Džaba nama što je repka proigrala kad Sušić svojim debilnim formacijama i postavom sve to baci u vodu ....Paul F. wrote:Repka je opet proigrala i to je najvažnije. Gledaćemo opet lijepe utakmice naše reprezentacije.
Izrael-BiH, 16.11.2014.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MeSko Hz
#26 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
-
mega_mashcine
#27 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Ovo je utakmica koju ne smijemo izgubiti, jer bi poraz znacio oprastanje od drugog mjesta, ostale bi samo matematske sanse.. Remi bi nas ostavio u utrci za drugu poziciju, a pobjeda itekako pogurala ka istoj. Nisam bas upoznat sa kvalitetom Izraelske reprezentacije, to ce nam, nadam se cyprus malo bolje predstaviti
, ali sudeci po proslim kvalifikacijama, izuzetno su nezgodna reprezentacija i bice jako tesko igrati protiv njih. Bitno je da se samopouzdanje polako vraca, i uz povratak Bicakcica, Salihovica, pa mozda i Spahica i Zukanovica, itekako se imamo cemu nadati, osim ako nas selektor ne povali, koji je ujedno i nasa najveca mana.
Sastav koji ocekujem od naseg cijenjenog selektora je sljedeci:
----------------------Begovic------------------------
Mujdza---Sunjic-----Bicakcic/Spahic---Lulic/Salihovic
---------------Besic------Medunjanin------------------
---------------------Pjanic------------------Susic----
---------Ibisevic--------------Dzeko----------------
Ne bi me iznenadio ni kada bi stavio Hadzica umjesto Bicakcica( naravno pod uslovom da Spahica ne bude), jer cini mi se bas i ne gotivi Bicakcica. Dakle, otprilike isti sastav kao u zadnje dvije utakmice ocekujem i u toj utakmici, izuzev jedne ili maksimalno dvije izmjene.
Sastav koji ocekujem od naseg cijenjenog selektora je sljedeci:
----------------------Begovic------------------------
Mujdza---Sunjic-----Bicakcic/Spahic---Lulic/Salihovic
---------------Besic------Medunjanin------------------
---------------------Pjanic------------------Susic----
---------Ibisevic--------------Dzeko----------------
Ne bi me iznenadio ni kada bi stavio Hadzica umjesto Bicakcica( naravno pod uslovom da Spahica ne bude), jer cini mi se bas i ne gotivi Bicakcica. Dakle, otprilike isti sastav kao u zadnje dvije utakmice ocekujem i u toj utakmici, izuzev jedne ili maksimalno dvije izmjene.
-
Paul F.
#28 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
E ne znam. Moguće je i da sam ja najgluplji ovdje. Nikako ne kontam da smo sa slabijim igračima plus glupom formacijom uspjeli biti jednaki na terenu. Osim ako su njihovi igrači bili potplaćeni. Porodični biznis i tako to.MeSko Hz wrote:Džaba nama što je repka proigrala kad Sušić svojim debilnim formacijama i postavom sve to baci u vodu ....Paul F. wrote:Repka je opet proigrala i to je najvažnije. Gledaćemo opet lijepe utakmice naše reprezentacije.
- Eskimko
#29 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Pozdrav raja..
da se pridruzim i da vidim imali mozda nekoga da je konto spucati do izraela na tekmu...Ja i kum mi u mene se ozbiljno igramo time da odemo ali puno upitnika a vremena malo
)
da se pridruzim i da vidim imali mozda nekoga da je konto spucati do izraela na tekmu...Ja i kum mi u mene se ozbiljno igramo time da odemo ali puno upitnika a vremena malo
-
Dead Man Walking
#30 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Previse si kriticki nastrojen prema sebi, ne valja to. Nemoj se ogranicavati samo na "ovdje"Paul F. wrote: Moguće je i da sam ja najgluplji ovdje.
-
Paul F.
#31 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Drago mi je da sam te usrećio.Dead Man Walking wrote:Previse si kriticki nastrojen prema sebi, ne valja to. Nemoj se ogranicavati samo na "ovdje"Paul F. wrote: Moguće je i da sam ja najgluplji ovdje.
-
salle_eh1986
#32 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
sve osim pobjede je uspijeh 
- Droog
#33 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Vedo mi je drag...i kao fudbaler a i kao pojava.
Ali morao je Susic da 30-ak minuta protiv Belgije da Hajrovicu.
Mislim da bi dostapuno pomogao Mujdzi, kako defanzivno (da zatvara stranu kad Mujdza krene gore) ili da ga rastereti u napadu.
To je odlicno radio i protiv Obale i protiv Mexica i protiv Argentine.
Pa sta mislite samo kako je Lulicu (ili Mujdzi) kad treba da se krene prema naprijed?
Uvijek im se vrti po glavi "Sta ako previse odem gore, sijevne kontra...primicemo ga! Ma neka mene ovdje oko centra!"
I tako i Pjanic ostaje bez opcija za pas na krilima, Vedo ode u 16-erac...ko da centrira?
Mujdza je, cini mi se, samo 2-3 puta pokusao centarsut (umalo gol iz jednog takvog) jer nema ko da ga pokrije nazad a ni da mu odvuce igraca i oslobodi prostor gore. Plus sto nam stoperi i nisu brzi igraci.
Lulicu su s druge strane dosta pomagli i Besic i TSS, pa je automatski imao i vecu slobodu naprijed.
Tino je (htjeli to priznati ili ne) solidno odigrao. Cak je i pravio pritisak na njihovog desnog beka, zatvarao ga...
Ali, opet mi ne bi bio prva opcija kad se vrati Salihovic, a pogotovo kad se vrati Kolasinac.
Sad se postavlja pitanje kako na Izraelce krenuti? 4-4-2 ili kao na slici 4-2-3-1 (tako i oni igraju)?

Kako god, posjed lopte je kljuc. I ne bi trebali da opet dozvolimo da nam protivnik ima loptu 5-10 min i da se povucemo na nasu stranu...kao u nekim momentima protiv Belgije.
PS: Malo me iznenadio posjed lopte u utakmici Kipar-Izrael, 55% - 45%.
Mislim da bi dostapuno pomogao Mujdzi, kako defanzivno (da zatvara stranu kad Mujdza krene gore) ili da ga rastereti u napadu.
Pa sta mislite samo kako je Lulicu (ili Mujdzi) kad treba da se krene prema naprijed?
Uvijek im se vrti po glavi "Sta ako previse odem gore, sijevne kontra...primicemo ga! Ma neka mene ovdje oko centra!"
I tako i Pjanic ostaje bez opcija za pas na krilima, Vedo ode u 16-erac...ko da centrira?
Mujdza je, cini mi se, samo 2-3 puta pokusao centarsut (umalo gol iz jednog takvog) jer nema ko da ga pokrije nazad a ni da mu odvuce igraca i oslobodi prostor gore. Plus sto nam stoperi i nisu brzi igraci.
Lulicu su s druge strane dosta pomagli i Besic i TSS, pa je automatski imao i vecu slobodu naprijed.
Tino je (htjeli to priznati ili ne) solidno odigrao. Cak je i pravio pritisak na njihovog desnog beka, zatvarao ga...
Ali, opet mi ne bi bio prva opcija kad se vrati Salihovic, a pogotovo kad se vrati Kolasinac.
Sad se postavlja pitanje kako na Izraelce krenuti? 4-4-2 ili kao na slici 4-2-3-1 (tako i oni igraju)?

Kako god, posjed lopte je kljuc. I ne bi trebali da opet dozvolimo da nam protivnik ima loptu 5-10 min i da se povucemo na nasu stranu...kao u nekim momentima protiv Belgije.
- kakotakonikako
#35 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
da li ima iko da napravi neki dron i da mi dole dobijemo 0:3.
- alphonse kauders
#36 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Isti sastav, 100% sam siguran, po devizi - tim koji remizira, ne mijenja se. Ako slučajno bude promjena, to neće uticati na TSS-a i Hadžića, koji su zacementirani.Tito_i_Partija wrote:Naravno. Sad kako Misketa nema, njegovo mjesto je zakovano za TSS-a. Isto vazi i za Hadzica otkako je Spaha otis'o. I bice tako sve dok nam je diletant selektor.JoseMujica wrote:očekujte isti sastav kao protiv Velsa i Belgije i istu formaciju
Java heroj a ne zločinac!
Zivio nepotizam!
![]()
![]()
Spahić neće igrati za reprezentaciju, Zukanovića neće ponovo zvati, a jedino ne znam kako će opravdati neigranje Bičakčića i Salihovića (ustvari, znam - bili su povrijeđeni, pa tek su ušli u takmičarsku formu, bla bla.).
- Herr Flick
#37 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Steta sto je Kolasinac povrijedjen,sa njim bi bili 30% jaca ekipa,ovaku mu slijedi jos 4 mjeseca pauze
Ali sta ces nemoze se uvijek imat sve zdrave igrace..U
- House
#38 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Nek' se vrate Sejo i Biča
fale pravo, boga mi
- Logovan
#39 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
I Seo.House wrote:Nek' se vrate Sejo i Bičafale pravo, boga mi
- rage_guy
#40 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Ako nasi navijaci tamo istaknu palestinske i antiizraelske zastave i slicno, jel za to odgovara nas savez il Izraelski posto su dozvolili da se to unese na stadion?
- Mračajski proto
#41 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Ubit ćemo ih. 1:1.
-
5 0 5
#42 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Tamo je neće istaći. U to možeš biti siguran.rage_guy wrote:Ako nasi navijaci tamo istaknu palestinske i antiizraelske zastave i slicno, jel za to odgovara nas savez il Izraelski posto su dozvolili da se to unese na stadion?
-
the_stick
#44 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
pape ima svoju filozofiju... tim koji NE pobjedjuje se ne mijenja...
-
incognito071
#45 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Droog wrote:Vedo mi je drag...i kao fudbaler a i kao pojava.
Ovo je odlican sastav.
Moze i Zukanovic na beka umjesto Seje a Sejo umjesto Medunjanina na zadnjem veznom.
- Lipton
#46 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
To bi bila velika greska, a platili bi je mi. Kakve su bezbjednosne provjere tamo zna svako ko je bio, a sigurno nece biti nista manje, ako ne i vece za tekmu.5 0 5 wrote:Tamo je neće istaći. U to možeš biti siguran.rage_guy wrote:Ako nasi navijaci tamo istaknu palestinske i antiizraelske zastave i slicno, jel za to odgovara nas savez il Izraelski posto su dozvolili da se to unese na stadion?
Ja idem tamo da srcem navijam za
-
Mobile_Disco
#47 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Igraci koji su uvjek bili na nivou su dostigli taj isti u ove zadnje dvije utakmice i zbog velike zelje i borbenosti imas 2 boda. I protiv izraela ces gledati borbenost ali nisam uopste optimista da ce biti vise od 1 boda, a to je nekima i vise od uspjehaPaul F. wrote:Repka je opet proigrala i to je najvažnije. Gledaćemo opet lijepe utakmice naše reprezentacije.
- bambina78
#48 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Idemo da uzmemo 3 boda 
-
Rob_Atl
#49 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
da i mi kupimo drone ovaj okacimo palestinsku zastavu i opleti , kad ne mozemo normalno da pobjedimo moze za zelenim stolom vazda, ako ga prije toga ne skine iron dome

-
Tyke
#50 Re: Izrael-BiH, 16.11.2014.
Kad nasi navijaci nisu bili gospoda na tribinama, ako izuzmemo borbu protiv saveza? BHF je pojam tifo scene na reprezentativnom nivou.
A mi ovo ako ne pobijedimo jednostavno nemamo sta traziti na EP.
A mi ovo ako ne pobijedimo jednostavno nemamo sta traziti na EP.