Novo auto
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
rock5
#26 Re: Novo auto
Hvala vam svima puno,idem sutra da pogledam Rapid
- _mufljuz_
#27 Re: Novo auto
mazda ima servisni interval na 1000 km nakon sto je kupis.... jer znaju da razrada novog motora pravi mikropiljevinu koja bi trebala da se akumulira nakon tog zbroja kilometara - i sad to nije razlog za reci da je mazda smece kad jebe svaki anketni poredak kvaliteta od zapada do istoka drzeci se prvih 5 mjesta po pouzdanostiDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Pusti se urbanih mitova i legendi Maja.Na Tako su isto govorili za Volvo pa kada mi je riknula brava na V50 koji je bio star 3 godine baš je bilo veselo. Da stvar bude gora ispostavi se da je identična brava kao i za Forda Focusa.
Svako auto se pokvari, svako auto mora na redovan servis na 10-15 hiljada. Ja ti ovo govorim iz iskustva. Koliko u BiH ima ovlaštenih servisa za Suzuki? Jedan.
Ovaj Mobi d.o.o. (Suzuki) je možda poštena firma ali daleko od pravog Suzuki servisa, na žalost. Gdje da čovjek servisira Suzuki? Kod privatnih dunđera u garaži? Ma dajte...
na kraju krajeva - i prije rata je ljudima bila normala otici sa Opel Kadettom ili boljim autom u servisni centar u HR ili Srbiju gdje je bilo dostupno.... treba l mozda u ASI da odvuce da ga opeljese, naplate mu servis a nista ne zamijene
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#28 Re: Novo auto
Kakav je Suzuki servis kod Berlijete. Samo motori ili je i za aute?
Kia Ceed SW ili Hatchback,moze se uklopiti u 25k. Hyundai.
Polo.
Clio.
Kia Ceed SW ili Hatchback,moze se uklopiti u 25k. Hyundai.
Polo.
Clio.
-
radostan dan
#29 Re: Novo auto
u b. luci ima prodajni salon i servis.
mislim da je bio i u sarajevu, ne znam da li ga ima i danas...
drugo, suzuki je isto auto kao i fiat sedici, tako da nema problema po pitanju djelova ii servisiranja.

poznanik je kupio prije 3-4 god. suzuki sx4 kad je bio skoro 30 hiljada KM. nikakvih problema, super zadovoljan. nikad ga ne pitah gdje održava...
skoro im je izašao novi model s cross, bazni model je 28000, pa su ovog sx spustili na 200000 Kkm, plus su davali džabe ii ugradnju plina. ne znam da li još imaju sx-ova na lageru i traje li akcija.
evo link za suzuki -
http://suzukicentar.com/o-nama/
takođe, malo sam čeprkao po ac nešković iz bijeljine, pa ću prenijeti iskustva...
drugo, suzuki je isto auto kao i fiat sedici, tako da nema problema po pitanju djelova ii servisiranja.

poznanik je kupio prije 3-4 god. suzuki sx4 kad je bio skoro 30 hiljada KM. nikakvih problema, super zadovoljan. nikad ga ne pitah gdje održava...
skoro im je izašao novi model s cross, bazni model je 28000, pa su ovog sx spustili na 200000 Kkm, plus su davali džabe ii ugradnju plina. ne znam da li još imaju sx-ova na lageru i traje li akcija.
evo link za suzuki -
takođe, malo sam čeprkao po ac nešković iz bijeljine, pa ću prenijeti iskustva...
-
radostan dan
#30 Re: Novo auto
a da sačekaš ti malo da prođu ovi izbori, formiranje vlasti, budžet 2015., Vako-Nako..rock5 wrote:Hvala vam svima puno,idem sutra da pogledam Rapid
-
mefistofilis
#31 Re: Novo auto
radosni, ja ili sam corav ili nema sx4 u cjenovniku na ovoj stranici sto si je okacio
-
Emir92
- mayab
#33 Re: Novo auto
Moj ti je savjet , ako ti Rapid upada u izbor, da pogledas i skoro identicni Seat Toledo, mozda mognes izvuci nesto veci rabat na Seata; ovo pisem iz iskustva, jer sam prije mjesec dana bio poslom u Seatu na Barama, i nesto pricao neobavezno sa prodavcem o autima u salonu, on mi odmah u prvoj recenici skide koju hiljadu maraka sa cijene koja je bila na autu.......Drvosjeca iz Dejcica wrote:Škoda Rapid, AMBITION oprema, 1.2 TSI (84KS) motor, 24.509,00 KM sa PDV-om. Vjerujem da se može dobiti i neki popust tako da je Rapid sigurno vrijedan za pogledati.
-
radostan dan
#34 Re: Novo auto
ima za par modela, a ostalo je -na upit (tako piše)...što znači, ili bi trebalo da znači - još niže cijene.mefistofilis wrote:radosni, ja ili sam corav ili nema sx4 u cjenovniku na ovoj stranici sto si je okacio
-
radostan dan
#35 Re: Novo auto
pomenuo sam ac nešković iz bn...
astra -
http://www.pik.ba/artikal/14034782/astra-1-6-novo/
(ne znam kako ide, nek neko popravi ovaj link da se vidi ova -lutka-)
bila 18500 KM, prije 15-16 dana...onda skinu cijenu, napišu po dogovoru...
zovnem druga koji radi u jednom salonu/servisu za prodaju auta, pitam -šta im ovo znači?
kaže - znači da su ih pritisli krediti, kraj godine itd,a to ti u prevodu znači još dvica dole, možda i malo jače.
poslije dva dana, auto prodano...
astra -
http://www.pik.ba/artikal/14034782/astra-1-6-novo/
(ne znam kako ide, nek neko popravi ovaj link da se vidi ova -lutka-)
bila 18500 KM, prije 15-16 dana...onda skinu cijenu, napišu po dogovoru...
zovnem druga koji radi u jednom salonu/servisu za prodaju auta, pitam -šta im ovo znači?
kaže - znači da su ih pritisli krediti, kraj godine itd,a to ti u prevodu znači još dvica dole, možda i malo jače.
poslije dva dana, auto prodano...
- Drvosjeca iz Dejcica
#36 Re: Novo auto
Imaš pravo, može produžiti i do Japana. U vezi ASA-e...vidiš to je upravo prednost Škode nad Suzukijem što kod Škode možeš da biraš 4-5 ovlaštena serisa u krugu od 150km za razliku od Suzukija._mufljuz_ wrote:mazda ima servisni interval na 1000 km nakon sto je kupis.... jer znaju da razrada novog motora pravi mikropiljevinu koja bi trebala da se akumulira nakon tog zbroja kilometara - i sad to nije razlog za reci da je mazda smece kad jebe svaki anketni poredak kvaliteta od zapada do istoka drzeci se prvih 5 mjesta po pouzdanostiDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Pusti se urbanih mitova i legendi Maja.Na Tako su isto govorili za Volvo pa kada mi je riknula brava na V50 koji je bio star 3 godine baš je bilo veselo. Da stvar bude gora ispostavi se da je identična brava kao i za Forda Focusa.
Svako auto se pokvari, svako auto mora na redovan servis na 10-15 hiljada. Ja ti ovo govorim iz iskustva. Koliko u BiH ima ovlaštenih servisa za Suzuki? Jedan.
Ovaj Mobi d.o.o. (Suzuki) je možda poštena firma ali daleko od pravog Suzuki servisa, na žalost. Gdje da čovjek servisira Suzuki? Kod privatnih dunđera u garaži? Ma dajte...
![]()
na kraju krajeva - i prije rata je ljudima bila normala otici sa Opel Kadettom ili boljim autom u servisni centar u HR ili Srbiju gdje je bilo dostupno.... treba l mozda u ASI da odvuce da ga opeljese, naplate mu servis a nista ne zamijene
- Drvosjeca iz Dejcica
#37 Re: Novo auto
Pa jesi li ti gledao cjenovnik? Benzin 1.2 od 94KS, sa GL opremom za koju nisam našao opis nigdje, te sa troje vrata košta 18.750KM. Takav atmosferski motor na takvo auto je za K**** i na FAbiji a ne na Suzukiju. Dodaš petero vrata izađe 19.900KM.radostan dan wrote:u b. luci ima prodajni salon i servis.
evo link za suzuki -
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#38 Re: Novo auto
Ne znam zasto neko covjeku prwporucuje auta konstrukcijski i izgledom izlizana po 10 godina,ali dobro.
Pocetkom nove godine dolazi nova Fabia. To ti je u BiH dobitna kombinacija.
- Drvosjeca iz Dejcica
#39 Re: Novo auto
Fabija je OK s obzirom na uloženo dobiveno ali mislim da mu ne odgovara veličinom pa sam zato rekao Rapid koji je tek stigao na tržište.mali_milojica wrote:Ne znam zasto neko covjeku prwporucuje auta konstrukcijski i izgledom izlizana po 10 godina,ali dobro.
-
radostan dan
#40 Re: Novo auto
šefe, ja još nisam vidio suzuki x4 sa troje vrata, niti suzuki x4 sa 1200 kubika...tako da ne znam o čemu pričašDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa jesi li ti gledao cjenovnik? Benzin 1.2 od 94KS, sa GL opremom za koju nisam našao opis nigdje, te sa troje vrata košta 18.750KM. Takav atmosferski motor na takvo auto je za K**** i na FAbiji a ne na Suzukiju. Dodaš petero vrata izađe 19.900KM.![]()
pričam o suzukiju x4 sa 5 vrata i motorom 1.6.,koji košta 19.900 KM
u drugom prijedlogu, sa postavljenim linkom, pričam o opel astri 1.6, 5 vrata, alu felge, 85 kw i ovom opremom -
Metalik boja
· Elektronski paket:
o tempomat
o putni računar
o radio CD Mp3
o Automatski klima uređaj (grafički info displej - digitalni ispis zadatih parametara)
o maglenke prednje
o upravljač obložen kožom
o kontrole radija na upravljaču
· Ukrasni paket :
o električno podesivi, grijani spoljni retrovizori
o kućišta retrovizora u boji vozila
o ručice na vratima u boji vozila
· Preklopiv ključ
· Paket za pušače: upaljač, pepeljara
· Aluminijumske felge R16”
· Rezervni točak pune veličine
na žalost, nema ih više u ponudi (ne znači da ih neće biti)...samo dajem primjer kako se može naći novo a povoljno.
-
colt
#41 Re: Novo auto
Vidim da pojedini imaju predrasude prema motoru 1.2 TSI, a nemate pojma koliko ima zadovoljnih vozača tim motorom. Treba probati pa reći da li je solidno ili ne. Naravno da je veće-bolje, ali kad ti je budžet ograničen a hoćeš novo, ne treba odbijati ovo. Imam par prijatelja na poslu koji su kupili Rapid ili Rapid Spaceback sa motoroma 1.2 ( sa najslabijim KS) i poslije par mjeseci (a prošli dosta puta), još se nisu pokajali . .
Šta onda reći sa 105 KS . .
Jebiga, kod nas samo nek je krkana sa što više konja . . .
I ja sam bio budala što nisam dao pare za Octaviju A7 1.2 , 105 KS. Kupi dizela, plati više, a zapravo i nije mi trebalo . ..
I ja sam bio budala što nisam dao pare za Octaviju A7 1.2 , 105 KS. Kupi dizela, plati više, a zapravo i nije mi trebalo . ..
- Drvosjeca iz Dejcica
#42 Re: Novo auto
To za SX4 nema u cjenovniku, doduše možda imaju neku akciju ali neozbiljno da nema u cjenovniku.radostan dan wrote:šefe, ja još nisam vidio suzuki x4 sa troje vrata, niti suzuki x4 sa 1200 kubika...tako da ne znam o čemu pričašDrvosjeca iz Dejcica wrote:
Pa jesi li ti gledao cjenovnik? Benzin 1.2 od 94KS, sa GL opremom za koju nisam našao opis nigdje, te sa troje vrata košta 18.750KM. Takav atmosferski motor na takvo auto je za K**** i na FAbiji a ne na Suzukiju. Dodaš petero vrata izađe 19.900KM.![]()
pričam o suzukiju x4 sa 5 vrata i motorom 1.6.,koji košta 19.900 KM
u drugom prijedlogu, sa postavljenim linkom, pričam o opel astri 1.6, 5 vrata, alu felge, 85 kw i ovom opremom -
Metalik boja
· Elektronski paket:
o tempomat
o putni računar
o radio CD Mp3
o Automatski klima uređaj (grafički info displej - digitalni ispis zadatih parametara)
o maglenke prednje
o upravljač obložen kožom
o kontrole radija na upravljaču
· Ukrasni paket :
o električno podesivi, grijani spoljni retrovizori
o kućišta retrovizora u boji vozila
o ručice na vratima u boji vozila
· Preklopiv ključ
· Paket za pušače: upaljač, pepeljara
· Aluminijumske felge R16”
· Rezervni točak pune veličine
na žalost, nema ih više u ponudi (ne znači da ih neće biti)...samo dajem primjer kako se može naći novo a povoljno.
http://suzukicentar.com/automobili/suzuki-sx4/
Astra OK, nisam ni gledao ni komentarisao.
- Drvosjeca iz Dejcica
#43 Re: Novo auto
1.2 TSI je odličan motor, pogotovo 105KS sa 6 brzina. Da ne govorimo o 1.4 TSI 122KS u kombinaciji sa DSG mjenjačem.colt wrote:Vidim da pojedini imaju predrasude prema motoru 1.2 TSI, a nemate pojma koliko ima zadovoljnih vozača tim motorom. Treba probati pa reći da li je solidno ili ne. Naravno da je veće-bolje, ali kad ti je budžet ograničen a hoćeš novo, ne treba odbijati ovo. Imam par prijatelja na poslu koji su kupili Rapid ili Rapid Spaceback sa motoroma 1.2 ( sa najslabijim KS) i poslije par mjeseci (a prošli dosta puta), još se nisu pokajali . .
- _mufljuz_
#44 Re: Novo auto
Drvosjeca iz Dejcica wrote:[
Imaš pravo, može produžiti i do Japana.
- Drvosjeca iz Dejcica
#45 Re: Novo auto
Eh, nemoj bezveze kvariti temu ako nemaš argumente. Nisam ti ja kriv što Suzuki ima slabu, gotovo nikakvu, servisnu mrežu u BiH jer smo mikro tržište za njih._mufljuz_ wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:[
Imaš pravo, može produžiti i do Japana.
- _mufljuz_
#46 Re: Novo auto
toliko je dobar da das 30-35 hiljada i onda slusas mlin za kafu u prostoru motora... i onda otvoris temu na sucksuDrvosjeca iz Dejcica wrote:1.2 TSI je odličan motor, pogotovo 105KS sa 6 brzina. Da ne govorimo o 1.4 TSI 122KS u kombinaciji sa DSG mjenjačem.colt wrote:Vidim da pojedini imaju predrasude prema motoru 1.2 TSI, a nemate pojma koliko ima zadovoljnih vozača tim motorom. Treba probati pa reći da li je solidno ili ne. Naravno da je veće-bolje, ali kad ti je budžet ograničen a hoćeš novo, ne treba odbijati ovo. Imam par prijatelja na poslu koji su kupili Rapid ili Rapid Spaceback sa motoroma 1.2 ( sa najslabijim KS) i poslije par mjeseci (a prošli dosta puta), još se nisu pokajali . .
I ja sam bio budala što nisam dao pare za Octaviju A7 1.2 , 105 KS. Kupi dizela, plati više, a zapravo i nije mi trebalo . ..Za Octaviu je 1.2 preslab pa čak i ovaj sa 105KS pogotovo kada je brdo, klima i opterečen. Mislim ide on fino ali po meni, a ne moram biti u pravu, fali mu kuveta. Možda si trebao vidjeti 1.4TSI ali u svakom slučaju nisi fulio.
Koliko te došla ta Octavia ako nije tajna i koji motor?
http://www.klix.ba/forum/skoda-octavia- ... 81662.html
- Drvosjeca iz Dejcica
#47 Re: Novo auto
Ti si još balavac po pisanju i po razmišljanju ali dobro biće to OK jednog dana, ako Bog da. To što si postavio je argument za kurac jer takvih stvari ima kod svih vozila pa i kod SX4._mufljuz_ wrote:toliko je dobar da das 30-35 hiljada i onda slusas mlin za kafu u prostoru motora... i onda otvoris temu na sucksuDrvosjeca iz Dejcica wrote:1.2 TSI je odličan motor, pogotovo 105KS sa 6 brzina. Da ne govorimo o 1.4 TSI 122KS u kombinaciji sa DSG mjenjačem.colt wrote:Vidim da pojedini imaju predrasude prema motoru 1.2 TSI, a nemate pojma koliko ima zadovoljnih vozača tim motorom. Treba probati pa reći da li je solidno ili ne. Naravno da je veće-bolje, ali kad ti je budžet ograničen a hoćeš novo, ne treba odbijati ovo. Imam par prijatelja na poslu koji su kupili Rapid ili Rapid Spaceback sa motoroma 1.2 ( sa najslabijim KS) i poslije par mjeseci (a prošli dosta puta), još se nisu pokajali . .
I ja sam bio budala što nisam dao pare za Octaviju A7 1.2 , 105 KS. Kupi dizela, plati više, a zapravo i nije mi trebalo . ..Za Octaviu je 1.2 preslab pa čak i ovaj sa 105KS pogotovo kada je brdo, klima i opterečen. Mislim ide on fino ali po meni, a ne moram biti u pravu, fali mu kuveta. Možda si trebao vidjeti 1.4TSI ali u svakom slučaju nisi fulio.
Koliko te došla ta Octavia ako nije tajna i koji motor?
http://www.klix.ba/forum/skoda-octavia- ... 81662.html
Ili ovo na SX4 na samo 600km.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 12/10/2014 10:14, edited 1 time in total.
- _mufljuz_
#48 Re: Novo auto
ja sam se potrudio da koliko toliko covjeku ucinim tematiku ugodnijom a ne da mu sabotiram istu - docim si se nasao kao velepametan da mi kazes da ide na servis do Japana.... ima Suzuki tvornicu i u EU - ne mora ici u Japan mesje - docim se smatra vozilom EU i placa auto bez carine + je auto jednako FIAT Sediciju i vjerovatno dijeli dosta komponenti sa FIATom...Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Eh, nemoj bezveze kvariti temu ako nemaš argumente. Nisam ti ja kriv što Suzuki ima slabu, gotovo nikakvu, servisnu mrežu u BiH jer smo mikro tržište za njih.
ne kvarim je ja - nego se ti samo pravis malo vise pametan - eto ti link na forumu kako se covjek zavalio - dao 30 hiljada maraka - otisao u tu krasnu ASU - a tamo mu rekli da je to normalno
a to vis a vis toga jesam li ja balavac ili nisam otvori temu o meni ili mi se javi na PP pa da prodiskutujemo taj idiotski komentar
- Drvosjeca iz Dejcica
#49 Re: Novo auto
Pa eto ti da imaš imalo soli u glavi skont'o bi sarkazam a ne bi postavljao tupave youtube filmove i minirao temu. Ali eto ti si to moje "može produžiti do Japana" shvatio kao ozbiljan savjet._mufljuz_ wrote:ja sam se potrudio da koliko toliko covjeku ucinim tematiku ugodnijom a ne da mu sabotiram istu - docim si se nasao kao velepametan da mi kazes da ide na servis do Japana.... ima Suzuki tvornicu i u EU - ne mora ici u Japan mesje - docim se smatra vozilom EU i placa auto bez carine + je auto jednako FIAT Sediciju i vjerovatno dijeli dosta komponenti sa FIATom...Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Eh, nemoj bezveze kvariti temu ako nemaš argumente. Nisam ti ja kriv što Suzuki ima slabu, gotovo nikakvu, servisnu mrežu u BiH jer smo mikro tržište za njih.
ne kvarim je ja - nego se ti samo pravis malo vise pametan - eto ti link na forumu kako se covjek zavalio - dao 30 hiljada maraka - otisao u tu krasnu ASU - a tamo mu rekli da je to normalno![]()
![]()
![]()
a to vis a vis toga jesam li ja balavac ili nisam otvori temu o meni ili mi se javi na PP pa da prodiskutujemo taj idiotski komentar
Drugo, ja sam rekao da je Suzuki dobar auto ali ne za BiH zbog loše servisne mreže a ti ni ostali Suzuki pobornici niste ni pokušali da osporite argumentovano tu činjenicu.
To sa TSI motorima i temom koji si postavio je argument za ništa jer takvih pojedinačnih slučajeva imaš na svakom vozilu što sam ti i prezentirao na ovim klipovima i to samo na 600km...pa šta je onda gore?
- _mufljuz_
#50 Re: Novo auto
ti si meni stavio video necega sto kosta 1$ mislim jeben ti je argument do daske - iskop'o si 2 videa 2 incidenta jedan je kosta = 1$ a covjeku zvoni motor u autu od 25 000$ jaka ti je logika u bozju materDrvosjeca iz Dejcica wrote:Pa eto ti da imaš imalo soli u glavi skont'o bi sarkazam a ne bi postavljao tupave youtube filmove i minirao temu. Ali eto ti si to moje "može produžiti do Japana" shvatio kao ozbiljan savjet._mufljuz_ wrote:ja sam se potrudio da koliko toliko covjeku ucinim tematiku ugodnijom a ne da mu sabotiram istu - docim si se nasao kao velepametan da mi kazes da ide na servis do Japana.... ima Suzuki tvornicu i u EU - ne mora ici u Japan mesje - docim se smatra vozilom EU i placa auto bez carine + je auto jednako FIAT Sediciju i vjerovatno dijeli dosta komponenti sa FIATom...Drvosjeca iz Dejcica wrote:
ne kvarim je ja - nego se ti samo pravis malo vise pametan - eto ti link na forumu kako se covjek zavalio - dao 30 hiljada maraka - otisao u tu krasnu ASU - a tamo mu rekli da je to normalno![]()
![]()
![]()
a to vis a vis toga jesam li ja balavac ili nisam otvori temu o meni ili mi se javi na PP pa da prodiskutujemo taj idiotski komentar![]()
Drugo, ja sam rekao da je Suzuki dobar auto ali ne za BiH zbog loše servisne mreže a ti ni ostali Suzuki pobornici niste ni pokušali da osporite argumentovano tu činjenicu.