Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post Reply
dalje

#26 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by dalje »

dječak sa šibicama wrote:Dodik mozda izgubi izbore, ali ako dobije, i formira vlast na drzavnoj razini sa Covicem, znaci li to da ce bosnjacka partija koja udje u tu vlast, biti izdajnicka... ili je rjesenje u blokadi drzave, i zivot u nadi da ce Srbi glasati za... Pejanovica i Raguza? :oops: :D

Ili postoji neki plan da se i njih zajebe, ko Hrvate sa Platformom :oops:
Zahebali su Hrvate sa platformom ko sto su zahebali Srbe sa Sejdic-Fincijem...

Image
Image
spreca

#27 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by spreca »

joli wrote:http://www.jutarnji.hr/-[b]pomoci-cu-hr ... ju-drzavu-[/b]-u-bih-i-da-se-odcijepe-/1225072/

Velik baja razotkrio svoju genijalnu strategiju i savez sa HDZ BIH i Covicem za razvaljivanje BIH
:lol: :lol: :lol: prvo sebi jado jadni :lol:
It_is_a_Leclerc

#28 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by It_is_a_Leclerc »

Hafis wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Hrvatima treba dati onoliko učešća u vlasti koliko ima Hrvata u BiH. Hrvati su, praktički, nacionalna manjina, jedva 7-8 % stanovništva, a drže direktorske, ministarske i zastupničke stolice kao da ih je 33 %. Uskoro će im ponestati ljudi za popunjavanje tih funkcija.
Jest da nije lako zapasati i održavati trećinu funkcija u BiH, ali računajte na nas kao da smo u punom sastavu :)
Nema računjanja.
Hrvati ilegalno i mimo zakona guraju taj princip jednakosti, iako je potpuno jasno da se vlast dijeli po popisu iz 1991. To nama odgovara. Čak nam i popis iz 2013. odgovara.
swanfilter

#29 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by swanfilter »

Jel se vec neko iz SDA javio, da u JEDINSTVU je spas?
JThomas

#30 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by JThomas »

vuna, vuna, SDS puše u leđa.

nije da mislim da su nešto bolji, ali barem nek' se rotiraju.
animals

#31 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by animals »

It_is_a_Leclerc wrote:Hrvatima treba dati onoliko učešća u vlasti koliko ima Hrvata u BiH. Hrvati su, praktički, nacionalna manjina, jedva 7-8 % stanovništva, a drže direktorske, ministarske i zastupničke stolice kao da ih je 33 %. Uskoro će im ponestati ljudi za popunjavanje tih funkcija.
A tebi treba trajni ban dati, da ima imalo dosljednosti ovdje..
Paranoid

#32 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by Paranoid »

animals wrote:
..ili ga prebiti ko Slavu Kukića i to na radnom mjestu.. :oops:
Hafis

#33 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by Hafis »

trhulj wrote: Tehnicki, vijece ministara se ne bira direktno na izborima kao clanovi predsjednistva BiH, tako da se tamo biraju tri Hrvata, tri Srbina, tri Bosnjaka i jedan "ostali".

Osim toga i da si u pravu, sta to mijenja cinjenicu da 12% BiH populacije koja se izjasnjava kao Hrvati imaju 30% glasova u vijecu ministara ili da svaki hrvatski ministar vijeca ministara predstavlja 4% BiH populacije ili da glas jednog Hrvata za vijece ministara vrijedi kao trenutno 6.75 glasova Bosnjaka jer danas Bosnjaci imaju 2 ministra u vijecu ministara i svaki bosnjacki ministar trenutno predstavlja 27% BiH, bosnjacke populacije, sto znaci govorimo o teskom krsenju ravnopravnosti unutar BiH gdje glas ne vrijedi isto kod svih nacionalnosti. Ovo je cak i oborivo u Strasbourgu.

Ne Hrvatima treba dati u vijecu ministara onoliko procenata koliko ih cini u ukupnoj populaciji, kao i svim ostalima, znaci 12% Hrvatima, 30% Srbima, 54% Bosnjacima i 4% ostalim.

Vecina treba imati vecinsku vlast, a manjina manjinsku. Ne smije se traziti nikakav izgovor da to bude drugcije, a to upravo se sad radi, gdje manjina (Srbi I Hrvati, 42% BiH populacije) sa 6 od 9 ministara, ima vise 65% glasova u vijecu ministara, dok vecina (Bosnjaci, 54% BIH populacije) ima 2 od 9 ministara i ima 22% glasova.

Ukratko, diktatura manjine nad vecinom, pod razlicitim izgovorima. U Bosni ne smije biti isto, OK, da ima priblizno isto naroda, ali toga nikad nije bilo u Bosni i to se non stop manipuliralo s tim.

Ne moze 12% ili 30% BiH populacije imati vise ministara u vijecu ministara od 54% BiH populacije i da budu jednaki i ravnopravni, a sve to pod izgovorom da vecina ne vlada manjinom kao sto to se radi u cijelom svijetu, pa onda manjina vlada vecinom?
i ja isto kada govorim o političkoj i svakoj drugoj nemoralnosti koja se desila kod izbora Komšića, onda mi pod nos postavljaju izvode iz ustava i izbornog zakona, objašnjavaju pojedinosti uz onu standardnu da mogu uvijek odseliti vlakom prema jugu ako mi ne valja ovakva BiH.
Tako da i moj odgovor tebi je otprilike u tom duhu.
Ove ideje koje ti gore predlažeš su i dovele do rata u BiH.
One možda vrijede u drugim državama, ali ovdje jednostavno ne. Kome ne odgovara ima autobus prema jugoistoku.
spreca

#34 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by spreca »

Paranoid wrote:
animals wrote:
..ili ga prebiti ko Slavu Kukića i to na radnom mjestu.. :oops:
ili zapaliti kao onaj reklamni plakat HDZ devedesetke
dječak sa šibicama

#35 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by dječak sa šibicama »

Ali fakat trebas biti levat pa padati na bljuvotine Jutarnjeg lista.

Oni Dodika protaziraju cijelo vrijeme od kako su postali nesluzbeno glasilo SDP Hrvatske.

Cuj Dodik izjavio da su Srbi i Hrvati "iz istog civilizacijskog kruga" a odmah zatim ode u Gradisku i laprda o 700.000 poklanih Srba od strane genocidnih Hrvata.

Jutarnji list je dno dna novinarstva, igracka Nine Pavica koji igra onako kako mu sefovi narede, ko ciganski medo. Sav se zadao u Region, svaki dan u Jutarnjem osvane po 5 ili 10 vijesti iz Beograda, sta je rucala Lepa Brana i ko guzi Cecu Raznjatovic.

Napravice Dodik karinu i sebi i Hrvatima, ima da u skorije vrijeme opet budemo Jugoslavija, ili kako se to moderno zove, Region. Onako kako sefovi iz Brisela budu odlucili.
dječak sa šibicama

#36 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by dječak sa šibicama »

Hafis wrote:Kome ne odgovara ima autobus prema jugoistoku.
BiH ustav je takav kakav jeste, kome se ne svidja neka ide iz BiH :oops: :oops: :D
Hafis

#37 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by Hafis »

trhulj wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Hafis wrote: Nema računjanja.
Hrvati ilegalno i mimo zakona guraju taj princip jednakosti, iako je potpuno jasno da se vlast dijeli po popisu iz 1991. To nama odgovara. Čak nam i popis iz 2013. odgovara.
Trenutno Hrvati kao 12% BiH populacije imaju vise glasova i vise ministara u vijecu ministara nego Bosnjaci koji cine 54% BIH populacije, ili isto kao Bosnjaci koji cine 54% BiH populacije i "ostali" koji cine 4% BIH populacije ista stvar i Srbi vs. Bosnjaci ili Srbi vs. Bosnjaci i ostali.

Pa tu nema nikakve ravnopravnosti, to su fasisticki apartheid standardi da jedan glas Hrvata, Srba i "ostali" vrijedi vise glasova Bosnjaka i da fakticki manjina vlada BiH vecinom, pod glavnim izgovorom da ih vecina ne preglasa kao manjinu, kako se to inace radi u sve i jednoj demokratskoj drzavi u svijetu?

Fenomenalno i na sav taj apartheid koji se nad Bosnjacima radi i na Marin Dvoru su pristali krmci SDA, SDP, DF, SBB, SBIH?

Da, to je upravo nad Bosnjacima apartheid na Marin Dvoru!
Čudi me nema reakcija iz demokratskog svijeta na taj apartheid.
Sjećam se kad je bio u Južnoj Africi, lijepo ti neugodno bilo novine otvoriti
Last edited by Hafis on 05/10/2014 15:18, edited 1 time in total.
dulekrele

#38 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by dulekrele »

Last edited by dulekrele on 05/10/2014 15:18, edited 1 time in total.
animals

#39 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by animals »

Gluposti se pisu svaki dan..
po sedam tema na dan o Raguzu, Covicu sa ciljem zaplasivanja Bosnjaka od Hrvata..
cije su to igre, procijenite sami.
JThomas

#40 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by JThomas »

dok je ustav takav kakav jeste sve je to šuplja. a i za promjenu ustava se moraju saglasiti sve tri strane.

i to predsjedništvo je relativno nebitno, da nije tako bio bi i tamo mehanizam za sprečavanje preglasavanja, a pošto je manje-više kozmetički mogli smo imati situaciju da neko nekome drugome izabere člana predsjedništva. da je predsjednik ili predsjednici ujedno i šef izvršne vlasti i tamo bi bili domovi naroda, ili bi bio biran kroz parlament.
Paranoid

#41 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by Paranoid »

Pričaju dvojica za kavom na rondou:
1: Jebote, e bola' zavladala, e'bola
2: Issa ti.. Znam, eno ono šumsko govedo obolilo i na jutanjem izjavljuje da će nam pomoć.. .
1: Ko će mu reći.. krvi ti..da nam ne pomaže..
2: Ja ne smim, imam kredit, u govnima sam do grla.
1: Da pišem poskoku, pa nek' mu oni šuknu izokola?
2: 'Si lud, oni ga vole više od Tompsona....
1: Pa šta ćemo?
2: Ništa, hajmo se napit'k'o stoka da se uklopimo.
JThomas

#42 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by JThomas »

nije govedo ni ludo ni blesavo, govedo je najvještiji oportunist u politici kod nas. govedo je pričajući ono što masa hoće da čuje nakralo ne za jedan, već za sedam života.
upitnik049

#43 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by upitnik049 »

Jedino se HDZ moze izostaviti iz vlati ukoliko Bosnjaci pomognu mnogo da se izglasa HDZ1990.
JThomas

#44 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by JThomas »

vrlo, vrlo, vrlo teško. samo uz neki žestoki inžinjering, jer čisto sumnjam da će bošnjaci za skupštine glasati za 90 u nekom značajnom broju. a kod hrvata mislim da originalni HDZ dominantno uzima.
shadowblade

#45 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by shadowblade »

trhulj wrote: Trenutno Hrvati kao 12% BiH populacije imaju vise glasova i vise ministara u vijecu ministara nego Bosnjaci koji cine 54% BIH populacije, ili isto kao Bosnjaci koji cine 54% BiH populacije i "ostali" koji cine 4% BIH populacije ista stvar i Srbi vs. Bosnjaci ili Srbi vs. Bosnjaci i ostali.
Bošnjaka nema ni 50%, čini mi se 48% po popisu, daj nemojte bit toliko jadni i izmišljat postotke da sami sebe zavaravate i tješite (ne znam zbog čega).
JThomas

#46 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by JThomas »

nebitna stvar sve dok je dejtonski okvir na snazi.
upitnik049

#47 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by upitnik049 »

JThomas wrote:vrlo, vrlo, vrlo teško. samo uz neki žestoki inžinjering, jer čisto sumnjam da će bošnjaci za skupštine glasati za 90 u nekom značajnom broju. a kod hrvata mislim da originalni HDZ dominantno uzima.
Dovoljno je da 5% Bosnjaka glasa za HDZ1990 i vec bi HDZ1990 bila najveca stranka. Moji roditelji su Bosnjaci i glasali su za HDZ1990. Sutra salju izborne listice u BiH.
eeeeeee

#48 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by eeeeeee »

shadowblade wrote:
trhulj wrote: Trenutno Hrvati kao 12% BiH populacije imaju vise glasova i vise ministara u vijecu ministara nego Bosnjaci koji cine 54% BIH populacije, ili isto kao Bosnjaci koji cine 54% BiH populacije i "ostali" koji cine 4% BIH populacije ista stvar i Srbi vs. Bosnjaci ili Srbi vs. Bosnjaci i ostali.
Bošnjaka nema ni 50%, čini mi se 48% po popisu, daj nemojte bit toliko jadni i izmišljat postotke da sami sebe zavaravate i tješite (ne znam zbog čega).
Po kojem popisu??? :roll: :roll: :roll:
JThomas

#49 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by JThomas »

upitnik049 wrote:
JThomas wrote:vrlo, vrlo, vrlo teško. samo uz neki žestoki inžinjering, jer čisto sumnjam da će bošnjaci za skupštine glasati za 90 u nekom značajnom broju. a kod hrvata mislim da originalni HDZ dominantno uzima.
Dovoljno je da 5% Bosnjaka glasa za HDZ1990 i vec bi HDZ1990 bila najveca stranka. Moji roditelji su Bosnjaci i glasali su za HDZ1990. Sutra salju izborne listice u BiH.
pa nije 90% bošnjaka pobogu. a i da jeste, mislim da ni toliko neće glasati za parlamente za 90. za predsjedništvo možda.
shadowblade

#50 Re: Dodik: "Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju drzavu u BIH

Post by shadowblade »

dječak sa šibicama wrote: Napravice Dodik karinu i sebi i Hrvatima, ima da u skorije vrijeme opet budemo Jugoslavija, ili kako se to moderno zove, Region. Onako kako sefovi iz Brisela budu odlucili.
Aha, evo jedva čekamo. :mrgreen:
Takvo što ima da Hrvati i Srbi oružano spriječe. Nikad više.
Post Reply