Propust bih.net.ba MAILova

Pravna pitanja, dileme, problemi... Razmijenite svoja iskustva.

Moderator: _BataZiv_0809

Drinski

#26 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by Drinski »

ma ne znam, i meni je ova priča pošuplja..mislim moguće je upasti na par korisn.računa jer su pass stupidni pa se lako provalilo i sl., ali mi je malo vjerovatna ova priča o sistemskoj gresci dok ne vidim kakve dokaze.
damskot

#27 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by damskot »

Drinski wrote:ma ne znam, i meni je ova priča pošuplja..mislim moguće je upasti na par korisn.računa jer su pass stupidni pa se lako provalilo i sl., ali mi je malo vjerovatna ova priča o sistemskoj gresci dok ne vidim kakve dokaze.
Posteno , a zamisli da je tu godinu dana i da je cista ljenost (Sta josh moze biti da je prvi admin dobijo novo radno mjesto a drugi ni nezna sta je prvi ostavio ) . Sto se mene tice objavicu sve na ovoj temi :) Samo lagano dok zakripe ili plate .
Drinski

#28 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by Drinski »

Ma moguce je to, ali ipak ne vjerujem bez dokaza.
damskot

#29 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by damskot »

Drinski wrote:Ma moguce je to, ali ipak ne vjerujem bez dokaza.
ma ok normala
Vaduz

#30 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by Vaduz »

damskot wrote:
ma ok normala
Bolan radi poso šta se svađaš??

Ako možeš uzet lovu šuti i odradi poso, kasnije možeš preseravat kako hoćeš!!

Ponavljam kada poželiš postavit dokaze, napiši to na engleskom biće postavljeno naTF https://www.adminzona.club/index.php?pages/TF/
damskot

#31 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by damskot »

Vaduz wrote:
damskot wrote:
ma ok normala
Bolan radi poso šta se svađaš??

Ako možeš uzet lovu šuti i odradi poso, kasnije možeš preseravat kako hoćeš!!

Ponavljam kada poželiš postavit dokaze, napiši to na engleskom biće postavljeno naTF https://www.adminzona.club/index.php?pages/TF/
Balkan ....u meni :) .
damskot

#32 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by damskot »

sve u svoje vrijeme ...
Last edited by damskot on 18/09/2014 17:42, edited 1 time in total.
All4

#33 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by All4 »

ado_sar = oličenje inteligencije prosječnog BH građanina,strašno...
GaRGa

#34 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by GaRGa »

terma jes' to ti ? :mrgreen: :run:
damskot

#35 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by damskot »

Ok raja popravili su !

Necu sad odma reci IP servera ili Host ali exploit je bio heartbleed . 3 godine poznat na deep webu /Toru, siroj javnosti poznat +- godinu dana . (Znaci pola indije je imalo podatke )

Image

Sad sam se sokiro kad sam procitao
radiosarajevo. ba/novost/165032/wikileaks-otkrio-osa-platila-vise-od-800000-km-za-softver-za-online-spijuniranje

Ljudi bozi zasto nas pravite degenima pa svaki informaticar sa ETF je mogao uz pomoc ruskih source codova ovo napraviti FUD za mjesec laganog rada . SRAMOTA davati van zemlje 800.000 KM (mogu zamisliti kako nas ismijavaju)

Gledao sam skripte koje koriste za infekciju .Hekani su i sve je javno postavljeno. U vecini slucajeva radi se o spoofing problemu .doc .winrar itd Ili poisoned DNS . Sto bi znacilo da vidite recimo VLC update isl i kliknete Update ali posalju vam VLC + to govno . (Njihov favorit je Flashplayer kad vam stranica lafo trazi novu verziju da instalirate)

Sta je solucija za 95% njihovih fazona koji su BTW exploiti koje i hackeri koriste (http://1337day.com/) nista drugo Mozete zaustaviti sa STATICNIM DNS (35%)
Ugasiti javu (U mailu i Browseru) ili https://addons.mozilla.org/nl/firefox/addon/noscript/ instalirati (40%)
Nikad apsolutno nikad ne klikati bilo kakav .doc .pdf .winrar .zip isl od nepoznatih . (20%)

Sad je pitanje koje stranice su im dozvolile da instaliraju te skripte ?? Jedva cekam da i to cujem . Pozdrav .
l33t

#36 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by l33t »

GaRGa wrote:terma jes' to ti ? :mrgreen: :run:
terma cod2?
comrade

#37 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by comrade »

darknet, ruske skripte, gledao on infekcije... boze dragi
ps. imaju aktuelan bug na mojawebtv, moguce je gledati sve kanale bez ikakve bht preplate :bih:
gnjev

#38 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by gnjev »

Hocu i ja :D
damskot

#39 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by damskot »

comrade wrote:darknet, ruske skripte, gledao on infekcije... boze dragi
ps. imaju aktuelan bug na mojawebtv, moguce je gledati sve kanale bez ikakve bht preplate :bih:

https://netzpolitik.org/2014/gamma-finf ... published/

Unfortunately, the Dropbox-accuont with the original Torrent-file is “temporarily disabled”, but we are happy to provide a mirror.

RTFM !

Human rights activist: “such techniques are not lawful”

I da volim te stvari da citam vise nego Facebook-ovu verbalnu dijareju .

Sta rade profesori na ETF-u ?? Ocigledno se kace na individualne uspjehe drugih . Nas otishO ovdje, nas odradio ovO .. To su momci koji su svo vrijeme skolovanja proveli vjezbajuci testirajuci i uceci . Sta fali profesorima napraviti ovaj soft za Osu a ne da bacaju 800.000 km E BA 8sto hiljada . (Jos sad kad se AV kompanije docepaju sourca nece vrijediti ni marke) Ruski source sam spomenuo jer smatram da je nepotrebno izmisljati toplu vodu . Umjesto 800.000 kupis za 1000$ source i <b>Ako imas znanje </b>izmjenis po zelji za Drzavu . Problem su uhljebi kao i uvjek . U mene nana zna naci soft online i kupit takodje Turiti USB u Pc ...
AstorH

#40 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by AstorH »

Deder ti nama reci jes' se ti sta opario pusti nanu sad :D

Sent from my iPad using Tapatalk
comrade

#41 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by comrade »

Pusti ti profesore i profesorice sa X fakulteta na miru, uvaljujes se u siroku i komplikovanu temu bez ikakvog akademskog poznavanja, inace nebi pisao ovakve gluposti i donosio zakljucke nakon par sati provedenih na darknetu.

Prvo, mozda su platili software 1000 maraka al 799.000 za servis koja je ova firma razvila da bi dobili tap-in raznim mrezama.

Drugo, ovakav tap-in bi omogucio MITM ili modifikaciju headera od paketa na fizickom levelu (Layer 1) odnosno Link Layeru (Layer 2) znaci nijedna tvoja glupa zastita na HTTP/app levelu nebi sprijecila spioniranje.

Na kraju, ti znas da si na toj listi zar ne? :D Jel ti jasno kad napises curi kako je slatka i kako ces je voditi za ruku kroz grad da te svi u kancelarijama obavjestajno-sigurnosne agencije ismijavaju? :D
Haris.ba

#42 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by Haris.ba »

A može pitanje? Naravno da se mogu čitati nekriptovane elektronske poruke, ali kako ide praćenje razgovora putem vibera, skajpa, i sl.?

P.S.
Pričam svašta sa dragom putem vibera, pa ne želim da svi saznaju koliki sam papučar. :D
comrade

#43 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by comrade »

Haris.ba wrote:A može pitanje? Naravno da se mogu čitati nekriptovane elektronske poruke, ali kako ide praćenje razgovora putem vibera, skajpa, i sl.?

P.S.
Pričam svašta sa dragom putem vibera, pa ne želim da svi saznaju koliki sam papučar. :D
Ti nemas brigu, njima to ne smeta :D
Ma zezam ga ba, vidim nakupio informacija ko spuzva a nije revidirao ni trenutak.
Last edited by comrade on 20/09/2014 00:10, edited 1 time in total.
damskot

#44 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by damskot »

comrade wrote:
Haris.ba wrote:A može pitanje? Naravno da se mogu čitati nekriptovane elektronske poruke, ali kako ide praćenje razgovora putem vibera, skajpa, i sl.?

P.S.
Ti nemas brigu, njima to ne smeta :D
Ma zezam ga ba, vidim nakupio informacija ko spuzva a nije revidirao ni trenutak.

http://www.klix.ba/forum/whatsapp-alter ... 21719.html

Vec sam vam to dao ...
.
BTW
comrade , Regrutacija i odabir novih radnika = TREBA NAM SAD MUSLIMAN ! (valjda je srbin i hrvat vec popunjeno)
Last edited by damskot on 26/10/2014 08:39, edited 1 time in total.
AstorH

#45 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by AstorH »

Ja sam mislio da su izumrli ljudi koji koriste mejlove balkanskih provajdera

damskot

#46 Re: Propust bih.net.ba MAILova

Post by damskot »

AstorH wrote:Ja sam mislio da su izumrli ljudi koji koriste mejlove balkanskih provajdera

U svakom slucaju ja mislim da koriste i to bash oni koji nebi trebali .
Post Reply