Obrada glave i bloka motora

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
IcedFlame

#26 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by IcedFlame »

Ovakva mi je prije 5-6 (mozda cak i vise) godina bila u komsiluku u Kvadrantu na C.Vili.
Bas mi se svidio autic.

Image
vauvau

#27 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by vauvau »

kadet je mila majka za japance iz tog perioda, lim uzas, a majstori jos veci, nadam se da je ova forumska zdrava
Pirija

#28 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by Pirija »

kopija fiata x 1/9
klaki

#29 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by klaki »

Pirija wrote:kopija fiata x 1/9
Meni ta auta nisu ni slicna, a fiat mi je ruzniji jer je auto, po izgledu, nastalo izmedju prelaznog perioda te ima odlike starijih auta ali i onih koji tek dolaze. Guzica mi malo baca na MR2, ali opet veliki broj auta pocevsi od americkih je imao slicne oblike guzice, eto samo sto fiat ima i motor tu.

Jedino sto im je zajednicko je taj boxy-sharp lines style koji se provlacio kroz 70te i 80te

http://club-s12.org/retro4/Garage/uploa ... 093252.jpg

http://japanesenostalgiccar.com/wordpre ... mo_003.jpg

http://a1.ec-images.myspacecdn.com/imag ... dbbe/l.jpg

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... sar_NX.JPG

http://www.popularmechanics.com/cm/popu ... 810-lg.jpg

http://i.kinja-img.com/gawker-media/ima ... 953933.jpg

http://www.spannerhead.com/wp-content/u ... 0ZX_21.jpg

Za kraj, da jebemo Dinu Merlinu majku plagijatorsku :-D ?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#30 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by bitanga_sa_otesa »

mr2 jeste kopija fiata x1/9 po svemu ,oba auta imaju isto smjesten centralni motor i mnoge druge stvari i rjesenja...
Pirija

#31 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by Pirija »

ma ko jaje jajetu :)

Image

Image
bitanga_sa_otesa

#32 Re: Obrada glave i bloka motora

naravno da je ljepsi x1/9 :-D
klaki

#33 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by klaki »

bitanga_sa_otesa wrote:mr2 jeste kopija fiata x1/9 po svemu ,oba auta imaju isto smjesten centralni motor i mnoge druge stvari i rjesenja...
dobro, ja sam pricao o izgledu

A sto se tice mehanike naravno, ne cudi me ipak su kopirali od pravih ljudi :)

@pirija hajd dobro

Image

evo jos jedne kopije :D

Bolje da stanemo, dok ne izbije bitka izmedju samuraja i talijana hahahaha
Pirija

#34 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by Pirija »

ma sve su to ipak kopije volksporsche-a :)

Image
bitanga_sa_otesa

#35 Re: Obrada glave i bloka motora

Pirija wrote:ma sve su to ipak kopije volksporsche-a :)
mislis ovog porsche-a :D

Image
iTo

#36 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by iTo »

bitanga_sa_otesa wrote:
Pirija wrote:ma sve su to ipak kopije volksporsche-a :)
mislis ovog porsche-a :D

Image
pa sad, bubi je motor bio na zadnjoj osovini pa nije MR :()
550 spyder je bio MR
vauvau

#37 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by vauvau »

taj 914 koji je pirija postavio je buba
esso_sa

#38 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by esso_sa »

Honda NSX wrote: Samo cekam kad ce neko pitati je li AE86 :) Ali je jako blizu. Razlika je sto je pored pogona i motor nazad, i ima par sjedista manje :) Eto sada bi trebalo biti lahko pogoditi sta je :)
Ne znam je li ae86 ima u BiH uopste? Vidjo sam jednu sivu kod omva (sadasnji gazprom) blizu bara. Imala fin zvuk i izgledala odlicno. Ja sam ovo auto nedavno uzo. Motor je radio relativno fino, ali ga sredjujem skroz i uništavam se finansijski usput :)
Dejina AE86 :thumbup: Inace jedan od rijetkih i ozbiljnih BiH driftera. Drift takmicenja vozi sa Nissanom 200SX a AE86 mu je onako za razonodu. Ne znam da li je prodao ili je jos kod njega. Mogu ti to provjeriti ako te bude zanimalo auto
bitanga_sa_otesa

#39 Re: Obrada glave i bloka motora

nije je prodao i nece prodavati :-D
esso_sa

#40 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by esso_sa »

I pretpostavio sam :) Al' se nismo dugo vidjeli pa nisam bio 100% siguran jel se sta predomislio... Onakav auto je generalno rijetkost... A u Dejinim rukama moze jedino postati jos bolje !
Taman fina napomena da ga nazovem i nastavim sa muntanjem da mi proda turbinu sa Nissana :D
bitanga_sa_otesa

#41 Re: Obrada glave i bloka motora

sreo sam ga nedavno,rekao mi je da hoce da je sredi malo i da lakira
Pirija

#42 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by Pirija »

vauvau wrote:taj 914 koji je pirija postavio je buba
914 je svoj model
predhodnik je bio baziran na bubi
Honda NSX

#43 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by Honda NSX »

Eh evo da se i ja malo vratim u temu.

Ja nisam potvrdio da je mr2.....a neg šta je, brzo ste pokvarili intrigu :)

Imal link od tog ae86 na piku? Volio bih vidjeti. To je auto postalo legendarno možda najviše zahvaljujući Initial D crtanoj seriji, ali naravno i svojim karakteristikama. Meni kod njega jedino smeta vanjsk izgled, malo je ono econobox :) Što se tiče drifta, nisam znao da se u bih iko ozbiljnije bavi time. To je izuzetno skup i izuzetno zahtjevan sport.

"Forumska mr2" kako je prozvaste, je zdrava. Zato sam je kupio. Prvo detaljno pregledao pa tek onda uzeo. Auto je bilo u prilično finom stanju i zadovoljilo bi prosječnog sarajevskog neotesanog rejsera, koji bu još možda uvalio koji pijačarski spojler i led osvjetljenje registracija, unutrašnjosti i ksenone i u potragu za curama sumnjivog morala :). Ja sam se međutim odlučio da auto sredim do nečega što ja mislim da je optimalno stanje. Bez ikakvgih drangulija i sl. Sve što mognem uradiću sam i oslanjati se na majstore samo kada moram i za ono za šta nisam kvalifikovan. Nažalost iskustvo me poučilo tome.

Što se tiče fiata x 1/9, isti zaista jeste poslužio kao inspiracija za mr2 zbog čega i sličnost. U dizajn i testiranje voznih karakteristika ove generacije mr2 navodno je bio i upleten lotusov inžinjer neki. Što se tiče izgleda, to je već stvar ukusa. Meni se generalno sviđaju ravne linije automobila iz 80-tih, pogotovo japanaca, pa mi je mr2 ljepša od fiata, a i kompetentnije je vozilo, međutim nema sumnje da je i fiat zaista prelijepo auto. Auto vozi super, i meni lično je mnogo zabavnije od modernih mašina koje sam također vozio.

Osvrt i na s13 - zaista prelijepo auto, godinama sam maštao i o njemu, ali uživo me iznenadili gabariti auta. Prilično je veliko. Veliki sam fan dvosjeda pa je mr2 na kraju presudila. Gledao sam i drugu generaciju, ali je ona već nešto sasvim drugo. lijepo na neki drugi način.

Pošto sam u potrazi za dobrim majstorima a tema se čini se fino razvezala da probam izvuči još informacija.
Potrebno mi je sljedće:

- Ko radi u BiH dobre auspuhe. Da mi napravi neki sportski auspuh, eventualno i izduvnu granu?
- U Sarajevu ko je neki profesionalan i kvalitetan lakirer? Imam par packi koje me nerviraju i treba mi neko ko bi mogao prelakirati blok motora i deklo nekim kvalitetnim bojama za visoke temperature, ko je dobar kandidat? isti taj neki lakirer vjerovatno?
-za obradu glave imam bitanginog majstora sa kobiljače, on će dobiti prvi posjetu, pa idem dalje ako ne nađemo zajednički jezik.
bitanga_sa_otesa

#44 Re: Obrada glave i bloka motora

za auspuhe najblizi dodex i zlaja kod bosnalijeka,a imas i barbić auspuhe prema kiseljaku ,oni su bolji za klasu od ovih,samo su podaleko...samo tesko da ce ti iko od njih granu savit,nece niko da se zajebava s tim.....
klaki

#45 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by klaki »

Honda NSX wrote: Osvrt i na s13 - zaista prelijepo auto, godinama sam maštao i o njemu, ali uživo me iznenadili gabariti auta. Prilično je veliko. Veliki sam fan dvosjeda pa je mr2 na kraju presudila. Gledao sam i drugu generaciju, ali je ona već nešto sasvim drugo. lijepo na neki drugi način.
Hahahahahaha kako si samo upravu za ovo!

To je auto dugo 4,521 mm, a siroko 1,689 mm i onda meni raja kaze kako to uopste nije veliko i nabroje mi neke econobox limuzine ili karavane

A zaboravljaju da je ovo auto (u vecini slucajeva u bih i evropi) fastbak kupe verzija, pa ti skontaj onda tu duzinu.

A i ona zadnja sjedista, ne znam za kog su pravljenja. Ne moze ni japanac sjest nazad ako iole visocija osoba vozi, mozda je pravljeno za patuljke :run:

I ako nije tajna, koliko si tipla :)
mefistofilis

#46 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by mefistofilis »

i kako uopste vise uvesti ta auta izvana :(
citroen xm

#47 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by citroen xm »

Čekati da napune 30 godina ako već nisu, pa onda izvaditi potvrdu od nekog oldtajmer kluba i u akciju.
mefistofilis

#48 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by mefistofilis »

s14, npr, zadugo nece napuniti 30 a i sada ih slabo ima. na mobile.de jedva nekoliko komada
citroen xm

#49 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by citroen xm »

Ne postoji drugi legalan način.
klaki

#50 Re: Obrada glave i bloka motora

Post by klaki »

mefistofilis wrote:s14, npr, zadugo nece napuniti 30 a i sada ih slabo ima. na mobile.de jedva nekoliko komada
Imat ga registrovanog vani a voziti ga u BiH dok ne bude oldtimer

Ili ga drzati u garazi xD

S13 tek 2019 ce napuniti 30, i to prve verzije iz 89te, meni 1991-1993 najbolje :oops:
Post Reply