They learned from the bestNenadv24 wrote:Glavni cilj im je ujedinjenje svih mađarskih teritorija.
Kako rijesiti kosovsko pitanje?
-
St.Germain
-
St.Germain
Nisu Korzikanci pravili veliku Korzikaniju i protjerivali i ubijali nekorzikance
A nisu imali ni KANU
A nisu imali ni KANU
-
sami sebi najgori
Samo za one koji kazu da su Albanci primitivni!!!!
Molio bih iste da se osvrnu oko svoje vlastite primitivnosti!!!!!
Od Albanaca mozemo stosta nauciti, pogotovo ponasanje u dijaspori, svi zu za jednog jedan za sve, a Bosnjaci bjeze od svoje sjene!!!!
Molio bih iste da se osvrnu oko svoje vlastite primitivnosti!!!!!
Od Albanaca mozemo stosta nauciti, pogotovo ponasanje u dijaspori, svi zu za jednog jedan za sve, a Bosnjaci bjeze od svoje sjene!!!!
-
sami sebi najgori
Vojvodina nije nikada ni bila srpska teritorija nego je poslije IWW. takozvanim trijanonom- sporazumom usla dobrovoljno u sastav prve Jugoslavije!!!!!!
-
St.Germain
E pa jarane, Francuzi su Francuzi, Spanjolci su Spanjolci...Oba naroda uzivaju u blagodetima civilizacije. Ko bi normalan pristao da zivi u Milosevicevoj SrbijiNenadv24 wrote:Nisu ali su zahtijevali nezavisnu Korziku van Francuske pa podmetanja bombi,kao i baskijska ETA i kosovska UČK.St.Germain wrote:Nisu Korzikanci pravili veliku Korzikaniju i protjerivali i ubijali nekorzikance
A nisu imali ni KANU
Taj narod je ugnjetavan desetljecima, jeban sa svih strana i uzduz i poprijeko (a zna se od koga) sta sad ocekujes
Gandi je bio iluzija
-
Nenadv24
Nije ni Transilvanija(hun.Erdelj) bila u sastavu Rumunije nego su većina bili Mađari pa je sad u Rumuniji a isto i Slovačka.sami sebi najgori wrote:Vojvodina nije nikada ni bila srpska teritorija nego je poslije IWW. takozvanim trijanonom- sporazumom usla dobrovoljno u sastav prve Jugoslavije!!!!!!
Egejska Makedonija sada sjeverna Grčka postala dio Grčke nakon Balkanskih ratova, kao i Pirinska Makedonija u Bugarskoj, Istra(nakon WW2 pripala Hrvatskoj) i dio Dalmacije i Baranja u Hrvatskoj, Boka Kotorska u Crnoj Gori, itd. Ima primjera koliko hoćeš.
-
Nenadv24
Kada je Tony Blair postao prime minister of UK Škoti su tek tada nakon 120 godina dobili parlament jer civilizovani Englezi im nisu to omogućavali.St.Germain wrote:E pa jarane, Francuzi su Francuzi, Spanjolci su Spanjolci...Oba naroda uzivaju u blagodetima civilizacije. Ko bi normalan pristao da zivi u Milosevicevoj SrbijiNenadv24 wrote:Nisu ali su zahtijevali nezavisnu Korziku van Francuske pa podmetanja bombi,kao i baskijska ETA i kosovska UČK.St.Germain wrote:Nisu Korzikanci pravili veliku Korzikaniju i protjerivali i ubijali nekorzikance
A nisu imali ni KANU
Taj narod je ugnjetavan desetljecima, jeban sa svih strana i uzduz i poprijeko (a zna se od koga) sta sad ocekujes![]()
Gandi je bio iluzija
-
sami sebi najgori
Imam dosta poznanika u Vojvodini!!!!!!
Po njihovim izjavama o stanju duha medju Vojvodjanima, Vojvodina ce prije postati nezavisna nego Kosovo!!!!!!
Po njihovim izjavama o stanju duha medju Vojvodjanima, Vojvodina ce prije postati nezavisna nego Kosovo!!!!!!
-
St.Germain
halo ba, ovdje govorimo o otvorenom aparthejdu i politickim i fizickim represalijama sve pod skutima provodjenja pravne drzave
da se razumijemo, ja i dalje smatram da Kosovo treba da se bori za svoj status unutar priznatih granica SiCG, ali samo uz visoku autonomiju i stvarno prisustvo u organima drzave
da se razumijemo, ja i dalje smatram da Kosovo treba da se bori za svoj status unutar priznatih granica SiCG, ali samo uz visoku autonomiju i stvarno prisustvo u organima drzave
-
baja_honolulu
nema jednostavnog rjesenja, ali podjela na 80% albanski juzni dio i 20% srpski sjeverni bi bilo najbezbolnije i za buducnost najmirotvornije rjesenje.
manastire ciglu po ciglu prenijeti u taj sjeverni dio, enklave eliminisati, izgraditi ljudima uz svjetsku (jer su ono i zakuhali) pomoc infrastrukturu, koliko je to moguce, i to je to.
bilo kakvi protektorati nece trajno razrjesiti situaciju.
manastire ciglu po ciglu prenijeti u taj sjeverni dio, enklave eliminisati, izgraditi ljudima uz svjetsku (jer su ono i zakuhali) pomoc infrastrukturu, koliko je to moguce, i to je to.
-
Nenadv24
Manastire ciglu po ciglu pa ti nisi normalan. Onda bi to isto važilo i za džamije u RS-u kamen po kamen u FBiH i crkve iz FBiH u RS. Te crkve i manastiri predstavljaju kulturno-istorijsko nasljeđe i nemogu se rastavljati "kamen po kamen" kako si ti to zamislio. Kosovo će dobiti nezavisnost kad tad a Srbi na Kosovu će dobiti nekakvu autonomiju na 18% teritorije što se dosta može čuti u Washingtonu. Barem sam ja čitao o tome prošle godine na jednom site-u. Međutim zadugo neće dobiti punu nezavisnost nego će biti protektorat pod EU-om. Tako je i najbolje.baja_honolulu wrote:nema jednostavnog rjesenja, ali podjela na 80% albanski juzni dio i 20% srpski sjeverni bi bilo najbezbolnije i za buducnost najmirotvornije rjesenje.
-
Ahmed.ibn.Fahalan
To šta će biti od Kosova je brate njihov problem..izuzev ako uspiju da vežu taj problem sa ovim našim malignim tumorom koji je zahvatio 49% teritorije. Eh ako bi njima nekako uspjelo da izvedu taj mađioničarski trik pa da od toga naprave jedan paket na bazi razmjene teritorija, što oni i pokušavaju da urade, onda ćemo svi zajedno da imamo jedan veliki problem koji se ne može riješiti mirnim putem. Najgore od svega toga nije novi rat..već je činjenica da bi nas Bošnjake u tom novom ratu vodilo još gore, gluplje i nesposobnije rukovodstvo od onog iz perioda 92-96. Mene je kao pojedinca toga 10 puta više strah nego novog sukoba.
Na kraju se nadam da će prevladati razum i da ćemo valjda shvatiti da svi mi idemo u pravcu nove unije koja se od SFRJ razlikuje samo po veličini..i da ako ne možemo da se dogovorimo treba brate odmah da povučemo te prijavnice za primanje u članstvo jer samo ljudima tratimo vrijeme.
Na kraju se nadam da će prevladati razum i da ćemo valjda shvatiti da svi mi idemo u pravcu nove unije koja se od SFRJ razlikuje samo po veličini..i da ako ne možemo da se dogovorimo treba brate odmah da povučemo te prijavnice za primanje u članstvo jer samo ljudima tratimo vrijeme.
-
Nenadv24
Ne treba da se sekiraš jer do tog neće doći pa ni ja ne bih volio da se Republika Srpska pripoji Srbiji zamisli onda da se odvoji i Herceg-Bosna i da Mostar pripadne Hrvatskoj ne daj bože.Ahmed.ibn.Fahalan wrote:To šta će biti od Kosova je brate njihov problem..izuzev ako uspiju da vežu taj problem sa ovim našim malignim tumorom koji je zahvatio 49% teritorije. Eh ako bi njima nekako uspjelo da izvedu taj mađioničarski trik pa da od toga naprave jedan paket na bazi razmjene teritorija, što oni i pokušavaju da urade, onda ćemo svi zajedno da imamo jedan veliki problem koji se ne može riješiti mirnim putem. Najgore od svega toga nije novi rat..već je činjenica da bi nas Bošnjake u tom novom ratu vodilo još gore, gluplje i nesposobnije rukovodstvo od onog iz perioda 92-96. Mene je kao pojedinca toga 10 puta više strah nego novog sukoba.
-
Toozla
...jesil ti svjestan koliko je nauka napredovala...Nenadv24 wrote:hoće ali kada na vrbi rodi grožđe.sami sebi najgori wrote:Imam dosta poznanika u Vojvodini!!!!!!
-
Nenadv24
dobro onda, hoće ali na kukovo ljeto.Toozla wrote:...jesil ti svjestan koliko je nauka napredovala...Nenadv24 wrote:hoće ali kada na vrbi rodi grožđe.sami sebi najgori wrote:Imam dosta poznanika u Vojvodini!!!!!!
Je li sada u redu.
-
Nenadv24
Nema šanse.St.Germain wrote:halo ba, ovdje govorimo o otvorenom aparthejdu i politickim i fizickim represalijama sve pod skutima provodjenja pravne drzave
Dva miliona Albaneza bi ih samo unazadilo. Da ih u MKD nema onoliko zemlja bi već bila pred vratima EU. Najbolje rješenje za KiM uzeti svoje a ostatak teritorije nek se ujedinjuje s kim hoće.