Travnik

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
suncana strana ulice

Post by suncana strana ulice »

haj ti ponovo :D
nemere bit da si samo ti imuna :D :D :D
metal_rules_cura

Post by metal_rules_cura »

suncana strana ulice wrote:haj ti ponovo :D
nemere bit da si samo ti imuna :D :D :D
Hahahha :D
Moracu, nema druge...
visby

Post by visby »

Na Travniku je Sosa poginuo, kad se samo sjetim :( eh
suncana strana ulice

Post by suncana strana ulice »

Od sveg bitnog za Travnik, ti izvuce Sosu Mazara...
Svaka ti cast :D :D :D
edinbug

Post by edinbug »

The_Fluid wrote:Davno napisah da se najbolji tjevapi jedu u Travniku. :)
kod Harija
deniiblis

#31 travnik interaktivni turisticki vodic-besplatno

Post by deniiblis »

poz, prvi sam put ovdje.
ne znam je li ko od vas imao priliku vidjeti moj prethodni softverski uradak o ravniku(travnicka razglednica i interkativna mapa)multimedijalni CD koji sam podijelio u besplatnih 1000komada..
ovo je takodje besplatna "download verzija"sada samo 4,4MB, pethodna je imala skoro 100MBsadrzaja, no ovaje laksa za download.skinite je i testirajte, svaki je komentar dobro dosao.
poz iz travnika
link:
http://www.box.net/shared/5ut1ngfp05

turisticki vodic travnika u ovoj "lite" varijanti izasao je na DVD-u
uz februarski broj BiH informatickog magazina,INFO 121.
nacho_

Post by nacho_ »

.
Last edited by nacho_ on 02/09/2010 19:37, edited 1 time in total.
bez veze

Post by bez veze »

Oj,Travnice selo moje malo ..nekad grade a sada mahalo....na zalost.
Od predivne carsije prije rata sada su ga pretvorili u prljavu i zapustenu kasabu.Svaki novi gradonacelnik dodao je dio svog seljakluka tako sto je unistavao ovaj grad.
frakson

#34 Re: Travnik

Post by frakson »

Travnik prije i sada, je ogromna razlika, carsiske raje vise i nema, sve je okrenuto na Vehabizam, cavapi su se prije klopali kod Tenica(dok nije bilo zaobilaznice) i Sarajlica(dok nije dobio na lotu),informacije radi,ko se jos sjeca Sojte iza gimnazije(sada u Italiji) Gaja,Amadeusa,La¨Miraza, ... a moze i Plave Barake (diskoteka) ne znam da li ima vise basketa iza Gimnazije do kasno u noc, sad su se tu šljegli iz okolnih sela pa se mozda promjeni naziv u Karaula II ili kako vec, ali sjecanja blijede.

Tokom rata su se nagurali neki ko zna vise odakle vec, i sjebali ga skroz sad, neznam gdje samo nadu sve te neimare (gradonacelnike) jedino sto je ostalo nepromjenjeno su velika i mala peca,kako sam cuo.

Prije,nekada davno, nisi mogao izac a da ne stretnes nekog, sada mozes proc od sarene dao kina i nice nikog, eto iako vise nisam u Travniku u kojem vise nema ne stare raje vec cijelih generacija sa tugom i sjetom se sjetih nekih starih vrmena :thumbup:
revolver amidza

#35 Re: Travnik

Post by revolver amidza »

frakson wrote:Travnik prije i sada, je ogromna razlika, carsiske raje vise i nema, sve je okrenuto na Vehabizam, cavapi su se prije klopali kod Tenica(dok nije bilo zaobilaznice) i Sarajlica(dok nije dobio na lotu),informacije radi,ko se jos sjeca Sojte iza gimnazije(sada u Italiji) Gaja,Amadeusa,La¨Miraza, ... a moze i Plave Barake (diskoteka) ne znam da li ima vise basketa iza Gimnazije do kasno u noc, sad su se tu šljegli iz okolnih sela pa se mozda promjeni naziv u Karaula II ili kako vec, ali sjecanja blijede.Tokom rata su se nagurali neki ko zna vise odakle vec, i sjebali ga skroz sad, neznam gdje samo nadu sve te neimare (gradonacelnike) jedino sto je ostalo nepromjenjeno su velika i mala peca,kako sam cuo.

Prije,nekada davno, nisi mogao izac a da ne stretnes nekog, sada mozes proc od sarene dao kina i nice nikog, eto iako vise nisam u Travniku u kojem vise nema ne stare raje vec cijelih generacija sa tugom i sjetom se sjetih nekih starih vrmena :thumbup:

nišsta moj frakson,mada si ga uprsko sa tim da je sve na vehbizam,mislim da ipak malo sereš po pitanju toga,osim toga ćevapi kod tenića se barem meni nisu pretjerano dopadali,po meni nisu nikad bili u konkurenciji po tom pitanju sa Ramizom (rahmetli),sjećam se ja i plave barake,i la miragea,i gaja i svega,..nema ti to veze sa karaulom i mehurićem,to ti je jednostavno drugi vakat i drugi ljudi,na kraju krajeva,mi smi nekad bili mladi pa više i nismo,košarke ima ali samo za dana,nema više reflektora kao nekad,da igramo do u ponoć,..sjetim se i ja tih nekadašnjih vremena,.a od mjesta gdje barem ja nekad izadjem je city (nekadasnji benz) i kod sode na zitarnici, te jack,ostalo su ti balavci većinom.
SaraLe

#36 Re: Travnik

Post by SaraLe »

frakson wrote:Travnik prije i sada, je ogromna razlika, carsiske raje vise i nema, sve je okrenuto na Vehabizam, cavapi su se prije klopali kod Tenica(dok nije bilo zaobilaznice) i Sarajlica(dok nije dobio na lotu),informacije radi,ko se jos sjeca Sojte iza gimnazije(sada u Italiji) Gaja,Amadeusa,La¨Miraza, ... a moze i Plave Barake (diskoteka) ne znam da li ima vise basketa iza Gimnazije do kasno u noc, sad su se tu šljegli iz okolnih sela pa se mozda promjeni naziv u Karaula II ili kako vec, ali sjecanja blijede.

Tokom rata su se nagurali neki ko zna vise odakle vec, i sjebali ga skroz sad, neznam gdje samo nadu sve te neimare (gradonacelnike) jedino sto je ostalo nepromjenjeno su velika i mala peca,kako sam cuo.

Standardno, "doslje" su krive, a sto nisi spomenuo onu "gradsku raju" koja je otisla na drugu stranu i pocela pucati po SVOM gradu :sad: vise su nam oni sjebali grad, nego "doslje"
frakson

#37 Re: Travnik

Post by frakson »

SaraLe
Tebi nifo. radi, većina grdske raje nije ni u Travniku nego je otišla van granica BiH (kad počelo), ako jesi ili misliš da jesi Travničanin onda se malo baci u rikverc i vidi đe ko bio prije rata,i nemoj se fatat rata, ja dobro znam šta se dešavalo prije za vrjeme i poslje sranja.

Travnika kao prijeratnog grada neće nikad više bit, iz razloga što niko nikog više neće gledat ko prije, niti će bit više "Gaja" "Amadeusa" "La¨Miraža" itd. a i ako bude nekad, nikad kao prije.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 25/03/2015 09:04, edited 2 times in total.
user_friendly

#39 Re: Travnik

Post by user_friendly »

manjeg grada, a većeg smrada nema nadaleko, bar što se ljudi tiče.
Aorta

#40 Re: Travnik

Post by Aorta »

Travnik mi je u dusi drag, jer ga vezem sa nekoliko divnih uspomena iz djetinjstva. Pripada mom sirem zavicaju i, iako je pre- and post-ratna razlika itetkako uocljiva, i dalje mi je u dusi drag i uvijek barem dva-tri puta ga posjetim kad dodjem u Bosnu. Jedino, eto, sto je Havana u Saheru bila bolja prije rata i sto su me prepadali sa "ako ne budes slusala, ostavit cemo te na Komaru"... :(
aidaa_princess90

#41 Re: Travnik

Post by aidaa_princess90 »

Travnik je grad fenomenalan,super cevape imaju,dobri ljudi ma sve .A jedna od najboljih pisaca nase zemlje je iz Travnika.Rijec je o Nuri Bazdulj Hubijar.
Prije par dana sam procitala njene dvije knjige "Doba nevinosti" i "Ljubav je,sihribaz,babo". Zbog te dvije knjige sam Travnik jos vise zavoljela,a ako budete u prilici da ih kupite moj Vam je savjet kupite,jer su fenomnelne,pune emocija :)
Marta k. Djakovic

#42 Re: Travnik

Post by Marta k. Djakovic »

da se, na moju veliku žalost, složim sa Fraksonom. :sad:
edinbug

#43 Re: Travnik

Post by edinbug »

Jebo grad u kojem vladaju Mehurici, Mudrike i Karaula sl.
user_friendly

#44 Re: Travnik

Post by user_friendly »

edinbug wrote:Jebo grad u kojem vladaju Mehurici, Mudrike i Karaula sl.
bravo. jednostavnije budi rečeno SDA (gore pobrojano) i travnički muftija - "La Cosa Nostra"!
edinbug

#45 Re: Travnik

Post by edinbug »

user_friendly wrote:
edinbug wrote:Jebo grad u kojem vladaju Mehurici, Mudrike i Karaula sl.
bravo. jednostavnije budi rečeno SDA (gore pobrojano) i travnički muftija - "La Cosa Nostra"!

Znaci moramo i Prusac dodati.
plete

#46 Re: Travnik

Post by plete »

To je nekad grad bio,a sad došlje nekakve vladaju,ja kad dodjem kući i prošetam gradom ne znam 2 face.I to je važno,al banaka i apoteka ima,jebote rekao bi čovjek ima narod para ne zna šta će s njima,kasaba obična,rukometaši nam bili prvaci,a tzv. gradonačelnici nisu bili u stanju da naprave salu kako spada,a da ih ne gledam nekad juniorske reprezentativce kako pijani idu kući.Kino nemamo,selo Vitez ima,al to nam je naša borba dala,i rat nema veze s tim,to je sad postao trend zadnjih 5 godina.Pozdrav svim pravim i rođenim travničanima!
aidaa_princess90

#47 Re: Travnik

Post by aidaa_princess90 »

no comment na ove komentare!!! :shock:
Bumbar

#48 Re:

Post by Bumbar »

nezeljeni nadimak wrote:Je li neko gledao prilog o decku beskucniku iz Travnika veceras na Vijestima u 7 na Tv Hayat?

Prilog sam vidio od pola, decko se zove se Atif, obolio je, gladan je, nema nikoga i godinama spava ispod nekog mosta.

Ima li neko iz Travnika da nam kaze nesto vise?

Moze li mu iko pomoci? Kaze da bi mu najveca pomoc bila krov nad glavom i da mu neko pomogne da se skoluje. Postoji li nacin da se vrsi pritisak na lokalnu vlast, opcinu, centar za soc. rad, kako bi mu obezbijedili bar krov nad glavom?

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=42177
podsjeti me..zna li itko vise???

a sto se teme tice...kad idem u bihac ili iz istog nazad u sarajevo autom, obavezno je svracanje na cevape i kod lutve na kafu :D :D...
plete

#49 Re: Travnik

Post by plete »

Tzv. DuH,znam ga ja,ne spava pod mostom,nego ispod stepenica na Zenjaku,ima staru kolko znam al nece da se brine o njemu.Jebga,imaš tolko takvih sudbina u BiH.
McDizdar

#50 Re: Travnik

Post by McDizdar »

pomalo me nerviraju priče kako su došlje, oni koji su šljegli za sve krivi i kako tu više nema stare čaršijske kulturne raje, sad su tu samo neki seljaci koji sve uništiše...dobro, to djelomično i jeste tako al jebate pogledaj po zapadu kakve individue šljegaju u njihove gradove...od afrikanaca, mongola, kineza, indijaca, brazilaca i svaki sa sobom nosi svoj seljakluk i onda dobiješ šarenilo seljakluka najrazličitijih vrsta al nigdje nećeš vidjeti papirića...a zašto? pa strah brale, strah od pendreka

nekada davno dok je kod nas vladao red bilo je krkana ali kad te policajac na žitarnici vidi da se nepropisno zaustaviš odmah ide opomena da se kupiš i vadi čage da prijeti kaznom pa ti pričaj kako si samo stao da mali izleti kupit cigara...danas čitava žitarnica obiluje krkanski parkiranim bolidima čaršijske raje

kladim se da bi svi ti šljegatori se mogli dovesti u red i da nigdje ne bi mogao vidjeti papanluka ni mrvicu da u vlasti imamo ljude koji rade svoj posao onako kako treba

i kad sam tu još nešto...jebo mater ko naredi i ko uradi ono ruglo od ceste na ulazu u travnik i dole kod besta...ono je živa bruka, nekom je prdonji u vlasti naumpalo da pljahne malo para, naredio da se izrovi zdrav asfalt, naprave one špure i to tako stoji već više od pola godine :x papanluk prve klase s kojim veze žive nemaju ni mehurići ni karaula
Post Reply