Hafis wrote: Čovjek je školski primjer. E sad zašto...ja mislim zavist, da ne kažem kompleks.
Jeste, jeste...covjek sanja o tome da nosi sarene kosulje od viskoze i pjeva gange.
Hafis wrote: Čovjek je školski primjer. E sad zašto...ja mislim zavist, da ne kažem kompleks.
Mozda!travnik wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Pa ne možeš Hrvatima prodavati priču - "Ovo je naša zemlja" kad se mainstream politika bosanskih Hrvata uglavnom bazira na mržnji prema BiH, paljenju zastava, pozivima na vaspostavljanje smrdljive HB, apaerthejdu nad bošnjačkom djecom i ostalom razonodom.
Da je, kojim slučajem, uzvikao da će otimati radna mjesta svakom Bošnjaku kojem bude mogao kao Mijo Krešić u Tuzli, sigurno bi mu europejsko i civilizovano pučanstvo poklonilo povjerenje
Koji je ovo esktremizam i pristrasnost, odnosno jednom riječju odron. Pogled širok kao kod onih krezubih Thompsonovih fanova, raje iz Gluhe Bukovice ili onih čupava iz Draževine.
to je tako 100%.travnik wrote:To je ono što već godinama govorim. Veći broj glasova HDZ-u je donio SDP, nego cjelokupan njihov Središnji odbor i uloženi milijuni u kampanju.
Pa što, neki uvrnuti kreten napravio štetu na mesdžidu i odmah ''bosnjaci nikada nisu u sred Bozica uradili ovakvu stvar hrvatima''.BAK-eV wrote:Mozda!travnik wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Pa ne možeš Hrvatima prodavati priču - "Ovo je naša zemlja" kad se mainstream politika bosanskih Hrvata uglavnom bazira na mržnji prema BiH, paljenju zastava, pozivima na vaspostavljanje smrdljive HB, apaerthejdu nad bošnjačkom djecom i ostalom razonodom.
Da je, kojim slučajem, uzvikao da će otimati radna mjesta svakom Bošnjaku kojem bude mogao kao Mijo Krešić u Tuzli, sigurno bi mu europejsko i civilizovano pučanstvo poklonilo povjerenje
Koji je ovo esktremizam i pristrasnost, odnosno jednom riječju odron. Pogled širok kao kod onih krezubih Thompsonovih fanova, raje iz Gluhe Bukovice ili onih čupava iz Draževine.
Ali ako moze, podvuci sta je pogresno u ovom postu.
Recimo, bosnjaci nikada nisu u sred Bozica uradili ovakvu stvar hrvatima.
Teško je bilo gledati kako nam komšije ruše mesdžid
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=457
itd... itd ....
It_is_a_Leclerc wrote:
Ne bih rekao.
Ovo su činjenice.
Onog trenutka kad je HDZ90 rekao - "Ovo je naša zemlja", većina bh. Hrvata je digla ruke od njih. Zašto ?
Porediti SLUZBENI nalog vlasti sa cinom pojedinca ...Hafis wrote: Pa što, neki uvrnuti kreten napravio štetu na mesdžidu i odmah ''bosnjaci nikada nisu u sred Bozica uradili ovakvu stvar hrvatima''.
Slijedom te tvoje uvrnute logike - jesu...jesu.
Obitelj Anđelić je pobijena na Božić.
I sad bi trebalo reći: ''Hrvati nikada nisu u sred bajrama a uradili ovakvu stvar Bošnjacima, to jest izrešetali ih u vlastitom domu''.
Nego, hajdemo mi koju pametnu o Ragužu.
Kao stranka dosta slabiji rezultat u odnosu na 2010 god.cyprus wrote:Ja ako se ne varam (nek me neko ispravi) HDZ 1990 ulazi u državni, federalni i više kantonanih parlamenata... Puno bolji rezultat nisu imali ni prije četiri godine... Dakle, ne bih rekao da su Raguž i njegova stranka stvar prošlosti... Bez obzira što je HDZ BiH pomeo na ovim izborima, Hrvati moraju imati alternativu i za njih, tako da očekujem da će 90-ka kroz naredne godine ostati ako ništa stabilna, ako već ne počne doživljavati i postepeni rast...
Dovoljno recimo, da se bez HDZ napravi vlast u velikom broju kantona (cak i HNK) kao i na nivou Federacije.Doda37 wrote:Kao stranka dosta slabiji rezultat u odnosu na 2010 god.cyprus wrote:Ja ako se ne varam (nek me neko ispravi) HDZ 1990 ulazi u državni, federalni i više kantonanih parlamenata... Puno bolji rezultat nisu imali ni prije četiri godine... Dakle, ne bih rekao da su Raguž i njegova stranka stvar prošlosti... Bez obzira što je HDZ BiH pomeo na ovim izborima, Hrvati moraju imati alternativu i za njih, tako da očekujem da će 90-ka kroz naredne godine ostati ako ništa stabilna, ako već ne počne doživljavati i postepeni rast...
kad se prisjetimo prethodne 4 godine, vidimo koliko je pametno egzibirati sa strančicama i formirati tanku većinu samo da se izbaci jedna stranka...BAK-eV wrote:Dovoljno recimo, da se bez HDZ napravi vlast u velikom broju kantona (cak i HNK) kao i na nivou Federacije.Doda37 wrote:Kao stranka dosta slabiji rezultat u odnosu na 2010 god.cyprus wrote:Ja ako se ne varam (nek me neko ispravi) HDZ 1990 ulazi u državni, federalni i više kantonanih parlamenata... Puno bolji rezultat nisu imali ni prije četiri godine... Dakle, ne bih rekao da su Raguž i njegova stranka stvar prošlosti... Bez obzira što je HDZ BiH pomeo na ovim izborima, Hrvati moraju imati alternativu i za njih, tako da očekujem da će 90-ka kroz naredne godine ostati ako ništa stabilna, ako već ne počne doživljavati i postepeni rast...
SDA+HDZ1990+DF+NS
Ovo nije tacno.JohnnyS wrote: Ne bih rekao.
Ovo su činjenice.
Onog trenutka kad je HDZ90 rekao - "Ovo je naša zemlja", većina bh. Hrvata je digla ruke od njih. Zašto ?
Pa bas se vidi.JohnnyS wrote:kad se prisjetimo prethodne 4 godine, vidimo koliko je pametno egzibirati sa strančicama i formirati tanku većinu samo da se izbaci jedna stranka...BAK-eV wrote: Dovoljno recimo, da se bez HDZ napravi vlast u velikom broju kantona (cak i HNK) kao i na nivou Federacije.
SDA+HDZ1990+DF+NS
Dozvolice SDA!OldMayor wrote:Ovo nije tacno.JohnnyS wrote: Ne bih rekao.
Ovo su činjenice.
Sa istim sloganom Raguz je nastupio i 2010. godine kada je dobio 60.000+ glasova. Tesko da je tada ijedan bosnjak njemu dao glas, jer je tada bio i Zeljko kandidat.
Po cemu je vecina hrvata digla ruke? Pa i Covic ne spori BiH, stavise cak je poslije izbora rekao i on da je ovo zemlja i hrvata. Ali da samo zeli ravnopravnost...ali tu ravnopravnost treba traziti tako da se usaglase stavovi sa ostalim narodima, a ne ko konjina u zid hocemo entitet (izmedju redova).
Meni je drago jednim dijelom sto je Covic pobjedio i sto ce pokrenuti rjesavanje pitanja hrvata, jer tom pitanju se sada treba samo nakaciti i pitanje bosnjaka-hrvata u RS, te pitanje sejdic-finci, pitanje ostalih.
To se sve mora u paketu rjesiti. Nema sanse da ce se ovo djelimicno rjesavati, to nece niko dozvoliti.
BAK-eV wrote:Pa bas se vidi.JohnnyS wrote:kad se prisjetimo prethodne 4 godine, vidimo koliko je pametno egzibirati sa strančicama i formirati tanku većinu samo da se izbaci jedna stranka...BAK-eV wrote: Dovoljno recimo, da se bez HDZ napravi vlast u velikom broju kantona (cak i HNK) kao i na nivou Federacije.
SDA+HDZ1990+DF+NS
Sve radilo kako treba, dok se SDA i SDP nisu zakacile zbog usvajanja drzavnog budzeta .....
Niko ne zna, neka probaju!JohnnyS wrote:
I ko ti kaže da SDA i DF neće zakrviti? Ili HDZ 90 i NS? Slaganje koalicije je poput sastavljanja tiketa, sigurnije je imati dva para s većim koeficijentom nego 4 s manjim...
Po ovom dosad izbačenom 90-tka ima 3,9% glasova za federalni parlament, a prije četiri godine u koaliciji sa HSP-om je imala 4,7%... U Zapadnoj Hercegovini recimo imali 15%, sad imaju 14%... To meni baš i nije ''dosta slabiji rezultat'', pogotovo ako se to stavi u kontekst promjena koje su se desile u ovoj stranci...Doda37 wrote:Kao stranka dosta slabiji rezultat u odnosu na 2010 god.cyprus wrote:Ja ako se ne varam (nek me neko ispravi) HDZ 1990 ulazi u državni, federalni i više kantonanih parlamenata... Puno bolji rezultat nisu imali ni prije četiri godine... Dakle, ne bih rekao da su Raguž i njegova stranka stvar prošlosti... Bez obzira što je HDZ BiH pomeo na ovim izborima, Hrvati moraju imati alternativu i za njih, tako da očekujem da će 90-ka kroz naredne godine ostati ako ništa stabilna, ako već ne počne doživljavati i postepeni rast...
Uzmi u obzir da još svi glasovi nisu prebrojani, kao i da je prije četiri godine 90-tka bila u koaliciji sa HSP-om, a sada je sama... Naravno, rezultati jesu nešto slabiji zbog reza koji je napravljen u stranci, što nije odgovaralo (manjem) dijelu članstva i glasača, ali se zaista ne radi o nekom drastičnom padu...Doda37 wrote:ja sam gledao malo drugacije, na nivou BIH i Federacije imaju 15000 manje glasova, sada oko 35000 , 2010 god. oko 50000, zato mislim dosta slabiji rezultat
P.S. U pravu si za postotke![]()
starmo wrote:vi nikako da shvatite da hrvatski narod galasa za hdz, manje više iz razloga jer smatra da je ugrožen od strane bošnjačkih stranaka ia da će se spasiti glasujući za hdz (nerasipanje glasova) a ne zato što je hdz dobar izbor.
drugi manji dio hrvata glasa za hdz 1990 ne zato što je hdz1990 dobar nego zato što mrzi hdz-ovo jednoumlje i totalitarni koruptivni režim u dijelovima gdje vlada hdz.
jedini lijek je nekakav oblik hrvatske izorne jedinice u kojem bi hrvati mogli birat svog stranačkog predstavnika a dotad, sve je isto k'o i lani...
LP
Ja to shvatam... Samo što se tiče 'lijeka', ne znam baš...starmo wrote:vi nikako da shvatite da hrvatski narod galasa za hdz, manje više iz razloga jer smatra da je ugrožen od strane bošnjačkih stranaka ia da će se spasiti glasujući za hdz (nerasipanje glasova) a ne zato što je hdz dobar izbor.
drugi manji dio hrvata glasa za hdz 1990 ne zato što je hdz1990 dobar nego zato što mrzi hdz-ovo jednoumlje i totalitarni koruptivni režim u dijelovima gdje vlada hdz.
jedini lijek je nekakav oblik hrvatske izorne jedinice u kojem bi hrvati mogli birat svog stranačkog predstavnika a dotad, sve je isto k'o i lani...
LP
To nije naš problem. Hrvati izbornu jedinicu neće dobiti. I što prije se okane toga, mogu dobiti sagovornika u Bošnjacima. Dok god to pitanje odnekud viri, Bošnjaci će spriječavati svaki pokušaj da se hrvatska nacionalna prava provedu u djelo.starmo wrote:vi nikako da shvatite da hrvatski narod galasa za hdz, manje više iz razloga jer smatra da je ugrožen od strane bošnjačkih stranaka ia da će se spasiti glasujući za hdz (nerasipanje glasova) a ne zato što je hdz dobar izbor.
LP
aferim,It_is_a_Leclerc wrote:
To nije naš problem. Hrvati izbornu jedinicu neće dobiti. I što prije se okane toga, mogu dobiti sagovornika u Bošnjacima. Dok god to pitanje odnekud viri, Bošnjaci će spriječavati svaki pokušaj da se hrvatska nacionalna prava provedu u djelo.