hananah wrote:Nego sta birane bira valjda srce da si jedan najobicniji pitarcina
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Da li ste sretni?
Moderator: anex
- Kareem Abdul-Jabbar
-
hananah
Citam vas i gledam kako stvari o steci drugacije postavljate. Srecu pripisujete kada ste sa nekim koga volite. A sta kad nema toga koga volite, kad ga izgubite, kad umre, kad vas napusti, kad otputuje...Sve sto je od materije i cestica samim tim i drugo bice ne treba da bude razlog za srecu. Sreca se nalazi u sebi, u spokoju duse, bez obzira da li imate ili nemate nesto materijalno (i ljudi su od materije), i zato dosta ljudi nije sretno jer njihova sreca mora zavisiti od masu faktora, a nisu u stanju da srecu pronadju u sebi.
-
BigusDickus
Sreca je totalno relativan i individualan pojam. Nesto sto nekoga cini sretnim, mozda meni ne znaci bas nista, i obratno, ono sto ja zelim i sto me cini sretnim, neko moze smatrati za ludo, neshvatljivo, pa cak i nepozeljno, unesrecujuce... Svi smo razliciti.
-
FortunaBela
fiasko.ba wrote:da u hali vazda imaFortunaBela wrote:Upravo tako.nikita wrote:Eh zivjeli su dugo i sretno, dok nisu skuzili da drugi zive duze i sretnije ...![]()
A sretni smo onoliko, koliko sami sebi dopustamo da budemo sretni.
Varljiva je sreća, ako nam je drugi kroje... Najsretniji smo, ako nas male stvari čine sretnim....
litra vode i rolna papira