Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Bambi_na_kofeinu

#26 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Bambi_na_kofeinu »

fridmann wrote: Pa i jeste,
period od 25-40 je ispunjen odgojem djece, rad i nista drugo sem rad da bih covjek/zena kojesta uspjeli.
Tek tada se plako oslobadjamo kojekakvog , nazovimo ga tereta, postajemo laksi, slobodniji.

Naravno da ne potcjenjujemo mladost, ovisi u koje svrhe ih svrtavamo,
kao ljubavnica jedna 40-ogodisnja je idealna, misleci (pogresno misljenje) da su joj godina i njena moc na izmaku i
upravo tada nudi sve u jednoj dobroj vezi, mislim prvenstveno na umjetnost u krevetu.
Jeste.
U Fox life serijama...mislim da ponovo repriziraju sex&grad (Aidan time, slin, slin...)

Odvadite majke vam...nisam u 40-im, ali evo pouzdano znam da se nikakvog tereta ne oslobađamo u tim godinama, daleko od toga da postajemo lakši i slobodniji.
O gipkim gđama Robinson koje svojim čarima i kegelovim vježbama razvijenim vaginalnim mišićima zavode naokolo (svjesne "moći na izmaku" pa im je svrha da udovolje nekom mlacu :D ) ne bih, neke vlažne snove ne treba rušiti.
insomnia78

#27 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by insomnia78 »

Bambi_na_kofeinu wrote:
fridmann wrote: Pa i jeste,
period od 25-40 je ispunjen odgojem djece, rad i nista drugo sem rad da bih covjek/zena kojesta uspjeli.
Tek tada se plako oslobadjamo kojekakvog , nazovimo ga tereta, postajemo laksi, slobodniji.

Naravno da ne potcjenjujemo mladost, ovisi u koje svrhe ih svrtavamo,
kao ljubavnica jedna 40-ogodisnja je idealna, misleci (pogresno misljenje) da su joj godina i njena moc na izmaku i
upravo tada nudi sve u jednoj dobroj vezi, mislim prvenstveno na umjetnost u krevetu.
Jeste.
U Fox life serijama...mislim da ponovo repriziraju sex&grad (Aidan time, slin, slin...)

Odvadite majke vam...nisam u 40-im, ali evo pouzdano znam da se nikakvog tereta ne oslobađamo u tim godinama, daleko od toga da postajemo lakši i slobodniji.
O gipkim gđama Robinson koje svojim čarima i kegelovim vježbama razvijenim vaginalnim mišićima zavode naokolo (svjesne "moći na izmaku" pa im je svrha da udovolje nekom mlacu :D ) ne bih, neke vlažne snove ne treba rušiti.
Bra'o
dobar osjecaj

#28 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by dobar osjecaj »

Nije da nema tih zena koje su u svakom smislu na vrhuncu zivota u svojim cetrdesetim ali procenat je zanemariv.

Na prostor izmedju sam mislila na prevelik broj zena koje nisu na svom vrhuncu ni u dvadesetim, ni u tridesetim...
sadie_forever

#29 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by sadie_forever »

Nemaju gdje izlaziti,u tim godinama su propale ako nisu uspjele udati se.A ako su razvedene,male sanse su da ce uspjeti naci novog partnera(istrazivanje u Americi iz popisa stanovnistva kaze oko 20% razvedenih zena nakon 40-e godine se uspije udati,a nakon 50-e godine brojka spada na 5%) Veliki broj njih ne zeli da se uda(mislim i najveci) ali ima i onih koje bi rado ali nemaju prilike
dobar osjecaj

#30 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by dobar osjecaj »

sadie_forever wrote:Nemaju gdje izlaziti,u tim godinama su propale ako nisu uspjele udati se.A ako su razvedene,male sanse su da ce uspjeti naci novog partnera(istrazivanje u Americi kaze oko 20%zena nakon 40-e godine su uspije udati,a nakon 50-e brojka spada na 5%
Mjesta za izaci koliko hoces, samo ponesi novca :lol:
Ljudi u svim godinama nadju sebi srodnu dusu ako traze. Propadanje je zanimljivo obzirom da svi svakodnevno propadamo. Niko bas ne postaje mladji.
sadie_forever

#31 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by sadie_forever »

dobar osjecaj wrote:
sadie_forever wrote:Nemaju gdje izlaziti,u tim godinama su propale ako nisu uspjele udati se.A ako su razvedene,male sanse su da ce uspjeti naci novog partnera(istrazivanje u Americi kaze oko 20%zena nakon 40-e godine su uspije udati,a nakon 50-e brojka spada na 5%
Ljudi u svim godinama nadju sebi srodnu dusu ako traze. Propadanje je zanimljivo obzirom da svi svakodnevno propadamo. Niko bas ne postaje mladji.
Cifre iz Americkog popisa govore svoje,zena koja se razvede ili ostane udovica u 30-im godinama se preuda u 85% slucajeva
u roku par godina'

,zena od 40-e u procentu 20%

,u 50-im u 5% ,,u 60-im manje od 3%

znaci nisu 40-e nemoguce ali nisu ni idealne godine za novog partnera
Bambi_na_kofeinu

#32 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

sadie_forever wrote:Nemaju gdje izlaziti,u tim godinama su propale ako nisu uspjele udati se.A ako su razvedene,male sanse su da ce uspjeti naci novog partnera(istrazivanje u Americi iz popisa stanovnistva kaze oko 20% razvedenih zena nakon 40-e godine se uspije udati,a nakon 50-e godine brojka spada na 5%) Veliki broj njih ne zeli da se uda(mislim i najveci) ali ima i onih koje bi rado ali nemaju prilike
Evo druga krajnost idiotluka.
Oni koji misle da aktivno živiš nekih 15-ak godina, kad odbiješ djetinjstvo, i odbiješ sve preko 40.

Ako nisi Keri u manolicama onda si Patty i Selma iz Simpsonovih.
A ljudi u sivoj zoni obično žive svoj život i nerijetko su zadovoljniji svojim životom nego životom svojih udatih/slobodnih (ubaci prema potrebi) prijatelja.
SaraFina

#33 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by SaraFina »

Boze moj proces starenja je neminovan. Nisam sigurna što je poenta teme, ni što je uvodničar mislio reći :D

Ali svakako kad budem u četrdesetim ne mislim se nikom ispričavati što nisam zaustavila proces starenja. To su gluposti.
Svoje godine čovjek treba nositi dostojanstveno i u skladu s njima se ponašati.

Glupost bi bila da očekujem kako ću u 40+ izgledati kao sada u 20+.

I naravno odabir partnera ( ako ne budem u braku ili stabilnoj vezi ) ovisiće o drugim kriterijima. Ako ljudi misle da slobodne zene u četrdesetim ili nebitno udate sanjajte isključivo nekog mladca s kojim bi ostvarile pohotne snove u grdnoj su zabludi.

Sex i sa zrelim muškarcem istih godina moze biti zadovoljavajuci.
A ako su neki zeljni paznje majke te imaju propuste iz djetinjstva, te im treba zena koja će sve to nadomjestiti plus ispunjavati seksualne maštarije to je poremećaj. Nazalost.
sadie_forever

#34 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by sadie_forever »

Bambi_na_kofeinu wrote:
sadie_forever wrote:Nemaju gdje izlaziti,u tim godinama su propale ako nisu uspjele udati se.A ako su razvedene,male sanse su da ce uspjeti naci novog partnera(istrazivanje u Americi iz popisa stanovnistva kaze oko 20% razvedenih zena nakon 40-e godine se uspije udati,a nakon 50-e godine brojka spada na 5%) Veliki broj njih ne zeli da se uda(mislim i najveci) ali ima i onih koje bi rado ali nemaju prilike
Evo druga krajnost idiotluka.
Oni koji misle da aktivno živiš nekih 15-ak godina, kad odbiješ djetinjstvo, i odbiješ sve preko 40.

Ako nisi Keri u manolicama onda si Patty i Selma iz Simpsonovih.
A ljudi u sivoj zoni obično žive svoj život i nerijetko su zadovoljniji svojim životom nego životom svojih udatih/slobodnih (ubaci prema potrebi) prijatelja.
Ko je rekao da imaju lose zivote? kazem samo da se slabo ko udaje nakon tih godina..najvjerovatnije velikim dijelom jer to ne zele
fridmann

#35 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by fridmann »

dobar osjecaj wrote:
Ne, uopste nije smijesno, bez novca smo bila to zena ili muskarac jedna obicna nula.
Zenu i nekako, zgodnu zenu moze bez novca da poslepa neka muskarcina, kod muskaraca su prilike losije.

Zivimo u takvom svijetu gdje se haman sve oko novca vrti htjeli mi to priznati ili ne, mi smo i suvise siromasni da na tom polju mozemo bilo sta poduzeti u odnosu na zenu zapada koja ima gomilu vecih mogucnosti....kuda ce nasa sama zena u tim godinama ako je sama i jos ima djecu, osudjena je na takoreci propast...rad, rad i nista drugo sem rad, kakav rahatluk i bilo kakav smiso zivota ravan jednoj zeni na zapadu, kasnimo i bog zna kada ce mo se moci porediti sa njima...odnosno nasa zena sa zapadnim zenama, sem u snovima, imati pak zelju.
Bambi_na_kofeinu

#36 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

sadie_forever wrote:
Ko je rekao da imaju lose zivote? kazem samo da se slabo ko udaje nakon tih godina..najvjerovatnije velikim dijelom jer to ne zele
Pogrešno shvatih, do mene :-D

Fridmann, Boga ti, zarad diskusije, koliko ti žena sa zapada u 40-im znaš, pa možeš da porediš...slovom i brojem?
fridmann

#37 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by fridmann »

Glupost bi bila da očekujem kako ću u 40+ izgledati kao sada u 20+
Prosto za ne povjerovati da pojedine zene imaju strah ostarjeti ili se pak uliti u godine jedne zrele, iskusne i uspjesne 40-ogodisnje zene.
Jednoj takvoj zeni ne fali ama ni dlaka na glavi...imamo na pretek smotanih i shlampavih 20-godisnjakinja.
fridmann

#38 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by fridmann »

Bambi_na_kofeinu wrote:
sadie_forever wrote:
Pogrešno shvatih, do mene :-D

Fridmann, Boga ti, zarad diskusije, koliko ti žena sa zapada u 40-im znaš, pa možeš da porediš...slovom i brojem?
Puno, strasno puno, vjeruj mi :)
**prigodnom prilikom docarati cu i sa linkom, koliko samo na zapadi ima i zivi takvih samaca, bile to zene ili muskarci
Big Ang

#39 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Big Ang »

fridmann wrote:
Prosto za ne povjerovati da pojedine zene imaju strah ostarjeti ili se pak uliti u godine jedne zrele, iskusne i uspjesne 40-ogodisnje zene.
Jednoj takvoj zeni ne fali ama ni dlaka na glavi...imamo na pretek smotanih i shlampavih 20-godisnjakinja.
U 40-im se zena bolje osjeca nego se osjecala u 20-im. Ma kako izgledala.
dobar osjecaj

#40 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by dobar osjecaj »

Ja ne znam kako se osjeca niko osim mene. Da nagadjam necu. Vjerujem da su godine prilicno sporedan faktor u odnosu na to kakav smo materijal za zivot i koliko smo sposobni uzivati spram nagona da kukamo i u svemu vidimo moguci scenario za ocaj.
Big Ang

#41 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Big Ang »

Ono sam ja citirala Alku Vuicu. Zna zena. :D
SaraFina

#42 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by SaraFina »

fridmann wrote:
Ja ne vjerujem takodje ni u teoriju da zene nakon četrdesete poprimaju neku pretjeranu samouvjerenost i da znaju osobito uzivati u zrelosti ako nisu znala u mladosti sa 20+.
Dakle te šlampave dvadesetigodišnjakinje samo se u filmovima i romanima pretvaraju u zrelosti u odrasle i samovjerene zene.
Mladost i zrelost su zivotne faze i samo prelaziš iz jedne u drugu vremenski.

A da se nešto drastično mijenja u karakteru, ponašanju, seksipilnosti i sigurnosti teško ..

Mozda u 100 000 slučajeva da je jedan takav..

Mozda ako im se neka velika pozitivna prekretnica dogodi u zivotu. Onda je zrelost jedne šlampave dvdesetogodišnjakinje drugačija od mladosti.
dječak sa šibicama

#43 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by dječak sa šibicama »

Zenama, kao i muskarcima, s godinama rastu iskustvo i inteligencija, ali i frustracije ove i one.
SaraFina

#44 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by SaraFina »

Iskustvo raste. I imaju širi i veći spektar znanja.

No to nije garancija samouvjerenosti. Vjerujem da neke stvari dozivljavaju drugačije ljudi s godinama i da bolje posloze prioritete.
To da, apsolutno.
fridmann

#45 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by fridmann »

SaraFina wrote:Iskustvo raste. I imaju širi i veći spektar znanja.

No to nije garancija samouvjerenosti. Vjerujem da neke stvari dozivljavaju drugačije ljudi s godinama i da bolje posloze prioritete.
To da, apsolutno.
Sa 40 zene znaju takodje jako vatreno i inteligentno rasiriti noge kao i 20-ogodisnjakinje,
sem, sem, da su sa 40 na drugim poljima uspjesnije i interesantnije.
SaraFina

#46 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by SaraFina »

fridmann wrote:
SaraFina wrote:Iskustvo raste. I imaju širi i veći spektar znanja.

To da, apsolutno.
Sa 40 zene znaju takodje jako vatreno i inteligentno rasiriti noge kao i 20-ogodisnjakinje,
sem, sem, da su sa 40 na drugim poljima uspjesnije i interesantnije.

Prosječnim muškarcima ne. Mislim hoću reći da muški mozak u principu skoro uvijek ( bez obzira na godine muškarca ) kad vidi na bazenu zgodnu kći od 20 + i dobrodrzecu mamu od 40 + uvijek ce smatrati da zasluzuje paznju kćeri a ne majke)Navodno istrazivanja pokazuju da muškarci zene smatraju najpozeljnim u dvadesetim. Neumoljivo ali razumljivo i mislim tačno .. 70% ovog foruma u anketi bi se izjasnilo tako vjerujem :D
Naravno ima izuzetaka .. Ali u principu je tako.

Sad što majka ima širi spektar znanja, ljubavnih vještina i sl muški mozak ne posjeduje nazalost takav mjerač :D
Big Ang

#47 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Big Ang »

Ovdje niko ne prica iz svog iskustva ili barem iz iskustva nekog bliskog.
S jedne strane hejteri a sa druge napaljenici.

Doduse, klasicna forumska postava.

Nastavite. :eh:
SaraFina

#48 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by SaraFina »

Pa evo ja sam u dvadesetim i tu tvrdnju temeljim na svojim godinama.

U podzemnoj počesto osjetim pogled nekog preko 45 dobrodrzećeg gospodina. Uopće nije zabrinut moralnim aspektima da mi moze otac biti. Je li to relevatno i moje licno iskustvo? :?

Ako im das priliku često se naslone kao da im zivot ovisi ne bi li dobili mogućnost prići što blize straznjici.

Sve onako poslovni u odijelima i sa aktivkama.
sadie_forever

#49 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by sadie_forever »

SaraFina wrote:Pa evo ja sam u dvadesetim i tu tvrdnju temeljim na svojim godinama.

U podzemnoj počesto osjetim pogled nekog preko 45 dobrodrzećeg gospodina. Uopće nije zabrinut moralnim aspektima da mi moze otac biti. Je li to relevatno i moje licno iskustvo? :?

Ako im das priliku često se naslone kao da im zivot ovisi ne bi li dobili mogućnost prići što blize straznjici.

Sve onako poslovni u odijelima i sa aktivkama.
Tacno tako,danas je to onako politicki nekorektno priznati,alu muskarci su programirani da zele zene izmedju 18-25...do 30-35 krajna granica

to je tako,i nikakav feminizam nece promjeniti to,zena je najbolja u svojim 20-im
Last edited by sadie_forever on 26/10/2014 14:50, edited 1 time in total.
Big Ang

#50 Re: Gdje izlaze žene poslije četrdesete

Post by Big Ang »

Toga u nasem GRAS-u nema :eh:

De bona...kakva ti je to prica? :lol:
Post Reply