Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post Reply
razonoda

#26 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by razonoda »

@pumice :-D

Da sam glasala, dala bi glas SBB, ali iskreno , drago mi je sto nije dobio vise glasova. Patite se jos 4 god. Palestina ce za bosnjake biti pojam dobrog zivota . To da se ti radujes tudjoj nesreci sve govori o tebi.

Nije valjda da si zaboravila 92-95.

Toliko ima OSOBA koji su naudili BIH, zbilja mi nije jasno da FAHRO dobiva ovoliko prostora i paznje od bosnjaka. Dobro se zezao kad je rekao da je rok zvijezda. :lol:
Iskreno divim se i Bakiru, kako mu uspjeva da radi sto radi , niste bolje zasluzili.
poz :-D
pumica

#27 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by pumica »

razonoda wrote:@pumice :-D

Da sam glasala, dala bi glas SBB, ali iskreno , drago mi je sto nije dobio vise glasova. Patite se jos 4 god. Palestina ce za bosnjake biti pojam dobrog zivota . To da se ti radujes tudjoj nesreci sve govori o tebi.

Nije valjda da si zaboravila 92-95.

Toliko ima OSOBA koji su naudili BIH, zbilja mi nije jasno da FAHRO dobiva ovoliko prostora i paznje od bosnjaka. Dobro se zezao kad je rekao da je rok zvijezda. :lol:
Iskreno divim se i Bakiru, kako mu uspjeva da radi sto radi , niste bolje zasluzili.
poz :-D
Ako mislis na fahru, dago mi je da si mi potvrdila da je rok zvjezda nesretna :D a ako mislis na narod opet mi je drago sto si u zabludi jer cim je fahro propao narod nije i ne moze biti nesretan.
Bas zato sto se dobro sjecam 92-95 iskljucivo me fahrin neuspjeh u njegovoj bjesomucnoj borbi za vlast iznimno raduje :D i boli me ku*ac sta tebi (ili bilo kome) to govori o meni.
Dakle, da ponovim, fahro ti je propao sta god ti piskaraLA ovdje.
razonoda

#28 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by razonoda »

:lol: :lol: :lol: Dosla ti vesela sa posla??/
Slusaj, nije on meni propao nego tebi. Ti to nemozes da sagledas. To da te nije briga ili kako ti kazes boli te ......, opet govori sve o tebi da si ;krtola: al haj idi po kahvu. :-D
muzicar_iz_parka

#29 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by muzicar_iz_parka »

Ja bi mu dao glas ako će napraviti još jedan toranj. :D
razonoda

#30 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by razonoda »

muzicar_iz_parka wrote:Ja bi mu dao glas ako će napraviti još jedan toranj. :D
Taj toranj je neprocjenljiva ljepota za Sarajevo. Pogotovo pogled :-D .
Medjutim sto je narod proklet, nece na Trebevic (SRBI) nece na toranj ( SANDZAK). :-)
El_comadante

#31 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by El_comadante »

Fahro je rekao da neče sa SDA i održao obečanje. priča oko HDZ i SNSD. ko god hoče vlast u federaciji i na državnom nivou mora koalirati sa HDZ-om. a na dražvnom vjerovatno SNSD. vidječemo kako če ovi sada bez HDZ formirati vlast na federalnom nivou a državnu bez SNSDa jer ovi imaju 2/5 u domu naroda plus 1 DNZov koji im je saveznik
putokaz1

#32 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by putokaz1 »

Svaka cast Fahri!!!
Nije on toliko propao koliko je propao Boshnjachki narod s Bakirom 8 godina i SDA zadnji 20 tak.
Ali nisam glasao za Fahru.
U jednom birackom odboru SBB clan je rekao NE kradji glasova,htjeli su da ga ubiju SDA ovci.
S SDA imamo dugo stazhiranje na biroima,chekanje pred stranim ambasadama,propale nekad velike firme s milionskim dugovima,preizbornu gradnju uskih puteva,fakultete u shupama,plati dobit cesh radno mjesto...
Lijepo nam je,vala jest
pumica

#33 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by pumica »

putokaz1 wrote:Svaka cast Fahri!!!
Nije on toliko propao koliko je propao Boshnjachki narod s Bakirom 8 godina i SDA zadnji 20 tak.
Ali nisam glasao za Fahru.
U jednom birackom odboru SBB clan je rekao NE kradji glasova,htjeli su da ga ubiju SDA ovci.
S SDA imamo dugo stazhiranje na biroima,chekanje pred stranim ambasadama,propale nekad velike firme s milionskim dugovima,preizbornu gradnju uskih puteva,fakultete u shupama,plati dobit cesh radno mjesto...
Lijepo nam je,vala jest

Kao prvo, ne znas pisati i za potrebe administracije pravi si fahrin covjek :thumbup:
To sve sto si nabrojao upravo fahro je napravio u privatnom aranzmanu.
Dopustiti mu da rastjera kvalitet i instalira nekvalitet u drzavi, kao sto je u svojoj privatnoj firmi i stranci, bilo bi suludo. Jasno da bi propala drzava kao sto mu i firme propadaju.
Prema tome, ti se drzi fahre, bolje ni ne mozes.
filosofman

#34 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by filosofman »

Sa onakvim pisanjem, kada su se bez povoda okomili pisati protiv SDS-a a da napakoste DF-u, mislim da je odgovor POTVRDAN!Samo zbog sporazuma SDA,DF,SDS,NDP,PDP?!Niko im u SBB-u nije kriv,što se nisu borili da uđu u vlast, da imaju koalicioni kapacitet?!
pumica

#35 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by pumica »

filosofman wrote:Sa onakvim pisanjem, kada su se bez povoda okomili pisati protiv SDS-a a da napakoste DF-u, mislim da je odgovor POTVRDAN!Samo zbog sporazuma SDA,DF,SDS,NDP,PDP?!Niko im u SBB-u nije kriv,što se nisu borili da uđu u vlast, da imaju koalicioni kapacitet?!
Ma fahri smeta svako ko je sposoban i pametan, pa je takve rastjerao.
Posto je on glup i nesposoban (osim za prljave poslove i smutnju) a nema nikog oko sebe da mu pametan savjet pruzi, svaki njegov potez i tokom kampanje i nakon izbora je glup.
Ponizava se da bi usao u vlast, a sve ustvari radi kontra sebe.
Inace, prica o fahri je ustvari prica o sbb.
filosofman

#36 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by filosofman »

pumica wrote:
filosofman wrote:Sa onakvim pisanjem, kada su se bez povoda okomili pisati protiv SDS-a a da napakoste DF-u, mislim da je odgovor POTVRDAN!Samo zbog sporazuma SDA,DF,SDS,NDP,PDP?!Niko im u SBB-u nije kriv,što se nisu borili da uđu u vlast, da imaju koalicioni kapacitet?!
Šta je sa onim pametnim momkom mislim da se zove Mirza Ustamujić?! Nema ga nigdje a bio je u Parlamentu Federacije BiH?!Jako sposoban, doboar govornik, pametna mu priča?!Je li više u SBB?!
pumica

#37 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by pumica »

filosofman wrote:
pumica wrote:
Šta je sa onim pametnim momkom mislim da se zove Mirza Ustamujić?! Nema ga nigdje a bio je u Parlamentu Federacije BiH?!Jako sposoban, doboar govornik, pametna mu priča?!Je li više u SBB?!
Ima tu svasta...

http://www.mojevijesti.ba/novost/202588 ... pustio-SBB

Mirza Ustamujić napustio SBB!

Objavljeno 08.11.2014 u 12:41

Mirza Ustamujić, napustio je Savez za bolju budućnost - Fahrudin Radončić, piše portal Vakat, prenosi novinska agencija Patria.

Mirza Ustamujić je (bio) jedan od mladih kadrova te stranke koji je obećavao, no čini se da se njihovi međusobni putevi razilaze. Na isteku mu je aktuelni mandat zastupnika u Parlamentu Federacije BiH, a 2011. godine je od strane Centra civilnih poslova (CCI) proglašen za najaktivnijeg zastupnika u Federalnom parlamentu.

Razlozi još nisu poznati, ali već su postojala ranija nagađanja da određeni ljudi iz SBB-a ne žele Mirzu Ustamujića zbog čega se nije našao ni na jednoj kandidatskoj listi na izborima dvanaestog oktobra ove godine.

Očito Mirza Ustamujić nije uviđao ni jedno drugo rješenje, a kako će SBB na sve to reagirati ostaje da se vidi, prenosi NAP

Već ranije smo pisali da je nešto "puklo" u odnosu Radončić - Ustamujić. Naš portal je ranije pisao na ovu temu i objavio ekskluzivne informacije iz izvora bliskih SBB i Ustamujiću, a vezano za njegov status u SBB-Fahrudin Radončić.

Zanimljivo je da je politička karijera Mirze Ustamujića krenula naglavačke u momentu kada je na posljednjoj Konvenciji SBB-a u Zenici dobio veći aplauz od samog "vlasnika", kako se to kolokvijalno zove "osnivača" i predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.

Političku karijaru je očito zabetonirala sve raširenija priča među članovima SBB-a da je upravo Ustamujić sigurni nasljednik Radončića na čelu SBB-a jednog dana kada za to dođe vrijeme. Očito Radončić nije spreman na tu temu ni misliti, a kako li planirati jer je jasno da je on prvi i posljednji predsjednik SBB-a kad god to bilo.

>> Kome u SBB-u smetaju Ustamujić, Kabil, Bašić i Dervoz?

Tako se završila karijera najgrlatijeg zastupnika SBB-a u Parlamentu Federacije BiH, koji osim puno impotentne priče i ideja, puno showbiz istupa, neargumetovanih i argumentovani "galama" i skandala nije pokazao bogzna kakav talenat za dugotrajno preživljavanje u politici.

Kako se kaže u narodu "rano propjevao horoz prvi završi skuhan u loncu". Tako je završio i Ustamujić ko narodnjački hit - jedna sezona i to je to.

>> Muke Mirze Ustamujića: Traži novu stranku, a niko ga neće
filosofman

#38 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by filosofman »

Moraš na to misliti radi svog koalicionog kapaciteta?!Kada sve "popljuješ", s kime ćeš u koaliciju?! Niko im u SBB-u ni sada "nije zatvorio vrata" da uđu u vlast?! Savez za promjene pogotovu, ali to treba da dogovore sa političkim opcijama u Federaciji BiH (sa DF,SDA,SDP).Zašto pljuvanje po SDS-u da bi se diskreditiovao DF a radi koalicionog sporazuma na nivou BiH?! Ne može se danas "lizati a sutra pljuvati"?! Možda neko misli da može?! Možda i može?! Ali nije strateški politički profitabilno?!
Helena2014

#39 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by Helena2014 »

pumica wrote:
filosofman wrote:

Ima tu svasta...

[url]http://www.***%20SPAM%20***.ba/novost/202588/Mirza-Ustamujic-napustio-SBB[/url]

Mirza Ustamujić, napustio je Savez za bolju budućnost - Fahrudin Radončić, piše portal Vakat, prenosi novinska agencija Patria.

Mirza Ustamujić je (bio) jedan od mladih kadrova te stranke koji je obećavao, no čini se da se njihovi međusobni putevi razilaze. Na isteku mu je aktuelni mandat zastupnika u Parlamentu Federacije BiH, a 2011. godine je od strane Centra civilnih poslova (CCI) proglašen za najaktivnijeg zastupnika u Federalnom parlamentu.
NIJE JEDINI, OSIPA SE SBB

Image
ENIZ KOZLIĆ NAPUSTIO SBB: POSTOJE SNAGE U SBB-u KOJE RADE PROTIV MUSLIMANA I ISLAMA

niz Kozlić, demobilisani borac armije BiH,profesor Islamskog vjeronauka u Kaknju u STŠ „Kemal Kapetanović“ U istoj školi je i predsjednik školskog odbora. Preveo je i napisao niz naučnih djela sa arapskog na bosanski jezik. Čovjek kojeg odlikuju skromnost poštenje i borba za pravdu. Dokazani patriota za jedinu nam domovinu BiH, kandidat na listi za Skupštinu ZDK na posljednjim Općim izborima ispred SBB-a je javno napustio ovu stranku.

Svoje nezadovoljstvo je objavio i na društvenoj mreži Facebook optužujući SBB kako postoje snage koje otvoreno rade protiv islama i muslimana, piše “kakanj-x.com”.

Ovo je samo nastavak raspada struktura SBB-a, a podsjećamo da je nedavno iz SBB-a izašao i Mirza Ustamujić, zastupnik u Parlamentu FBiH očito nezadovoljan radom i politikom stranke.

http://www.otisak.ba/bih/25050-eniz-koz ... ama-f.html
razonoda

#40 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by razonoda »

Ne mogu vjerovati sta civjek napisa. Protiv islama itd. Sta li je dosada radio u politici. Za takve je samo dzamija.Koliko se ja razumijem BIH nije islamska drzava.
Nisam optimista sa ostalim strankama i kombinacijama. Jos 4 god patnje, gubljenje poslova itd.
crno_sa_zlatnim

#41 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by crno_sa_zlatnim »

Šta je sa onim pametnim momkom mislim da se zove Mirza Ustamujić?! Nema ga nigdje a bio je u Parlamentu Federacije BiH?!Jako sposoban, doboar govornik, pametna mu priča?!Je li više u SBB?![/quote]

Ima tu svasta...

[url]http://www.***%20SPAM%20***.ba/novost/202588/Mirza-Ustamujic-napustio-SBB[/url]

Razlozi još nisu poznati, ali već su postojala ranija nagađanja da određeni ljudi iz SBB-a ne žele Mirzu Ustamujića zbog čega se nije našao ni na jednoj kandidatskoj listi na izborima dvanaestog oktobra ove godine.

Očito Mirza Ustamujić nije uviđao ni jedno drugo rješenje, a kako će SBB na sve to reagirati ostaje da se vidi, prenosi NAP

Već ranije smo pisali da je nešto "puklo" u odnosu Radončić - Ustamujić. Naš portal je ranije pisao na ovu temu i objavio ekskluzivne informacije iz izvora bliskih SBB i Ustamujiću, a vezano za njegov status u SBB-Fahrudin Radončić.

Zanimljivo je da je politička karijera Mirze Ustamujića krenula naglavačke u momentu kada je na posljednjoj Konvenciji SBB-a u Zenici dobio veći aplauz od samog "vlasnika", kako se to kolokvijalno zove "osnivača" i predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.

Političku karijaru je očito zabetonirala sve raširenija priča među članovima SBB-a da je upravo Ustamujić sigurni nasljednik Radončića na čelu SBB-a jednog dana kada za to dođe vrijeme. Očito Radončić nije spreman na tu temu ni misliti, a kako li planirati jer je jasno da je on prvi i posljednji predsjednik SBB-a kad god to bilo.

>> Kome u SBB-u smetaju Ustamujić, Kabil, Bašić i Dervoz?

Tako se završila karijera najgrlatijeg zastupnika SBB-a u Parlamentu Federacije BiH, koji osim puno impotentne priče i ideja, puno showbiz istupa, neargumetovanih i argumentovani "galama" i skandala nije pokazao bogzna kakav talenat za dugotrajno preživljavanje u politici.

Kako se kaže u narodu "rano propjevao horoz prvi završi skuhan u loncu". Tako je završio i Ustamujić ko narodnjački hit - jedna sezona i to je to.

>> Muke Mirze Ustamujića: Traži novu stranku, a niko ga neće[/quote]

Zar više nije završena trakavica sa malim debelim dječakom?
Nije Mirza napustio SBB, nego je istjeran zato što je dogovorio dil sa SDA da u Novom Sarajevu da preko izborne komisije pokrade Fahru i da on prodje na državni nivo.
Ta fama kako je on omiljen je smiješna, ljudi ga ne vole, povraća im se od njega i njegove bahatosti i arogancije. Vole ga samo oni na društvenim mrežama sa kojima nije prgovorio 3 riječi uživo. Što ne priča o svojim dilovima sa FK željezničar u cijem upravnom odboru sjedi i kojem je preko budžeta u Novom Sarajevu stavio 100.000 u svoj džep.
Zato je otjeran - što je mali lopov, s tenedencijom da postane veliki.
pumica

#42 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by pumica »

:thumbup:
Veliki lopov moze biti samo fahro.
Eliminacija konkurencije.

Zato kazem, ima tu svasta.

Zasto jadni, zamalo pokradeni, fahro ne objavi tu pricu? Stiti lopova? Ili sta...?
putokaz1

#43 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by putokaz1 »

Ako je i losh SBB je ipak bolji od Sda.
razonoda

#44 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by razonoda »

Nezna bosnjak da izbere boljeg. Patnja je svakodnevnica. Kreni sa zdrastvom-koje probleme imaju, sigurnost u gradu-haj se prosetaj navecer ako smijes, djukci na svakom chosku, tuzilashtvo, voda-redukcije-poslije ponoci nevidjeno u evropi, a bosna puna vode, vecina familija imaju studenta ukuci -kako ga zaposliti kad zavrsi-nikako, itd, to cini normalan zivot. U Bih toga nema za vecinu, manji dio naroda zivi bolje nego igdje. I taj manji dio je tliko ''dobar' da je i ove jade ubijedio kako ce i njima biti isto. Jednog dana.AKO BOG DAN --kako rece Bakir.
Fahro i sbb nema velike sanse na ovom podrucju. Narod je sa predrasudama i ne vidi i nerazumije sta on prica i radi.Bosnjaci su zavidan i ljubomoran narod.
U dijaspori -najgore se ponasaju, za razliku od ''sanjdjaklija''koji pomazu i prolazniku. Slicno kao i jevreji.Zasto je bos, musliman takav neznam vjerovatno zna najbolje Bakir, i na tome mu valja cestitati.
putokaz1

#45 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by putokaz1 »

razonoda wrote:Nezna bosnjak da izbere boljeg. Patnja je svakodnevnica. Kreni sa zdrastvom-koje probleme imaju, sigurnost u gradu-haj se prosetaj navecer ako smijes, djukci na svakom chosku, tuzilashtvo, voda-redukcije-poslije ponoci nevidjeno u evropi, a bosna puna vode, vecina familija imaju studenta ukuci -kako ga zaposliti kad zavrsi-nikako, itd, to cini normalan zivot. U Bih toga nema za vecinu, manji dio naroda zivi bolje nego igdje. I taj manji dio je tliko ''dobar' da je i ove jade ubijedio kako ce i njima biti isto. Jednog dana.AKO BOG DAN --kako rece Bakir.
Fahro i sbb nema velike sanse na ovom podrucju. Narod je sa predrasudama i ne vidi i nerazumije sta on prica i radi.Bosnjaci su zavidan i ljubomoran narod.
U dijaspori -najgore se ponasaju, za razliku od ''sanjdjaklija''koji pomazu i prolazniku. Slicno kao i jevreji.Zasto je bos, musliman takav neznam vjerovatno zna najbolje Bakir, i na tome mu valja cestitati.
Da ja sam student u kuci a nemam stelu za zaposljenje.
razonoda

#46 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by razonoda »

u sta polazes nade?
Helena2014

#47 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by Helena2014 »

Nego, gdje ovaj SBB, od njih ni glasa ovih dana, možda i sedmica.

Gdje su ljudi? :hajmooo:
razonoda

#48 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by razonoda »

:-D Cekaju da neko pogrijesi , pa da onda :novine: odvale pisat. :-)
putokaz1

#49 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by putokaz1 »

razonoda wrote:u sta polazes nade?
ni u shta
razonoda

#50 Re: Da li je glas za SBB d.o.o, glas za vjecnu opoziciju?

Post by razonoda »

putokaz1 wrote:
razonoda wrote:u sta polazes nade?
ni u shta
:?
Post Reply