Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Seoskivaralica
#26 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
Kupiš sebi rukavice od latexa, tako da ako ti treba veći , metneš je čitavu....dok ako je manii kidaj prste , tako da imaš 5/1....

-
Karlo33
#27 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
Koliki tije covece ko magarca ili ko misa boze zakloni znas ko to koristi zaostali tipoviLaki_Strajk wrote:Nadam se da je ovo mjesto gdje mogu postaviti pitanje. Imam takav problem koji me prati već duže vremena i u odnosima sa partnericom gdje kondom puca, neugodan osjećaj stezanja. Očiti je problem sa prezervativima bio koje marke i materijala kojeg sam u BiH nabavio.
Dosad sam probao Durex, neke bez imena koje sam dobio na ulici kada je bila edukacija o spolno prenosivim bolestima i Primeros. Nisam pronašao odgovarajuću veličinu a koliko sam pročitao na uputama piše Europska veličina na svima koje sam probao.
Tako jednog dana krenem u potragu po Sarajevu, prvo sex shop na Skenderiji, upitam da mi daju više veličina da probam, prodavačica mi kaže da imaju samo standard veličinu. Odem do farmacije, imaju samo standard. Tražim sa stidom i po Konzumu, DM-u, prčkam po policama sa kondomima i čitam samo euro veličina. >>>>Dakle, zanima me gdje se u Sarajevu mogu uzeti kondomi više veličina da isprobam i da napokon uvrdim koji mi pristaje? Jer s obzirom na dosadašnja iskustva različite veličine je nemoguće naći. Na kraju me zanima kako se službeno zovu sve veličine kondoma? Za sada znam samo za euro standard.
Unaprijed hvala na odgovorima.
- U-zap
#28 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
Ne znam u Sa ali vidi da narucis sa interneta njemacke mySize
na njihovoj stranici imas i objasnjenje kako da izmjeris i izaberes. Durex ne valjaju jer su preuski tako da ti mogu preporuciti iz prve ruke te mySize ili Pasante(engleski)
-
bella_ciao
#29 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
NE seri i ti, svaki durex ima dimenzije, procitas na pakovanju, lijepo ti pise u milimetrimaU-zap wrote:Ne znam u Sa ali vidi da narucis sa interneta njemacke mySizena njihovoj stranici imas i objasnjenje kako da izmjeris i izaberes. Durex ne valjaju jer su preuski tako da ti mogu preporuciti iz prve ruke te mySize ili Pasante(engleski)
a sve jebaci ovdje
- U-zap
#30 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
Papak jedan ko si ti da mi kazes da li serem ili ne. To sto ti je crvuljak u gacama ne znaci da ces uspjeti da izlijecis svoje komplekse na taj nacin to ces meni reci da serem. Izdvoji novac za strucnu pomoc, tj.psihologa i razgovaraj o stvarima koje ti se vrte u glavi i ometaju svakodnevni zivot. Nije sramota traziti pomoc. Ako nisi znao, durex ne pravi kondome vece od 57mm obima(durex xxl).bella_ciao wrote:NE seri i ti, svaki durex ima dimenzije, procitas na pakovanju, lijepo ti pise u milimetrimaU-zap wrote:Ne znam u Sa ali vidi da narucis sa interneta njemacke mySizena njihovoj stranici imas i objasnjenje kako da izmjeris i izaberes. Durex ne valjaju jer su preuski tako da ti mogu preporuciti iz prve ruke te mySize ili Pasante(engleski)
a sve jebaci ovdje
- Ramzess Veliki
#31 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
Jednom sam koristio pakistanski kondom ... kolišne li su u njih malene ćundarice ... 
- Big Ang
- Ramzess Veliki
#33 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
Šta se kliberiš ... jes' svega mi isti k'o kad zguliš najlon sa hrenovkice ...Big Ang wrote:
Znam ja da ti voliš kad mi pišemo o pišonjama ...
- Big Ang
- walter kurtz
- Izlija
#36 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
Ako se dvoumiš oko veličina onda jednostavno uzmeš kondom u spreju, nemoguće da neodgovara 
-
bella_ciao
#37 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
U-zap wrote:Papak jedan ko si ti da mi kazes da li serem ili ne. To sto ti je crvuljak u gacama ne znaci da ces uspjeti da izlijecis svoje komplekse na taj nacin to ces meni reci da serem. Izdvoji novac za strucnu pomoc, tj.psihologa i razgovaraj o stvarima koje ti se vrte u glavi i ometaju svakodnevni zivot. Nije sramota traziti pomoc. Ako nisi znao, durex ne pravi kondome vece od 57mm obima(durex xxl).bella_ciao wrote:NE seri i ti, svaki durex ima dimenzije, procitas na pakovanju, lijepo ti pise u milimetrimaU-zap wrote:Ne znam u Sa ali vidi da narucis sa interneta njemacke mySizena njihovoj stranici imas i objasnjenje kako da izmjeris i izaberes. Durex ne valjaju jer su preuski tako da ti mogu preporuciti iz prve ruke te mySize ili Pasante(engleski)
a sve jebaci ovdje
- U-zap
#38 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
bella_ciao wrote:
![]()
Sta je bilo papak, nemas argumenata pa stavljas smajlije?
-
bella_ciao
#39 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
U-zap wrote:bella_ciao wrote:
![]()
A sta da ti kazem jebac?
- Ramzess Veliki
#40 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
Ja nemam potrebu za kondomima. Imam zakašnjelu reakciju.
Tek me sutradan na poslu odvali pa počnem stenjati i uneredim gaće ...
Tek me sutradan na poslu odvali pa počnem stenjati i uneredim gaće ...
- U-zap
#41 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
bella_ciao wrote:U-zap wrote:bella_ciao wrote:
![]()
A sta da ti kazem jebac?Da si ikad uzeo kondom u ruke znao bi da na svakom ima oznacena velicina
ja ti napisem fino da durex ne pravi vece od 57 mm (durex XXL) a ti mi opet u nedostatku argumenata napises istu stvar, da "na svakom ima oznacena velicina". Mozda nisi znao ali imaju jos velicine kao npr. 58mm,60mm,64mm pa i vece koje durex ne pravi. U nedostatku argumenata stavljas smajlije da bi izgledalo kao da si pametan i da znas o cemu pricas iako nemas pojma o cemu pricas.
- Kinesko prkno
#42 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
Ta ce ti kondom ,sam ga sekund -dvije izvuces prije i kazes deder mala opleti
-
TheMule
#43 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
Nije ovo za ljude, ovi se koriste da se poklopi cijev na minobacacimaU-zap wrote:
ja ti napisem fino da durex ne pravi vece od 57 mm (durex XXL) a ti mi opet u nedostatku argumenata napises istu stvar, da "na svakom ima oznacena velicina". Mozda nisi znao ali imaju jos velicine kao npr. 58mm,60mm,64mm pa i vece koje durex ne pravi. U nedostatku argumenata stavljas smajlije da bi izgledalo kao da si pametan i da znas o cemu pricas iako nemas pojma o cemu pricas.
- moa
#44 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
Sreca pa nemam tih problema, hem me nece nijedna, hem mi mali. Ovako zivim u ne znanju I rahatluku.
- sheilak
#45 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
moa wrote:Sreca pa nemam tih problema, hem me nece nijedna, hem mi mali. Ovako zivim u ne znanju I rahatluku.
- moa
#46 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
vidis ja nemam tih problema. ustvari kad vidim sa kojim se problemima ljudi susrecu onda skontam da sam pravo sretan sto mi je mali I sto me nece nijedna.sheilak wrote:moa wrote:Sreca pa nemam tih problema, hem me nece nijedna, hem mi mali. Ovako zivim u ne znanju I rahatluku.drzi se...
- Sephora
#47 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
Laki_Strajk wrote:Nadam se da je ovo mjesto gdje mogu postaviti pitanje. Imam takav problem koji me prati već duže vremena i u odnosima sa partnericom gdje kondom puca, neugodan osjećaj stezanja. Očiti je problem sa prezervativima bio koje marke i materijala kojeg sam u BiH nabavio.
Dosad sam probao Durex, neke bez imena koje sam dobio na ulici kada je bila edukacija o spolno prenosivim bolestima i Primeros. Nisam pronašao odgovarajuću veličinu a koliko sam pročitao na uputama piše Europska veličina na svima koje sam probao.
Tako jednog dana krenem u potragu po Sarajevu, prvo sex shop na Skenderiji, upitam da mi daju više veličina da probam, prodavačica mi kaže da imaju samo standard veličinu. Odem do farmacije, imaju samo standard. Tražim sa stidom i po Konzumu, DM-u, prčkam po policama sa kondomima i čitam samo euro veličina. >>>>Dakle, zanima me gdje se u Sarajevu mogu uzeti kondomi više veličina da isprobam i da napokon uvrdim koji mi pristaje? Jer s obzirom na dosadašnja iskustva različite veličine je nemoguće naći. Na kraju me zanima kako se službeno zovu sve veličine kondoma? Za sada znam samo za euro standard.
Unaprijed hvala na odgovorima.
Obrati se direktno proizvodzacima, neka ti prave kondome po mjeri..
-
KIseljak12
#48 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
Ni ja, ne proizvode tako mali. Koji god stavim, leta oko njega ko ona vreca-vjetrokaz. Moram ga selnom pritegnut da ne sleti.
-
sedma_7
#49 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
Laki_Strajk wrote:Raja, nisam očekivao podsmijeh zbog mog problema ali ako netko zna gdje nabaviti ili ako naiđe u nekoj prodavnici više veličina neka mi pošalje PM, mislim da ću se zadržati na ovom forumu. Zanimljiv mi je
Bosancima se najlakše šprdat.
-
RtrnOfSalisbury
#50 Re: Ne mogu pronaći odgovarajuću veličinu kondoma
a kako je regulisano to probavanje raznije velicina. jel imaju u tim prodavnicama neke ko kabine-garderobe dje se more probat velicina. i sta ako ne pase, jel se taj otvoreni racuna ko polovan il ti daju neki vec otvoren pa kad nadjes pravi onda kupujes nov? cudno bi bilo da odneses kondom kuci i sutra ga vratis, ko biva ne pase a prodavacica te ispitivacki gleda dok pita: jesil ga samo probo il si ga i noso malo ?