Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
eh sada se mogu praviti novi planovi i ispunjavati strateški ciljevi: da bude 55% bošnjaka 
-
dječak sa šibicama
#27 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
Isto sto i frogs and grandmothers.apsidejzi wrote:seln wrote:Mislim da se ovdje mijesaju apples and pears.
Sta su apples and pears?
- Bradafilozof
#28 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
šta vele za hrvate, jesu li prebacili 8%?
- no_mani=no_fjučr
#29 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
Hrvata je dovoljno i 8 %. Nisu Hrvati napadali americku ambasadau, te su tako ostvarili i svoje mjesto pod suncem u poziciji 8%.
- Bradafilozof
#30 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
kad bude 4% onda će se moći reći da je dovoljno.no_mani=no_fjučr wrote:Hrvata je dovoljno i 8 %. Nisu Hrvati napadali americku ambasadau, te su tako ostvarili i svoje mjesto pod suncem u poziciji 8%.
- no_mani=no_fjučr
#31 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
Ti dobro znas da je i 4 % dovoljno za penetraciju, jugurt, sise , njuska, sim tam, kuis?Bradafilozof wrote:kad bude 4% onda će se moći reći da je dovoljno.no_mani=no_fjučr wrote:Hrvata je dovoljno i 8 %. Nisu Hrvati napadali americku ambasadau, te su tako ostvarili i svoje mjesto pod suncem u poziciji 8%.
- Bradafilozof
#32 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
ti si izgleda negdje ograjisao, od kud sad sise odjedom. Haj ti na hafisaginu kuru, možda ti otvori oči, a možda ti i ispadnu, ko zna.
- no_mani=no_fjučr
#33 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
Ne, ti si ograjisao, kao sto vidis, 66 % ti dam, i opet nula bodova.Bradafilozof wrote:ti si izgleda negdje ograjisao, od kud sad sise odjedom. Haj ti na hafisaginu kuru, možda ti otvori oči, a možda ti i ispadnu, ko zna.
-
muzicar_iz_parka
#34 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
Broj stanovnika nije isto kao broj državljana.seln wrote:Mislim da se ovdje mijesaju apples and pears.
Broj registriranih glasaca + broj onih koji se nisu registrirali + broj onih koji nemaju pravo glasa (maloljetni itd.) + broj onih koji zive u inostranstvu i nisu uzeli ucesca u popisu = broj drzavljana.
Popis je rekao da nas je oko 3,7 miliona. Dodajte na taj broj one koji se nisu popisali (zive u inostranstvu, nemaju CIPS dokumente itd.) i dobicete broj drzavljana.
Cijenim da je isti 3,8 do 4 miliona.
Primjera radi susjedna Hrvatska ima preko 7 miliona državljana, a stanovnika 4,4 miliona.
Broj državljana se veoma lako može ustanoviti, svi su na ovaj ili drugi način u evidenciji, onaj ko ima LK/pasoš u CIPS-u a takođe svi su evidentirani koji su upisani negdje u matičnu knjigu rođenih u BiH.
Ne zove se popis državljana nego popis stanovnika tj. onih koji stalno borave u BiH.
Za potrebne staistike, proračune i bilo kakve planove za državu bi bilo bitno znati koliko stanovnika ima, ne samo ukupno nego i u lokalnim zajednicama.
Sa obzirom da su postojale razne organizovane kampanje o popisivanju, za očekivati je da određen broj popisanih ne boravi stalno u BiH, nego je popisan po izjavi članova porodice.
Naravno još nije objavljen zvanični rezultat nego samo preliminarni, vidjećemo kako će dalje biti.
- apsidejzi
#35 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
Pa sto onda apples and pears kad vec svi znaju da su to babe i zabe ili jos bolje: jabuke i kruske. Pored dvije nase (bosnjacke) fraze ti nasao americku uvoznu koristiti. Jel to kompleks ili zelja da se zvuci pametnije?seln wrote:Pa, babe i zabe, to bar svi znaju.apsidejzi wrote:Sta su apples and pears?seln wrote:Mislim da se ovdje mijesaju apples and pears.
Broj registriranih glasaca + broj onih koji se nisu registrirali + broj onih koji nemaju pravo glasa (maloljetni itd.) + broj onih koji zive u inostranstvu i nisu uzeli ucesca u popisu = broj drzavljana.
Popis je rekao da nas je oko 3,7 miliona. Dodajte na taj broj one koji se nisu popisali (zive u inostranstvu, nemaju CIPS dokumente itd.) i dobicete broj drzavljana.
- Ludzak
#36 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
3,7 miliona živi znaš šta, da ne govorim šta
Pa ukupno stanovnika u BiH nema toliko, a kamoli nas Bošnjaka.
Pa ukupno stanovnika u BiH nema toliko, a kamoli nas Bošnjaka.
-
Pokajnik
#37 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
"Realno"
realna je procjena da na izborima u BIH izađe više od 75 % onih koji su stalno nastanjeni naravno bez maloljetnika što daje ukupan zbir znatno manji od 3 miliona.Vodstva na svim stranama manipulišu brojem pripadnika svog stada pokušavajuće da svoje stado predstave kao brojnije nego što uistinu jeste.Sad je problem da se ti brojevi usaglase u smislu "odvadi još !" 
- seln
#38 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
To ti po svaku cijenu pokusavas da se revansiras za onu temu "Nepotrebne price"?apsidejzi wrote:Pa sto onda apples and pears kad vec svi znaju da su to babe i zabe ili jos bolje: jabuke i kruske. Pored dvije nase (bosnjacke) fraze ti nasao americku uvoznu koristiti. Jel to kompleks ili zelja da se zvuci pametnije?seln wrote:Pa, babe i zabe, to bar svi znaju.apsidejzi wrote:
Sta su apples and pears?
- seln
#39 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
Hvala za podvlacenje onog sto sam vec napisao. Dakle, pretenciozni pripadnik hrvatskog korpusa (ili pak srpskog, ko ce to znati kod trolova) pokusava implicirati da je mali broj glasaca= malo Bosnjaka. Pak sam mu pojasnio neke stvari glede i u svezi glasovanja.muzicar_iz_parka wrote:Broj stanovnika nije isto kao broj državljana.seln wrote:Mislim da se ovdje mijesaju apples and pears.
Primjera radi susjedna Hrvatska ima preko 7 miliona državljana, a stanovnika 4,4 miliona.
Broj državljana se veoma lako može ustanoviti, svi su na ovaj ili drugi način u evidenciji, onaj ko ima LK/pasoš u CIPS-u a takođe svi su evidentirani koji su upisani negdje u matičnu knjigu rođenih u BiH.
Ne zove se popis državljana nego popis stanovnika tj. onih koji stalno borave u BiH.
Za potrebne staistike, proračune i bilo kakve planove za državu bi bilo bitno znati koliko stanovnika ima, ne samo ukupno nego i u lokalnim zajednicama.
Sa obzirom da su postojale razne organizovane kampanje o popisivanju, za očekivati je da određen broj popisanih ne boravi stalno u BiH, nego je popisan po izjavi članova porodice.
Naravno još nije objavljen zvanični rezultat nego samo preliminarni, vidjećemo kako će dalje biti.
Ono sto ja hocu reci: svaki drzavljanin je potencijalni glasac ili mozda vojnik. Dixi.
- cyprus
#40 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
Jest nešto popularno u zadnje vrijeme mećat ove plačuće slike i gifove 
- Bradafilozof
#41 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
iz dobro obavještenih izvora saznao sam da su hrvati spali na 7%. Rano moja na šta spadoše.
- JohnnyS
#42 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
I opet ništa bez Čovketa, sve da Bošnjaci narastu na 57%... Eh sudbo kleta, rahathurmašice... 
- Bradafilozof
#43 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
nije li taj isti proteklih godina kmečao o majorizaciji, certifikaciji, legitimaciji i sličnim bedastoćama. Koga nema, bez njega se može, da izvineš.
- raskopusa
#44 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
nemaj brige, tih 7% je dovoljno za treci entitet.Bradafilozof wrote:iz dobro obavještenih izvora saznao sam da su hrvati spali na 7%. Rano moja na šta spadoše.
- fortaleza
#45 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
Ja sam čuo da ih je svega 5% iz jako obavještenih izvora. A neki čak spominju i 4,5%.Bradafilozof wrote:iz dobro obavještenih izvora saznao sam da su hrvati spali na 7%. Rano moja na šta spadoše.
- area51
#46 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
Brojnost i nije neka prevelika prednost,pa par miliona Jevreja siluje milijardu muslimana redovno
P.S.Siluju čitav svijet al ove baš brutalno
P.S.Siluju čitav svijet al ove baš brutalno
- Bradafilozof
#47 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
ako bude tako častimfortaleza wrote:Ja sam čuo da ih je svega 5% iz jako obavještenih izvora. A neki čak spominju i 4,5%.Bradafilozof wrote:iz dobro obavještenih izvora saznao sam da su hrvati spali na 7%. Rano moja na šta spadoše.
- Bradafilozof
#48 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
to nije dovoljno ni za pošten teferič.raskopusa wrote:nemaj brige, tih 7% je dovoljno za treci entitet.Bradafilozof wrote:iz dobro obavještenih izvora saznao sam da su hrvati spali na 7%. Rano moja na šta spadoše.
Last edited by Bradafilozof on 04/11/2014 20:40, edited 1 time in total.
- AlfaKentaur
#49 Re: Nezvanični rezultati popisa: U BiH živi 54% Bošnjaka
Ako bosnjaci ne budu imali preko 50% to je zato sto su se mnogi muslimani izjasnili kao bosanci. I onda im bude krivo kada ih neko strpa u "ostale".
-
Hafis