Prijava na BITcamp

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
TheRedhead

#26 Re: Prijava na BITcamp

Post by TheRedhead »

Mantis wrote:Odoh i ja sutra na testiranje čisto da vidim kako izgleda, ali i da prođem ne bih išao na to, ne isplati mi se ovo. :D
Zašto se ne isplati, jeste 1500KM puno ali aBd za 6 mjeseci kada bi završio, imao bi 100% posao i vratile bi ti se te pare u mjesec ili dva ;)

Meni je ovo bolje od fakulteta, jer vjerujem da uče ljude ono najbitnije, a ne kao na fakultetu gdje imaš puno predmeta i dosta njih i neće trebati :-?
Mantis

#27 Re: Prijava na BITcamp

Post by Mantis »

Ma znam, nema sumnje da ovi ljudi znaju šta rade, nije to bilo kakav kurs, bio sam na testiranju koje traje 3 sata, budu testovi inteligencije, pa nekakvi zadaci, pa test koncentracije, pa onda testovi ličnosti, baš se detaljno pristupa. Samo što kad završiš kurs i recimo dobiješ posao moraš da vratiš 7000KM, to je ta stipendija koju ti oni daju i kasnije kada ti nađu posao ti je vratiš. Nije lijepo biti dužnik :D
TheRedhead

#28 Re: Prijava na BITcamp

Post by TheRedhead »

Mantis wrote:Ma znam, nema sumnje da ovi ljudi znaju šta rade, nije to bilo kakav kurs, bio sam na testiranju koje traje 3 sata, budu testovi inteligencije, pa nekakvi zadaci, pa test koncentracije, pa onda testovi ličnosti, baš se detaljno pristupa. Samo što kad završiš kurs i recimo dobiješ posao moraš da vratiš 7000KM, to je ta stipendija koju ti oni daju i kasnije kada ti nađu posao ti je vratiš. Nije lijepo biti dužnik :D
Pa i ja sam otiša na testiranje i iskreno kao osoba na birou rado bih da me prime i zaposle pa taman otplaćivala godinama, jer to znači da ću imati posao i kakvu takvu platu ;) :D
Mantis

#29 Re: Prijava na BITcamp

Post by Mantis »

Ništa onda sretno, nadam se da će te primiti ako Bog da.
mirsek

#30 Re: Prijava na BITcamp

Post by mirsek »

Procitah na njihovoj stranici da ako te poslije obuke ne zaposle u roku od 3 mjeseca ne moras vratiti stipendiju.
Ako sam dobro shvatio zadrze tvojih pocetnih 1500 KM sto si platio participaciju za obuku a 7000 KM koje bi vracao kroz platu ti kao halale. 8-)
Kad vec prave te neke selekcije prijava i kandidata i garantuju zasnivanje radnog odnosa poslije uspjesno zavrsene obuke zasto onda uzimaju 1500 KM ako ne ispune svoja obecanja a neki kandidati su se 100% i zaduzili da obezbjede ove pare jer im je posao bio zagarantovan.
Ovo mi izgleda kao zakukuljeno uzimanje para a da svakako nisu namjeravali sve kandidate zaposliti.
mirsek

#31 Re: Prijava na BITcamp

Post by mirsek »

Mantis wrote:Ma znam, nema sumnje da ovi ljudi znaju šta rade, nije to bilo kakav kurs, bio sam na testiranju koje traje 3 sata, budu testovi inteligencije, pa nekakvi zadaci, pa test koncentracije, pa onda testovi ličnosti, baš se detaljno pristupa. Samo što kad završiš kurs i recimo dobiješ posao moraš da vratiš 7000KM, to je ta stipendija koju ti oni daju i kasnije kada ti nađu posao ti je vratiš. Nije lijepo biti dužnik :D
Ma na plate programera od 1400-1600 KM ovih 7000 KM ne zvuci puno.
Za 14 mjeseci to mozes vratiti da vracas 500 KM mjesecno i opet ti ostane solidna svota za trosenje plus imas radno iskustvo.
kox

#32 Re: Prijava na BITcamp

Post by kox »

mirsek wrote:Procitah na njihovoj stranici da ako te poslije obuke ne zaposle u roku od 3 mjeseca ne moras vratiti stipendiju.
Ako sam dobro shvatio zadrze tvojih pocetnih 1500 KM sto si platio participaciju za obuku a 7000 KM koje bi vracao kroz platu ti kao halale. 8-)
Kad vec prave te neke selekcije prijava i kandidata i garantuju zasnivanje radnog odnosa poslije uspjesno zavrsene obuke zasto onda uzimaju 1500 KM ako ne ispune svoja obecanja a neki kandidati su se 100% i zaduzili da obezbjede ove pare jer im je posao bio zagarantovan.
Ovo mi izgleda kao zakukuljeno uzimanje para a da svakako nisu namjeravali sve kandidate zaposliti.
Jesi li siguran da se tih 7000 km vraća? Danas sam razgovarao sa drugom koji ima veze sa tim Bit Campom i kako mi reče samo ovih 1500 se plati, 7000 plaća EBRD ili tako neka organizacija i to se ne vraća. A valjda će ovoj prvoj generaciji vratiti (ili su već vratili) i tih 1500 u slučaju da im ne nadju posao, ali je dosta ljudi na početku odustalo pa su odlučili da za drugu generaciju nema povrata.
mirsek

#33 Re: Prijava na BITcamp

Post by mirsek »

kox wrote:
mirsek wrote:Procitah na njihovoj stranici da ako te poslije obuke ne zaposle u roku od 3 mjeseca ne moras vratiti stipendiju.
Jesi li siguran da se tih 7000 km vraća? Danas sam razgovarao sa drugom koji ima veze sa tim Bit Campom i kako mi reče samo ovih 1500 se plati, 7000 plaća EBRD ili tako neka organizacija i to se ne vraća. A valjda će ovoj prvoj generaciji vratiti (ili su već vratili) i tih 1500 u slučaju da im ne nadju posao, ali je dosta ljudi na početku odustalo pa su odlučili da za drugu generaciju nema povrata.
Cijena skolarine za kurs ti je 8500 KM.( :-) btw. za ove pare mozes upisati 3 kursa i dobiti 3 vrlo jaka medjunarodna certifikata u nekoj od akademija u BIH i onda da opet budes vrlo konkurentan na oglasima za posao iz te struke kako ovdje tako i u svijetu. )
Ti od sebe dajes participaciju 1500 KM a oni te kao stipendiraju u iznosu od 7000 KM koje vracas kad pocnes raditi.

http://www.bitcamp.ba/warning3.php

Ako vrate tih 1500 KM onima kojima ne ponude posao u roku 3 mjeseca onda je sve OK.
Ako ne vrate pare a ni ne ponude posao u jednoj od firmi alijanse uz odgovarajucu platu za obucenog programera (cemu i sluzi ova iscrpljujuca 6 mjesecna obuka) kao sto pise u brošuri da ce uraditi onda je rijec o cistoj prevari.
Naravno ovdje govorim o onima sto su zavrsili kurs do kraja a ne o onima sto su odustali.
Last edited by mirsek on 23/03/2015 23:43, edited 1 time in total.
kox

#34 Re: Prijava na BITcamp

Post by kox »

mirsek wrote:
kox wrote:
Cijena skolarine za kurs ti je 8500 KM.
Ti od sebe dajes participaciju 1500 KM a oni te kao stipendiraju u iznosu od 7000 KM koje vracas kad pocnes raditi.

http://www.bitcamp.ba/warning3.php

Ako vrate tih 1500 KM onima kojima ne ponude posao u roku 3 mjeseca onda je sve OK.
Ako ne vrate pare a ni ne ponude posao u jednoj od firmi alijanse uz odgovarajucu platu za obucenog programera (cemu i sluzi ova iscrpljujuca 6 mjesecna obuka) kao sto pise u brošuri da ce uraditi onda je rijec o cistoj prevari.
Naravno ovdje govorim o onima sto su zavrsili kurs do kraja a ne o onima sto su odustali.
Tu stipendiju od 7000 pokriva EBRD, USAID ili tako neka organizacija (ne same firme) i nju valjda polaznici ne vraćaju, bez obzira zaposlili se ili ne. Tako mi bar on reče, a na ovom linku koji si postavio ne vidim da stoji da se tih 7000 vraća.
Možda sam ga pogrešno shvatio...
mirsek

#35 Re: Prijava na BITcamp

Post by mirsek »

kox wrote:
Pa da, tu stipendiju od 7000 pokriva EBRD, USAID ili tako neka organizacija (ne same firme) i nju valjda polaznici ne vraćaju, bez obzira zaposlili se ili ne. Tako mi bar on reče, a na ovom linku koji si postavio ne vidim da stoji da se tih 7000 vraća.
Moguce je da se ne vraca. Ni ja nisam taj podatak nasao nego vidim da na forumu to diskutuju pa kontam neko vec provjerio kako to fercera.
To je onda super stvar uz ponudjeno radno mjesto odmah poslije obuke. :thumbup:

http://www.bitcamp.ba/

Ovo za naknadu stipendije moze znaciti da ako neko poslije zavrsene obuke odbije da radi za neku od firmi alijanse da mora vratiti iznos od 7000 KM za stipendiju tj. da im to dodje kao osiguranje da ces kod njih da se zaposlis poslije obuke.
U suprotnom oni snose odgovornost ako ti ne ponude radno mjesto poslije obuke u roku od 3 mjeseca a ti si slobodan da bez ikakvih posljedica trazis sebi drugu firmu i drugi posao.
Bice da je to to . :roll:
Last edited by mirsek on 24/03/2015 00:05, edited 3 times in total.
kox

#36 Re: Prijava na BITcamp

Post by kox »

mirsek wrote:
kox wrote:
Pa da, tu stipendiju od 7000 pokriva EBRD, USAID ili tako neka organizacija (ne same firme) i nju valjda polaznici ne vraćaju, bez obzira zaposlili se ili ne. Tako mi bar on reče, a na ovom linku koji si postavio ne vidim da stoji da se tih 7000 vraća.
Moguce je da se ne vraca. Ni ja nisam taj podatak nasao nego vidim da na forumu to diskutuju pa kontam neko vec provjerio kako to fercera.
I po mom mišljenju je ovo dobar program.
Samo neka svi zainteresovani ipak provjere ovu informaciju koju sam prenio, iz druge je ruke pa da nekoga ne zeznem nenamjerno.
NK33

#37 Re: Prijava na BITcamp

Post by NK33 »

mirsek wrote:
kox wrote:

http://www.bitcamp.ba/

Ovo za naknadu stipendije moze znaciti da ako neko poslije zavrsene obuke odbije da radi za neku od firmi alijanse da mora vratiti iznos od 7000 KM za stipendiju tj. da im to dodje kao osiguranje da ces kod njih da se zaposlis poslije obuke.
U suprotnom oni snose odgovornost ako ti ne ponude radno mjesto poslije obuke u roku od 3 mjeseca a ti si slobodan da bez ikakvih posljedica trazis sebi drugu firmu i drugi posao.
Bice da je to to . :roll:
To je objasnjenje. Tih 7000KM vracas samo ako prekrsis ugovor (odbijes ponudjeni posao u nekoj od firmi alijanse) inace ih ne vracas. A ako oni tebi ne daju posao u roku od 3 mjeseca mislim da ti vrate i onih 1500 (nisam 100% siguran) i imas dovoljno znanja da se prijavis u neku drugu firmu koja nije clanica alijanse a kojoj treba junior Android developer. Ili mozes raditi kao freelance Android developer.
sandra01

#38 Re: Prijava na BITcamp

Post by sandra01 »

Cekajte malo ljudi,ako tih 7000 km oni dobijaju kao donaciju gdje je logika da vi vracate te pare+ Kome ih vrcate? USAID-u?
NK33

#39 Re: Prijava na BITcamp

Post by NK33 »

sandra01 wrote:Cekajte malo ljudi,ako tih 7000 km oni dobijaju kao donaciju gdje je logika da vi vracate te pare+ Kome ih vrcate? USAID-u?
Vracas ih njima sto su te naucili programirati a ti nisi ispostovao/la ugovor ako odbijes raditi za njih. Posteno.
sandra01

#40 Re: Prijava na BITcamp

Post by sandra01 »

Kome njima? Pa oni su te pare dobili kao donaciju .Ja koliko se razumijem u to donacije se ne vracaju,oni te pare potrose na organizaciju samih kurseva placanje instruktora ,prostor itd. Ti svoju skolarinu placas 1500 km , platis i dobijes odredjeno znanje ,tvoje je ljudsko pravoda ga upotrijebis kako ti hoces i na koga ti hoces .Ako ti MORAS kod jih poslije raditi onda to ispada da im ti placas da radis za njih a ne oni tebi.Ukoliko se stvarno mora vracati i tih njima poklonjenih 7000 km onda je to pranje para i tu nesto nije regularno.
Zanima me da li je iko poslao HUB-u ovo pitanje i da li je dobio odgovor da mi ovde ne lupetamo bez veze?
NK33

#41 Re: Prijava na BITcamp

Post by NK33 »

sandra01 wrote:Kome njima? Pa oni su te pare dobili kao donaciju .Ja koliko se razumijem u to donacije se ne vracaju,oni te pare potrose na organizaciju samih kurseva placanje instruktora ,prostor itd. Ti svoju skolarinu placas 1500 km , platis i dobijes odredjeno znanje ,tvoje je ljudsko pravoda ga upotrijebis kako ti hoces i na koga ti hoces .Ako ti MORAS kod jih poslije raditi onda to ispada da im ti placas da radis za njih a ne oni tebi.Ukoliko se stvarno mora vracati i tih njima poklonjenih 7000 km onda je to pranje para i tu nesto nije regularno.
Zanima me da li je iko poslao HUB-u ovo pitanje i da li je dobio odgovor da mi ovde ne lupetamo bez veze?
:-)

To skolovanje kosta 8500KM po osobi (da je samo 1500 oni ne bi mogli ni mentore platiti a kamo li sta drugo). Fazon je sto su se oni potrudili da nadju nekog ko ce izaci u susret tim 'studentima' i platiti veci dio njihovog skolovanja.
Nisu oni (BITcamp) te pare dobili kao donaciju nego studenti dobijaju donaciju ako hoce da se skoluju u BITcampu. Ako to ne kontas da dalje ne objasnjavam?

Ti svoje znanje dobijes za svojih 1500KM + tudjih 7000KM (zahvaljujuci koje si dobio jer su ljudi iz BITcampa nasli donatore) i imas obavezu da ispostujes ugovor po kojem si tako 'jeftino' dobio skolovanje i 90% sanse za posao. Koliko moras biti zatucan da i tu trazis neku manu?

Kao sto rece kolega iznad, ako neko misli da je BITcamp prevara imas milion drugih kurseva i IT akademija koje postoje duze od BITcampa i koje su provjerene. Osim toga imas milion besplatnih online kurseva, pa ako ti (ili bilo ko treci) misli da je BITcamp prevara i da uzimaju pare fino se potrudis pa besplatno naucis.

BITcamp nije sveto slovo, neces odjednom postati expert ili neki bogatas zahvaljujuci njima. To je jedna od prilika da ljudi nauce programirati ako nemaju posla u svojoj struci.
sandra01

#42 Re: Prijava na BITcamp

Post by sandra01 »

NK33 wrote:
sandra01 wrote:Kome njima? Pa oni su te pare dobili kao donaciju .Ja koliko se razumijem u to donacije se ne vracaju,oni te pare potrose na organizaciju samih kurseva placanje instruktora ,prostor itd. Ti svoju skolarinu placas 1500 km , platis i dobijes odredjeno znanje ,tvoje je ljudsko pravoda ga upotrijebis kako ti hoces i na koga ti hoces .Ako ti MORAS kod jih poslije raditi onda to ispada da im ti placas da radis za njih a ne oni tebi.Ukoliko se stvarno mora vracati i tih njima poklonjenih 7000 km onda je to pranje para i tu nesto nije regularno.

To skolovanje kosta 8500KM po osobi (da je samo 1500 oni ne bi mogli ni mentore platiti a kamo li sta drugo). Fazon je sto su se oni potrudili da nadju nekog ko ce izaci u susret tim 'studentima' i platiti veci dio njihovog skolovanja.
Nisu oni (BITcamp) te pare dobili kao donaciju nego studenti dobijaju donaciju ako hoce da se skoluju u BITcampu. Ako to ne kontas da dalje ne objasnjavam?

Ti svoje znanje dobijes za svojih 1500KM + tudjih 7000KM (zahvaljujuci koje si dobio jer su ljudi iz BITcampa nasli donatore) i imas obavezu da ispostujes ugovor po kojem si tako 'jeftino' dobio skolovanje i 90% sanse za posao. Koliko moras biti zatucan da i tu trazis neku manu?

Kao sto rece kolega iznad, ako neko misli da je BITcamp prevara imas milion drugih kurseva i IT akademija koje postoje duze od BITcampa i koje su provjerene. Osim toga imas milion besplatnih online kurseva, pa ako ti (ili bilo ko treci) misli da je BITcamp prevara i da uzimaju pare fino se potrudis pa besplatno naucis.

BITcamp nije sveto slovo, neces odjednom postati expert ili neki bogatas zahvaljujuci njima. To je jedna od prilika da ljudi nauce programirati ako nemaju posla u svojoj struci.
Ne znam sto toliko pjenis,niko nije rekao da je ovo losa ideja :zoka: .Niko ne nalazi mane nego ljudima nije jasno koliki iznos moraju na kraju vratiti.Nisi me citao od pocetka lijepo sam pitala da li je neko direktno pitao ljude tamo oko ovog vracanja novca jer koliko vidim taj dio ljudima ovde nije jasan.Ti umjesto da nam lijepo odgovois na to pitanje ,napadas ,bez veze i stvras nepotrebnu tenziju.Za tvoju informacijuja ja sam u IT industriji pa skoro 20 godina i ne,ne treba mi vas kurs,niti bilo kakva usluga ukoliko tamo rade ljudi poput tebe s takvim rezonovanjem i spremnoscu da na bilo kakvo pitanje odgovaraju na nacin na koji ti to radis.Jako losa reklama. :roll:
I pogresno si skontao covjeka koji je poslije mene odgovorio ,procitaj jos jednom sta je covjek htjeo da kaze.
NK33

#43 Re: Prijava na BITcamp

Post by NK33 »

sandra01 wrote: Ne znam sto toliko pjenis,niko nije rekao da je ovo losa ideja :zoka: .Niko ne nalazi mane nego ljudima nije jasno koliki iznos moraju na kraju vratiti.Nisi me citao od pocetka lijepo sam pitala da li je neko direktno pitao ljude tamo oko ovog vracanja novca jer koliko vidim taj dio ljudima ovde nije jasan.Ti umjesto da nam lijepo odgovois na to pitanje ,napadas ,bez veze i stvras nepotrebnu tenziju.Za tvoju informacijuja ja sam u IT industriji pa skoro 20 godina i ne,ne treba mi vas kurs,niti bilo kakva usluga ukoliko tamo rade ljudi poput tebe s takvim rezonovanjem i spremnoscu da na bilo kakvo pitanje odgovaraju na nacin na koji ti to radis.Jako losa reklama. :roll:
I pogresno si skontao covjeka koji je poslije mene odgovorio ,procitaj jos jednom sta je covjek htjeo da kaze.
Da si ti citala od pocetka vidjela bi da je covjek iznad vec objasnio da se tih 7000KM vraca jedino ako neces da radis za njih nakon kursa, i da vraca se njima jer su oni platili tim parama mentore i predavace. Sve je jasno ko dan, i ljudi su skontali samo ti nisi.

Sreca pa nam u IT industriji nisu svi takvi s 20 godina iskustva inace nam se ne bi pisalo dobro s takvim rezonovanje im napadanjem ovakve ideje. Niti je BITcamp jedini niti najbolji, samo jedan od mnogih nacina da se udje u IT svijet. Poznajem ljude koji tamo rade i predaju pa imam malo vise informacija od drugih.

Dobro sam ja skontao covjeka koji je poslije tebe odgovorio, rekao je da se uopste ne mora ici na BITcamp pored silnih online kurseva. Ali nisu svi dovoljno sposobni da sami sjede i uce, zato i postoje fakulteti i ovakve akademije kao sto je BITcamp. ;)

Nepotrebno pljujes nesto na osnovu svojih netacnih pretpostavki (iz tvojih postova je ocigledno da pokusavas omalovazavati), valjda iz ljubomore sta li.
sandra01

#44 Re: Prijava na BITcamp

Post by sandra01 »

Da si ti citala od pocetka vidjela bi da je covjek iznad vec objasnio da se tih 7000KM vraca jedino ako neces da radis za njih nakon kursa, i da vraca se njima jer su oni platili tim parama mentore i predavace. Sve je jasno ko dan, i ljudi su skontali samo ti nisi.

Sreca pa nam u IT industriji nisu svi takvi s 20 godina iskustva inace nam se ne bi pisalo dobro s takvim rezonovanje im napadanjem ovakve ideje. Niti je BITcamp jedini niti najbolji, samo jedan od mnogih nacina da se udje u IT svijet. Poznajem ljude koji tamo rade i predaju pa imam malo vise informacija od drugih.

Dobro sam ja skontao covjeka koji je poslije tebe odgovorio, rekao je da se uopste ne mora ici na BITcamp pored silnih online kurseva. Ali nisu svi dovoljno sposobni da sami sjede i uce, zato i postoje fakulteti i ovakve akademije kao sto je BITcamp. ;)

Nepotrebno pljujes nesto na osnovu svojih netacnih pretpostavki (iz tvojih postova je ocigledno da pokusavas omalovazavati), valjda iz ljubomore sta li.[/quote]

Dijete smiri hormone ,razgovaras sa zenom u ozbiljnim godinama koja je ucila o tome o cemu ti bulaznis prije nego si se rodio ,ok?
I sreca sto nisam VAMA u industriji sve ove godine vec puno naprednijim zemljama od ove tvoje i vjeruj mi nemam ni trunke razloga da budem bilo na koga ljubomorna ,moze biti samo obratno.Prestani da spinujes topic.Niko ovde ne napada BIT niti ovo sto rade, niko ne pljuje po njima niti ih omalovazava ,rijec je o novcu a ne ideji.

Znas ti vrlo dobro sta te pitam, zato ovoliko i histerises i spinujes i pokusavas odvratiti paznju ljudi od najvaznijeg. Prosla sam dva puta takvu vrstu obuke vani i znam sta pitam.
Nista ovde nije jasno ko dan jer sto vise pises sve se vise upetljavas u laz.Prvo si rekao da 7000 km ide polaznicima kao donacija da bi mogli studirati na BIT kampu sad kazes da se te pare vracaju BIT-u jer su oni tim parama platitli instruktore.Polaznik plati 1500km i ide na obuku 6 mjeseci.Ako ne pihvati da radi za BIT mora platiti kaznu od tih 7000 km koje nikada nije dobio.Kontas li sad sta te pitam?
Cijena skolarine je 1500km i to je to.Zasto bi neko vracao pare koje je dobila organzacija a ne sam polaznik? I jeste prevara ,to jeste prevara.!!!
Znaci BIT dobije 7000km da organizuje kurs sve odradi dobije po polazniku 1500km i onda moli Boga da neko odustane jer je to njima u dzep dodatnih 7000km.Kontas li ? Kontas ,znam da kontas ali kontamo i mi ovde :)

Da bi se nesto vratilo to se prvo mora dobiti.Dakle pitanje je da li tih 7000 km polaznik DOBIJE na racun kao stipendiju? Ne dobije ,naravno.On samo plati 1500 km za kurs.A onda mora platiti kaznu od 7000km koje je dobila BIT da organizuje kurs :-) .
NK33

#45 Re: Prijava na BITcamp

Post by NK33 »

Bio sam odgovorio na vas post, ali mislim da je off topic tako da editujem.

Ako nekog bude zanimalo nesto vezano za BITcamp mozda budem znao pa cu odgovoriti. Vidjet cemo kako ce zavrsitit ta prva grupa polaznika pa ce se moci dati realnija ocjena vrijedi li cemu BITcamp.

A za ovu gospodju od 20 godina (ne iskustva nego zivota, tek punoljetna sudeci po postovima), sva sreca pa niste kod nas jer nam stvarno ne treba takvih 'strucnnjaka' pljuvaca. Vise nam treba ovih kao BITcamp.

P.S da ste malo razmislili skontali bi da 7000KM za ove firme koje su organizovale BITcamp ne znaci nista (zarade ih za manje od sat vremena), ali eto nazalost vase frustracije vam nisu dale da razmislite pa ste se malo izblamirali ovdje. Stidite se godina, ako vec niste i to izmislili iz frustracija. ;)
Nele985

#46 Re: Prijava na BITcamp

Post by Nele985 »

Kad zavrsava prva grupa? Steta sto se niko ne javlja da iznese iskustva...
NK33

#47 Re: Prijava na BITcamp

Post by NK33 »

Nisam siguran kad zavrsavaju. Vidim na njihovoj facebook stranici da kazu da su pri kraju, vjerovatno jos nekih mjesec dana. Zanima me hoce li bit onako kako su rekli i koliko ustvari ti ljudi sad znaju o Android developmentu nakon pola godine.
TheRedhead

#48 Re: Prijava na BITcamp

Post by TheRedhead »

Meni je nekako normalno da radis za neku od tih firmi, ipak te oni obuce, a i realno mislim da su medju najjacim firmama u BiH, zasto neko ne bi htio raditi za njih ;)
drag_gost

#49 Re: Prijava na BITcamp

Post by drag_gost »

drag_gost wrote:
Premijernocom wrote:čisto informativno, na netu postoje toolsi koji ti omogucavaju da naucis bilo koji programski jezik u roku od 14 dana ukoliko se fokusiras na to i shvatis to ozbiljno, i besplatni su.

da, istina je, ne dobijas diplomu niti kojekakve certifikate, ali dobijas znanje, i to znanje koje onda koristis na bezbroj legalnih platformi na netu gdje uzimas od $2.400 do $6.200 po projektu. Direktno na racun koji odaberes sam.

kakav BITcamp kakvo enormno placanje likovima koji koriste cinjenicu da vecina raje uopste ne razmislja o online aktivnostima osim ako nije u pitanju Facebook i PIK.

:thumbup:

Inace, tesko da naucis bilo koji programski jezik u roku od 14 dana, ali definitivno ako se tome pristupi kako treba, za 6 mjeseci intenzivne prakse (uz ucenje prethodno) ima da propjevate ove web developing programe.

Pocnite sa http://codeacademy.com

Senior Web Developer talking. :mrgreen:
gagy06

#50 Re: Prijava na BITcamp

Post by gagy06 »

Iskreno mislim da je ovo sa BitCamp-om prenapuhano i da stvari nisu ni izbliza kakvim se žele predstaviti.
Prvo- firme koje su u alijansi imaju non-stop otvorene oglase ze sve vrste IT pozicija.
Šta nam to govori- da se tu niko ne zadržava dugo. Šta nam to još govori- da ili posao nije dobar ili dobiju nogu.
Dakle, ovi što završe kamp možda dobiju posao, ali ce on trajati samo dok ne isplate lovu tih 7000 KM.

Sljedece, oni su odlučili da obučavaju ljude koji nisu informatičari da budu informatičari. OK, svidja mi se zamisao jer kreativnosti ima i na drugim stranama. Medjutim iz ličnog iskustva, ovo ne pije vode. Recimo da sam se prijavljivao na oglase i bio na intervjuima po tim nekim IT firmama, sarajevskim. I kad im kazem da sam zavrsio književnost reakcija- vilica do poda. Nista im nije jasno. Džaba CV, dzaba projekti, dzaba source kod, džaba što sam u IT-u nekih 10 godina...toliko o BitCamp-u.
Post Reply