Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

GaRGa

#26 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by GaRGa »

Henry Chinaski wrote:
Milloni wrote:Valjda je ovo takva ljubav.
Nedavno se udala teta preko 45 godina ima, nije se prije htjela udavati nije mogla zaboraviti svoju prvu ljubav, sreli su se slucajno, on udovac sa dvoje djece, vjencali su se. Teta kaze da nikad nije bila sretnija.

Druga se nije nikad udala, niti pogledala drugog, kaze pravu ljubav je imala, nikad ga nije prezalila poginuo je u saobracajnoj par dana pred njihovo vjencanje, to se desilo davno nekad 70-ih, nije promjenila misljenje.

A da si s nekim na silu i da patis za drugom osobom to nije fer prema drugoj osobi...
Mozes se ti za 10-20 godina sa smjeskom sjetiti nekog ili neke situacije ali osjecanja, uzdaha ne bi trebalo biti.
Valjda je to zato što se uspjela udati sa 45. Svejedno je ko je hairlija...
đ

najkasnije za 5 godina ce drvlje i kamenje po njemu -_-
sheilak

#27 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by sheilak »

mislim da postoje prave ljubavi. i oni se nadju (opet) kad tad. bez obzira na vrijeme.
Dr. Kuca

#28 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by Dr. Kuca »

Ja svaki sat se sjetim desetak zena :D . Volis nekog dok nenadjes nekog drugog i tako u krug.
JThomas

#30 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by JThomas »

danas je razvesti se k'o popiti kafu. neuzvraćenih ljubavi uvijek ima (pitanje je opet koliko je to uopšte ljubav, ali eto), ima i to da ti smrt prekine ljubav, al' ovo da neko iz tradicionalnih razloga trpi onoga koga ne voli, a mogao bi biti s onim koga voli - to mislim da izumire, ako nije i potpuno izumrlo.
MedenoSrce

#31 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by MedenoSrce »

sheilak wrote:mislim da postoje prave ljubavi. i oni se nadju (opet) kad tad. bez obzira na vrijeme.
mislim i vjerujem da postoji ljubav koja je čedo duševnog razumjevanja
no to definitivno nije ljubav koja je neostvarena, nesretna.
Akapulko dušom i tijelom.
sheilak

#32 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by sheilak »

JThomas wrote:danas je razvesti se k'o popiti kafu. neuzvraćenih ljubavi uvijek ima (pitanje je opet koliko je to uopšte ljubav, ali eto), ima i to da ti smrt prekine ljubav, al' ovo da neko iz tradicionalnih razloga trpi onoga koga ne voli, a mogao bi biti s onim koga voli - to mislim da izumire, ako nije i potpuno izumrlo.
ima i toga da se ljudi hajmo reći mimoidju. jer su bili (bas) premladi. jer ne shvataju u tom trenutku sto imaju jedno u drugom. i naprave greške. odu ili se ožene/udaju za druge osobe. (ovo bi bio odgovor i na pitanje honkey tonk sta je to sto razdvoji takve ljubavi). vjerovatno cu zvucati pateticno, znam :D , ali misljenja sam i osjecam to da je ljubav dvije osobe najbitnija. i da se od svega treba odustati radi nje. najgori je osjećaj biti sa nekim koga ne voliš, ko ti je drag doduše, ali koga ne voliš. dosta se ljudi zadovolji time, zbog nekih razumskih odluka. ja to nikad ne bih mogla. jer je neprirodno. i šteta. i boli. i vrijedi čekati na onog/onu kojeg/koju voliš, bez obzira na vrijeme. a nekad i on tebe nadje...
Last edited by sheilak on 20/08/2014 13:25, edited 1 time in total.
sheilak

#33 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by sheilak »

MedenoSrce wrote:
sheilak wrote:mislim da postoje prave ljubavi. i oni se nadju (opet) kad tad. bez obzira na vrijeme.
mislim i vjerujem da postoji ljubav koja je čedo duševnog razumjevanja
no to definitivno nije ljubav koja je neostvarena, nesretna.
Akapulko dušom i tijelom.
ne, prave ljubavi (ali i ovaj izraz prava ljubav me malo muči, zvuči tako isključivo,sebično, kao da postoji samo jedna definicija, kao da to neko ima pravo definirati samo po sebi) nije nesretna. niti neostvarena.

edit: samim tim sto se osjeca, sto se dozivi, vec ispunjava.
graue_maus

#34 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by graue_maus »

to je nekad tako bilo ..........
Klitemnestraaa

#35 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by Klitemnestraaa »

pa što napadate čovjeka
i onda se čudimo što je forum pun trolera i lažova
jednom kažeš nevinu istinu i odmah te oštro

a gore postavljačica teme iz knjige o kurvi koja se prca s oženjenim pederom :D
suviše nemoralna situacija da bih zamarao mozak s njom :lol:[/quote]

Jah, ali činjenica je da ju on "kurvu" volio više nego ženu i čitav život patio za njom, kao i ona za njim. Nije sve tako crno-bijelo.

Nije ženu ostavio zbog onog "šta će mahala pričati, od čega će žena živjeti i da mamu mu nešto ne strefi" i konta neće ona ništa skontati iako ga ona na kraju ostavi, pukne joj film i kaže da je čitav život znala za nju.
Ta "kurva" na kraju završi u samostanu, a on radi i živi u bolnici, umrli mu brat, mama, čitava familija, žena sa sinovima otišla u De. Na kraju žena ga pita da probaju ispočetka i on kaže ovaj put suviše je pošten da joj laže u oči da ne voli drugu. (tad su imali preko 50 god) Imao je kćerku s Mirnom, tom ljubavi života, i ona pogine i tad ga je žena ostavila, a ova ode u samostan i on čitav život provede sam radeći i živeći u bolnici.
Eto koga je zanimao kraj priče.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#36 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by Truba »

mene nije :D
KPNCTNJAH

#37 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by KPNCTNJAH »

I koji dio tog sazetka je trebao nas ubijediti da je ispravno to sto su oni varali svoje supruznike? :mrgreen: Najjace je to da je ona zavrsila u samostanu, da je bila muslimanka, na fbu bi kacila ajete nakon svega... :mrgreen: Ispade da je njega ta zena koju je varao voljela jos vise, jer je ostala s njim, iako je znala da je on karinas koji je vara :mrgreen:
Last edited by KPNCTNJAH on 20/08/2014 13:49, edited 1 time in total.
sheilak

#38 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by sheilak »

Black swan wrote:mene nije :D
donosis zakljucke o njihovoj ljubavi na osnovu nepotpune slike. biras samo dijelove koji tebi pašu, za argumentiranje vlastitog stava. to je populisticki nacin razmišljanja. :D

stidi se. :D
Klitemnestraaa

#39 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by Klitemnestraaa »

Ductus Holedocus wrote:1.Nura Bazdulj :run: i njen smisao za pisanje

2.Ljubav je jedino potpuna,kad su osjecaji obostrani.Sto vise dobivas,vise i dajes (moje misljenje)

3. Da je trebalo biti,bilo bi!

I na kraju,"Nema zivota od sjecanja.",sto rece neka pjesma...
Što se tiče N. B. Hubijar pročitala sam ju samo što ovdje svi ju furaju aj reko da vidim kakva je. Književno nema kvalitetu, da kažem da je to umjetnost, knjiga nije loša, brzo se čita, mozak na pašu i udri, jaaako je tužna i onako komercijalno zvuči, mada poznajem ženu i znam da ne piše da bi zaradila, nego jednostavno uživa u tim patetičnim knjigama (pomalo i depresivnim).

A sa 2., 3. i zavrčnim citatom od Jure i Filma se u potpunosti slažem. :thumbup:
sheilak

#40 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by sheilak »

KPNCTNJAH wrote:I koji dio tog sazetka je trebao nas ubijediti da je ispravno to sto su oni varali svoje supruznike? :mrgreen: Najjace je to da je ona zavrsila u samostanu, da je bila muslimanka, na fbu bi kacila ajete nakon svega... :mrgreen:
ima i neki muslimanski samostan? st. safija monastery? :D

edit: nisam ti odmah skontala post. sve sam procitala u jednom zugu, sorry. :D
KPNCTNJAH

#41 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by KPNCTNJAH »

Ne znam ima li, znam samo da bjezim od djevojaka koje na fbu imaju neke citate vezane za vjeru, ne sto sam protiv vjere, nego sto su te najgore u 90% slucajeva... :mrgreen:
Klitemnestraaa

#42 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by Klitemnestraaa »

KPNCTNJAH wrote:I koji dio tog sazetka je trebao nas ubijediti da je ispravno to sto su oni varali svoje supruznike? :mrgreen: Najjace je to da je ona zavrsila u samostanu, da je bila muslimanka, na fbu bi kacila ajete nakon svega... :mrgreen: Ispade da je njega ta zena koju je varao voljela jos vise, jer je ostala s njim, iako je znala da je on karinas koji je vara :mrgreen:
Nije bila u musl, zvala se Mirna. Ja sam svoj stav u uvodnom postu ostavila i nemam namjeru dalje razglabati o tome niti ikoga ubjedjivati.

Napisala sam na kraju sažetka koji je razlog što sam napisala sažetak, tako da ne stavljam mi riječi u usta.

Ja sam pitala je li ima takvih slučajeva u stvarnosti i je li se nekome desilo, baš me briga je li moralno ili nije, to je zasebna tema, otvori temu pa na njom razglabaj jel kurava ili nije.
KPNCTNJAH

#43 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by KPNCTNJAH »

Nisam ni napisao da je muslimanka, nego kad bi bila sta bi radila... nevazno, ti si nekog forumasa citirala i napisala sazetak kao opravdanje za tu cijelu situaciju... :mrgreen:

Na pocetku skontah da je muskarac ozenjen, a ona slobodna, tako da sam govorio za njega da je karinas i da treba da gori, zato sto je varao zenu... :mrgreen: jos imali djecu, to treba spaliti na glavnoj raskrsnici u gradu... :mrgreen:

Sta reci za nju, zove se Mirna, znas odmah da je to neko zlo i da je sve, samo ne mirna :mrgreen:
sheilak

#44 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by sheilak »

KPNCTNJAH wrote:Nisam ni napisao da je muslimanka, nego kad bi bila sta bi radila... nevazno, ti si nekog forumasa citirala i napisala sazetak kao opravdanje za tu cijelu situaciju... :mrgreen:

Na pocetku skontah da je muskarac ozenjen, a ona slobodna, tako da sam govorio za njega da je karinas i da treba da gori, zato sto je varao zenu... :mrgreen: jos imali djecu, to treba spaliti na glavnoj raskrsnici u gradu... :mrgreen:

Sta reci za nju, zove se Mirna, znas odmah da je to neko zlo i da je sve, samo ne mirna :mrgreen:
ok, gdje da pocnem... :D

i ja sam skontala da si napisao da je ona muslimanka. sorry. hahhah

a sta je to s tobom i spaljivanjima, javnim lomačama u zadnje vrijeme? sta si postao, inkvizitor ili piroman? :D
KPNCTNJAH

#45 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by KPNCTNJAH »

To je bila zajebancija na jednoj od prethodnih tema, pa da ne bude da sam protiv zena, isto vazi za sve... :mrgreen:
Ma samo varajte, placite, tugujte, uzivajte, prestala kisa... :run: :mrgreen:
sheilak

#46 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by sheilak »

ma od sada te zovem torquemada... :D
KPNCTNJAH

#47 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by KPNCTNJAH »

:lol:
Podsjeti me na Pajtonovce :mrgreen:

Necu vise svegam :oops: bicu fin :mrgreen:
sheilak

#48 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by sheilak »

ma da. samo da šibice i kanister sklone od tebe. onda je sve pet. :D

sorry na off topu btw. :D
printy4911

#49 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by printy4911 »

Henry Chinaski wrote:Da nije poginuo, James Dean bi na kraju bio ofucana starkelja koja snima reklame za McDonalds ili bi tražio pažnju u nekom Reality Show.
Ovako je zauvijek zamrznut u vremenu kao zločesti ljepotan na motoru.
:thumbup:
Ta neprezaljena ljubav se idealizira tako sto se "sta bi bilo kad bi bilo" stavlja u najruzicastije Hollywoodske scenarije.
Medjutim da se ta ljubav ostvarila, ko zna na cemu bi pala. Mozda bi neke ljubavi dospjele u fazu obiteljskog nasilja i prevare.
iTo

#50 Re: Postoji li vječna neprežaljena ljubav u realnosti?

Post by iTo »

zena ce za svoju prevaru uvijek naci neki "dobar" razlog....
Post Reply