SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
BLADE8

#26 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by BLADE8 »

vivax88 wrote:Dali treba predati ljekarsko uvjerenje?
Uz prijavu na Oglas kandidati su dužni dostaviti slijedeću dokumentaciju, original ili ovjerene kopije:
a) važeće Uvjerenje o državljanstvu;
b) važeći Izvod iz matične knjige rođenih;
c) diplomu o završenom najmanje VI stepenu školske spreme, nostrificiranu diplomu, ukoliko fakultet nije završen u Bosni i Hercegovini ili je diploma stečena u nekoj drugoj državi nakon 06.04.1992. godine, a kandidati koji su više, odnosno visoko obrazovanje stekli po bolonjskom procesu, uz fakultetsku diplomu dužni su dostaviti i dodatak diplomi;
d) izjavu ovjerenu od strane nadležnog organa da kandidat nije otpušten iz organa državne uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti BiH ili vojne službe;
e) izjavu ovjerenu od strane nadležnog organa da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak i da nije izrečena pravosnažna kazna zatvora za krivično djelo, osim za krivična djela protiv sigurnosti saobraćaja, u skladu sa krivičnim zakonodavstvom;
f) izjavu ovjerenu od strane nadležnog organa da kandidat nije obuhvaćen odredbom člana IX stav (1) Ustava BiH.

(2) Provjera općeg uvjeta „zdravstvene, fizičke i psihičke sposobnosti za rad“ utvrdit će se u postupku selekcije od strane nadležne zdravstvene ustanove.

Dakle nije potrebno uvjerenje!
BLADE8

#27 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by BLADE8 »

d) izjavu ovjerenu od strane nadležnog organa da kandidat nije otpušten iz organa državne uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti BiH ili vojne službe;
Gdje i kako se ova izjava vadi!?

Ti napišeš izjavu i ovjeriš je u opštini ili kod notara. U opštini je besplatno za studente i nezaposlene (treba ti dokaz-karton javljanja, index), kod notara se naravno plaća.

e) izjavu ovjerenu od strane nadležnog organa da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak i da nije izrečena pravosnažna kazna zatvora za krivično djelo, osim za krivična djela protiv sigurnosti saobraćaja, u skladu sa krivičnim zakonodavstvom
Je l' se ovo vadi u kantonalnom sudu i placa se 15KM i jesam li pogresno cula da je za studente besplatno!?

pošto je "izjava" u pitanju mislim da je ista stvar kao i za prethodnu. ali nisam siguran, provjerit cu
vivax88

#28 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vivax88 »

Kakav je stav prema djeci šehidskih porodica i poginulih boraca i nosilaca najvecih ratnih priznanja prilikom zaposšlajvanja na ovakve konkurse ?
milojicabrzi

#29 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by milojicabrzi »

Mislim da je kao i prema svim ostalim kandidatima...

Na kantonalnim i entitetskim nivoima, to jos mozda ima nekog malog uticaja, za institucije na drzavnom nivou, bolje ti je ako ti roditelj i ti licno niste bili eksponirani u ratnim sukobima na bilo kojoj strani.

Mislim da je bolje ako ti otac nije dobitnik Zlatnog Lijljana, Hrvatskog trolista, ili Radovanovog odlikovanja Svetog Arhangela, jer ti kasnije u karijeri, neko postupke moze tretirati na ovaj ili onaj nacin.

Moje je skromno misljenje, opcenito, za drzavne institucije, bolje da se ne eksponiras nacionalno, a pogotovo na ratne zasluge...
milojicabrzi

#30 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by milojicabrzi »

Uglavnom, to su institucije, koje se razlikuju od lokalne sredine u kojoj zivis.

Tamo radi odredjen broj i jednih i drugih i trecih. Ako imas 3-4 nadredjena ili neposredno nadredjena, uglavnom su iz
razlicitih naroda.

Gledaj da se istices radom, profesionalnoscu, korektnim odnosom i kolegijalnoscu prema svima.

U ovakvim institucijama, sva prava se jednako postuju, svi su kolege i jednaki i prilicno su osjetljivi na ispoljavanje bilo kakvog nacionalizma.

Znaci, opusteno i europski naprijed :bih:
vivax88

#31 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vivax88 »

Još uvijek nismo dokučili šta ce biti na ispiti općeg znanja ;)
milojicabrzi

#32 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by milojicabrzi »

vivax88 wrote:Još uvijek nismo dokučili šta ce biti na ispiti općeg znanja ;)
Mislim da ce ti, ako posaljes e-mail i zatrazis pojasnjenje, konkretno i odgovoriti.
vivax88

#33 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vivax88 »

daj e- mail ;)
milojicabrzi

#34 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by milojicabrzi »

Ima na web stranici.

Hoces da budes inspektor, a ne znas u Hrasnom naći gdje je Robot :D
Hemera

#35 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Hemera »

joooj wrote:
BLADE8 wrote:
Gdje i kako se ova izjava vadi!?
e) izjavu ovjerenu od strane nadležnog organa da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak i da nije izrečena pravosnažna kazna zatvora za krivično djelo, osim za krivična djela protiv sigurnosti saobraćaja, u skladu sa krivičnim zakonodavstvom;
Je l' se ovo vadi u kantonalnom sudu i placa se 15KM i jesam li pogresno cula da je za studente besplatno!?
nisi pogrešno čula,samo moraš imati index UNSA pozz

uzmeš izjavu u općini 0,5KM napišeš svoje podatke i ovu rečenicu da nisi otpuštena iz organa uprave itd itd.
Hemera

#36 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Hemera »

yes

ja sam to pisala
" ja,ime prezime,iz sarajeva,ulica ta i ta,broj lične karte taj i taj,izjavljujem da nisam obuhvaćena itd itd."
MrShadow

#37 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by MrShadow »

kolike su plate u sipi, konkretno mladji inspektor-policijski saradnik za kompjutersku analizu isl , mogu li izvuci 1500 mjesecno ?
dixy d

#38 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by dixy d »

I test opceg znanja... Sta,kako :-)
moke_017

#39 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by moke_017 »

:run:
Last edited by moke_017 on 21/05/2018 00:37, edited 1 time in total.
k1ks

#40 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by k1ks »

Ne mogu da vjerujem da pita moze li se navuc plata na 1500...... Prijavi se na konkurs 2000 ljudi za 20 pozicija i 99 % nas nismo pomislili na platu kontamo samo kako proci......ono javno naslo da pita koliko ce dobijat na kraju mjeseca :evil: :evil: :evil:
Ako se prijavljujes na OVAJ KONKURS valjda ces procitat pravilnike i zakone i naci ces koliko iznosi plata i kakve povlastice imaju zaposlenici...
Bezobrazluk samo takav u ovom nasem drustvu ccc
vivax88

#41 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vivax88 »

Imal ikonkretno šta ce biti na ispitu općeg znanja? ode ova tema u drugom smjeru ;)
LausDeo

#42 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by LausDeo »

Pozdrav,

Prvi put posjecujem ovaj forum. Zanima me ovaj topic jer konkurisem. Moze li mi neko sa sigurnoscu reci sljedece:

Do kada je otvoren Konkurs za prijave?

(Datum objave na zvanicnom webu 3.11. Ne znam kada se pojavio u stampi. Trideset dana je rok navodno)

Hvala ;)
moke_017

#43 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by moke_017 »

.
Last edited by moke_017 on 21/05/2018 00:38, edited 1 time in total.
LausDeo

#44 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by LausDeo »

moke_017 wrote:
LausDeo wrote:Pozdrav,

Prvi put posjecujem ovaj forum. Zanima me ovaj topic jer konkurisem. Moze li mi neko sa sigurnoscu reci sljedece:

(Datum objave na zvanicnom webu 3.11. Ne znam kada se pojavio u stampi. Trideset dana je rok navodno)

Hvala ;)
31. 10. je izašao konkurs

Aha. Znaci 30 dana od tad. Hvala.

?Da li je ispravno zaokruziti na Obrascu za prijavu vise pozicija istovremeno, s obzirom da se radi o istoj komisiji za odabir?

Thnx ;)
Pol_Pot

#45 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Pol_Pot »

LausDeo wrote:
moke_017 wrote:
LausDeo wrote:Pozdrav,

Hvala ;)
31. 10. je izašao konkurs

Aha. Znaci 30 dana od tad. Hvala.

?Da li je ispravno zaokruziti na Obrascu za prijavu vise pozicija istovremeno, s obzirom da se radi o istoj komisiji za odabir?

Thnx ;)
Ukoliko su pozicije po istom konkursu, jeste.
vivax88

#46 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vivax88 »

Dali je neko saznao koje se oblasti uce na konkursu?
Pol_Pot

#47 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by Pol_Pot »

vivax88 wrote:Dali je neko saznao koje se oblasti uce na konkursu?
ZA šta konkurišeš: državnog službenika, policajca ili namještenika?
vivax88

#48 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vivax88 »

pa bolan za policijskog službenika SIPE 20 mlađih inspektora ali nigdje nema šta treba da se uči
vivax88

#49 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by vivax88 »

Dali je obavezno dostaviti uvjerenje o poznavanju rada na računaru i stranog jezika?
k1ks

#50 Re: SIPA Konkurs - Test Općeg Znanja

Post by k1ks »

Nije potrebno dostaviti,napisano je tacno sta treba...

Da li je neko saznao sta se tacno treba ucit....Ja citam zakone sa njihove stranice i nadam se da ce iz toga postavljat pitanja. Do sada se uvijek na konkursima postavljala literatura sad nista... :?
Post Reply