relacija zenica-žepče
krenuo ja da preticem veliki sleper, pravac solidan, i taman se vracam u svoju traku, vidim drot mase lizalom, sjeba se... ja proletio nekih 200 metara, stao (veliko je prosirenje bilo) i vratim se rikverc da vidim u cemu je problem. nisam preticao brze od 70-80, kazem bas podug pravac.
izadjem ja, dobar dan - dobar dan, kaze 'dje zuris, rekoh nigdje - gdje zapelo, kaze pretices na punoj liniji

kakvoj crnoj punoj, ja mu pokazujem na cestu i sa moje strane isprekidana a sa one druge puna linija (ko razumije - shvatit ce

). kaze on jest to tako, al vidis da ovu isprekidanu nismo ponavljali (krecili), vec samo onu punu. rekoh ne vidim. pitam ga imal znak da je zabrana prestizanja, kaze nema, al nema ni znak da smijes prestizati

i tamo ga vamo ga, prepiremo se mi - kad lola sa pasatom radi isto sto i ja, prestize bus, i samo prodje. pitam ja, sta je ovo, kako ovaj smije - kaze jebiga ne smijemo ni mi svakog zaustaviti

i drz' - nedaj, prijeti on sa kaznom 200-300 KM, vozacka 3 mjeseca bla bla - kazem mu ja pisi sta god hoces, marke ti necu dati, al nek' tebi ide na dušu, znam da znas da nisam kriv ( a u sebi mu jebem mater, naravno

). kaze haj posto si kulturan, nek bude kao opomena, pisat cemo svjetla 30 KM i nakav bod kazne. i kako on to pise, opet se odozgo neki zaletio prestizati, ZG table, kad mu kolega trci i signalizira da stane. poslije nekih dva-tri mjeseca su stavili znak zabrane prestizanja, Bog zna koliko su para tu na pravdi Boga uzeli...