POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOARIMA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

dobojlija81

#26 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by dobojlija81 »

Logovan wrote:
modem33 wrote:prije par mjeseci donesen je "izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti saobracaj" .... donesena je kazna ako slusam muziku u svom autu ..... navodno ometan sam sebe u voznji. Kazna 100 KM.

Hvala idioti. 8-)
Zezaš se ili si ozbiljan? :-)
ma ovo za muziku i uopste proizvodnju buke kao recimo iz otkinutog auspuha i onih rora je bilo i prije u starom zakonu al od 1000 kazni mozda da se napisu dvije za ovo i to malo bolji zandar koji cita zakon,a ovo sad da ometas sam sebe jbg nisam cuo

Sindikalac

ako je to u Ilidzi stanica za opštu bezbjednost nemoj ljudima dzaba pristajat na muku nemaju oni vremena za parking,obrati se stanici za bezbjednost saobracaja koja je nadlezna,postoji vodja sektora koji je tacno zaduzen za taj dio
Hemera

#27 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by Hemera »

vala za preglasnu muziku čiji basovi prolamaju se u radijusu od kilometar i treba udarati kazne :roll:
jos pogotovo ako se zvucnici nalaze u nekoj tuniranoj kanti pa dobro se ne rastavi na sred ulice... :roll:
Tomos

#28 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by Tomos »

Na ilidži je haos što se tiče svega, nije to ta Ilidža kao nekad to je Džamahirija to se forsira, pored doma zdravlja auta u traci stoje tamo do Holywood auta onom ulicom nekog Mustafe Pintola, stolice od vlasnika Holywooda lopine i mafijaša poznatog saljke na trotoaru zauzimaju trotoar okupirao komplet ilidžu, a zna se da je prije rata metle prodavao sad može i džamiju da napravi od svojih sredstava u lužanima privatno i da je islamskoj zajednici haram para=haram džamija, pa na ilidži je vlast SDA od kako nam je rat servirala i sve u ratu i poslije, enormno bogaćenje komadanta brigade fikre sda je u svim institucijama i porama, vlasti na Ilidži, nema pravih Ilidžanaca na Ilidži baar u gradu samom možda 100 tu je većina bila srpskog življa sad ti ljudi ne žive tu pa ne mogu opstat ni koji nisu srbi ako misle svojom glavom, ne oni koji su srbi ili hrvati nema boga na svakom koraku je najveće zlo ove države to je sda izgubljen rat teritorija od 22 % i takko alje, bogaćenje čampara i ala čampara i bližih krugova Sda PRAVI BEGOVI I ALI BEGOVI, AGE ITD NAROD SLUGA ALI OPET IMA TOG NARODA BLESAVOG KOJI SLIJEPO VJERUJE I DALJE GLASA ZA OVE DA SE BOGATE, NEKI TELEĆA GLAVA JE VODIO BRIGADU EJ PRIJARATNI KEROVOĐA.
Logovan

#29 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by Logovan »

Hemera wrote:vala za preglasnu muziku čiji basovi prolamaju se u radijusu od kilometar i treba udarati kazne :roll:
jos pogotovo ako se zvucnici nalaze u nekoj tuniranoj kanti pa dobro se ne rastavi na sred ulice... :roll:
Pa takve slučajeve treba kazniti, ali ako pustiš muziku na normalan način, koja se tek nešto malo čuje onda ne treba kažnjavati.
lasta2

#30 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by lasta2 »

SINDIKATSLIJEPACA wrote:Zašto policija u općini Ilidža neradi svoj posao u pogledu nepropisnog parkiranja i na taj način ugrožava naše živote ????
zato što ste glasali za onog seljaka memića.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#31 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by Matijevic_Vlado »

U krugu od 100m imaju 3 velika parkinga, pa je opet puna ulica ispred DZ i Hollywooda. Ako je puno marka za sat vremena imaju u Mercatoru 2h besplatno, al jok. Papak neki dan ga popeo na trotoar ispred one apoteke na cosku kod DZ, pored njega na ulici parkirao drugi i ovaj prvi papak ostao zagradjen, bilo je sviranja i trazenja papka po okolnim kaficima. O stolicama po trotoaru ne treba pricati, kreni od City Lounga u gradu pa do onih turaka sa donerom na Ilidzi koji u drugoj drzavi provode tu silu. SDA demokratija
Tomos

#32 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by Tomos »

lasta2 wrote:
SINDIKATSLIJEPACA wrote:Zašto policija u općini Ilidža neradi svoj posao u pogledu nepropisnog parkiranja i na taj način ugrožava naše živote ????
zato što ste glasali za onog seljaka memića.
<I poznatog preprodavača predratnog i istog tog koji se čitav rat brčkao na bosforu, a moguće da je kupio vojnu knjižicu ništa nije isključeno, najgore što ne glasaju oni sa predratnim adresama na Ilidžanskoj opštini nego neki novi koji su to odnedavno oni biraju onim domicilnim vlast, a zašto nebi pa imaju na terminalu pijacu gaća, čarapa i svega, imaju pijacu tamo blizu fijakera sve im je pušteno, imaju i opštinsku zemlju koju su okupirali da prave sebi kuće,a zauzvart daju memiću glaove i njegovoj sviti telećoj glavi i njegovoj ženi.

Da li je neko bio blizu policijske stanice tamo kod brajlovića tamo je tek katastrofa nekad bio znak zabranjeno parkiranje i sad ima znak ali i znak do u 5 metara je i zabranjeno i dozvoljeno parkiranje, na cesti na trotoaru, bašta na obalama željeznice iako je to tobože vodozaštitna zona, ali opština samo pare, i pare za privatna lica, radi ko šta hoće bezvlašće i bezakonje.

Imaju takođe i stojčevac gdje neki pokušavaju da naplaćuju 5 maraka za ulaz u krug vojne imovine koja nije riješena da uzimaju pare od naivnih građana, to treba dobro isprepucat kad ti zatraži da mu platiš nije ti to čačevina, onaj parking kod fijakera veliki i to su dali RVI kao da imaju da im zamažu oči taj se parking nikad prije rata nije naplaćivao to je bilo pušteno da bude zdrava nacija i da parkira i dolazi tu na rekreaciju sad se sve radi samo da se ne ide pred opšttinu i vlast tražit pare i pomoć u rješavanja statusnih pitanja građana.
kakavdanakneiskustvu

#33 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by kakavdanakneiskustvu »

radim u mup-u i trebao bih kao braniti kolege ali i u policiji ima svega,logično bi bilo kažnjavati nepropisno parkirana vozila kad god saobraćajac to vidi ali to se ne radi,ne znam zbog čega,osobito ona vozila koja smetaju pješacima i koja su parkirana na trotoaru
jedna tamo

#34 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by jedna tamo »

U pejtonu ima ova glavna dvosmjerna ulica i ja izlazim iz sporedne,od parkiranih auta ne vidim ide li ko da prodjem i zagrebem nekog cigana,joj kako sam se iznervirala,vidi šta mi uradi a krntija raspada se a ja tek kupila auto 2007....eto dala neku sitnu lovu, a da smo zvali policiju šta bi bilo,policija isto kao većina u ovoj državi ne radi svoj posao.....

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
O'zone
Globalni moderator

#35 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by O'zone »

kakavdanakneiskustvu wrote:radim u mup-u i trebao bih kao braniti kolege ali i u policiji ima svega,logično bi bilo kažnjavati nepropisno parkirana vozila kad god saobraćajac to vidi ali to se ne radi,ne znam zbog čega,osobito ona vozila koja smetaju pješacima i koja su parkirana na trotoaru
Evo jedan glup prijedlog.

Svršenih kriminalista bez posla ima poprilično, primit ih jedno 20-ak u MUP KS na ugovor o djelu, dat im blokove i fotoaparate i samo jedan zadatak "Gdje god vidiš nekoga da je parkirao nepropisno slikaj iz tri ugla i kači kaznu". Mjesto plate dati im 1KM po napisanoj kazni. Ja bi ih dnevno mogao napisati brat bratu 80 komada.

Ili ako je to trošak evo neka MUP KS otvori mail adresu gdje građani mogu slati fotografije ili kancelariju gdje bi mogao donijeti u digtalnom formatu fotografije nepropisnog parkiranja ali samo gdje je recimo istaknut znak za zabranu parkiranja a na osnovu kojih bi MUP slao kazne vlasnicima vozila koja su bila parkirana na nepropisnom mjestu.
kakavdanakneiskustvu

#36 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by kakavdanakneiskustvu »

O'zone wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:radim u mup-u i trebao bih kao braniti kolege ali i u policiji ima svega,logično bi bilo kažnjavati nepropisno parkirana vozila kad god saobraćajac to vidi ali to se ne radi,ne znam zbog čega,osobito ona vozila koja smetaju pješacima i koja su parkirana na trotoaru

Svršenih kriminalista bez posla ima poprilično, primit ih jedno 20-ak u MUP KS na ugovor o djelu, dat im blokove i fotoaparate i samo jedan zadatak "Gdje god vidiš nekoga da je parkirao nepropisno slikaj iz tri ugla i kači kaznu". Mjesto plate dati im 1KM po napisanoj kazni. Ja bi ih dnevno mogao napisati brat bratu 80 komada.

Ili ako je to trošak evo neka MUP KS otvori mail adresu gdje građani mogu slati fotografije ili kancelariju gdje bi mogao donijeti u digtalnom formatu fotografije nepropisnog parkiranja ali samo gdje je recimo istaknut znak za zabranu parkiranja a na osnovu kojih bi MUP slao kazne vlasnicima vozila koja su bila parkirana na nepropisnom mjestu.

čuo si za plaćanje pola iznosa kazne od 14.8.,smiješno,jadno,ko da je pijaca,šta i kad dobiju kaznu,imaš službenike na šalterima registracija vozila koji mogu tebi ili meni koji imamo npr. 3000 km neplaćenih kazni najnormalnije registrovati vozilo i nikom ništa,bar je u zenici tako
O'zone
Globalni moderator

#37 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by O'zone »

kakavdanakneiskustvu wrote: čuo si za plaćanje pola iznosa kazne od 14.8.,smiješno,jadno,ko da je pijaca,šta i kad dobiju kaznu,imaš službenike na šalterima registracija vozila koji mogu tebi ili meni koji imamo npr. 3000 km neplaćenih kazni najnormalnije registrovati vozilo i nikom ništa,bar je u zenici tako
Svojevremeno kad je tek izašao prijedlog o toj opciji ja pokrenuo i temu

http://www.klix.ba/forum/fbih-oprasta-p ... 26892.html

Jer za mene je nezamislivo da prekršioc zakona ima nagradu ako izvrši uplatu u roku od 8 dana. Ali eto nastupi i to tako da sad aktualni text glasi:

"AKCIJA! AKCIJA! Dva nepropisna parkiranja po cijenu jednoga ali to nije sve za dodatni 40 KM možete dva puta da budete uhvaćeni u nevezanju pojasa, ugašenih svjetala ili u razgovoru na mobitel tokom vožnje a kao bonus možete i 2x da lagano nacvrcani budete uhvaćeni za upravljačem Vašeg ljubimca ili da prekoračite brzinu u dva navrata... Osjetite i Vi kako je biti guzonjin sin!!!"

Da su se barem udostojili pa dodali da ukoliko prekršila ne uplati kaznu u roku od 8 dana kazna se dupla na 80 KM pa hajd :roll: ovako ništa :roll:

A to za registraciju vozila i vađenje dokumenata ne želim ni da komentarišem.
modem33

#38 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by modem33 »

O'zone wrote:

Ljudi nemaju para i nitko ne zeli placati parking. Ti si ocigledno neki SDP-ovac zeljan "sadizma" da se izivljavas nad normalnim ljudima koji imaju auto ..... da radis kao neki Srbi po logorima po Srebrenici.

Taj sadizam ti je odlican .... Samo tako nastavi...dok ljudi ne pocnu vaditi pistolje.
O'zone
Globalni moderator

#39 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by O'zone »

modem33 wrote:
O'zone wrote:

Ljudi nemaju para i nitko ne zeli placati parking. Ti si ocigledno neki SDP-ovac zeljan "sadizma" da se izivljavas nad normalnim ljudima koji imaju auto ..... da radis kao neki Srbi po logorima po Srebrenici.

Taj sadizam ti je odlican .... Samo tako nastavi...dok ljudi ne pocnu vaditi pistolje.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nema para za parking ali ima za auto i gorivo i regstraciju i redovne troškove oko vozila ali za parking nema.

Ostatak posta je retardiran pa neću ni komentarisati
salik79

#40 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by salik79 »

modem33 wrote:
O'zone wrote:

Image
Tomos

#41 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by Tomos »

modem33 wrote:
O'zone wrote:

Čim misliš svojom glavom odmah si SDPovac ili neka druga stranka znači svi oni koji ovako rade i krše zakone su SDA ovci i ljudi bez mozga budale i oni isti koji tu stranku i takve i biraju pa dokle više rata i nekih tragedija okrenut se budućnosti opet za rat i sve tragedije je kriva samo i isključivo SDA koja na sve spremna bila pa čak i da trguje sa teritorijama i ljudima.
SINDIKATSLIJEPACA

#42 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by SINDIKATSLIJEPACA »

MOLIM VAS BEZ SMRDLJIVE POLITIKE.. DAJTE DA PROTESTVUJEMO... JEDNOSTAVNO ANARHIJA JE U GRADU U POGLEDU PARKINGA PO TROTOARIMA ... ČOBANI VOZE AUTA PA HOĆE DA SE POKAŽU KAKO IMAJU AUTO PA PARKIRAJU NA TROTOARU... NEMOGU DA VJERUJEM DA IMA PACIJENATA KOJIMA JE TO OK JER NEMA PARKINGA... ZNAČI NAS PJEŠAKE TREBA POBITI I POGAZITI DA BI VI SMRDLJIVI ČOBANI IMALI DJE PARKIRATI... KAKO VAS NIJE SRAMOTA DA TAJ SVOJ SMRDLJIVI BEZOBRAZLUK IZNOSITI NA OVAJ FORUM...

DAJTE LJUDI IMA LI KO ADEKVATAN PRIJEDLOG... MI SE SPREMAMO DA MEDIJSKI NAPADNEMO I MINISTARSTVO I KOMESARE KOMADIRE SVE ODGOVORNE I POLITIČARE DA SE STANJE MJENJA... I NARAVNO DA ČOBANE KOJI SE PARKIRAJU SNIMAMO I DA IH MEDIJSKI PROMOVISEMO PO NETU O NA TV -U...

IPAK IMATE SVOJU DJECU STARIJE RODITELJE ITD..ZAMISLITE DA TO VAŠE DIJETE ILI STARIJA MAJKA NEMA KUDA DA HODA U ŠKOLU ILI KUCI VEĆ IDE SREDINOM CESTE I NALETI NEKI DEBIL I PREGAZI GA ZBOG DRUGOG DEBILA KOJI JE PARKIRAO NA TROTOARU I ONEMOGUCIO NORMALNO KRETANJE PJESAKA ???
supercali

#43 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by supercali »

modem33 wrote:

nek proda auto ako nema para
shiljak

#44 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by shiljak »

Mogli bi i da kažnjavaju pješake, prolaze ko mravi, i ne idu zebrom.. i ne gledaju ispred sebe..
supercali

#45 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by supercali »

pa mogli bi to niko ne porice
shiljak

#46 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by shiljak »

Besplatan parking ima preko mosta kod nekadašnje procredit banke, skoro nikad nema gužve.
modem33

#47 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by modem33 »

SINDIKATSLIJEPACA wrote:MOLIM VAS BEZ SMRDLJIVE POLITIKE.. DAJTE DA PROTESTVUJEMO... JEDNOSTAVNO ANARHIJA JE U GRADU U POGLEDU PARKINGA PO TROTOARIMA ... ČOBANI VOZE AUTA PA HOĆE DA SE POKAŽU KAKO IMAJU AUTO PA PARKIRAJU NA TROTOARU... NEMOGU DA VJERUJEM DA IMA PACIJENATA KOJIMA JE TO OK JER NEMA PARKINGA... ZNAČI NAS PJEŠAKE TREBA POBITI I POGAZITI DA BI VI SMRDLJIVI ČOBANI IMALI DJE PARKIRATI... KAKO VAS NIJE SRAMOTA DA TAJ SVOJ SMRDLJIVI BEZOBRAZLUK IZNOSITI NA OVAJ FORUM...

DAJTE LJUDI IMA LI KO ADEKVATAN PRIJEDLOG... MI SE SPREMAMO DA MEDIJSKI NAPADNEMO I MINISTARSTVO I KOMESARE KOMADIRE SVE ODGOVORNE I POLITIČARE DA SE STANJE MJENJA... I NARAVNO DA ČOBANE KOJI SE PARKIRAJU SNIMAMO I DA IH MEDIJSKI PROMOVISEMO PO NETU O NA TV -U...

IPAK IMATE SVOJU DJECU STARIJE RODITELJE ITD..ZAMISLITE DA TO VAŠE DIJETE ILI STARIJA MAJKA NEMA KUDA DA HODA U ŠKOLU ILI KUCI VEĆ IDE SREDINOM CESTE I NALETI NEKI DEBIL I PREGAZI GA ZBOG DRUGOG DEBILA KOJI JE PARKIRAO NA TROTOARU I ONEMOGUCIO NORMALNO KRETANJE PJESAKA ???

U Meksiku ti je odlicno ... ljudi tamo gaze pjesake ..... i jos se cude sto si presao ulicu :D

Ako meni ne vjerujes , vjeruj svojim ocima:

- http://meksiko.com.hr/vodic-voznje-autom/
Steve Jobs

#48 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by Steve Jobs »

Jes to ti Amna?

Sent from my iPhone using Tapatalk
VjecitiStudent

#49 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by VjecitiStudent »

SINDIKATSLIJEPACA wrote:MOLIM VAS BEZ SMRDLJIVE POLITIKE.. DAJTE DA PROTESTVUJEMO... JEDNOSTAVNO ANARHIJA JE U GRADU U POGLEDU PARKINGA PO TROTOARIMA ... ČOBANI VOZE AUTA PA HOĆE DA SE POKAŽU KAKO IMAJU AUTO PA PARKIRAJU NA TROTOARU... NEMOGU DA VJERUJEM DA IMA PACIJENATA KOJIMA JE TO OK JER NEMA PARKINGA... ZNAČI NAS PJEŠAKE TREBA POBITI I POGAZITI DA BI VI SMRDLJIVI ČOBANI IMALI DJE PARKIRATI... KAKO VAS NIJE SRAMOTA DA TAJ SVOJ SMRDLJIVI BEZOBRAZLUK IZNOSITI NA OVAJ FORUM...

Policija, policija i samo policija. Ovo se dešava isključivo zato što policija ne radi svoj posao i pritisak treba praviti samo na policiju.
Papak bi bio papak svugdje, da mu se može.
SINDIKATSLIJEPACA

#50 Re: POLICIJA NA ILIDŽI NEKAŽNJAVA PARKIRANA VOZILA PO TROTOA

Post by SINDIKATSLIJEPACA »

VjecitiStudent wrote:

Policija, policija i samo policija. Ovo se dešava isključivo zato što policija ne radi svoj posao i pritisak treba praviti samo na policiju.
Papak bi bio papak svugdje, da mu se može.
SVAKA ČAST NA ODGOVORU... " PAPAK JE SVUDA PAPAK SAMO AKO MU SE MOŽE" CAR SI ... NAJISPRAVNIJI KOMENTAR NA CIJELOM FORUMU .. <3
Post Reply