I daj zaista mi vise na neku stvar ide pominjanje tog Ivice Osima kao da je trenerski bog, a ako covjek sagleda realno stvari vidice da on nije ni blizu nekog vrhunskog trenera i on ne prihvata da bude selektor jer ga je strah da ne bi uspio i jer bi se srusio mit o njegovoj velikoj strucnosti. Ako malo pogledamo njegove trenerske rezultate vidicemo da oni i nisu impoznatni ni nesto drama veliko. Jugu u Italiji sa onakvim timom bi u cetvrtfinale doveo i svaki prosjecni Jugoslovneski klinmac koji malo prati fudbal. pa ljudi moji ono je bila ko reprezentacija svijeta, a ne jedne zemlje i imao je 22 igraca sve bolji od boljeg i ne znam kako to neko moze pripiusati nekom verlikom trenerskom uspjkehu. Sto se tice Sturma i Lige prvaka, budimo realni u toj ligi je igrao i Branik Maribor, a Hajduk je igrao cak i u cetvrtfinalu. zalomi se svakome. Dakle okaniute se osima i njegovog dizanja u zvijezde jer one je samo jedan prosjecni trener koji bi da ista vrijedi vodio mnogo jace ekipe od Sturma i Partizana. U njegovoj karijeri i nema nekih uspjeha i to je fajat. nbeka ga neko pobije ako moze. isto tako ni Dusko Bajevic nije nista posebno, koliko ga mi dizemo u zvijezde. nas jedini trener svjetske klase je Vaha i to je realnost i ne treba biti megaloman. Okanite se Osima vise majke vam mile.
jako dobro receno i kad malo bolje razmislimo

tako je
na stranu savez i ostalo o tome cu poslije, pogrijesilo se nakon proslih kvalifikacija, nismo prosli i hajd cao podmladi tim zadrzi kojeg starijeg poput barbareza i igraj koliko mozes, ali jok pametnjakovici poput bolica, baljica i drugih moraju igrati valjda ocekuju jos neki transfer zivota.
sto se tice hasana, jebo vas hasan sviju u g...... sta je to on pokazao u repki, prodje po boku triput na tekmi svi u transu rezu vene, eto mu bayern jebo ga on nek igra jos deset godina dabogda sve osvojio ali nek ne pravi budale nas ovdje jer da je pravi karakter i da je fakat bio ozljiedjen dosao bi na pregled i ako jesi ozlijedjen uredu ali...
nisam to zelio nikako ali moram spomenuti politiku jer neki to ne mogu ignorisati i jos gledaju na taj bolesni nacin, do bake je repka bila izrazito bosnjacka i na prste jedne ruke si mogao izbrojiti igrace druge nacije, a sada bajic, grujic, milenkovic, papac, blatnjak, misimovic, grlic, vidic itd. itd. i neka treba tako ne ulazeci u kvalitetu tih igraca, ali to nekome smeta ocigledno jer sjetite se pocetka proslih kvalif. nisu posteno ni pocele vec je u novinama bilo hadzibegica i ostalih treba srusiti baku itd. to samo debili nisu vidjeli ili nisu htjeli da vide.
i zato vam kazem pored saveza koji je jako usrao uz bok im stoje NOVINARI odnosno mediji, stvarali su euforicnu atmosferu mi ovo mi ono mi jaki mi dobri bla bla...recimo teftedarija na hayatu ma pojma on nema a dodje u emisiju i isto balavac sav isfrustiran prica pred trebom (jako dobrom) koja blage nema sta on sere i haj ti onda njega shvati ozbiljno, on bi rusio on bi ovo ono, nije cudo jer narodi ovdje imaju taj rusilacki gen a pojma nemaju sta poslije, tako i ovaj, ni mnogi drugi nisu izuzeci i sad uglavnom oni prave hajku na blaza koji je najmanje kriv iako dijelom jest, a nemaju blage koga ce postaviti i sta i kako dalje, jer lakse je udariti tamo gdje mozes a ne treba (blaz) nego tamo gdje treba a ne mozes (savez) jer doci ce drugi umjesto bake ali trulez ostaje,
baka je vidio da se tu ne zna ko pije ko placa pa se malo opustio i on, a u hajduku je druga prica kad se dese dva kola bez pobjede odmah stimac ruku zavrne i ovaj se uozbilji, vidjecete sad sta ce biti ako ne uzme rijeku u splitu...citajte malo novine jebo vas avazov sport i sam avaz koji sve prepisuje i pali raju kad hoce i kako hoce.
ova repka je bila autsajder (i jos je) i igrala je na blef i to vise ne prolazi i sad kad je trebalo dokazati kvalitetu ne ide... zasto ne ide...pa ljudi moji pogledajte nam lige sve sto iole valja (a slabo valja) ode i ne okrece se, a dovodimo polovnjake kao mesanovica, amanake, skore, jusufbegovica i drugih...i kocimo razvoj mladih, i onda dodju pitari ili manijaci eh nema skore necu na tekmu eh nema bukija necu ja, jebo ti takve navijace i takvu drzavu, a ovakav pokret kao bh fanaticosi je mogao nastati samo van bih jer bi to ovdje brzo bilo izmanipulirano i razocarano i propalo i zato momci svaka cast jer vjeruju u svoju drzavu jer mnogi od nas ne vjeruju ili sve manje vjeruju
e sad o tom nacionalnom, nekom smeta sto je puno nebosnjaka i sto se na pripreme ide u medjugorje, i sad gdje su ti bosnjaci koji valjaju, igraju za jednu svedsku koja nema 20% naseg talenta ali mi takodjer nemamo 20% njihove organizacije i volje za radom pa sta ce normalan covjek izabrati nego svede, rahimic je jos jedan biser (iako svi kazu da je a niko ga nije vidio, svi vjerujemo u price) pa onda onaj iz njemacke ne mogu se sjetiti imena itd. a ovo kod nas su polovnjaci i bosnjaci i srbi i hrvati samo drugi i treci imaju svoje druge domovine pa igraju tamo ako valjaju a bosnjaci koju su dobri igraju tako za svede za austriju, njemacku itd.
savez je smijesan, bio pusina mutio sa pasalicem i usanovicem i onda otisao dosao jelic ali ostala ova dvojica i uhvatili jelica u kolo sta on moze, ne bi onom usanovicu dvije ovce dao da cuva nakon onakvih izjava da se igra u zenici 100% kad ono suplja da ne moze veca biti, pa onda ne znam ko je bio on ili pasalic kad je rekao nakon tekme buducnost-zrinjski 2:0, eto nas prvak je nazalost izgubio heeeeeeeeeeej, da se tako nesto desi u normalnoj sredini ma glave bi letile ali jok oni sami sebe postave odnosno postave ih isti ko i oni i sami sebe mogu smijeniti, ma idila i sta im mozes, sto rece danas frajer na radiju 202 otici ce kad vise ne budu znali sta im je obraz a sta djon (iako ja mislim da su oni davno prosli tu granicu)
kaze treba dovesti legende, slazem se tako je svuda, i u hrv. i u scg i u sloveniji da ne idem sire, imamo tamo jednog markovica, zavrla, stojkovica sve bivsi igraci koji su posveceni tomu 100%, a ne kao kod nas haj malo u savez pa oko podne odo ja malo u svoju firmu imam posla
ali nece doci te nase legende u trulu drzavu korumpiranu i svakakvu samo ne normalnu, i tuci se sa nekim seljacima koji su u i oko saveza jer tu treba inkviziciju sprovesti da se to rastjera
i jos nesto treba sve rastjerati ali pametno, jer pogledajte hrvatsku, bili treci '98 i onda nisu otisli na evropsko '00 i nakon toga haj cao i suker i boban i ostali jeste uradili mnogo ali vidi se da ne mozete vise nema motiva, snage nema nista i dovedi mlade koji ce drmati evropom i svijetom za koju godinu pazite sta vam kazem, a mi cuvamo bolica i baljica i hasana za herbarija mislimo igrace vjecno
-toliko, napisah puno ali morao sam nakon svih sranja ali moram reci i pametnih stvari koje sam procitao ovdje