Preporučite hosting.... help !?
Moderator: Benq
- Sensei
Pozdrav, ovo je ujedno i moj prvi post, inace pratim forum, pa nisam mogao odoliti da ne odgovorim na ovo.perke wrote:definitivno "sayber" ...
najprofesionalniji, najjeftiniji (barem koliko sam ja upratio) ima i co.ba i ostale domene...npr. 190KM/godisnje za 50MB i 1GB transfera, 2 poddomene uz sve potrebne tricarije (php+MySQL+CGi, SSI, control panel/statistika itd....)
a uz to : KUPUJTE DOMACE!
Syber, ni u kom slucaju. Imao sam tamo par registrovanih domena, pa sa tim co.ba domenama dobijete 5 MB prostora i 100 MB bandwidtha. E sta se desava? Domene sam registrovao i uplatio koliko treba, medjutim, nakon par mjeseci dobivam mail da trebam uplatiti jos 32 KM, jer k'o biva naplacuju mi potroseni bandwidth koji je daleko premasio dozvoljenih 100 MB. Inace, kod koga registujete domenu bilo bi dobro da i sam sebi mijenjas DNS postavke, a ne pisati im najmanje pet puta da to odrade.
E sad tih 190 KM godisnje za 1 GB prometa i 50 MB prostora je smijesno, http://www.unlimited-space.com imas sve to za AU$ 47, sto te i dodje oko 50 KM. Uporedi koliko australac zaradjuje, a koliko bosanac (ovo gore je australska kompanija).
Jos jedna uporedba, za nepunih AU$ 100 koristim hosting kod http://www.servage.net - 2500 MB. Web Space, 165 GB Transfer, Host up to 25 domains! 165 GB Transfer, a Syber 1 GB, smijesno.
Izvinjavam se na ovako dugom postu, ali morao sam.
Last edited by Sensei on 04/04/2005 19:26, edited 1 time in total.
-
TourniqueT
sensei ti ocekujes za 25 KM da dobijes domenu, i hosting ? Uz domenu dobis 5 MB cisto "dok se ne snadjes" za host... ne kapiram... i ne neradim u sayber-u, o ljudima sve najbolje...
sto se tice DNS postavki, koji to provider nudi CP da sam sebi setujes DNS ??? recimo kupis .com .net .org etc... normala je da na tom servu na kojem kupujes bude i host jelte... ukoliko nije tako moras da navedes DNS kao i primarnu i sekundarnu IP adresu mreznog servera... to jednom kad setujes za svaku naknadnu promjenu moras da zoves admina svoje domene / ili pises mailove i kad ti se promjeni DNS kod admina desi se recimo da tamo neki nadprovider ala ripe.net drzi u cash.eu tvoju staru IP i DNS pa ti pola planete nevidi sajt danima... i sve to veze nema sa sayberom...
jednostavno nevolim kad neko na ovakav nacin pravi antireklamu ljudima koji nicim takvo sto nisu zasluzili... niko nije kriv sto neko naprosto ne cita sto mu pise u kako se ono kaze... agrement jel ?
sto se tice DNS postavki, koji to provider nudi CP da sam sebi setujes DNS ??? recimo kupis .com .net .org etc... normala je da na tom servu na kojem kupujes bude i host jelte... ukoliko nije tako moras da navedes DNS kao i primarnu i sekundarnu IP adresu mreznog servera... to jednom kad setujes za svaku naknadnu promjenu moras da zoves admina svoje domene / ili pises mailove i kad ti se promjeni DNS kod admina desi se recimo da tamo neki nadprovider ala ripe.net drzi u cash.eu tvoju staru IP i DNS pa ti pola planete nevidi sajt danima... i sve to veze nema sa sayberom...
jednostavno nevolim kad neko na ovakav nacin pravi antireklamu ljudima koji nicim takvo sto nisu zasluzili... niko nije kriv sto neko naprosto ne cita sto mu pise u kako se ono kaze... agrement jel ?
-
car-x
na 0000domains.com imas postavke za svaku kod njih registrovanu domenu.. i sam sebi mijenjas dns server..TourniqueT wrote:sensei ti ocekujes za 25 KM da dobijes domenu, i hosting ? Uz domenu dobis 5 MB cisto "dok se ne snadjes" za host... ne kapiram... i ne neradim u sayber-u, o ljudima sve najbolje...
- Sensei
Ne govorim o domeni i prostoru, nego o bandwidthu. Ako Sayber daje tih 100 MB bandwidtha, neka ga i blokira na 100 MB, a ne da ti za domenu koju i ne koristis naplacuje na ime dodatnog bandwitha. U svakom slucaju i ja im zelim sve najbolje...TourniqueT wrote:sensei ti ocekujes za 25 KM da dobijes domenu, i hosting ? Uz domenu dobis 5 MB cisto "dok se ne snadjes" za host... ne kapiram... i ne neradim u sayber-u, o ljudima sve najbolje...
Koji registrant nudi ovu uslugu??? Mnogi!!! Za registraciju domena koristim usluge na http://www.godaddy.com i imam tu mogucnost.TourniqueT wrote: sto se tice DNS postavki, koji to provider nudi CP da sam sebi setujes DNS ??? recimo kupis .com .net .org etc
Ne bih se slozio.TourniqueT wrote:... normala je da na tom servu na kojem kupujes bude i host jelte...
Pa dobro i nije antireklama, samo moja kritika. Ja im u svakom slucaju zelim sve najbolje, takodje mi je drago sto su dobili bitku protiv UTIC-a, ali cijene su ipak previsoke za bosanski dzep.TourniqueT wrote: jednostavno nevolim kad neko na ovakav nacin pravi antireklamu ljudima koji nicim takvo sto nisu zasluzili... niko nije kriv sto neko naprosto ne cita sto mu pise u kako se ono kaze... agrement jel ?
- bug
hajde pustit cu te da vjerujes u toperke wrote:bez obzira na sve meni je sayber ipak OK i sa cijenom i sa uslugom....
kao sto rekoh ... Kupujte domace!
a osim toga vollim da i drugi..(citaj>>bug)zarade na mojoj grbachi