KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post Reply

Na izborima 2014 za skupštinu Kantona Sarajevo glasat ću za:

Poll ended at 11/10/2014 00:37

SBB
5
4%
SDA
25
20%
SDP
16
13%
SBiH
3
2%
DF
39
31%
NS
28
22%
BPS
1
1%
BOSS
2
2%
Zajedno za promjene
3
2%
Neka druga
4
3%

Total votes: 126

Prpa.ba

#26 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by Prpa.ba »

-LIBERO- wrote:Uzimas parometar prosle lokalne izbore, a tada DF nije ni postojao.
Automatski je to los racun, jer ulazak u ring 2-3stranke po potencijalu u novu podjelu karata, jako mijenja situaciju.

Prosle, te lokalne, izbore puno, puno razocaranih SDP gladaca, ali SBiH gladaca, za koje se ne slazem da ce automatski utopiti se u SDA glasace, nisu nikako ni izasli na izbore. To je automatski problematicno za tu tvoju tvrdnju i pretpostavku.
Slazem se, DF je nepoznanica i uzrokovace izmjene na politickoj sceni, ali ocito je da se razilazimo u viziji efekta postojanja DF-a na rezultate izbora. Ako ti ne predstavlja problem, volio bih nekad u nastavku teme vidjeti tvoje pretpostavke oko sastava SKS u narednom mandatnom periodu. :-D
Better Man

#27 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by Better Man »

SDA je uništila KS sa svojim koalicionim partnerima i njhova pobjeda bi bila ludost i dokaz da stanovnici KS su na primitivnom, odnosno praistorijskom stupnju razvoja.
cyprus

#28 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by cyprus »

Moja preliminarna prognoza (vjerovatno ću je korigovati kako bude tekla kampanja):

SDA 11
SDP 5
DF 5
SBB 5
NS 3
BPS 2
SBiH 1
ZZP 1
USD 1
NSRB 1

Odbijam vjerovat da će Radeljaš opet preko praga :mrgreen:
Banksy

#29 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by Banksy »

Daleko je 12. oktobar ...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#30 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by -LIBERO- »

@prpa, upravo sto Banksy kaze. Prerano je jos. Al svakako cu se ogladavati na ovoj temi. KS me najvise i interesuje. :D
brzica

#31 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by brzica »

cyprus wrote:Moja preliminarna prognoza (vjerovatno ću je korigovati kako bude tekla kampanja):

SDA 11
SDP 5
DF 5
SBB 5
NS 3
BPS 2
SBiH 1
ZZP 1
USD 1
NSRB 1

Mislim da ne može SBB do 5...SDA ih je "razbila"
A "Kralj zdravstva" može i do 2 mandata...jako ozbiljno radi već pola godine...
A za lovu ne treba brinuti...mi smo mu je dali :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#32 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by -LIBERO- »

Ne mi, nego SDA. Ali ok...nasa je lova. To je istina :-D
weredsf

#33 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by weredsf »

cyprus wrote:Moja preliminarna prognoza (vjerovatno ću je korigovati kako bude tekla kampanja):

SDA 11
SDP 5
DF 5
SBB 5
NS 3
BPS 2
SBiH 1
ZZP 1
USD 1
NSRB 1

SDA ce biti tu negdje, mislim da su ovaj put angazovali nacelnike opcina i taj kapital ce da skoriste
El_comadante

#34 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by El_comadante »

a ima i jedna druga stvar uzmimo da je tačna ova procjena. sa kim bi SDA formirala vlast? zakačili su se i sa SDP, DF i SBB. ko im onda ostaje? moguče onda da opet formiraju sa ovim manjim strankama vlast. jer SDP nije u dobrim odnosima sa DF i SBB tako da nevjerujem da če oni preuzeti vlast.
cadburry

#35 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by cadburry »

SDA 11
SDP 5
DF 5
SBB 5
NS 3
BPS 2
SBiH 1
ZZP 1
USD 1
NSRB 1

Što se SDA tiče, mislim da pretjerujete. Pa SDP je sa svojom historijskom pobjedom imala 10 mandata. Ne vjerujem da SDA može dostići rezultat SDP-a iz 2010. 10 mandata u vrh glave.

Mislim da će SDP i DF imati po 6 mandata, eventualno jedno od njih možda i 7, u zaavisnosti od kampanje. SBB-u je 5 mandata misaona imenica. Posebno, ako mediji isforsiraju odlazak Ustamujića, Bašića i Ismete Devoz iz SBB-a o kojem se još uvijek šuti i ako se aktivira optužnica na Kosovu. 5 mandata je možda najbolji (za nas najgori) rezultat koji može SBB ostvariti, uz sve pozitivne pretpostavke po njih.

Nerealno je da BPS dobije dva mandata. Jako puno ljudi je otišlo iz te stranke, a nikakav poseban priliv se nije desio. Mislim da će dobiti jedan mandat.

Radeljaš definitivno ulazi. NSRB nema apslutno nikakve šanse. Pa vijećnika nisu dobili prije 2 godine. Još su šefovi u zatvoru. Još su se međusobno uhvatil za vratove, pa su ih napustili neki ljudi tipa Hrenovice ili onog iz Veterinarske stanice. USD mislim da će teško prevaliti cenzus, ali eto ostaje da vidimo, možda.
cadburry

#36 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by cadburry »

El_comadante wrote:a ima i jedna druga stvar uzmimo da je tačna ova procjena. sa kim bi SDA formirala vlast? zakačili su se i sa SDP, DF i SBB. ko im onda ostaje? moguče onda da opet formiraju sa ovim manjim strankama vlast. jer SDP nije u dobrim odnosima sa DF i SBB tako da nevjerujem da če oni preuzeti vlast.
Koalicija DF+SBB+HDZ se zasada jako čvrsto drži i nema naznaka da bi ih šta moglo rasturiti. Poslije izbora, mislim da je najlogičniji partner SDA (puno logičniji od SDP-a). Tako da vjerujem da će nova koalicija u FBiH biti: SDA+DF+SBB+HDZ, dok će opoziciju voditi SDP i HDZ 1990.

Situacija će se preslikati na sve kantone (npr. opozicija u KS će biti i NS) i na državni nivo, gdje ih čeka partner iz RS-a i to je to.
rahmanjin

#37 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by rahmanjin »

Dvoumim se izmedju NS i koalicije gdje su Pecanac i Hosic. NS mi je ok, ali njima se gleda i najmanja greska. Pecanac je pokazao da mozes biti i ministar ali ne biti ni lopov ni korumpiran, a Hosic je po mom misljenju bio najposteniji zastupnik u SKS.
leo karan

#38 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by leo karan »

DF 7
SBB 6
SDA 5
SDP 5
NS 4
BPS 3
BOSS 2
ZZP 1
USD 1
NSRB 1
cyprus

#39 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by cyprus »

cadburry wrote:

SDA 11
SDP 5
DF 5
SBB 5
NS 3
BPS 2
SBiH 1
ZZP 1
USD 1
NSRB 1

Što se SDA tiče, mislim da pretjerujete. Pa SDP je sa svojom historijskom pobjedom imala 10 mandata. Ne vjerujem da SDA može dostići rezultat SDP-a iz 2010. 10 mandata u vrh glave.

Mislim da će SDP i DF imati po 6 mandata, eventualno jedno od njih možda i 7, u zaavisnosti od kampanje. SBB-u je 5 mandata misaona imenica. Posebno, ako mediji isforsiraju odlazak Ustamujića, Bašića i Ismete Devoz iz SBB-a o kojem se još uvijek šuti i ako se aktivira optužnica na Kosovu. 5 mandata je možda najbolji (za nas najgori) rezultat koji može SBB ostvariti, uz sve pozitivne pretpostavke po njih.

Nerealno je da BPS dobije dva mandata. Jako puno ljudi je otišlo iz te stranke, a nikakav poseban priliv se nije desio. Mislim da će dobiti jedan mandat.

Radeljaš definitivno ulazi. NSRB nema apslutno nikakve šanse. Pa vijećnika nisu dobili prije 2 godine. Još su šefovi u zatvoru. Još su se međusobno uhvatil za vratove, pa su ih napustili neki ljudi tipa Hrenovice ili onog iz Veterinarske stanice. USD mislim da će teško prevaliti cenzus, ali eto ostaje da vidimo, možda.
Razumne primjedbe... zato i rekoh da ću vidjet kako se bude kampanja odvijala, pa eventualno korigujem... Zasad mi se ovako čini...
Pasiflora

#40 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by Pasiflora »

Meni se cini da vi svi malo precjenjujete DF :-)
travnik

#41 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by travnik »

Moje predviđanje:
SDA = 12
SDP= 9
DF = 4
SBIH = 2
SBBBIH = 3
SZP = 1
USD = 1
BPS = 2
NS = 1
Better Man

#42 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by Better Man »

Na osnovu čega predviđate toliko mandata SDA, ako se zna da je ona najodgovornija što je KS dotakao dno dna, odnosno da ga je ona uništila i opljačkala zajednosa svojim partnerima Esom Radeljašem itd.
JThomas

#43 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by JThomas »

na radeljaša možete komotno i nekretnine staviti. on zna šta radi.
cadburry

#44 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by cadburry »

Better Man wrote:Na osnovu čega predviđate toliko mandata SDA, ako se zna da je ona najodgovornija što je KS dotakao dno dna, odnosno da ga je ona uništila i opljačkala zajednosa svojim partnerima Esom Radeljašem itd.
:lol: :lol: :lol:
O vi koji ste s marsa pali...
Jel ti mislis da je to briga sve na budzet uhljebljene? Sve KUDove, fiktivna sportska udruzenja i fiktivne NVO koje SDA nacelnici opcinskim budzetima hrane? Sve one kojima nacelnik da u ruke 100 KM iz budzeta na racun socijalne pomoci? Sve firme kojima se tenderi namjestaju?

Da rezultati rada odredjene stranke se reflektiraju na broj glasova koje ta stranka osvoji na narednim izborima, mi bismo bili danas puno vise Evropa, a puno manje Afrika.
crvenebrigade

#45 Re: KS-Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by crvenebrigade »

Prpa.ba wrote:
StupskaBitanga wrote:SDA
SDP
SBB
DF
Naša stranka
Radeljas-boss
Sdu
USD s tim ako im nosilac prodje ostajemo bez gradonačelnika
SBiH
Bps
Zadnja relevantna projekcija koju sam vidio kaze sljedece
SDA 11
DF 5
SDP 4
SBB 3
SBIH 3
NS 2
ZzP 2
BPS 2
USD 1
Radeljas 1
Boljitak 1

Dobra stvar: SDP nece imati dovoljno mandata da ulete u zagrljaj sa SDA jer im nedostaje treci partner :mrgreen:
Losa stvar: ako vec treba treci partner, gledacemo SDA-SBiH-ZzP-BPS. :skoljka:
Nema sanse da SDA osvoji 11 mandata, a ni ostale procjene nisu ni blizu realnih brojeva osvojenih mandata.

SDP se polako vraca, to priznaju i najveci protivnici, tako da je ovo potpuno nevjerodostojna procjena izbornih rezultata.
leo karan

#46 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by leo karan »

JThomas wrote:na radeljaša možete komotno i nekretnine staviti. on zna šta radi.
Naravno da mozes, frajer pametan.

Dok god debili govore kako nemaju za koga glasat, kako su svi isti i kako tobože zbog toga ne izlaze na izbore
meni i tebi ce ovakvi i s ovoliko glasova prolazit u Kantonalnu skupstinu:

Image

Nije meni Radeljas kriv, sto je kupio 1000 glasova..kupio frajer, kad moze. I ja bih.

Krivi su oni zajebanti sto lafo nemaju za koga glasat, pa 1000 glasova za ovu budalu znaci sad da on rapolaže budžetom od 250 miliona KM zdravstvenog zavoda.

jesam ja kriv za to????
Ni ja, ni Radeljas nismo krivi.
Krivi ste vi majmuni, koji ne glasate. Al ne moze to vama u glavu, kad vam samo za sisanje sluzi.
:thumbup:

I nije Radeljas jedini, ima ih na svim nivoima, usli sa milju i nesto glasova. Al kome ja to pricam...kad ce se opet naci neki razlog za poricanje.
muzicar_iz_parka

#47 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by muzicar_iz_parka »

Efendiju Esu je veća sila donijela na vlast. :D
cyprus

#48 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by cyprus »

JM, da mi je vidjet tih 1359 ljudi koji su na listiću stavili X pored Radeljaša... Sve kontam, glasanje za SDA, HDZ, Dodika, Radikale, Stranku pravog puta, Cunami pravednosti, čak i Lijanoviće, ali nikako mi ne ulazi u glavu zašto bi hiljadu i kusur ljudi htjelo glasati za ONO

:-) :-) :-)
muzicar_iz_parka

#49 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by muzicar_iz_parka »

Meni je zanimljivo kako je on sa 1000+ glasova mogao dobiti mandat, kada recimo na lokalnim izborima za opštinske skupštine kandidatima treba najmanje 700-800 glasova u nekom osrednjom gradu.
cyprus

#50 Re: KS - Ko nas treba voditi sljedeće četiri godine?

Post by cyprus »

muzicar_iz_parka wrote:Meni je zanimljivo kako je on sa 1000+ glasova mogao dobiti mandat, kada recimo na lokalnim izborima za opštinske skupštine kandidatima treba najmanje 700-800 glasova u nekom osrednjom gradu.
Pa stranka mu prešla prag, a on valjda imo najviše glasova na stranačkoj listi...

Ja se sad uzdam u to da BOSS neće do praga, jer nema sumnje da će sam Radeljaš sad imat možda i 2000...
Post Reply