Novi predsjednik SDP BiH

Post Reply
Altsa

#26 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by Altsa »

sebija wrote:jedina partija s obrazom
:lol: :lol: :lol: RIG RIG RIG
sema911s

#27 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by sema911s »

Koja dva profesora s Ekonomije?[/quote]

necmo o imenima,., jedan predaje na prvoj godini i svi ga znaju ko je,. drugi je bio u internatu on sam na 300cura i opet nista nije pokupio,.,
bjelave

#28 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by bjelave »

al_akhisari wrote:...što se tiče pobrojanih kandidata, meni lično niko ne ulijeva povjerenje; naravno, razlika postoji, pa bih u izboru manje i više loše rješenje birao bečirevića, a više loše rješenje birao hadžića, mašića, kamočajia,...po meni, najbolje rješenja za sdp bi bio "povratak" gospodina bogića bogićevića, ali ovaj put na predsjedničku funkciju; eh, koliko je to realno, i moguće :roll:
Bogic je jedini koji bi bio u stanju da iscupa SDP iz kaljuge i vrati pravu energiju.
spacek

#29 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:51, edited 1 time in total.
iz dna duše

#30 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by iz dna duše »

Bogić Bogićević je jedan fini gospodin koji je u najtežim momentima za BiH, stao na stranu BiH. Pratila sam uživo sve što se dešavalo i kada su se preko noći svi nacionalno "o(ne)svješćivali", kidisali jedni na druge, on je ostao čovjek do kraja...
itekako

#31 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by itekako »

mozda ne bi bilo lose da prvo definiramo koje bi karakterstike trebao imati buduci predsjednik partije.

sto se mene tice,
mislim da na celu stranke ovaj put trebamo imati nekog iz reda jednog od druga dva konstitutivna naroda ili nekog iz reda ostalih. time cemo se distancirati od prica da smo postali probosnjacka stranka, sto u konacnici i jesmo u istoj mjeri u kojoj smo prohrvatska, prosrpska ili "proostala".

takodjer mislim da to treba biti neko sa dugogodisnjim stazom u SDPu.

mislim da to treba biti neko stariji i ozbiljniji. kada kazem stariji, mislim na ozbiljne zrele godine 45+.

mislim da to treba biti neko kome ni jedan od nasih naroda ne moze zamjeriti nista u njegovoj proslosti ili politckom zivotu i djelovanju.

mislim da to treba biti neko ko ima uticaja unutar same stranke u mjeri u kojoj je takav uticaj potreban da bi se stranka vodila bez vecih trzavica i dijeljenja na nekakve frakcije.

mislim da to treba biti neko za koga sutra nece moci da ga je Zlatko "stvorio", da je njegova "zaostavstina" i sl.

u svakom slucaju, pred nama je put reforme, pregrupisavanja i konsolidacije te djelovanje iz opozicije cemu se najvise radujem :D :mrgreen:
ultima_palabra

#32 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by ultima_palabra »

Nebitno... isto da pitaš ko će biti novi predsjednik SBiH, Liberala ili GDS-a. Ko god bude, na njemu je da za 4 godine ugasi svjetlo.
karanana

#33 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by karanana »

ministar hadzic. mlad, energetican, iskusan....
sema911s

#34 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by sema911s »

itekako wrote:mozda ne bi bilo lose da prvo definiramo koje bi karakterstike trebao imati buduci predsjednik partije.

sto se mene tice,
mislim da na celu stranke ovaj put trebamo imati nekog iz reda jednog od druga dva konstitutivna naroda ili nekog iz reda ostalih. time cemo se distancirati od prica da smo postali probosnjacka stranka, sto u konacnici i jesmo u istoj mjeri u kojoj smo prohrvatska, prosrpska ili "proostala". sdp netreba da gleda na te torovske religije nacionalnosti i sta vecc

takodjer mislim da to treba biti neko sa dugogodisnjim stazom u SDPu. ovo nije bitnoi nek samo zna svoj posaoo

mislim da to treba biti neko stariji i ozbiljniji. kada kazem stariji, mislim na ozbiljne zrele godine 45+.

mislim da to treba biti neko kome ni jedan od nasih naroda ne moze zamjeriti nista u njegovoj proslosti ili politckom zivotu i djelovanju. takvih nema

mislim da to treba biti neko ko ima uticaja unutar same stranke u mjeri u kojoj je takav uticaj potreban da bi se stranka vodila bez vecih trzavica i dijeljenja na nekakve frakcije. samo neko ko zna svoj posao ne neki saralatan sa you tube, voditlj vijesti il sta vec,.

mislim da to treba biti neko za koga sutra nece moci da ga je Zlatko "stvorio", da je njegova "zaostavstina" i sl.

u svakom slucaju, pred nama je put reforme, pregrupisavanja i konsolidacije te djelovanje iz opozicije cemu se najvise radujem :D :mrgreen:
notsure

#35 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by notsure »

Cruella deVille ;)

Image
OldMayor

#36 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by OldMayor »

karanana wrote:ministar hadzic. mlad, energetican, iskusan....
doci ce sef s torbom.
VjecitiStudent

#37 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:Nebitno... isto da pitaš ko će biti novi predsjednik SBiH, Liberala ili GDS-a. Ko god bude, na njemu je da za 4 godine ugasi svjetlo.
+1
Nebitno potpuno, no biće beskrajno zanimljivo, ko turske sapunice.
OldMayor

#38 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by OldMayor »

VjecitiStudent wrote:
ultima_palabra wrote:Nebitno... isto da pitaš ko će biti novi predsjednik SBiH, Liberala ili GDS-a. Ko god bude, na njemu je da za 4 godine ugasi svjetlo.
+1
Nebitno potpuno, no biće beskrajno zanimljivo, ko turske sapunice.
Pa nije bas.

Da dovedu npr eto Bogica Bogicevica, ne bi to bilo bas gasenje svjetla.

Ali je fazon sto bi u tom slucaju slucajni prolaznik morao proci i nestati sa scene. A kakve su sanse da egomanijak poput Zlatka to uradi - nikakve. A tu su i njegovi puleni potrcko Damir 1 i potrcko Damir 2 i ostali.
mg

#39 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by mg »

O kojem SDP-u mi prčamo? Ovom Zlatkovom? Tu stranku su napustili svi koji su mislili svojom glavom. Ostali su samo poslušnici, koji se nadaju fotelji iz koje će korupcijum uzet koji dinar. A kad vidim sve likove, znam i siguran sam da je reforma nemoguća.

Meni je dosta samo da vidim Lidiju Korać kako se šepuri sa kesama po BBI centru, ili kako se voza u najnovijem ML-u, a pritom znajući da dotična ne zna dvije rečenice sastavit a da je još na to sve i potpredsjednik stranke pa da zaključim da ta stranka nema šanse da ponovno stane na noge.

Mislim nije mi jasno ni gdje piše da SDP mora biti lider socijaldemokratije u BiH? Probali su, ne ide. Aj vozdra.

Žao mi je samo što će sad dosta tog ljudskog šljama iz SDP-a tražit selamet po drugim strankama. Isto kao što ovi iz SBiH prelaze u SDA.
mg

#40 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by mg »

karanana wrote:ministar hadzic. mlad, energetican, iskusan....

A snalazi se sa reketom. Treba ga na Roland Garros poslat. A ne mu fotelju dat.
It_is_a_Leclerc

#41 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Kozmetika ne pomaže. Otići mora i Lagumdžija, i tim ljudi iza njega koji uključuje Lipovaču, Hadžića, Koraćevu, Neku Nikšića i slične. SDP treba preuzeti neko dovoljno mlad, i dovoljno iskusan u politici; neko ko će znati stranku, bar djelimično oprati od sramnih koalicija i ustupaka u zadnje četiri godine. Ja smatram da je to dr.sci. Denis Bećirović, iako priznajem da bi dati stranku u ruke nekome ko nije Bošnjak bilo dugoročno i strateški pametan potez.
reis1

#42 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by reis1 »

Slavisa Sucur.

Jedini lik koji moze zamijeniti karizmu Zeljka Komsica.

Zlatko Lagumdzija, Damir Hadzic, Denis Becirevic, Damir Masic, Elvedin Grabovica, Lidija Korac, Besima Boric, Hamdija Lipovaca... onako na prvu nekarizmaticne, arogantne, gadljive osobe samom svojom pojavom, klonovi Zlatka... ljudi koji moraju ici iz SDP-a ako stranka misli vratiti image normalne partije.
Last edited by reis1 on 14/10/2014 14:33, edited 2 times in total.
suncica24

#43 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by suncica24 »

Niko ko je sjedio u Predsjednistvu u prethodne 4god. Skoro pa niko ko je sjedio u GO prethodne 4god.
Svi su se ukaljali. Neki direktno, neki posredno klimanjem glavom i uvlacenjem u zadnje crijevo.

Znaci, jedina mogucnost je da kongres bude bas demokratican pa da se kandiduju neki anonimusi. Dovoljno hrabri i mudri za unutrasnje pretumbavanje. Sa trunkom politicke pameti s kojom ce se fokusirati na spustanje svih projekata, ideja i ciljeva na lokalni nivo (jedini nacin da politicki opstanu dok se restrukturiraju). Ostatak politicke pameti, one potrebne za velike ciljeve, kao i politicki image se daju razviti usporedo (naravno, ako ne razvijate duduka kao sto je SDP prakticirao do sad). U tom slucaju bi za 4god mogli imati neko novo lice (kao stranka). A onda tek za 8 i nesto napraviti sa tim novim licem.
backy

#44 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by backy »

Slavo Kukic ,Bogic Bogicevic Denis Becirovic i Svetozar Pudaric.Trebali bi preuzeti stranku ne ulaziti ni u kakve koaliciji zasukati rukave i raditi
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#45 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by pici »

It_is_a_Leclerc wrote:Kozmetika ne pomaže. Otići mora i Lagumdžija, i tim ljudi iza njega koji uključuje Lipovaču, Hadžića, Koraćevu, Neku Nikšića i slične. SDP treba preuzeti neko dovoljno mlad, i dovoljno iskusan u politici; neko ko će znati stranku, bar djelimično oprati od sramnih koalicija i ustupaka u zadnje četiri godine. Ja smatram da je to dr.sci. Denis Bećirović, iako priznajem da bi dati stranku u ruke nekome ko nije Bošnjak bilo dugoročno i strateški pametan potez.

koji je mazglov onaj JAzlaJA...da nije egotriper i da je normala, mogao je komsicu prepustiti vodjenje stranke i kandidovat se za bosnjackog clana predsjednistva...uzeo bi baketa a ojacao gradjansku i socijalnu formu, al da su babi muda bio bi djed...ovako MRRRSSSHHHH zeni i grij bubrege od njene gHuzove.
bjelave

#46 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by bjelave »

Bice tesko naci osobu koja SDP moze vratiti u zivot. To mora biti neko poput B. Bogicevica. Dakle, ljevicar sa besprijekornom biografijom koja je sada van SDP. Nisam siguran da je to zaista moguce iz vise razloga. Postoji li takva osoba i ako postoji da li je voljna? Jos veci problem bi bio razjebati postojecu mafijasko sanersku strukturu koja sada potpuno vlada SDP.

S druge strane bilo bi nuzno raditi na oporavku SDP jer ta partija je brend za koji nema adekvatne zamjene. Za samu BiH, politicki zivot, bilo bi tragicno ako SDP odumre a na najboljem je putu.

Oni koji misle da se SDP moze"zamjeniti" nekom drugom instant partijom poput DF grdno se varaju.
itekako

#47 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by itekako »

u svakom slucaju,
mislim da novi predsjednik partije mora biti takodjer spreman i sposoban "pomiriti" Tuzlu i Sarajevo u jednom sirem smislu te rijeci. to smatram jako vaznim.
drugtito2011

#48 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by drugtito2011 »

daddy-kool wrote:Ko god da bude prvi komentar će biti:
I poslije Tita - Tito.
Odmah da vas obavijestim da Tito nije zainteresovan za preuzimanje SDP-a. Ali ima dobar prijedlog:

..rješenje za osvježenje, jer sad je sve drugačije..

Image
Biene Maya

#49 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by Biene Maya »

Neki portali su vec objavili, da se vec sprema potpuno ujedinjenje svih socijal-demokrata. Navodno, razgovori se vode iza zatvorenih vrata. A tu spadaju: SDP, SDU, Nasa stranka i na kraju Demokratska fronta. Vidjecemo koliko ima istine u svemu tome. Ujedinjene partije bit ce sve SDP BiH.
Drvosjeca iz Dejcica

#50 Re: Novi predsjednik SDP BiH

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

sebija wrote:Kao što vam je poznato, jedina partija s obrazom početkom naredne godine će dobiti novog predsjednika.

Ko vam se čini kao odgovarajuća osoba za ovako važnu funkciju?

Denis Bećirović?
Jasmin Imamović?
Damir Mašić?
Igor Kamočaji?
Segmedina Srna?

Dajte imena...
Možda da se nekim čudom Bogić Bogičević vrati u SDP, ovi pobrojani...bez komentara. :roll:
Post Reply