Biti ratni zlocinac

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Anderson

Post by Anderson »

Oficir s puzom wrote:

Koga da se stidim i zbog cega... nisam ubijao hvala bogu...
Moj sam dom branio na majevici u mom selu iz kojeg se nisam nikada micao citav rat... a pola sela ste mi vi bosnjaci zapalili...???
Kako si ga branio? Tako sto si sa Majevice ispalio onu granatu koja je ubila nekoliko desetina djece u Tuzli svih nacionalnosti?

Dobro je da ti planina nije razorena nakon toga.
JBT

Post by JBT »

I ja nasao koga cu pameti dozivati.
Samo ti nastavi pricati u pluralu (mi, vi, oni).
I o ugrozenosti. Samo se nemoj vise braniti. Dobrovoljno. Prije nego te napadnu. I ovaj genocid nam je bio previse. Svima.
Ako ti je cista savjest (a nije, zbog onog sherafa) onda ne vidim razloga zasto si sebe uvrstio u ovu pricu.
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

Anderson wrote:
Oficir s puzom wrote:

Koga da se stidim i zbog cega... nisam ubijao hvala bogu...
Moj sam dom branio na majevici u mom selu iz kojeg se nisam nikada micao citav rat... a pola sela ste mi vi bosnjaci zapalili...???
Kako si ga branio? Tako sto si sa Majevice ispalio onu granatu koja je ubila nekoliko desetina djece u Tuzli svih nacionalnosti?

Dobro je da ti planina nije razorena nakon toga.
Nikada nikakvu granatu nisam ispalio niti bih!

Pa srecom da se na nju nisu popeli tako 'civilizovani' kao sto si ti :oops:

a da jesu ko znä sta bi ostalo od planine!
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

[quote="JBT"]I ja nasao koga cu pameti dozivati.
Samo ti nastavi pricati u pluralu (mi, vi, oni).
I o ugrozenosti. Samo se nemoj vise braniti. Dobrovoljno. Prije nego te napadnu. I ovaj genocid nam je bio previse. Svima.
Ako ti je cista savjest (a nije, zbog onog sherafa) onda ne vidim razloga zasto si sebe uvrstio u ovu pricu.[/q

ma ja ... nek je tebi cista savjest...

vidis svakome od vas Bosnjaka smijem u lice da pogledam

nikada vam nikakvo zlo ucinio nisam niti bih , niti cu!

nego hajd nam skontaj opet neku asocijaciju da je rijesim iz prve...
:)

;)
JBT

Post by JBT »

Nesto s tobom nije u redu.
Sta ti, u stvari, hoces da kazes?
Je li te itko prozvao pa da sam na sebe skreces paznju na temi o ratnim zlocincima?
Ako nemas sta da kazes, nemoj ni supljirat. Dat cu si za pravo da upozorim moderatore na zacatavanje teme.
JBT

Post by JBT »

Pisma haskih optuzenika Haskom tribunalu

Stankovic ne zeli pred ”ustasko-mudzahedinski sud”

Na vagi Haskog tribunala, koja bi trebala odvagati da li ce, i koje haske optuznice ovaj sud ustupiti Bosni i Hercegovini, nedavno su se nasla i pisma dvojice optuzenika za ratne zlocine Zeljka Meakica i Radovana Stanovica, koje glavna tuziteljica Karla del Ponte zeli poslati iz Seveningena u pritvor Suda BiH. I Meakic i Stankovic, nimalo iznenadjujuce, protive se prebacivanju optuznica u BiH, tvrdeci da im njihova zemlja, u kojoj su zlocine pocinili, jedan u Omarskoj, drugi u Foci, ne mogu osigurati fer sudjenja.

Za razliku od Meakica, koji navodi da se dobrovoljno predao Tribunalu “da bi se utvrdila prava istina”, sto je, dodaje, “moguce samo pred MKSJ”, Stankovic, koji sebe naziva “lazno optuzenim”, negira i medjunarodni sud, ali i Sud BiH, koji naziva “jos nelegalnijom ispostavom Tribunala”.

Stankovica decenija mira, cini se, nije nimalo promijenila.

“Taj, ustasko-mudzahedinski dzemahirijski sud BiH nema moralno pravo suditi bilo kome, pogotovo ne Srbima, koji su lazno optuzeni, poput mene, na osnovu lazne i izmisljene optuznice koja je zasnovana na bazi podataka muslimanske obavjestajne sluzbe AID”, ponavlja Stankovic nekoliko puta u pismu Tribunalu.

U njegovom pismu, puno rijeci ratne propagande srpskih vodja s pocetka devedesetih godina, navedeno je da Sud BiH nema moralno pravo suditi Srbima “dok se ne pronadju tijela deset hiljada ubijenih Srba u Sarajevu”, te zbog toga sto je u ratu u Sarajevu postojalo “150 masovnih grobnica”, medju kojima i bivsa kasarna Viktor Bubanj “takodjer zlogasni logor za Srbe”. Zamjerajuci Tribunalu sto je na “logoru za Srbe dopustio izgradnju Suda BiH da bi izbrisao tragove zlocina”, Stankovic osporava i sudije ovog suda, tvrdeci da su to ustasko-mudzahedinske sudije, te “poslusnici okupatorske sluge Amerike i NATO-a, odnosno Srbi po sluzbenoj duznosti”.

Iako navodi da se “ne boji nijednog suda, pa ni suda dzemahirije BiH”, Stankovic, ipak, u slucaju da se bude morao pojaviti pred bh. sudijama, sracunato trazi: da zadrzi branioca, zastitu svojih svjedoka, te mogucnost da njegovi advokati unakrsno ispituju svjedoke tuzilastva od kojih je Tribunal uzeo izjave da bi ih zbog ratnih trauma zasitio svjedocenja.

Nimalo naivne zahtjeve Stankovic je “zacinio” optuzbama na racun ICTY, koji ga, kaze “drzi zatocenog vec tri godine”, te “pokusava prisiliti da prizna zlocine”, jer “nema dovoljno dokaza”. Uvrede su brojne. I potvrdjuju sta buducnost donosi pravosudju BiH - uskrsavanje dugova rata u sudnicama.

Srpski svestenik i agresor

Iako kaze da “ne namjerava analizirati bezbjednosnu situaciju u BiH”, Meakic to, ipak, cini. Zabrinut je, kaze, da ga porodica nece moci posjecivati u Sarajevu, jer, valjda, nece biti sigurna, “nakon premlacivanja srpskog svestenika”. Meakica brine i da bi ga advokati mogli napustiti zbog premalih honorara u BiH, ali i to sto ga “mediji vec ocjenjuju kao ratnog zlocinca iz manjeg entiteta nastalog na genocidu i agresora...”

Advokati masu izvjestajem OSCE-a

U novom dokumentu koji su poslali Haskom tribunalu advokati u slucaju Meakic i ostali jos jednom problematiziraju pitanje zastite svjedoka, zakonskih odredbi o ratnim zlocinima, te tvrde da je BiH do sada ignorirala potrebu da otptuzeni imaju adekvatnu pravnu pomoc. Kao argumente advokati citiraju dijelove izvjestaja OSCE-a o sudjenjima za ratne zlocine, koji nemaju bas nikakvu vezu sa Sudom BiH.

A. OMERAGIC

Copyright © 2005 OSLOBODJENJE Sarajevo
manijak1

Post by manijak1 »

Stankovic ne zeli pred ”ustasko-mudzahedinski sud”
Ovo je više nego dovoljno :oops:
Semjon Semjonovic

Post by Semjon Semjonovic »

manijak1 wrote: Ovo je više nego dovoljno :oops:
10 000?
I ja mislim :lol:
manijak1

Post by manijak1 »

:oops: Ne znaš ti mene :D kako god me bace padnem na :D :D jaziju :D :D .
Nego , stvarno Stanković i njemu slični :D su svjesni da nemaju materijala da se oslobode "domaće kazne" .
Lijepi Den Haag :D :D
JBT

Post by JBT »

To je ono pitanje sa pocetka ove teme:
Sta je u glavama ratnih zlocinaca?
Gdje je ovaj covjek rastao?
Iz kakve familije dolazi?
Ko su mu bili prijatelji u zivotu?
Sta prica svojoj djeci prije spavanja, ako ih ima?

Covjek koji kaze:

"“Taj, ustasko-mudzahedinski dzemahirijski sud BiH nema moralno pravo suditi bilo kome, pogotovo ne Srbima, koji su lazno optuzeni, poput mene, na osnovu lazne i izmisljene optuznice koja je zasnovana na bazi podataka muslimanske obavjestajne sluzbe AID”, ponavlja Stankovic nekoliko puta u pismu Tribunalu.

U njegovom pismu, puno rijeci ratne propagande srpskih vodja s pocetka devedesetih godina, navedeno je da Sud BiH nema moralno pravo suditi Srbima “dok se ne pronadju tijela deset hiljada ubijenih Srba u Sarajevu”, te zbog toga sto je u ratu u Sarajevu postojalo “150 masovnih grobnica”, medju kojima i bivsa kasarna Viktor Bubanj “takodjer zlogasni logor za Srbe”. Zamjerajuci Tribunalu sto je na “logoru za Srbe dopustio izgradnju Suda BiH da bi izbrisao tragove zlocina”, Stankovic osporava i sudije ovog suda, tvrdeci da su to ustasko-mudzahedinske sudije, te “poslusnici okupatorske sluge Amerike i NATO-a, odnosno Srbi po sluzbenoj duznosti”.
Post Reply