Koji reformisti? Kecmanovićevi?General War wrote:Tuzla je antifasisticka prije svega i u bivsoj jugi kao jedini grad gdje su pobjedili reformisti (pa ako hoces i partizani)...i da, u BiH je...a gdje si ti rodjak?julisiz es grant wrote:Partizani, odgovorite bar na jedno moje pitanje, pa da vidimo đe je ta Tuzla, jel u BiH il njakoj novoj Jugoslaviji?
Nazivi tuzlanskih ulica
-
julisiz es grant
#26 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
-
julisiz es grant
#27 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Pa kako jedan može biti prelivoda a drugi ne?insomnia78 wrote:A, pa Franjo šokacjulisiz es grant wrote:A razlika između njega i Franje Kluza je...?insomnia78 wrote: Prelivoda, oficir kraljeve vojske, preko domobrana zavrsio u partizanima
Inace su domobrani bili poznati po pruzanju otpora
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Zavjera protiv muslimana
- insomnia78
#28 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Pa ovaj muslimanjulisiz es grant wrote:Pa kako jedan može biti prelivoda a drugi ne?insomnia78 wrote:A, pa Franjo šokacjulisiz es grant wrote: A razlika između njega i Franje Kluza je...?
Zavjera protiv muslimana
- General War
#29 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Nije, Beslagicevijulisiz es grant wrote:Koji reformisti? Kecmanovićevi?General War wrote:Tuzla je antifasisticka prije svega i u bivsoj jugi kao jedini grad gdje su pobjedili reformisti (pa ako hoces i partizani)...i da, u BiH je...a gdje si ti rodjak?julisiz es grant wrote:Partizani, odgovorite bar na jedno moje pitanje, pa da vidimo đe je ta Tuzla, jel u BiH il njakoj novoj Jugoslaviji?
Ma ne sekiraj se Aljo dobio "oktobarsku"...mada je niko od tuzlaka tako ne zove...ma cetnici sta da ti kazem
-
julisiz es grant
#30 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Uglavnom, komunisti su mu sve priznali u zasluge i odali mnoge počasti (dok su mnogi domobranski oficiri koji su glavom platili svoju saradnju sa NOP prešućeni). Zar to nije dovoljno tuzlanskim crvendaćima?
- General War
#31 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
A sta si zapeo sa tim Filipovicem..jel ti familija...sta?julisiz es grant wrote:Uglavnom, komunisti su mu sve priznali u zasluge i odali mnoge počasti (dok su mnogi domobranski oficiri koji su glavom platili svoju saradnju sa NOP prešućeni). Zar to nije dovoljno tuzlanskim crvendaćima?
Pisi Dzasminu u opstini-on da prijedlog komunalnoj-oni preimenuju ulicu...i ti sretan a nas" crvendace" zaboli puno kako se kakva ulica zove
- insomnia78
#32 Nazivi tuzlanskih ulica
Vidi, sad bez zajebancije
Tuzla, i okolina, je grad sa dugom tradicijom antifasizma i borbe za socijalnu jednakost, vjerovatno i jedini grad u BiH trenutno koji gaji neki Bosanski duh
Duh Bosanaca svih vjera i nacija
Mislim da je Tuzla u ovom zadnjem ratu pokazala sta misli o cetnicima, ustasama i njihovoj ideji rasparcavanja Bosne i bosanskog
Medjutim Tuzla nije New York tako da ni bas svi zasluzni ne mogu dobiti svoju ulicu u istoj ali to ne znaci da ih je Tuzla zaboravila
Ta tvrdnja o nekoj islamofobiji Tuzle i njenih gradjana je glupa svim onima koji su ikad bili makar sat vremena u istoj
16. muslimanska brigada, iako muslimanska,:D u kojoj se borio i moj rahmetli djed i sa kojom je usao u Tuzlu ima svoju ulicu i spomenik na Slanoj banji
Tuzla, i okolina, je grad sa dugom tradicijom antifasizma i borbe za socijalnu jednakost, vjerovatno i jedini grad u BiH trenutno koji gaji neki Bosanski duh
Duh Bosanaca svih vjera i nacija
Mislim da je Tuzla u ovom zadnjem ratu pokazala sta misli o cetnicima, ustasama i njihovoj ideji rasparcavanja Bosne i bosanskog
Medjutim Tuzla nije New York tako da ni bas svi zasluzni ne mogu dobiti svoju ulicu u istoj ali to ne znaci da ih je Tuzla zaboravila
Ta tvrdnja o nekoj islamofobiji Tuzle i njenih gradjana je glupa svim onima koji su ikad bili makar sat vremena u istoj
16. muslimanska brigada, iako muslimanska,:D u kojoj se borio i moj rahmetli djed i sa kojom je usao u Tuzlu ima svoju ulicu i spomenik na Slanoj banji
Last edited by insomnia78 on 11/09/2014 23:46, edited 1 time in total.
-
dalje
#33 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
SDP ima srecu sto je na vlasti u Tuzli.lasta2 wrote:hrđavom qurcu i dlaka smeta.
Tuzla ima sreću da je SDP na vlasti. da vam je sda krojila kapu imali biste ulice po imenima žena asima sarajlića i denisa zvizdića.
Da im nije Tuzle nestali bi davno.
- Challenger__
#34 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Jeste. Narodni heroj, umro 1987 godine u Sarajevu, pa se povampirio '92 da bi ti imao argument.julisiz es grant wrote:Zar nije Rato Dugonjić bilo paljanski guru u vrijeme rata?
_____
Tuzla, posljednja oaza BiH.
Last edited by Challenger__ on 11/09/2014 23:47, edited 1 time in total.
- Challenger__
#35 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Pogrešno. Jebo SDP, ali da nije Tuzle (i jednog sela u Krajini), ne bi ni bilo BiH.dalje wrote:SDP ima srecu sto je na vlasti u Tuzli.
-
julisiz es grant
#36 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Zato što je čovjek itekako zaslužan za Tuzlu i BiH, a čak je bio i na strani crvenih do smrti, al' eto, valjda ni u partizanima Bošnjaci nisu jednaki.General War wrote:A sta si zapeo sa tim Filipovicem..jel ti familija...sta?julisiz es grant wrote:Uglavnom, komunisti su mu sve priznali u zasluge i odali mnoge počasti (dok su mnogi domobranski oficiri koji su glavom platili svoju saradnju sa NOP prešućeni). Zar to nije dovoljno tuzlanskim crvendaćima?
Pisi Dzasminu u opstini-on da prijedlog komunalnoj-oni preimenuju ulicu...i ti sretan a nas" crvendace" zaboli puno kako se kakva ulica zove
Ima li Hasan Kaimija ulicu?
-
dalje
#37 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Hocu da kazem da je lako vladati u Tuzli.Challenger__ wrote:Pogrešno. Jebo SDP, ali da nije Tuzle (i jednog sela u Krajini), ne bi ni bilo BiH.dalje wrote:SDP ima srecu sto je na vlasti u Tuzli.
Ljudi su blagi, civilizovani, vrijedni, pa i bogati. Svaka stranka ce uspjeti u Tuzli.
- General War
#38 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
dalje wrote:SDP ima srecu sto je na vlasti u Tuzli.lasta2 wrote:hrđavom qurcu i dlaka smeta.
Tuzla ima sreću da je SDP na vlasti. da vam je sda krojila kapu imali biste ulice po imenima žena asima sarajlića i denisa zvizdića.
- insomnia78
#39 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Morel Ćamil Sijarić?julisiz es grant wrote:Zato što je čovjek itekako zaslužan za Tuzlu i BiH, a čak je bio i na strani crvenih do smrti, al' eto, valjda ni u partizanima Bošnjaci nisu jednaki.General War wrote:A sta si zapeo sa tim Filipovicem..jel ti familija...sta?julisiz es grant wrote:Uglavnom, komunisti su mu sve priznali u zasluge i odali mnoge počasti (dok su mnogi domobranski oficiri koji su glavom platili svoju saradnju sa NOP prešućeni). Zar to nije dovoljno tuzlanskim crvendaćima?
-
julisiz es grant
#40 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Sijarić Sandžaklija, niđe veze
Al ozbiljno, Kaimija, osim što je bio učevan čoek i pjesnik, podigao seljačku bunu protiv vama mrskih Osmanlija baš u toj Tuzli, nije li to za priznanja?
Al ozbiljno, Kaimija, osim što je bio učevan čoek i pjesnik, podigao seljačku bunu protiv vama mrskih Osmanlija baš u toj Tuzli, nije li to za priznanja?
- General War
#41 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Necu da kazem da li je tacno ili ne,,ali kada neko dodje iz drugih krajeva BiH ili iz komsiluka prilicno ostanu bez texta...sta su ocekivali i sta su dozivjeli.Challenger__ wrote:Pogrešno. Jebo SDP, ali da nije Tuzle (i jednog sela u Krajini), ne bi ni bilo BiH.dalje wrote:SDP ima srecu sto je na vlasti u Tuzli.
-
julisiz es grant
#42 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Ne sjećam se više šta sam očekivo, al ćevapi u Limenci su bili vrlodobriGeneral War wrote:Necu da kazem da li je tacno ili ne,,ali kada neko dodje iz drugih krajeva BiH ili iz komsiluka prilicno ostanu bez texta...sta su ocekivali i sta su dozivjeli.Challenger__ wrote:Pogrešno. Jebo SDP, ali da nije Tuzle (i jednog sela u Krajini), ne bi ni bilo BiH.dalje wrote:SDP ima srecu sto je na vlasti u Tuzli.
- insomnia78
#43 Nazivi tuzlanskih ulica
Moreljulisiz es grant wrote:Zato što je čovjek itekako zaslužan za Tuzlu i BiH, a čak je bio i na strani crvenih do smrti, al' eto, valjda ni u partizanima Bošnjaci nisu jednaki.General War wrote:A sta si zapeo sa tim Filipovicem..jel ti familija...sta?julisiz es grant wrote:Uglavnom, komunisti su mu sve priznali u zasluge i odali mnoge počasti (dok su mnogi domobranski oficiri koji su glavom platili svoju saradnju sa NOP prešućeni). Zar to nije dovoljno tuzlanskim crvendaćima?
Muftija Šefket efendija Kurt
Dr. Mehmed Sami Šerbić
Enver Šiljak
Osman Vilović
Alija Isaković...?
- General War
#44 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
PA tuzla se siri i lijevo i desno...valjda ce se ta nepravda ispraviti u buducnosti...kako rekoh mozes predloziti bez da se zezam ima put...a ovi "crveni" sto su sad u tuzli u obliku sdp-a...davno je to (socijalno) crvenilo izbljedilo, vidio si u februaru misljenje tuzlaka.julisiz es grant wrote:Zato što je čovjek itekako zaslužan za Tuzlu i BiH, a čak je bio i na strani crvenih do smrti, al' eto, valjda ni u partizanima Bošnjaci nisu jednaki.General War wrote:A sta si zapeo sa tim Filipovicem..jel ti familija...sta?julisiz es grant wrote:Uglavnom, komunisti su mu sve priznali u zasluge i odali mnoge počasti (dok su mnogi domobranski oficiri koji su glavom platili svoju saradnju sa NOP prešućeni). Zar to nije dovoljno tuzlanskim crvendaćima?
- It_is_a_Leclerc
#45 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Hasan Kaimija ima ulicu. Negdje ondje kraj Hendeka.
I ima Muhamed Hevaji Uskufi ulicu, gdje je Pravni fakultet.
I Osman Vilović ima ulicu kod Vikaljske džamije.
Da idem dalje ili ?!
Mene samo zanima, šta je problem sa Aleksom Šantićem, Ivom Andrićem, Branom Nušićem ?! Ono, konkretno
Da idem dalje ili ?!
Mene samo zanima, šta je problem sa Aleksom Šantićem, Ivom Andrićem, Branom Nušićem ?! Ono, konkretno
- General War
#46 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Joooj navlakusa za turiste...isto kad te posalju u "plavu vodu" u Travnik da jedes cevape...nidje veze.julisiz es grant wrote: Ne sjećam se više šta sam očekivo, al ćevapi u Limenci su bili vrlodobri
Sljedeci put kod Zoke u "Sezam 1"( i reci da ti dobro poliju )
Ili alternativa kod Zlaje na poljev
-
julisiz es grant
#47 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Vodio me čoek kojeg sam zijaretio....a i blizu je njegove radnjeGeneral War wrote:Joooj navlakusa za turiste...isto kad te posalju u "plavu vodu" u Travnik da jedes cevape...nidje veze.julisiz es grant wrote: Ne sjećam se više šta sam očekivo, al ćevapi u Limenci su bili vrlodobri
Doduše, to je bilo 2005, ne znam kako je sad.
- General War
#48 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
A meni jos nije jasnije sto osnovne skole preimenovase u nove gradove, pazare...umjesno imena narodnih heroja kako je bilo (dzemal Mandjic, Jusuf Jakupovic... sedam sekretara skoja, sad nemam pojma gdje je kakva skola)...mislim znam mainstrean otklona od tzv komunista...ali opet...pa preimenovanje kasarne...It_is_a_Leclerc wrote:Hasan Kaimija ima ulicu. Negdje ondje kraj Hendeka.
Da idem dalje ili ?!
-
Yug
#49 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Napomeni ga da je Zoka Srbin.General War wrote:Joooj navlakusa za turiste...isto kad te posalju u "plavu vodu" u Travnik da jedes cevape...nidje veze.julisiz es grant wrote: Ne sjećam se više šta sam očekivo, al ćevapi u Limenci su bili vrlodobri
- General War
#50 Re: Nazivi tuzlanskih ulica
Isti k.julisiz es grant wrote:Vodio me čoek kojeg sam zijaretio....a i blizu je njegove radnjeGeneral War wrote:Joooj navlakusa za turiste...isto kad te posalju u "plavu vodu" u Travnik da jedes cevape...nidje veze.julisiz es grant wrote: Ne sjećam se više šta sam očekivo, al ćevapi u Limenci su bili vrlodobri
Ili alternativa kod Zlaje na poljev![]()
Doduše, to je bilo 2005, ne znam kako je sad.