Znaci ne pozdravlja te vise i to je razlog da imas strah..hmm....kazes.. Zajebani su pravo u tunikama i kratkim |hlacama|, a pogled sijece i zavodi labilne.iz dna duše wrote:Znate šta mene zanima, konkretno, kada su vehabije u pitanju: Od čega oni žive... Do mene su kada sam bila u izbjeglištvu, stanovale neke vehabije. u stvari bračni par. Ona nije radila, bila je pokrivena komplet. Sca u crnom, uključujući i crne rukavice i mrežu preko očiju. On je nosio neku odoru, ono kratke hlače i tunike... Po cijeli dan je visio na mobitelu, i to u vrijeme kada je mobitel bio čudo i veoma skup. Naveče su se kod njega okupljale grupe, dodje kombi pun njemu sličnih, sa laptopima... I tako do u sitne sate...
Imam i jednog školskog druga, koji sada živi u mojoj blizini, ima troje djece, ne rade nijedno, ali žive rekla bih normalno, nisu socijalni slučaj. On mene ne pozdravlja, jer valjda ne možemo više biti drugari, kao do rata... Ja sam žensko a on muško... a nisam ni sestra ni rod ni žena..
Jedan rodjak je u Americi, dodje često u biH, takodje, kada je tu, okupljaju se njemu slični_vehabije. Mene pozdravi sa metra udaljenosti i ne rukuje se jer mu "vjera ne dozvoljava". Nedavno je srusio kucu koju je tradio prije rata, jer su radnici pili pivu, dok se nekada gradila. Rusenje velike kuce je kostalo kao i gradnja nove, jer je na istomk mjestu novu napravio "halal kucu" valjda. stalno bi on nekoga preobraćao na pravi islam, jer eto, njegova majka, moja majka, naši djedovi i nene "nisu bili pravi muslimani".
Oni naizgled djeluju mirno, "žive svojim životom"... medjutim, šta ako su oni "spavači" i čekaju samo signal, kako to često biva kod ljudi koji poimaju ismal na ovaj način... Ja se ne osjećam lagodno pri pogledu na njih, kao ni na kako neko reče, na četnike u Banja Luci ili ustaške elemente u nekim dijelovima BiH...
Njihovo postojanje nikada neću da pravdam sa postojanjem četnika, ustaša itd.. Zlo je zlo, nebitno koje, a svako ono koje doprinosi našim gradjanima da se osjećaju nesigurno. Osim toga, vehabije ne poštuju ni naše Zakone ni običaje...
Onaj Bilal, pa na čovjeku se vidi da je fanatik, ima pogled koji plaši, a jezik koji siječe i zavodi labilne...
I da ponovim pitanje: Od čega oni žive, kada većinom ne rade ništa, a i to što rade nije dovoljno za normalan život i troškove, a oni imaju, dok većina bh gradjana uz stalni radni odnos i redovnu platu jedva preživljava. O socijalno ugroženim da ne pričam.
Mene zanima dok si ovaj post pisala da li se u prostoriji cula "Twilight Zone" muzika...