Murija, narkomani, kabadahije i ostali problemi u vasem naselju...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Droog

#26 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Droog »

alanx wrote:Treba se jednostavno iseliti iz drzave u prekookeansku zemlju, promijeniti ime i prezime i zaboraviti sva sranja koja nas okruzuju.
:thumbup:
DuckZz

#27 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by DuckZz »

Dozer wrote:Lokacija: Hrasno
Naselje: Trg heroja
Vrijeme: subota, 25.10., 10:30h

Dakle, jutrosnja scena mi jednostavno ne da da o njoj ne napisem nesto i javno.
Razmjenjujem jutros s prijateljem nekakve knjizurine za djecije lektire, na parkingu ispred njegove zgrade, preko puta kancelarije DF-a u Brace Ribar, i zapalili da protrunimo koju. I krece scena na trotoaru preko puta.
Neki momak, mozda ranih dvadesetih, seta sa zgodnom djevojkom duge plave kose i tom momentu ih brzo sustize neki covjek, ocito bijesan. I obraca se momku rijecima da "i njega sad udari nogom kao retrovizor". Sve fino i cujemo i vidimo jer smo samo 20m od njih. U tom momentu prepoznajem svog ratnog druga iz Vikiceve specijalne, inace majstora par borilackih vjestina i nimalo bezazlenog lika, i govorim prijatelju - evo sranja.
Momak se okrece prema njemu i tad obojica vidimo da je ocito ili drogiran ili pijan, a prije ovo prvo. Krecem tamo, logicno jer je to moj ratni brat, a prijatelj me zadrzava, ali onda je sve gotovo u par sekundi.
Momak se odmice, poteze noz i pogeto se zalijece na stomak mog ratnog druga, ovaj ga hladno jednom rukom blokira i skrece, a drugom udara odozgo postrance u glavu. U tom momentu djevojka poteze momka i odvlaci u stranu moleci ga da stane.
Mene haver ugleda i samo mi glavom odmahnu da ne prilazim, a onda krenu prema momku kojeg je djevojka vec odvukla 10-ak metara dalje. On se nesto dernja, prijeti, psuje, govori da ga ovaj ceka kod auta za 5 minuta, ali i dalje odlazi. Ocito je i takav drogiran skontao da ni s nozem nema sansi.

Haver se okrenu, nama mahnu da ostanemo gdje jesmo, uze mobitel i brzo ode prema Trgu heroja.

Nazvao sam ga nakon nekih 2h i cuo o cemu se radilo.
Taj balavac je iz cista mira nogom nabio, i naravno polomio, retrovizor na njegovom autu. Niti je haver ikad imao kontakt s tim narkomanom, ni problem, i cak se i ne poznaju. Znaci, cisti bijes i pasjaluk. Onda je haver izletio iz kuce i posao za njim, da bi se desilo vec opisano.
Meni je rekao da ne prilazim jer je u tom momentu zvao muriju i nije htio da se upetljavam. Ali, onda dolazi do katastrofe. Murija je dosla nakon dvije minute jer im je haver na telefon rekao da ce hladno ubiti budalu. Naravno, balavac se vise nije pojavio, ali sve sto je murija rekla haveru je porazno.
Prvo su mu rekli da ode u stanicu i sve prijavi, a onda da ne spominje da ga je udario!? Haloooooo!!! Idioti, kreten je nozem poletio na covjeka, i ovaj se goloruk branio, i onda on to ne treba da kaze u policiji jer ce onda on imati problem, a ne onaj s nozem!?!?
Pa, jebo vas zivot, gdje mi to zivimo?!

Da sve bude gore, murija haveru isprica da je otac tog narkomana alkos, da vrlo dobro znaju o kome se radi (lik se zove Aner i stanuje u Palminoj zgradi), i stalno pravi sranja po kafanama na Trgu. Povrh svega toga, ta djevojka ovog mamlaza ide u Bosnjacku gimnaziju (jebem ti elitu....), a kcer je jednog od nastavnika matematike u OS Hrasno, i to koji vazi za "zajebanog" nastavnika. Pa sta takav covjek moze nauciti djecu kad nije u stanju ni vlastito dijete drzati dalje od narkomana?!

Uglavnom, sljedeci susret ove dvojice sigurno nece dobro zavrsiti...

AHAHAHAHAHHA :lol: :lol: .... izvini morao sam se nasmijat jer ovo što pišeš se desilo ispred moje zgrade.
Vidimo sam drotove sa balkona, nisam ni pomislio da se bilo šta ovako moglo desit malo ranije.

Poznajem sve ljude koje si opisao u postu. :lol: :lol: :-) :-)

Prvo tog narkomana, koji nije narkoman ali kao takav može proci.
Tog Anera također znam.
Također i tu plavu trebu, ako želiš mogu stavit ovde njen facebook profil. Da se razumijemo, poznajem i njenog oca, i bogami jeste zajeban :D
seoBIH

#28 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by seoBIH »

:D
karanana

#29 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by karanana »

de da vidim tu trebu.
da vidim sta odlikashi karaju.
Zastavnik_dzemo

#30 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Zastavnik_dzemo »

Prvo ... odkud tom ratnom vetrranu pravo da uzima stvar u svoje ruke ... trebao je odmah zvati policiju.
Drugo .. izazvao je belaj i jos na ulici demonstrira znanje boril. Vjestina .... cisto krivicno djelo

Po meni je ovo cisti ptsp
nino90

#31 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by nino90 »

karanana wrote:de da vidim tu trebu.
da vidim sta odlikashi karaju.
:D

Sent from my iPad using Tapatalk
kockica_kockica

#32 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by kockica_kockica »

Zastavnik_dzemo wrote:Prvo ... odkud tom ratnom vetrranu pravo da uzima stvar u svoje ruke ... trebao je odmah zvati policiju.
Drugo .. izazvao je belaj i jos na ulici demonstrira znanje boril. Vjestina .... cisto krivicno djelo

Otkud pravo narkomanu ili nekome drugome da unistava njegovu imovinu... Otkud mu pravo da poteze noz na covjeka kojemu je upravo razvalio retrovizor... Otkud policiji pravo da sve ove kriminalce pustaju na slobodu... Otkud tebi pravo da osudjujes covjeka koji je ostao kratak za barem 100 KM radi necijeg pasjaluka... Kamo srece da ga je dobro nabubao da se svaki put sjeti batina kad prodje pored necijeg retrovizora kojeg zeli sutnuti...

Cuj molim te covjek kriv sto se jos njegovo auto naslo na putu tog malog nadrogiranog imbecila ... trebao mu je dovesti auto da ga jos isuta... jadno dijete... :roll:
shandrprcSA

#33 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by shandrprcSA »

Aner Fisko? Stari mu drzi birtiju u zanatskom centru iza bivseg kina Kumrovec...
Niemand

#34 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Niemand »

Zastavnik_dzemo wrote:Prvo ... odkud tom ratnom vetrranu pravo da uzima stvar u svoje ruke ... trebao je odmah zvati policiju.

Kad je to trebao zvati policiju? Nakon sto ga zbode i onda sa koseva kad dodje sebi (ako dodje sebi jelte) da zove policiju?!
Inace, procitaj post prvo pa onda filozofiraj. A ovo za ptsp necu ni komentarisati, tebi na obraz.
dobar osjecaj

#35 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by dobar osjecaj »

Niemand wrote:

Kad je to trebao zvati policiju? Nakon sto ga zbode i onda sa koseva kad dodje sebi (ako dodje sebi jelte) da zove policiju?!
Inace, procitaj post prvo pa onda filozofiraj. A ovo za ptsp necu ni komentarisati, tebi na obraz.
Situacije kao ova koja je opisana u uvodnom postu su tako lisene ikakvih emocija i potrebe da se reaguje da se odbrani licna imovina. Ljudi uglavnom ne osjecaju nista, samo pribrano i logicno odsecu do telefona, pribranim glasom polako opisu dogadjaj policiji i smireno cekaju da cuvari reda dodju, naprave zapisnik i mirno i uljudno se pozdrave s njima, nakon sto su se rukovali s narkomanom uz rijeci "mir mir niko nije kriv" :lol:
Cisti ptsp veli covjek, moramo mu vjerovati da je problem iskljucivo u tome :)
Niemand

#36 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Niemand »

Ne slazem se. Pozdrav
karanana

#37 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by karanana »

Hehe.
dulekrele

#38 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by dulekrele »

davajte podatke ovo dvoje kretena
karanana

#39 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by karanana »

Jos uvijek cekam trebin fejs profil
newlevel

#40 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by newlevel »

Karanana i ja cekamo detaljne informacije ovih delikvenata.

Sent from my Nokia 3310
Muhamed Đakmić

#41 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Muhamed Đakmić »

Smijeh2015 wrote:Ko ovo reče da je vutra zdrava i da se ne postaje ovisnik/narkoman,samo da mu se nasmijem....dijete drago
Sama po sebi nije opasna, ali zbog uslova u kojima se konzumira i nacina pribavljanja, ispade da ipak jeste opasna. Nisu svi koji su pusili travu postali narkomani, ali svi koji su postali narkomani jesu u ranoj fazi pusili travu.

Inace, ja sam primijetio da pravo puno omladine dila, seme su nevjerovatno uhodane i uopste se vise ne kriju. Postaje i prihvaceno ponasanje u drustvu, uz parolu snas'o se. Cetveroclana porodica, niko ne radi, a zive bas solidno. Ponosni roditelji na sina koji je biznismen, a on povazdan trenerka stil, torbica, maksice i drustvo slicno sebi :D
Dozer

#42 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Dozer »

Zaista ovdje ima nevjerovatnih likova i komentara.... Cuj - to je cisti ptsp jer je covjek popizdio radi unistavanja njegove imovine, a onda se branio od budaletine koja na njega ide nozem?! :shock:
Pa da li ste vi, ljudi moji, normalni?!
A da, kaze haver da tog balu zovu Fisko.
SaraFina

#43 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by SaraFina »

Kakav ptsp zaboga? Pa nije ovo 1997.
Valjda bi čovjek do tada pokazivao simtome i lijecio se odavno. Koliko sam shvatila uvodni post čovjek zivi sasvim normalan sredjen zivot i ako reagiraš burno na unistavanje sopstvene imovine što je logicno, dobiješ od forumskih dušebriznika i dijagnozu. Super!
shandrprcSA

#44 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by shandrprcSA »

Dozer wrote:Zaista ovdje ima nevjerovatnih likova i komentara.... Cuj - to je cisti ptsp jer je covjek popizdio radi unistavanja njegove imovine, a onda se branio od budaletine koja na njega ide nozem?! :shock:
Pa da li ste vi, ljudi moji, normalni?!
A da, kaze haver da tog balu zovu Fisko.
stanuje u P.Ribar br.1 do caffe "klix" na 11-om spratu cini mi se, stari alkoholicar drzi birtuju na C.Vili u zanatskom centru
DZONPI

#45 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by DZONPI »

Vutra hercegovacka smijalica nije opasna neces postat narkoman ali ces bit nasmijan cjeli zivot.Evo ja se jos ssmijem.Sto se tice belaja trebo ga je nalupat ko si ti misu da razbijas moje auto.Cuj ovih stari mu zajeban i sta sad moze ovaj radit sta hoce uz pricu mojne ganje znas njegovog starog onaj zajebani.To su cepri za malu djecu.Samo noga u glavu da malo sebi dodje i to ce pomoc mozda da i nekom drugom ne zaplati retrovizor.
Zatamnjena stakla

#46 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Zatamnjena stakla »

Muhamed Đakmić wrote:
Smijeh2015 wrote:Ko ovo reče da je vutra zdrava i da se ne postaje ovisnik/narkoman,samo da mu se nasmijem....dijete drago
Sama po sebi nije opasna, ali zbog uslova u kojima se konzumira i nacina pribavljanja, ispade da ipak jeste opasna. Nisu svi koji su pusili travu postali narkomani, ali svi koji su postali narkomani jesu u ranoj fazi pusili travu.

Inace, ja sam primijetio da pravo puno omladine dila, seme su nevjerovatno uhodane i uopste se vise ne kriju. Postaje i prihvaceno ponasanje u drustvu, uz parolu snas'o se. Cetveroclana porodica, niko ne radi, a zive bas solidno. Ponosni roditelji na sina koji je biznismen, a on povazdan trenerka stil, torbica, maksice i drustvo slicno sebi :D
Đakma, post'o si narkoman. Sletio si na niske grane :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#47 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by O'zone »

Zatamnjena stakla wrote:
Muhamed Đakmić wrote:

Đakma, post'o si narkoman. Sletio si na niske grane :mrgreen:
Snaš'o se :mrgreen:
AlwaysHappy

#48 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by AlwaysHappy »

Mejtas,Bjelave,Breka znaci leglo droge,a neki dan hladno na marindvoru u skate-parku ili romanija kako neki zovu,trudnica i neki momak zavratise rukave i roke koke cccc ja se zijanioooo okrenuh glavu na drugu stranu jer mi je nadoso bio nagon za povracanje
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#49 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by Truba »

alanx wrote:Treba se jednostavno iseliti iz drzave u prekookeansku zemlju, promijeniti ime i prezime i zaboraviti sva sranja koja nas okruzuju.
jes to je zaista najviše što se može iz ove situacije izvući
međutim neki dan gledam na CNN za jedan vikend samo u Čikagu 9 ubistava... većina u vezi s drogom i nisu "civili"...
međutim i tamo postoje problemi... svugdje postoje problemi ali kod nas su nekako baš istaknuti... i poveliki pogotovo kad skontaš da smo mala europska zemlja
DuckZz

#50 Re: Narkomani i problemi u vasem naselju...

Post by DuckZz »

karanana wrote:Jos uvijek cekam trebin fejs profil
Nije fazon :lol:
Post Reply