Papa je preminuo!
-
Katarina Velika
Otisao je u kraljevstvo nebesko, otisao je bogu blize da svjedoci za nas.
Hvala ti Ivane Pavle II za beskrajnu ljubav pruzenu običnom čovjeku.
Hvala ti Ivane Pavle II za beskrajnu ljubav pruzenu običnom čovjeku.
-
r3z
---
"...i svakako ces naci da su vjernicima najblizi prijatelji oni koji govore: Mi smo krscani"
"...zato sto medju njima ima svecenika i monaha i sto se oni ne ohole"
"Kada slusaju ono sto se objavljuje Poslaniku, vidis kako im liju suze iz ociju, jer znaju da je to Istina"
"Ima i sljedbenika Knjige koji vjeruju u Allaha i u ono sto se objavljuje vama i u ono sto je objavljeno njima, ponizni su prema Allahu"
"I Allah ce im, zbog onoga sto govore, kao nagradu dzenetske basce dati, kroz koje rijeke teku, u kojima ce vjecno boraviti..."
Qur'an
- Soul_Sista
Pokoj mu dusi
-
flashco
Nakon smrti se vidi kakav je zivot covjek zivio. I zaista, ostavio je trag dobrote, ljubavi i dostojanstva gdje god je dosao i koga god je dotaknuo sa rukom, rjecju i djelom.
Neka mu Bog podari mjesto za svojim stolom, jer je svojim djelima to i zasluzio.
Neka mu svjetlost vjecno svijetli
Neka mu Bog podari mjesto za svojim stolom, jer je svojim djelima to i zasluzio.
Neka mu svjetlost vjecno svijetli
-
MBA
Mislim da je svijet izgubio velikog covjeka, koji je bio istinski mirotvorac. Pozitivno sam iznenandjen reakcijama ljudi na ovome site-u, koji nisu Katolici. Sto bi moji Ameri rekli, "Much obliged." Postovanje, u mom misljenu, i jeste osnova kvalitetne, "ljudske" komunikacije. Pozdrav i hvala.
-
MOSTARAC988
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Ja sam ga vidio samo jednom, 1996 u Rimu. Bio je na onom svom balkonu tj. prozoru. Boze, skoro ce deset godina od toga...Fulio sam ga u Sarajevu i u Hrvatskoj.
Pokoj mu dusi, ja bih ga odmah proglasio svetim
Pokoj mu dusi, ja bih ga odmah proglasio svetim
-
Nex
#42 Veliki gubitak za covjecanstvo
Preminuo je Papa Ivan Pavle II,
covjek u punom smislu rijeci, humanista, borac za ljudska prava u svijetu, moralni vodja koji je svoju eru obiljezio iskrenim zalaganjem za mir, pravdu, ljubav medju ljudima ma koje oni rase ili vjere bili, vjerski vodja koji je ujedinio i modernizovao crkvu sireci glas o Bogu po cijeloj zemaljskoj kugli.
Ono sto je radio ce ostati zabiljezeno u istoriji, njegova era je ispravila mnoge nepravde. Podrzavao je BiH i Hrvatsku u vrijeme rata i cinio sve sto je moguce da zavlada mir.
Neka mu Gospod Bog da zivot vjecni i rahmet.
Daj Boze samo da svijet ima i njegovog nasljednika koji ce se predati borbi za mir i ljudske duse oslobodjene grijeha.
covjek u punom smislu rijeci, humanista, borac za ljudska prava u svijetu, moralni vodja koji je svoju eru obiljezio iskrenim zalaganjem za mir, pravdu, ljubav medju ljudima ma koje oni rase ili vjere bili, vjerski vodja koji je ujedinio i modernizovao crkvu sireci glas o Bogu po cijeloj zemaljskoj kugli.
Ono sto je radio ce ostati zabiljezeno u istoriji, njegova era je ispravila mnoge nepravde. Podrzavao je BiH i Hrvatsku u vrijeme rata i cinio sve sto je moguce da zavlada mir.
Neka mu Gospod Bog da zivot vjecni i rahmet.
Daj Boze samo da svijet ima i njegovog nasljednika koji ce se predati borbi za mir i ljudske duse oslobodjene grijeha.
-
furlan
Neka mu je pokoj dusi.U italiji su ga vec prozvali "grande" sto znaci da ce vrlo brzo postati svetac,
samo sto ima nekoliko stvari sto su meni licno zasmetale.
Prva je italijanska televizija koja je od smtrti jednog velikog covjeka napravila jos jedan "Reality schow" tj.prenos smrti uzivo.
Druga stvar sto ce se od svega toga napraviti i pravi veliki biznis jer se ocekuje dolazak oko dva miliona hodocasnika da se poklone sjenama.
Pripisuju mu zasluge pada komunizma ,zaboravljajuci da se komunizam vec bio urusio sam od sebe.
Za sve ostalo kao sto su dijalog,mir,pomirenje,oprost kao odrednice njegove politike mozemo samo da mu zahvalimo bez obzira kojoj vjeri i religiji pripadali.
samo sto ima nekoliko stvari sto su meni licno zasmetale.
Prva je italijanska televizija koja je od smtrti jednog velikog covjeka napravila jos jedan "Reality schow" tj.prenos smrti uzivo.
Druga stvar sto ce se od svega toga napraviti i pravi veliki biznis jer se ocekuje dolazak oko dva miliona hodocasnika da se poklone sjenama.
Pripisuju mu zasluge pada komunizma ,zaboravljajuci da se komunizam vec bio urusio sam od sebe.
Za sve ostalo kao sto su dijalog,mir,pomirenje,oprost kao odrednice njegove politike mozemo samo da mu zahvalimo bez obzira kojoj vjeri i religiji pripadali.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
evo vam skenirani prvi govor nekog pape na hrvatskom jeziku
Govor Pape Ivana Pavla II hrvatskim hodočasnicima
30. travnja 1979. u Rimu.
Draga Braćo u episkopatu!
Dragi Svećenici, Redovnici i Redovnice!
Dragi sinovi i kćeri uvijek vjerne Hrvatske!
"Milost vam i mir od Boga, Oca našeg, i Gospodina Isusa Krista! (Gal 1,3) Raširenih ruku vas grlimo i očinskom ljubavlju primamo" ovdje na grobu svetoga Petra, prigodom značajne obljetnice vjernosti Hrvata svetoj stolici, a što je ujedno spomen i očinske naklonosti Petrovih nasljednika prema vama.
Mnogo je razloga koji opravdavaju ovu našu zajedničku radost, kako je lijepo izložio u svom govoru naš brat u Episkopatu, nadbiskup Franjo Kuharić
Odista u ovom susretu nad grobom svetoga Petra kao da se sabrala sva vaša povijest od preko trinaest stoljeća, a posebno veliki događaji iz života vaše crkve, sve od pokrštavanja i ulaska u krilo Rimske Crkve koja je glava i učiteljica svih crkava, vi se spominjete "Bijele Hrvatske" vaše pradomovine koja se nalazila baš tamo gdje je i moj rodni zavičaj. Ovdje je prisutna vaša lijepa i draga zemlja, sav vaš narod u domovini i izvan domovine vaše davne i sadašnje vjernosti i tjeskobe. Ovo je spomen vaših pradjedova, vaših kršćanskih knezova i kraljeva, vaših biskupa i svećenika, vašega starohrvatskog liturgijskog jezika, vaših divnih crkava i na poseban način vaših svetišta u čast Majke Božje.
No, danas se na osobit način sjećamo onih veza Hrvatske sa Svetom Stolicom koje su tako jasno došle do izražaja u pismima Pape Ivana VIII knezu Branimiru, hrvatskom kleru i narodu, te biskupu Teodoziju. Bilo je to točno pred jedanaest stoljeća. Ondašnji događaji obradovali su srce Petrova nasljednika, a bili su presudni za svu buduću povijest hrvatskog naroda i Crkve, za vašu vjeru kulturu i političku samostojnost.
Gledajući u duhu bogatu i višestoljetnu prošlost vašega naroda, čini nam se da možemo naglasiti osobito ove tri njezine izvanredne vrednote:
Prvo: Vjernost Isusu Kristu i Evanđelju koju su vaši pradjedovi znali iskupiti pravim mučeničkim žarom i duhom, u vjekovnoj borbi "za krst časni i slobodu zlatnu".
drugo: Ljubav i odanost Hrvata prema Rimskoj Crkvi, prema Petrovoj Stolici. ova Crkva uistinu je majka vaša u kojoj su se i pređi vaši iz najbistrijeg vrela pojili slatkim napitkom svetog nauka. "
Treće: Ljubav, odanost i pobožnost Hrvata prema Mariji Majci Božjoj, Majci Crkve,a koju vi tako rado nazivate "Kraljica Hrvata" i sinovski štujete u brojnim svetištima.
Ovu trostruku vjekovnu vjernost pretvarate i danas u svoj Veliki zavjet vjernosti Isusu Kristu, Crkvi i Majci Božjoj posebno nakon jubilarnih proslava u Mariji Bistrici u Solinu i u Biskupiji. budite vjerni, budite postojani, budite ponosni na svoje kršćansko ime!
I dok danas podižemo ruku da blagoslovimo vas prisutne i cio vaš narod i cijelu zemlju vašu, molimo gospodina da čuva vašu vjeru, molimo Gospodina da čuva vašu vjeru, molimo Božju Majku da uvijek i svagdje bude vaša najodličnija zagovornica. Blagoslov zazivamo na braću biskupe, na svećenike, redovnike i redovnice, da vjerni svom pozivu budu na izgradnju svima, da ne skrenu ni na jednu krivu stranu nego da naviještaju evanđelje Kristovo kao radosnu poruku spasenja poruku istine ljubavi i sloge. blagoslov svoj zazivamo na sve vas ovdje nazočne, na vaše obitelji na mlade i stare na radnike i intelektualce i molimo vas budite vjerni Bogu i Svetom Petru, gajite dobri obiteljski duh, poštivajte život odgajajte brojniju djecu i sačuvajte dobri običaj obiteljske molitve. Posebno se obraćamo vama mladi vjernici: vi ste nada Crkve i naroda, vi ste uzdanica kršćanskog preporoda svijeta. Upoznajte i uzljubite Isusa Krista, jedinog Otkupitelja čovjeka, i budite ponosni na svoje kršćansko ime.
Naš očinski blagoslov zazivamo i na brojne radnike koji su danas došli iz drugih zemalja. Znamo da veliki broj Hrvata živi i radi izvan domovine po cijelom svijetu. Poznate su nam radničke brige i teškoće pa vas stoga molimo da nikada ne zaboravite svoje vjere da ljubite svoje obiteljsko ognjište Crkvu i svoju domovinu!
Dragi moji Hrvati! Hvala vam na ovom susretu na ovom iskazu obnovljene vjernosti. kako nekoć Papa Ivan VIII tako se i ja danas radujem vašoj vjeri, vašoj ljubavi, vašoj vjernosti Isusu Kristu i Njegovoj Crkvi
Papa vas voli
Papa vas grli
Papa vas blagosivlja! Amen
Govor Pape Ivana Pavla II hrvatskim hodočasnicima
30. travnja 1979. u Rimu.
Draga Braćo u episkopatu!
Dragi Svećenici, Redovnici i Redovnice!
Dragi sinovi i kćeri uvijek vjerne Hrvatske!
"Milost vam i mir od Boga, Oca našeg, i Gospodina Isusa Krista! (Gal 1,3) Raširenih ruku vas grlimo i očinskom ljubavlju primamo" ovdje na grobu svetoga Petra, prigodom značajne obljetnice vjernosti Hrvata svetoj stolici, a što je ujedno spomen i očinske naklonosti Petrovih nasljednika prema vama.
Mnogo je razloga koji opravdavaju ovu našu zajedničku radost, kako je lijepo izložio u svom govoru naš brat u Episkopatu, nadbiskup Franjo Kuharić
Odista u ovom susretu nad grobom svetoga Petra kao da se sabrala sva vaša povijest od preko trinaest stoljeća, a posebno veliki događaji iz života vaše crkve, sve od pokrštavanja i ulaska u krilo Rimske Crkve koja je glava i učiteljica svih crkava, vi se spominjete "Bijele Hrvatske" vaše pradomovine koja se nalazila baš tamo gdje je i moj rodni zavičaj. Ovdje je prisutna vaša lijepa i draga zemlja, sav vaš narod u domovini i izvan domovine vaše davne i sadašnje vjernosti i tjeskobe. Ovo je spomen vaših pradjedova, vaših kršćanskih knezova i kraljeva, vaših biskupa i svećenika, vašega starohrvatskog liturgijskog jezika, vaših divnih crkava i na poseban način vaših svetišta u čast Majke Božje.
No, danas se na osobit način sjećamo onih veza Hrvatske sa Svetom Stolicom koje su tako jasno došle do izražaja u pismima Pape Ivana VIII knezu Branimiru, hrvatskom kleru i narodu, te biskupu Teodoziju. Bilo je to točno pred jedanaest stoljeća. Ondašnji događaji obradovali su srce Petrova nasljednika, a bili su presudni za svu buduću povijest hrvatskog naroda i Crkve, za vašu vjeru kulturu i političku samostojnost.
Gledajući u duhu bogatu i višestoljetnu prošlost vašega naroda, čini nam se da možemo naglasiti osobito ove tri njezine izvanredne vrednote:
Prvo: Vjernost Isusu Kristu i Evanđelju koju su vaši pradjedovi znali iskupiti pravim mučeničkim žarom i duhom, u vjekovnoj borbi "za krst časni i slobodu zlatnu".
drugo: Ljubav i odanost Hrvata prema Rimskoj Crkvi, prema Petrovoj Stolici. ova Crkva uistinu je majka vaša u kojoj su se i pređi vaši iz najbistrijeg vrela pojili slatkim napitkom svetog nauka. "
Treće: Ljubav, odanost i pobožnost Hrvata prema Mariji Majci Božjoj, Majci Crkve,a koju vi tako rado nazivate "Kraljica Hrvata" i sinovski štujete u brojnim svetištima.
Ovu trostruku vjekovnu vjernost pretvarate i danas u svoj Veliki zavjet vjernosti Isusu Kristu, Crkvi i Majci Božjoj posebno nakon jubilarnih proslava u Mariji Bistrici u Solinu i u Biskupiji. budite vjerni, budite postojani, budite ponosni na svoje kršćansko ime!
I dok danas podižemo ruku da blagoslovimo vas prisutne i cio vaš narod i cijelu zemlju vašu, molimo gospodina da čuva vašu vjeru, molimo Gospodina da čuva vašu vjeru, molimo Božju Majku da uvijek i svagdje bude vaša najodličnija zagovornica. Blagoslov zazivamo na braću biskupe, na svećenike, redovnike i redovnice, da vjerni svom pozivu budu na izgradnju svima, da ne skrenu ni na jednu krivu stranu nego da naviještaju evanđelje Kristovo kao radosnu poruku spasenja poruku istine ljubavi i sloge. blagoslov svoj zazivamo na sve vas ovdje nazočne, na vaše obitelji na mlade i stare na radnike i intelektualce i molimo vas budite vjerni Bogu i Svetom Petru, gajite dobri obiteljski duh, poštivajte život odgajajte brojniju djecu i sačuvajte dobri običaj obiteljske molitve. Posebno se obraćamo vama mladi vjernici: vi ste nada Crkve i naroda, vi ste uzdanica kršćanskog preporoda svijeta. Upoznajte i uzljubite Isusa Krista, jedinog Otkupitelja čovjeka, i budite ponosni na svoje kršćansko ime.
Naš očinski blagoslov zazivamo i na brojne radnike koji su danas došli iz drugih zemalja. Znamo da veliki broj Hrvata živi i radi izvan domovine po cijelom svijetu. Poznate su nam radničke brige i teškoće pa vas stoga molimo da nikada ne zaboravite svoje vjere da ljubite svoje obiteljsko ognjište Crkvu i svoju domovinu!
Dragi moji Hrvati! Hvala vam na ovom susretu na ovom iskazu obnovljene vjernosti. kako nekoć Papa Ivan VIII tako se i ja danas radujem vašoj vjeri, vašoj ljubavi, vašoj vjernosti Isusu Kristu i Njegovoj Crkvi
Papa vas voli
Papa vas grli
Papa vas blagosivlja! Amen
- joki
- Location: esterajh (http://de.youtube.com/watch?v=pRzG--NFjPw)
kad umre netko tko je godinama bolovao od teske bolesti u narodu se obicava reci:"sjetio ga se bog..."
ma kako veliki gubitak,ne samo za katolike vec svekoliko covjecanstvo,smrt pok. pape ivana pavla II jeste za njeg je osobno smrt olaksanje.
prepoznavsi da je doslo vrijeme za odlazak pok. je papa odbio jos jedan odlazak u kliniku kako bi preminuo u miru(bar onoliko koliko su mu to i u posljednjim casima mediji zeljni publiciteta dozvoljavali)svog doma po izboru.
ne davsi priliku,usput receno, dezurnim forumskim zlo(ko)bnicima sto predvidjahu novi schiavo-slucaj povoda za likovanje...
sto bi se kazalo:smrt treba zasluziti.
zivotom...
(napomena za tragace dlaka po jajcanim mikrosupljinama:ovdje je rijec o prirodnoj a ne nasilnoj smrti!!)
...
pocivao u miru!
ma kako veliki gubitak,ne samo za katolike vec svekoliko covjecanstvo,smrt pok. pape ivana pavla II jeste za njeg je osobno smrt olaksanje.
prepoznavsi da je doslo vrijeme za odlazak pok. je papa odbio jos jedan odlazak u kliniku kako bi preminuo u miru(bar onoliko koliko su mu to i u posljednjim casima mediji zeljni publiciteta dozvoljavali)svog doma po izboru.
ne davsi priliku,usput receno, dezurnim forumskim zlo(ko)bnicima sto predvidjahu novi schiavo-slucaj povoda za likovanje...
sto bi se kazalo:smrt treba zasluziti.
zivotom...
(napomena za tragace dlaka po jajcanim mikrosupljinama:ovdje je rijec o prirodnoj a ne nasilnoj smrti!!)
...
pocivao u miru!
-
almassy
Stvarno mi nije jasna sva ta patetika ovdje na forumu povodom smrti pape Vojtila! Ok, Vojtila je bio mozda jedini normalni papa, nakon duga vremena, sasvim normalan covjek, svjestan kompleksnosti svijeta, borac za mir onoloko koliko su svi normalni ljudi na svijetu. Sve je to dokaz koliko institucionalizirane religije su totalno off tj da bi me bolje shvatili, - predstavnici tih istih (vampiri zeljni vlasti). I za to mu skidam kapu, sto je priznao grijehe katolicke crkve u vezi vjekovnog antisemitizma, stupio u kontakt sa islamom i pravosljavljem...ali ljudi dragi zar te stvari nisu sasvim normalne, i zar tako ne bi trebalo biti!? Sve ovo je dokaz samo koliko nasa planeta je jadna, kada sasvim ispravne stvari postaju velika djela! Medjutim Vojtila je imao svojih bisera, upotreba kondoma, srednjovjekovna naklapanja o homosexualizmu, abortusu, polozaju zena...i ostale dogme religioznih ucitelja!
Pocivao u miru, onako kao sto i hiljede malih ljudih umre dnevno na ovom svijetu, bez medija i sa mozda i vecim dobrim djelima, ko da zna. Neki dan nastrada nekoliko hiljada ljudi u Indoneziji od novog zemljotresa, na hiljade umire dnevno od aids-a u subsaharskoj africi, na hiljade djece od gladi, i to ne izaziva nikakve pateticne izljeve, zato citav svijet bruji o Vojtili i Terri (ili kako se vec zove)!
Pocivao u miru, onako kao sto i hiljede malih ljudih umre dnevno na ovom svijetu, bez medija i sa mozda i vecim dobrim djelima, ko da zna. Neki dan nastrada nekoliko hiljada ljudi u Indoneziji od novog zemljotresa, na hiljade umire dnevno od aids-a u subsaharskoj africi, na hiljade djece od gladi, i to ne izaziva nikakve pateticne izljeve, zato citav svijet bruji o Vojtili i Terri (ili kako se vec zove)!
-
Toozla
...nisi u stanju zapamtiti necije ime i pokazati elementarno postovanje spram (opsta kultura) osobe koju spominjes a nameces se kao "ozbiljan" komentator svjetskih zbivanja i stanja morala u svijeto...nesto ne stima ovdje....almassy wrote:Stvarno mi nije jasna sva ta patetika ovdje na forumu povodom smrti pape Vojtila! Ok, Vojtila je bio mozda jedini normalni papa, nakon duga vremena, sasvim normalan covjek, svjestan kompleksnosti svijeta, borac za mir onoloko koliko su svi normalni ljudi na svijetu. Sve je to dokaz koliko institucionalizirane religije su totalno off tj da bi me bolje shvatili, - predstavnici tih istih (vampiri zeljni vlasti). I za to mu skidam kapu, sto je priznao grijehe katolicke crkve u vezi vjekovnog antisemitizma, stupio u kontakt sa islamom i pravosljavljem...ali ljudi dragi zar te stvari nisu sasvim normalne, i zar tako ne bi trebalo biti!? Sve ovo je dokaz samo koliko nasa planeta je jadna, kada sasvim ispravne stvari postaju velika djela! Medjutim Vojtila je imao svojih bisera, upotreba kondoma, srednjovjekovna naklapanja o homosexualizmu, abortusu, polozaju zena...i ostale dogme religioznih ucitelja!
-
almassy
da, zaista se ne ne mogu sjetiti prezimena preminule Terri! Schiavone ili nesto tako? I kakve veze ima njeno prezime sa stanjem morala u svijetu ili mojom opstom kulturom? toozla malo si off! drzi se teme o preminulom papi!Toozla wrote:...nisi u stanju zapamtiti necije ime i pokazati elementarno postovanje spram (opsta kultura) osobe koju spominjes a nameces se kao "ozbiljan" komentator svjetskih zbivanja i stanja morala u svijeto...nesto ne stima ovdje....almassy wrote:Stvarno mi nije jasna sva ta patetika ovdje na forumu povodom smrti pape Vojtila! Ok, Vojtila je bio mozda jedini normalni papa, nakon duga vremena, sasvim normalan covjek, svjestan kompleksnosti svijeta, borac za mir onoloko koliko su svi normalni ljudi na svijetu. Sve je to dokaz koliko institucionalizirane religije su totalno off tj da bi me bolje shvatili, - predstavnici tih istih (vampiri zeljni vlasti). I za to mu skidam kapu, sto je priznao grijehe katolicke crkve u vezi vjekovnog antisemitizma, stupio u kontakt sa islamom i pravosljavljem...ali ljudi dragi zar te stvari nisu sasvim normalne, i zar tako ne bi trebalo biti!? Sve ovo je dokaz samo koliko nasa planeta je jadna, kada sasvim ispravne stvari postaju velika djela! Medjutim Vojtila je imao svojih bisera, upotreba kondoma, srednjovjekovna naklapanja o homosexualizmu, abortusu, polozaju zena...i ostale dogme religioznih ucitelja!