Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
- SaraFina
#26 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
I to je moguće. No moguće je da i Čović svojevoljno ignorira radi sopstvenih interesa sve vazne odluke.
-
dalje
#27 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?

Last edited by dalje on 13/11/2014 14:52, edited 1 time in total.
- Danguba
#28 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
ako ne zatrazi treci, uzeti mu legitimitet.
da je covic prvo zvao sarajevo znacilo bi da im je duzan pojasniti neke stvari prije nego sto udje u dodikov zagrljaj ali posto je to uradio obrnuto, stvar je jasna.
tvrdi pazar i pokusava jos vise profitirati u toj koaliciji ali shipak mala...
da je covic prvo zvao sarajevo znacilo bi da im je duzan pojasniti neke stvari prije nego sto udje u dodikov zagrljaj ali posto je to uradio obrnuto, stvar je jasna.
- SaraFina
#30 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
Danguba wrote:ako ne zatrazi treci, uzeti mu legitimitet.![]()
da je covic prvo zvao sarajevo znacilo bi da im je duzan pojasniti neke stvari prije nego sto udje u dodikov zagrljaj ali posto je to uradio obrnuto, stvar je jasna.![]()
Slazem se što se ljigavosti Čovićeve tiče ..
Lafo Vazni su mu medjunacionalni odnosi i prosperitet FBiH gdje eto zeli biti ravnopravan i legitiman prestavnik HR naroda a po instrukcije IDE u Laktaše?
Zbilja misli da je neko lud i ne moze prozreti njegove namjere.
Iz tog razloga nikakve ustupke dalje ne treba raditi i označiti ga pred MZ i USA kao glavnog kocnicara u FBiH a i BiH.
Znači više se fokusirati na njega nego na bilo što drugo.
- SaraFina
#31 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
Helena2014 wrote:
Helena sila!
Fakat čaršija trubi da se boji zene!
Ili iza svakog uspješnog muškarca stoji zena!
-
hizo ramidovic
#32 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
eto na sta spade precednik i glavni baja, da on bude neciji kusur u pazarivanju...nece to moci tako, nije ni dodo maciji kasalj...
- SaraFina
#33 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
hizo ramidovic wrote:eto na sta spade precednik i glavni baja, da on bude neciji kusur u pazarivanju...nece to moci tako, nije ni dodo maciji kasalj...
Postoji kletva u BiH Dodiku!
Dabogda ti Čović pruzio ruku spasa
- Helena2014
#34 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
SaraFina wrote:Helena2014 wrote:
Helena sila!
Uvijek se sjetim jednog intervjua sa Hillary Clinton u kojem je ispričala nešto ovako:
Bil i Hilary nakon što je on pobjedio na predsjedničkim izborima u SAD-u, vozili su se na autom prema kući njenih roditelja i zaustavili se na benzinskoj pumpi. Vlasnik benzinske pumpe koji je bio nekada momak od Hillary, nakon što ih je prepoznao, istračao, grlio se sa njima i dok su još sjedili u autu Bil je sa podsmjehom rekao:
"Vidiš Hilary da si se za njega udala, sad bi bila vlasnica ove benzinske pumpe, a ne Prva dama SAD-a", na šta mu ona kaže:
"Vidiš Bil, da sam se za njega udala, on bi sada bio predsjednik SAD-a, a ti vlasnik ove pumpe", na šta je Bil zaćutio.
jer je znao da je to istina, navela je Hillary.
- SaraFina
#35 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
Ne bi me iznandilo.Helena2014 wrote:SaraFina wrote:Helena2014 wrote:
Helena sila!
Uvijek se sjetim jednog intervjua sa Hillary Clinton u kojem je ispričala nešto ovako:
Bil i Hilary nakon što je on pobjedio na predsjedničkim izborima u SAD-u, vozili su se na autom prema kući njenih roditelja i zaustavili se na benzinskoj pumpi. Vlasnik benzinske pumpe koji je bio nekada momak od Hillary, nakon što ih je prepoznao, istračao, grlio se sa njima i dok su još sjedili u autu Bil je sa podsmjehom rekao:
"Vidiš Hilary da si se za njega udala, sad bi bila vlasnica ove benzinske pumpe, a ne Prva dama SAD-a", na šta mu ona kaže:
"Vidiš Bil, da sam se za njega udala, on bi sada bio predsjednik SAD-a, a ti vlasnik ove pumpe", na šta je Bil zaćutio.
jer je znao da je to istina, navela je Hillary.
Jer pazi ona je onu njegovu prevaru sa Moni fenomenalno iskulirala. Kako je njoj bilo ona zna.
Plus toga, neovisno o muzevljevoj karijeri, gdje je ona sada u politici?
Dakle, priča iako je neki urbani mit nije bez temelja ..
I drago mi je da pratiš politiku.
- Helena2014
#36 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
SaraFina wrote: I drago mi je da pratiš politiku.
- klaki
- ljevoruki
#38 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
Jok ba, kakav Bajrovic, 'ta ce on.
Amir Zukic je glavni sufler Neonku.
Amir Zukic je glavni sufler Neonku.
- reis1
#39 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?

Last edited by reis1 on 13/11/2014 15:37, edited 1 time in total.
- 512MB
#40 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
Evropa mi je previse labava za ovo, osim toga previse su dobri sa Rusima i Hrvatima. Ovo mi vise mirise na americki potez, vjerovatno preko Bajrovica. Sto bi sugeriralo da je Komsic veca manga nego li je dobio glasova. Vucica su uhvatili za m...a pustajuci Seselja iz pritvora. Tako se to radi.
Ovo je klasicni sah-mat.
Ovo je klasicni sah-mat.
- reis1
#41 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
Djihatlije:

-
Hafis
#43 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
Stvarno, tko god mu šaptao majstorski je sve izveo. Jednom riječju, konačno i mi kao društvo izlazimo iz tunela.
Sve se posložilo: jaka temeljna bošnjačka stranka pojačana s nešto manjom, ali i manje temeljnom bošnjačkom strankom u savezu sa širokom lepezom iz RS koju sačinjavaju reformirani SDS-ovci i stranke koje su osnovali njihovi prebjezi.
Na to sve dolazi izazov bačen donedavnom apsolutnom gosposdaru RS-a, koji još uvijek nije potpuno na podu, i koji još uvijek ima izrazito jak kroše u svojoj kući i njegovim ahbabima iz južnijeg i atraktivnijeg dijela zemlje, koji također nisu potpuno ostali bez zuba i nije im nikada vjerovati.
Da skratim, atmosfera je više nego povoljna i opuštena za predstojeće reforme, usvajanje potrebnih zakona i povoljnijih ustavnih rješenja.
Ali ako je to američki plan preko samozatajnog Reufa, onda ne treba sumnjati da će u konačnici završiti tako brzim i ekspresnim reformama, da će narod morati povremeno tražiti timeout-e od političara, da malo predahne u kratkim intervalima između tih brojnih reformi.
Sve se posložilo: jaka temeljna bošnjačka stranka pojačana s nešto manjom, ali i manje temeljnom bošnjačkom strankom u savezu sa širokom lepezom iz RS koju sačinjavaju reformirani SDS-ovci i stranke koje su osnovali njihovi prebjezi.
Na to sve dolazi izazov bačen donedavnom apsolutnom gosposdaru RS-a, koji još uvijek nije potpuno na podu, i koji još uvijek ima izrazito jak kroše u svojoj kući i njegovim ahbabima iz južnijeg i atraktivnijeg dijela zemlje, koji također nisu potpuno ostali bez zuba i nije im nikada vjerovati.
Da skratim, atmosfera je više nego povoljna i opuštena za predstojeće reforme, usvajanje potrebnih zakona i povoljnijih ustavnih rješenja.
Ali ako je to američki plan preko samozatajnog Reufa, onda ne treba sumnjati da će u konačnici završiti tako brzim i ekspresnim reformama, da će narod morati povremeno tražiti timeout-e od političara, da malo predahne u kratkim intervalima između tih brojnih reformi.
- Havatar
#44 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
Otkud ti tojahtas wrote:To za sah-mat, apsolutno se ne slazem. Puno su tu SDA i DF dali ustupaka na racun Bosnjaka i ostalih da bi to bio sah mat.
Pitanje zasto? Da bi nam svima bilo bolje? Znaci Bosnjaci i ostali daju ustupke Srbima i Hrvatima, da bi Bosnjacima, Srbima, Hrvatima i ostalim bilo bolje i vise radnih mjesta?
Slab mi je taj sah mat. Osim toga, Izetbegovic sutra ide sa poklonima u Mostar. Znaci ide na noge Covicu i nosi poklone kao sto je i Tihic se takmicio sa Lagumdzijim ko ce vise poklona odnjeti Dodiku I Covicu.
Sramotna da stranka sa + 100 000 interesno vezanih glasaca moze to raditi od stranke koja je dobila nekoliko puta vise glasova?
Sramotno. Bude li Izetbegovic dao jos jedan ustupak na stetu Bosnjaka, neka se zagrijava da se pridruzi Zlaji, koji je iz istog razloga skrhan na izborima.
Nema vise kompromisa na stetu Bosnjaka. Sad neka malo drugi daju kompromise inace ne govorimo o kompromisima, nego o poklonima.
-
Hafis
#45 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
Jok, eto dolazi malo obići Stari most, kupiti kravatu u Mepasu i vidjeti kakvi su ovdje ćevapi.
Hvala bogu da nosi mito. Ali koliko mi javljaju iz središnjice, tanko je to. Može to i bolje.
Hvala bogu da nosi mito. Ali koliko mi javljaju iz središnjice, tanko je to. Može to i bolje.
- shibonja
#46 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
I corava koka ,zrno nadje ,pa tako i nas Bake !
Ljubi ga majka i daruje sa vrecom zlata
Ljubi ga majka i daruje sa vrecom zlata
- JThomas
#47 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
sa čisto pragmatičnog, vlastoljubivog stajališta ovo je sjajno odigrano. i baš zato i ja mislim da ovo bakirova pamet nije. suljina bi mogla biti, ali on je rahmetli...
-
Hafis
#48 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
Čudi me da i ovi iz SDS-a ne poćure malo ovamo, da vidimo koliko su solventni.
Prave se mahniti, a o njihovoj se guzici radi a ne o Bakirovoj.
Prave se mahniti, a o njihovoj se guzici radi a ne o Bakirovoj.
- Paranoid
#49 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
Ova tema kao i komentari su ništa drugo nego drugi izraz za ono poznato: "Ta će ba on"... ili kao što se zna desiti da kada neko sa naših prostora vidi nekog poznatog na tv-u, odmah ide komentar: "pa vidi NJEGA na tv-u, pa ja njega znam"...ili samo ono "vidi njega"...
Nije nikakvo čudo da Bakir ima savjetnike, šaptače, lobiste...pa ima ih skoro svaki direktor, a kamoli predsjednik..
Mislio sam da je vic kad je crnogorac vidio Arnolda na plaži u Budvi i pozdravio ga sa "djesi konane"...medjutim nije.
Kao da vas je pravio Niche..jbt
Nije nikakvo čudo da Bakir ima savjetnike, šaptače, lobiste...pa ima ih skoro svaki direktor, a kamoli predsjednik..
Mislio sam da je vic kad je crnogorac vidio Arnolda na plaži u Budvi i pozdravio ga sa "djesi konane"...medjutim nije.
Kao da vas je pravio Niche..jbt
- filosofman
#50 Re: Ko je " šaptač " Bakiru Izetbegoviću?
Otišao je po naredbe u Zagreb, evo link:filosofman wrote:Čović će dobiti hrvatska ministarstva i to i jeste "bio balon koji je pustio da provjeri"?!SaraFina wrote:I ja mislim da Čović blefira i da će pokušati da se ugradi nešto u sporazum.filosofman wrote:
Čović je dobio poziv HDZ-a Hrvatske a na inicijativu Evropske narodne partije, da se drži narodnjačkih partija.Samo mora malo pričati, da ne bude ko on izdao Dodika, već onako ko da je morao, jer nije imao kao izbor, a relano i nije jer HDZ Hrvatske neće sebi dozvoliti probleme sa Evropskom narodnom partijom.
Mozda Komšić nije trebao nuditi sve HR pozicije, nego sačekati.
Ovako će Čović sigurno traziti promjenu izbornog zakona.
Dobio je Čović od HDZ Hrvatske poziv, a dogovori su se desili i u Briselu, kada je HDZ Hrvatske garantovao da će Čović i HDZ biti član koalicije narodnih partija u BiH, ili ako pokuša odbiti neće biti predsjednik HDZ-a.HDZ-u Hrvatske se bliže izbori a bez podrške Evrospke narodne partije teško će smijeniti "crvene" s vlasti u Hrvatskoj?Zar da HDZ rizikuje zbog Čovića?Čovć ne može teka tako reći Dodiku, mora to ispasti ko da se borio s dušom, ali morao.
http://narod.hr/hrvatska/josipovic-obec ... ate-u-bih/
http://www.avaz.ba/clanak/146162/josipo ... vate-u-bih
Ovo je za javnost, a za tajnost je sastanak sa liderom HDZ-a Hrvatske u pogledu naredbi Evropske naroden partije da trba ići u koaliciju sa narodnjacima u BiH, znači da odbaci Dodika.