Na inficirano tkivo lokalni anestetik ne djeluje. Jeste žalosno, ali je tako.MedenoSrce wrote:Inficirala mi se rana na nozi. Kiretaža i šivanje bez anestezije. Adresa: Ortopedija, KC KoševoKlitemnestraaa wrote: Jeste li vi imali/e primjer uradjenog zahvata bez anestezije?
Sta sve radi stoka od nasih doktora bez anestetika?
Moderator: anex
-
julisiz es grant
#26 Re: Sta sve radi stoka od nasih doktora bez anestetika?
-
Brus Lee
#27 Re: Sta sve radi stoka od nasih doktora bez anestetika?
Takodje, ni na okrajine anestetik ne ide /prsti, nos, usi../julisiz es grant wrote:Na inficirano tkivo lokalni anestetik ne djeluje. Jeste žalosno, ali je tako.MedenoSrce wrote:Inficirala mi se rana na nozi. Kiretaža i šivanje bez anestezije. Adresa: Ortopedija, KC KoševoKlitemnestraaa wrote: Jeste li vi imali/e primjer uradjenog zahvata bez anestezije?
-
granita
#28 Re: Sta sve radi stoka od nasih doktora bez anestetika?
Epiziotomiju. Jos ti dovedu praktikanta, pa je babica navodi kako da usiva. Sreca, pa zavrsih sa samo dva koncica, mislim da bi na kraju radila noga u facu.
-
julisiz es grant
#29 Re: Sta sve radi stoka od nasih doktora bez anestetika?
Na Koševu (prije seljenja na Jezero) i u OBS su davali anesteziju, ako se nije šta promijenilo zadnjih par godina. Ali, iz iskustva: neko i pored anestezije pomaga, dok drugi stoički podnosi. Sve je individualno.granita wrote:Epiziotomiju. Jos ti dovedu praktikanta, pa je babica navodi kako da usiva. Sreca, pa zavrsih sa samo dva koncica, mislim da bi na kraju radila noga u facu.