Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zasto li je w124 500E ili E500 skuplji od svakog uporedivog w210 55 AMG?
w124 je zadnji pravi mercedes sa predimenzioniranim svime, od motora, do ovjesa, i kao takav ce uvijek biti na cijeni vecoj od nasljednika.
w210 ima na pasija preskakala a w124 da valja veoma rijetko i puno je skuplji poduhvat dovesti u red w124 nego w210
vauvau wrote:zasto li je w124 500E ili E500 skuplji od svakog uporedivog w210 55 AMG?
w124 je zadnji pravi mercedes sa predimenzioniranim svime, od motora, do ovjesa, i kao takav ce uvijek biti na cijeni vecoj od nasljednika.
w210 ima na pasija preskakala a w124 da valja veoma rijetko i puno je skuplji poduhvat dovesti u red w124 nego w210
kakvo pitanje - zato sto u 500E kuca Porsche jaruga - i to je bila posebna limitirana edicija...
vauvau wrote:zasto li je w124 500E ili E500 skuplji od svakog uporedivog w210 55 AMG?
kakvo pitanje - zato sto u 500E kuca Porsche jaruga - i to je bila posebna limitirana edicija...
Porsche nema prste u motoru na 500E, Porsche je koristen da bi sastavio ovjes i prisarafio motor. Motor je s Benzovih polica, M119.
ista paralela koja se povlaci izmedju e500 i e55 moze se povuci i na sve ostale modele bilo dizelske bilo benzinske, ista stvar kao sa e34 i e39, onog trenutka kada su shvatili da se od postprodaje zivi a ne od marze za nov automobil, isti nisu vise isti.
mene licno vise privlaci w124 od bilo kojeg w210 pa i w211.
samo moje skromno misljenje.
Ne fura me ovaj fazon. I ne bi nikad dao te pare za ovaj model mercedesa. Ali ruku na srce, auto izgleda ko da je sad ispod čekića. Pogledajte siceve, ko da nikad niko nije sjeo na njih. Ako si tražio ovakvo auto, bolji i očuvaniji model ove tipe ćeš teško naći. Ja bi se samo cjenkao malo. Mislim da bi ga ovaj lik dao i za 1000km manje.
Bolji je prvi puno! I kao sto je vec receno, sjedista nisu njegova. 124-ka nikad nije imala ovakva sjedista, da su originalna stimanje bi bilo na vratima.