Ovaj thread defintivno kadidira za jedan od najkomicniji na cijelom forumu
Dodjite-k-meni wrote:
Nadalje, nisam tvrdio da ne postoje higijenski propisi o pranju u islamu, nego da su isti krajnje nepraktični i da sama ritualna povezanost tih radnji s vjerom ograničava ljude u tim pitanjima. Abdest 5 puta dnevno je sasvim nekoristan, bolje se jednom dnevno otuširati šamponom nego se 5 puta ispirati ogromnim količinama vode bez sapuna, plus još riskirati upalu zimi i sl.
bespotrebna i neekonomicna potrosnja vode je pokudjena, cak i onda kada te vode ima u ogrmonim kolicinama.
Imam Ahmad (6768) and Ibn Maajah (419) narrated from ‘Abdullah ibn ‘Amr ibn al-‘Aas (may Allah be pleased with him) that the Prophet (blessing and peace of Allah be upon him) passed by Sa‘d when he was doing wudoo’, and he said, “What is this extravagance, O Sa‘d?” He said: Can there be any extravagance in wudoo’? He said, “Yes, even if you are on the bank of a flowing river.”
Dalje jesi li svijestan da se svaka seksualno zdrava osoba koja ima zenu/muza vrlo vjerovatno mora kupati skoro pa svaki dan
Dalje - da je ostatak mokrace (ili fekalija) na bilo kojem djelu odjece ili tijela

(naravno ukljucujuci i ves) iskljucivi razlog za nevalidnost molitve.
Ukoliko postoji realna opasnost po zdravlje, dozvoljen je tejemum (zamjena za abdest bez vode).
One of the sahaba (may Allah be pleased with him) did tayamum even though water was available on a cold night.
The people didn't agree so they went to the Messenger :saw: The Messenger asked this Sahabi, why did you not make wudu when water was available?
He said: Oh messenger of Allah :saw: It is a cold night and I fear sickness/death/disease will strike me If I make wudu, and as Allah said in the Qur'an "Do not through yourselves into hardship"
The Prophet :saw: smiled at this and approved.
Sapun nije naređen, kao ni papir, samim time mnogi će ih muslimani odbaciti ili ne smatrati važnim, iz jednostavne činjenice da nisu obavezni. Time se dolazi do apsurdne situacije da imamo populaciju koja je uvjerena u vlastitu higijensku nadmoć nad "prljavim" Zapadnjacima koji se "ne znaju niti izuti kad ulaze u svoju bogomolju" (copyright by jedan sarajevski efendija kad sam s njim ušao u teološku raspravu), dok na terenu imamo poprilično suprotnu i nakaradnu situaciju.
Sapun nije naredjen, stvarno nije.

Nego jesil ti svjestan da se radi o arabiji u 6-7 stoljecu. Nazalost bio strajk Nive-a i Dove-a u to doba u Arabiji.
Također, možete kritizirati i kršćanstvo koliko god hoćete, i sigurno da ima materijala, ali napredak Zapada nije uvjetovan samo sekularizacijom kako vi to objašnjavate, nego samom prirodom kršćanstva, uostalom, koje je vrlo fleksibilnije i spremnije prihvatiti nove stvari i ukomponirati ih u svoj vjerski i kulturni krug. Recimo, od navedenih točaka teško da se išta slično može zamjeriti kršćanstvu, dok sve što biste kršćanstvu eventualno zamjerili, vrlo vjerojatno vrijedi i za islam. To je, uostalom, razlog i pojave samog sekularizma u kršćanskom svijetu.
Super, hajde nam pricaj o krscanstvu. De se ostavi Islama i "pranja nakon nuzde"... Zar stvarno nemas nesto malo ozbiljnije i pametnije pricati - recimo to o krscanstvu. Evo ja sam zainteresovan da saznam vise.