razlika izmedju svega.
ali ljudi "that is the way it was". dio odrastanja. nekom ovako nekom onako. ja jesam to uradio par puta ali nisam postao kriminalac ili slicno.
eto mozete misliti isao sam krasti, organizovano, da da krasti. tresnje, rezdelije, jabuke iz basti od komsija. ma kriminalac samo takav.
cak sam se i drogirao. da da. pusili onu marihuanu. hasisari bili.
bio bih sretan da i moj sin danas isto tako odrasta kao ja. vjerovatno ce doci vrijeme kad ce se i njemu svidjeti kljuc od auta koji bezbrizno stoji na ormaricu u hodniku. moje je da mu utazim znatizelju sjednem u auto i na usamljeno mjesto i pokazi. bolje kontrolisano nego samostalno bez kontrole.
trava, alkohol.... rekao sam mu kad i ako htjedne nek kaze. ja cu mu nabaviti i srediti. sjesti cemo nas dvojica i zavrsiti i to ako htjedne. nemoj da se negdje po cesti ofira ili da ga opali auto na cesti ili da se pobije negdje sa nekim. napicemo se dobrog pica a ne kao ja prvi put se napio od najjeftinije votke i juice-a. 3 dana me glava bolila.

e pa ne kakite i nemojte izigravati andjelcice. ogledalo i ono vam sve kaze.
frajer zgrijesio pojeo govno, sad nek skonta kako da ga ne zaboli glava puno, pomozite ako znate kako, a moralisanje ostavite za debate u skolama i na fakultetima.
zdruzdjo

#43 Re: bjezanje od policije

Post by zdruzdjo »

goran16v wrote:Decko jest pogrijesio ali ne treba glumiti ovdje besgresne andjele i moralne velicine. U mom naselju, a prilicno je veliko, ja ne znam nikog iz moje generacije, ukljucujuci i mene, da nije obrtao krugove autom po naselju dok su roditelji na poslu isl. Znalo se opaliti i u drugi auto pa sta, sve su to faze odrastanja i niko od nas nije dospio u crnu hroniku, a nagurali po ceteres u guzicu.
ma gorane, sve majke tereze kod nas.
kakva utopija, mi smo definicija za tu rijec.
Better Man

#44 Re: bjezanje od policije

Post by Better Man »

Policija da je njega htjela zaustaviti krenuli bi za njim i presjekli bi mu put. Davno prije jedno možda 12 godina dok se još gradio autoput od Podlugova do Sarajeva, vozeči noću (bio je februar 18 sati) na jednom djelu sam pretekao auto, a bilo je zabranjeno preticati i kako sam pretekao i vratio se u svoju traku vidim policijsku patrolu. Nešto su pokazivali rukama, e sad ne znam jesu li me zaustavljali ili nisu, ja sam samo produžio i nisam se zaustavljao. Nikad nakon toga mi nije ništa došlo na kućnu adresu, nti sam imao problema zbog toga. Vjerovatno me možda nisu zaustavljali, možda su mi pokazivali da usporim, jer su bili zaustavili neko auto. Sad u petak idući ujutro na posao sam imao neobičnu situaciju. Vozim prema naplatnim kućicama i u jednom trenutku iz suprotnog smjera prođe policija, zaokrenu se i upali rotaciju i voze iza mene. Vozio sam nekih 50-52 KM na sat i nisam skontao da li su me htjeli zaustaviti i jesu li mi šta signalizirali. Došao sam na naplatne i kako imam tag samo sam prošao i oni su na istu i zastali su. Kako mi je ve bilo čudno i kako sam mislio da sam šta krivo uradio, kad sam došao na posao nazovem MUP i ispričam im situaciju i policajac koji mi se javio na telefon mi kaže da to nema nikakve veze sa mnom. Nakon toga mi bi lakše, mada mi je i kasnije bilo malo čudno sve to i nisam 100% siguran i ako mi je policajac koji mi se javio rekao da to nema veze sa mnom.
mahalas505

#45 Re: bjezanje od policije

Post by mahalas505 »

zdruzdjo wrote:
ma da se razumijemo, ne pravdam to vozenje bez vozacke. daleko i gluho bilo. ne daj boze da udari se necije djete ili ubije neko. imam sina i ne daj boze slicne situacije, isto bih postupio kao i moj otac. mozda i gore jer je danas i tada velika razlika izmedju svega.
ali ljudi "that is the way it was". dio odrastanja. nekom ovako nekom onako. ja jesam to uradio par puta ali nisam postao kriminalac ili slicno.
eto mozete misliti isao sam krasti, organizovano, da da krasti. tresnje, rezdelije, jabuke iz basti od komsija. ma kriminalac samo takav.
cak sam se i drogirao. da da. pusili onu marihuanu. hasisari bili.
bio bih sretan da i moj sin danas isto tako odrasta kao ja. vjerovatno ce doci vrijeme kad ce se i njemu svidjeti kljuc od auta koji bezbrizno stoji na ormaricu u hodniku. moje je da mu utazim znatizelju sjednem u auto i na usamljeno mjesto i pokazi. bolje kontrolisano nego samostalno bez kontrole.
trava, alkohol.... rekao sam mu kad i ako htjedne nek kaze. ja cu mu nabaviti i srediti. sjesti cemo nas dvojica i zavrsiti i to ako htjedne. nemoj da se negdje po cesti ofira ili da ga opali auto na cesti ili da se pobije negdje sa nekim. napicemo se dobrog pica a ne kao ja prvi put se napio od najjeftinije votke i juice-a. 3 dana me glava bolila.

e pa ne kakite i nemojte izigravati andjelcice. ogledalo i ono vam sve kaze.
frajer zgrijesio pojeo govno, sad nek skonta kako da ga ne zaboli glava puno, pomozite ako znate kako, a moralisanje ostavite za debate u skolama i na fakultetima.
U nacelu se slazem sa ovim sto je gore receno. Osim ovog na kraju, jer nije bitno hoce li njega zaboliti glava, nego nekog drugog. I da izgubi glavu, sam pao, sam se udario, nego veoma su bitne posljedice po druge.

I dalje smatram nema potrebe za vozackim, jer svi nauce voziti prije i nego sto izadju, bezveze se to organizuje.
homega

#46 Re: bjezanje od policije

Post by homega »

Better Man wrote:... Sad u petak idući ujutro na posao sam imao neobičnu situaciju. Vozim prema naplatnim kućicama i u jednom trenutku iz suprotnog smjera prođe policija, zaokrenu se i upali rotaciju i voze iza mene. Vozio sam nekih 50-52 KM na sat i nisam skontao da li su me htjeli zaustaviti i jesu li mi šta signalizirali. Došao sam na naplatne i kako imam tag samo sam prošao i oni su na istu i zastali su. Kako mi je ve bilo čudno i kako sam mislio da sam šta krivo uradio, kad sam došao na posao nazovem MUP i ispričam im situaciju i policajac koji mi se javio na telefon mi kaže da to nema nikakve veze sa mnom. Nakon toga mi bi lakše, mada mi je i kasnije bilo malo čudno sve to i nisam 100% siguran i ako mi je policajac koji mi se javio rekao da to nema veze sa mnom.
A što odmah nisi zaustavio auto i pitao policajce s rotacijom :D
Better Man

#47 Re: bjezanje od policije

Post by Better Man »

homega wrote:
Better Man wrote:... Sad u petak idući ujutro na posao sam imao neobičnu situaciju. Vozim prema naplatnim kućicama i u jednom trenutku iz suprotnog smjera prođe policija, zaokrenu se i upali rotaciju i voze iza mene. Vozio sam nekih 50-52 KM na sat i nisam skontao da li su me htjeli zaustaviti i jesu li mi šta signalizirali. Došao sam na naplatne i kako imam tag samo sam prošao i oni su na istu i zastali su. Kako mi je ve bilo čudno i kako sam mislio da sam šta krivo uradio, kad sam došao na posao nazovem MUP i ispričam im situaciju i policajac koji mi se javio na telefon mi kaže da to nema nikakve veze sa mnom. Nakon toga mi bi lakše, mada mi je i kasnije bilo malo čudno sve to i nisam 100% siguran i ako mi je policajac koji mi se javio rekao da to nema veze sa mnom.
Ne znam. Rekoh ako me žele zaustaviti, proći će ispred mene i pokazati da stanem, a i upalili bi vjerovatno sirenu.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#48 Re: bjezanje od policije

Post by Matijevic_Vlado »

joj Better man ti si moj idol :mrgreen: . jesi hljeba mi. ja sve kontam da se ti sprdas sa rajom :mrgreen:
Muskarac From Odakle

#49 Re: bjezanje od policije

Post by Muskarac From Odakle »

Better Man wrote:
homega wrote:
Ne znam. Rekoh ako me žele zaustaviti, proći će ispred mene i pokazati da stanem, a i upalili bi vjerovatno sirenu.
U pravu si mozda bi i zapucali,ko zna.
homega

#50 Re: bjezanje od policije

Post by homega »

Better Man wrote:
homega wrote:
Spasio te tag :D
Post Reply